2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arastacimm yavruya kilo aldirayim derken ben eridm:-D 49 kiloyum bunun 2 kilosu gitmek bilmeyen gobusum;-)myhoney cnm evt nobet arkadasin benim...operim teyzesi tbiki senn yerine buyuk bi zevkle hemde;-)

Kızlar sünnet yaptırmak isteyenler var aramızda, lazer sünnetle ilgili okuduğum bir haberi paylaşıyorum. Sünnet yaptıracağınız yere kişiye dikkat edin lütfen..
Biz evde sünnet olduk, 2 hafta oldu iyileştik hiçbirşeyimiz yok şükür.Her Özel hastane, poliklinik yüksek tutarlar alıyorlar diye iyi işler yapmıyorlar malesef.. İntihara götüren sünnet - Milliyet

Son düzenleme:
Cok kararsız kaldığım bir durum var. Sizinle paylaşayım istedim. Ise başladığımda oğluma annem bakacak. Aslında annemin yası var bakabilir mı göreceğiz ama o kendinden cok emin. Fakat soyle bir durum var ben Avrupa yakasindayim annem Anadolu yakasında. Evde bekar Abim ve babam var. Annem bebeğe kendi evlerinde bakacağını kesin bir dile söyledi. Kayra 1 yasına gelene kadar ben cumaları izinli olacağım. Yani Perşembe akşamı Kayra kendi evimizde olacak Pazar akşamına kadar, pazar aksamı annemlere gidecek perşembeye kadar orada kalacak. Benim tabiki tercihim oğlumun kendi evinde kalması ama annem Dr kendi acısından haklı. Soyle de bir durum var ben cok mesai ile çalışan biriyim haftada 2-3 gun 21-22 de eve geliyorum. Annem de zati mesai de olacağın günler kayra ile vakit geiremeyeceksin diyor ki bence de haklı.

Esimle konuştum bu durumu, esim soyle
Bir öneri ile geldi; 1 ay senin annen kendi evinde bakar 1 ay da benim annem gelir biz de kalır biz de bakar dedi. Hatta annesi son geldiginde bunu konuşmuşlar. Bu teklifi kayınvalidem önermiş. Kayinvalidem yabanci standard Turk kayinvalideleri gibi degil, benim tek endisem 6 ay da olsa evde surekli kayinvalidem olacak. Severim iyidir ama sonucta esimin annesi,

Iki arada bir derede kaldim. Ya 4 gun Kayra anneanne de kalacak. Ya da 1 ay annem kendi evinde bakacak 1 ay kayinvalidem gelecek ve o 1 ay Kayra kendi evinde kalacak. Ama haftanin 2 gunu mesaiden dolayı zati görememiş olacağım.

Esim ve kayınvalidem kararı bana bırakmış durumdalar. Karar veremedim.

madem anneleri ve bebeklerinin resimleri yükleniyormuş bizde mevlüdümüzden bir kaç kare yükleyelim dedik :))
buda ben ve mucize ÖYKÜ'm

canım benım kuzucuk da ayakta sallanmaya alıstı..onsuz uyumuyooo sıpamm...bende sllanan bısey arıyordum.senınkı kac yasına kadar kullanabılıyoo.oturma,yatma yerı buyukmuu..acaba senınkı gıbı elektırıklı sallanan besık mı alsam yoksa buyudugunde de kullanabılecegı salıncak tarzı bıseymı alsam..bıde senın aldıgın besıgın markası nee

Canim ilk ay annen baksin eger bi sorun yoksa devam etsin yok eger ozlersen bebisini sonraki ay kayinvalideni cagirirsiniz.

Canım gayet guzelsiniz daha ne olsun, bakıma filan gerek yok
Eylül'de pek tatlı maşallah ona

Yerim ben onun tatlı selamını ,cok tatlı
Cok cok gecmis olsun canım , insallah bi an önce iyilesirsin
Hosgelmissiniz canım , ne guzel deniz havası almissiniz , Ankara buzz gibi
Cok da guzel çıkmışsıniz fotolarda, annende katıldı aramıza :)
Duru kızımızda genc kız olmus maşallah ona
Yerim onun elbisesini ben , ne tatlı olmus öyle
Anne kız pek guzelsiniz maşallah

Bütün agustos annelerimiz guzel bebislere zaten söyleyecek bisey yok ballar

102 kg. ile doğuma girdim, 90 da çakılı kaldım... Artık ümidimi kestim... Bundan sonraki hayatımı şişkoolarak geçireceğim sanırım.. Neyse ki boyum idare eder. 1.70...

