2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yalovacm gcms olsun tekrar melis senn gbi guclu annesine cekmiss...allah bska dert vermesn..bebislerimiz her turlu kotulukten dertten kazadan beladan korusn ins

slm kızlar bebişlerinize bayramlık bakmaya başladınız mı ben artık zıbınlardan çıtçıtlı badilerden sıkıldım güzel bir elbise yada tulum istiyorum varmı önerileriniz nerden alabilirim

Kizlar bisi sorucam yarenin kakasi kopuk kopuk normalmi bu sizce sizde de varmi ayni durum.hani kolayi calkalayip acarsiniz ya aynen oyle bu arada benzetmem igrenc oldu ozur dilerimm

Kizlar bisi sorucam yarenin kakasi kopuk kopuk normalmi bu sizce sizde de varmi ayni durum.hani kolayi calkalayip acarsiniz ya aynen oyle bu arada benzetmem igrenc oldu ozur dilerimm

Az once kizimda oyle yapti bizde tahlil icin yapmasi bekliyorduk o sekilde cikti ve tahlilde hicbisi cikmadi cok sukur bu arada netten baktim yine onsut son sut dengesizliginden kaynaklaniyormus. Soyle,

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır

Sabahtan beri sallıyorum olmuo pışpışlıyorum olmuo sürekli mık mık mık çok daraldım ev kalkmış gidio zaten heryer heryerde çingen eşşeğini bağlamaz o kadar yani.... Eşim Dio ev işlerine alalım bi yardımcı alalım tamamda bu sefer de katil olurum yarım yamalak iş yapıyorlar geçen aldım bi tane cama balkondan hortumla yıkadı 6 yaşındaki yeğenime çikolata alsam yıkardı hortumla lohusalık bitti depresyon bitmedi şöle yarım gün uyusa bu oğlan ne olur ki 16-18 saati geçtim bana 12 saat yetcek

Of cok teşekkürler anlattığın hersey bana cok uyuyor . Onceleri sutum yoktu şimdi sutum geldi deli gibi sancımız yesil kakamiz var.

Tek göğüsten emzirelim bakalım nolacak.

Isi gucu gctim wc ye gdemiyrm ya uyumuyo salliyrm uyumuyo uykudan kizariyo gozleri faltasi gbi aciyo uyumamak icin mucadele ediyo ya...bzim evi gorse biri bu nasi kadin bu duzenszlikte nasil durabiliyo der..ah ahh bn ev isini gctm temel ihtiyaclarimi karsilayabilseydmmm

Ne yemek yiyebiliyorum ne de tuvalet onceden mama içince biraz uyurdu simdi mama da yalan oldu. Mamadan sonra on dakika uyku ve meme. Tek bir odaya tikistik kaldik kaloriferler sadece aksamlari yaniyor ev soguk. Isyannnnn ev isi yok tuvalete girince kendimi sansli hissediyorum. Yardimci fikri bana ters haftada iki gelen kadina bile gicigim ki zati muhterem ile tartistim artik oda yok. Yemek kayinvalidem yapıyor eşim is cikisi alıyor. Ahh azcık cenesi az calissa hergün cagirsam azcik yardım etse ama istemem. Gelmeyince daha huzurlu birgun oluyor. Ayyy cook sukur uzun uzun yazabildim Hira emerken firsay verdi. Esimde mutfakta cani pilav istemis onu yapiyor. Hayatim emzirme koltugunda geçiyor. Olsun tam 6 sene bekledim ben bu kuzu icin. Yavrum benim. Bu arada kizlar benim yaptigim hatayi yapmayin ev soguk ise kat kat giydirin.ben alissin simdiden diye fazla kalin ortmedin ve gordum ki bu bebiler sicagi seviyor. Kuzucugumun uc gundur hiriltisi var. Bu arada hiriltisi icin doktora goturdum ve masallah kizima kilo alimi normale donmus.Rabbim evlatlarimizla sinamasin bizleri herkesi. Ahh be yazdim biraz ii geldi ee tabi tek odada otur otur beynim sulandi bu arada en kisa zamanda foto yukleyecegim.

Canim cok guzel yazmışsın. Ne kadar guzel muhtesem bir annesin. Cok sukur Rabbim en kisa zamanda Melis e sifa versin kiyamam ben o kuzuya. Burada birseyler paylasmak her zaman yazamasamda okumak bile ii geliyor. Kuzunu cookk opuyorum..