Canım okadar kilolu görünmüyorsun gayet guzel çıkmışsıniz , bebise de maşallah
Kiloları da veririz takma kafana

Yaa bende okumuştum cok üzüldüm
Allah'a sukur 2 oglumunda sünnetini kazasiz atlattık 2 haftalıkken
Allah bütün cocukları korusun, kaza bela vermesin, bizimkileri de insallah

Iııııııııı çok korkuyorum bebeğimi sünnet ettirmekten:18::18:

Canım bence durmun varsa bakıcı tut hem ev işlerini yapar hem de çocuğa bakar böyle çok karışı gedi bana öbür türlü he senin hem d bebeğin düzeni bzulmaz

canım bu konuytu iyice araştır derim.işe başlmadan önce psihologla danışmıştım.bebeğe bakacak kişi ilgili söylediği şey mümkün ise bir kişi olcaktır kendisi dedi genelde bizde dönüşümlü anneanne ve babaanne bakarla ama bu bebek çocuk için çok zararlı.babaanne gitti diye kendini suçlarla bu biraz daha büyük çocuyk içn tabi.ama bebekler de aynı şekilde kaygılar yaşarlar.bide neden bebeğini göremeyceksinki sonuçta gece vede olmayacakmısın o uyusa bile seni hisseder.nette de bak istersen anne işe başladı diye girersen bir sürü makalleler var.iyice düşün canım.zaten senden ayrı kalacak bide ortam sürekli değişince bbeğinde çok büyük güvensizilik olacaktır.en azından 1 yaşa kadar kendi evinde bir kişiden bakılırsa daha sağlıklıdır.

canım bende aynı sebeple sezeryan oldum, doktorumuz risk almayalım demişti bende ritim bozukluğu olduğu için,
gerçekten dediği gibi oldu, bırak normal doğum stresini sezeryanda bile çarpıntım gelip nabzım yükseldi. Allahtan son anda oldu bu, bebeğin kordonu kesilmiş ciğerle nefes almaya başlamıştı

dediğim gibi kalple ilgili morarma için öyle bütün vücudun değil, özellikle bacaklarda para para morarma olması gerekiyor. senin dediğin normal. ve bu morarmalar özellikle ani ısı değişiminde (banyo yapmak gibi) oluyor. yani öyle ağlarken değil
terleme ile ilgili de doktorumuzun bana anlattığı; bebekler en fazla enerjiyi emerken harcar. emme esnasında terlemesi doğaldır. kalp problemi olan bebekler çok daha çabuk yorulur. onlarda terleme sadece emerken değil b,raz fazla hareket ettiğinde de olur dedi

bebeklerin büyük bir bölümü kalpte delik yada kapakçıklarda bozuklukla doğarmış ve büyüdükçe delik kendiliğinden kapanır yada kapakçıklar düzelirmiş. ancak bazı durumlarda ilaçla bu süreci hızlandırmak gerekebilirmiş. yalnız ilaç ile tedavinin başarılı olabilmesi için ilk 1 yıl içerisinde teşhis edilmesi gerekir dedi. bizim doktorumuz Egepolde, kanda oksijen ölçümü yaptı. sorun yok görünüyor dedi. ancak ailede problem olduğu için kardiyolojiye gitmenizi tavsiye ediyorum birkaç ay içerisinde dedi. sorun varsa bile çok ufaktır (muayene ile anlaşılmıyor çünkü) ve ilaçla tedavi edilir dedi. öyle moraracak kadar bir probleminiz olsaydı doğumda doktor üfürmeyi duyardı zaten

doktorumuz bize Ege Sağlığı tavsiye etti, çocuk kardiyoloji bölümü çok iyiymiş...hiç kafana takma, bebeğinin birşeyi yoktur canım. ama içini rahatlatmak için İzmire gelince git derim Ege Sağlığa. bende önümüzdeki ay götüreceğim paşamı..İzmire geldiğinizde herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa söylemen yeterli
iyi yolculuklar size