Sagol canim sordugun icin
Kızım okula alıştı da ödev yaparken odaklanmada sorun yasıyoruz , ben bebisi uyutup basına oturursam anca dogru dürüst yapıyor , herkes 1. Sinif zorlar diyor bakalım göreceğiz
2. Nin zarar verme potansiyeli devam ediyor ama cok sukur bi kaza yasamadık :)) bu sabah bebisin kafasında farkettigim çikolata lekesi disinda :))
Allah kolaylığını veriyor bi sekilde , çok sukur yuvarlanıp gidiyoruz :)
Ben kızımı kreşe gönderdiğim icin rahattim , severek gidiyordu arkadaşları vardı , yoksa bizim cocuklugumuz gibi dışarıda oynama şansları olmadıgı icin dedigin gibi yapışık yasardik , bence cocuk alisirsa Kres en iyisi , çünkü biz veya bakıcı cocuğun oyun, arkadas vs ihtiyaclarını karsilayamiyoruz
ben seviyorum cocukları ,oyuzden cok olsunlar isterim , iki az geliyordu bana , simdi zor ama ılerde iyi olacak birbirleri icin , destek olacaklar insallah
bunlarda bizim mevlüdümüzden
Maşallah cok guzeeel
Maşallah oglusuna canım , cok tatlı

ikinizde çok güzelsiniz ama kızın daha güzel:) allah sağlıkla,güzellikle büyütmeyi nasip etsin canım benim..öpüyorum...
.
Bencede kızım benden güzel annesinin meleği :)bugün çok huzursuz anlamadım aşıların etkisimi hala
Evet canım deniz havası iyi geldi güzel kızım orda nekadar iyiydi aşıdan sonra bi huzursuz yarın Dr amcaYı ziyRet adicez

Ne güzelsinız .yerim pempis tutusunu yaa Allahim nazarlardan SaklAsin sizi :)

slm kızlar bebişlerinize bayramlık bakmaya başladınız mı ben artık zıbınlardan çıtçıtlı badilerden sıkıldım güzel bir elbise yada tulum istiyorum varmı önerileriniz nerden alabilirim
Canim ben kendim tütü etek yapicam becerebilirsem internetten baktim yapimi kolay.

Cucum benim sagol tatlım :)

doğru söylüyorsun canım, nelerle mücadele edenler var
Allah Melise hayatı boyunca başka dert göstermesin, bununla geçmiş olsun

Sağolun canlarım güzel dilekleriniz için.Allah hepimizin yavrusuna hep güzel günler göstersin ve aşılamayacak dertler vermesin.hepimizin yorgunluktan eli ayağı tutmasada,uykusuzluktan ölsekte burası bir nefes aldırıyor,paylaşıp rahatlıyoruz.yoksa bizi bizden başka kim anlayabilir ki,hepimizin gaz,uykusuzluk,kaka problemi aynı.sizlerin yazdıklarını okuyunca bir güç geliyor insana,yalnız değilmişim diyorsun,ya da aynı sorunu yaşayan ve nasıl aşılacağını paylaşan arkadaşların yazdıkları yol gösterici oluyor.burasıda olmasa yani sizler olmasanız insan daha çok yıpranır.bunu bildiğimiz için ve burada nefes aldığımız için hepimiz doğurunca yine toplandık burda .yoksa hangimizin başını kaşıyacak vakti var ki!!!!!iyi ki varsınız canlar......

kızlar allah aşkına yardım edin 47 günlüğüz ama gün geçmiyor ki başıma yeni birşey gelmesin.deli gibi saatlerce meme emen çocuk memeye yaklaştırınca deliriyor.bir kaç gündür zaten huzursuzdu mememde bugün hepten ittiriyor beni.benim göğüsler sütü fışkırtıyor eğer o zamana denk gelirse alıyor yani ağzına direk süt gelirse ama o zamanda bi 5 dk sonra memeyi bırakıyor yani sadece ön sütü aldı bugün.ve yeşil kaka yaptı doğal olarak.ama süt ağzına değmezse memeyi bir kere bile süt gelsin diye çekmiyor.ne oldu napıcam şaşırdım zaten sadece memede susuyordu o da kalmadı elimde bir fikriniz var mı çok üzülüyorum oğlum beni niye istemiyor...

Aynen birgun kaçırıverıcem altıma dıye ödüm kopuyor

Gazı olmadığına ve burnunun tıkalı olmadığına emin misin? Bir sıkıntısı varsa emmiyordur. Makinen varsa sütünü sağ sonra sakince sıkıntısını bulmaya çalış. Kaka yapamamıştır belki.

Allah kolaylık versin canımcım, birinci sınıf için şimdiden geriliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…