Allahım hepimizin evlatlarını korusun

kuzum seninki çok bilinmeyenli denklem olmuş
fikriyeye katılıyorum, bu konuyu çok ciddi bir şekilde düşünün karar vermeden önce
tüm doktorların hemfikir oldukları konu çocuğun güven mekanizmasının oturması için ilk yıl ortam ve bakıcı değişikliği yaşaması gerektiği...annende kalırsa seni sadece belli günlerde görebilecek, bu da yavrunla aranda oluşacak bağı zedeleyecektir. eve o uyuduğunda bile gelsen emin ol yavrun seni hissedecek. ayrıca ev kavramı da olmayacak, 3 gün orda 4 gün burda, çocuk şaşıracak.
hele 1 ay annende kalsın 1 ay sende...o daha da kötü bir fikir. çocuk tam o eve alışacak size gelecek, size elışacak oraya gidecek
bence annen bir annelik yapmak istiyorsa sana, 1 ay sende kalıp bakacak babamla abinde idare edecek. benim annem kardeşimin kocası şehirdışında çalışıyor diye bebek doğduktan sonra 1,5 yıl kardeşimde kaldı babamda yalnız kaldı, bi şekilde baktı başının çaresine
maddi durumunuzu bilmiyorum ama kadın tutamaz mısın?

Aybike'cim kadın tutabiliriz ama istiyordumki biraz Kayra derdini anlatabilsin oyle kadın tutayım. Ama mecbur kalırsam tabıkı tutacağım, kamera falan idare edeceğiz

Canim bende nacisane fikrimi soyleyim; cocugunu evinden ayirma, gunde 3 dk bile kokunu alsa annesinin varligini bilir. Daha anneanne-babanneye yatili gidebilecek yasta degil yavrularimiz. Kayinvaliden evinde bakabildigi kadar baksin, diger zamanlarda cok mecbursan annenin evine yolla ve is yerine ulasimini zorlastirsa bile sende yavrunl birlikte orda kal. Biliyorum cok yorulacaksin ama diger turlude o ozlem seni yoracaktir...

İnsallah en hayirli karari verirsin, haberdar et bizide...

Aybike'cim kadın tutabiliriz ama istiyordumki biraz Kayra derdini anlatabilsin oyle kadın tutayım. Ama mecbur kalırsam tabıkı tutacağım, kamera falan idare edeceğiz

canım ben anladım ki kadın tutma imkanınız yok o yüzden böyle bir çözüm buldunuz
ozaman kesinlikle kadın tut derim...kadın iyi bakamaz diye endişe ediyorsun ama evinden ayrı bir çözüm bulursan bebeğinle aranda kuracağın bağ zarar görecek ve ileride çok pişman olacaksın
ben aynı şeyi eşimde görüyorum, kv bizde kalıyor 4 aydır...hep derdim nasıl olurda benim eşim anne sevgisi bilmez, bukadar kopuklar diye. şimdi öğreniyorum kvnin anlattığı hikayelerden. çalıştığı için eşime kvsi bakmış ve sizin yapacağınız gibi kendi evinde. yeri gelmiş kv 3 gün eşimi görmemiş. inan bana ilişkileri çok etkiliyor
bence kv 1 ay sende kalsın kadınla birlikte. böylelikle kadını tanımış olursunuz. sonrasında da kamerayla devam edersin

My honey bebeklerin ilk yili guven ve baglanma icin cok onemlidir. Bir kisiye baglanmak ister. Eger anne calisiyorsa bir kisinin bakmasi uygun olur. Ve bebekler evlerinde mutlu olur. Kayinvalidenle araniz iyiyse bakicindansa onu tercih et bence. Birde yabanci diyorsun bizimkiler gibi mudahaleci degillerdir. Tabi kac senedir turkiyedeler huyumuzu suyumuzu aldilar mi bilemem. Biz karismadan rahat edemeyen bir milletiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…