- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #54.461
Sağol canım ilgin için,Çarşamba günü tekrar alçıya alındık biz.bu Çarşamba tekrar gidicez,umarım gerek kalmaz artık.3 haftadır alçıdayız çünkü,Melis'im zaten daha 33 günlük düşün yani.yinede gerçekten buna şükür,ilik bekleyen,kalp bekleyen,böbrek bekleyen insanları düşündüğümde umrumda bile değil.zaten inan ki bebeklerin adaptasyon yetenekleri çok iyi,bacağında alçı yokmuş gibi davranıyor ve davranıyoruz.Allah daha büyük dertlerle sınamasın
slm kızlar bebişlerinize bayramlık bakmaya başladınız mı ben artık zıbınlardan çıtçıtlı badilerden sıkıldım güzel bir elbise yada tulum istiyorum varmı önerileriniz nerden alabilirim
Kizlar bisi sorucam yarenin kakasi kopuk kopuk normalmi bu sizce sizde de varmi ayni durum.hani kolayi calkalayip acarsiniz ya aynen oyle bu arada benzetmem igrenc oldu ozur dilerimm
Az once kizimda oyle yapti bizde tahlil icin yapmasi bekliyorduk o sekilde cikti ve tahlilde hicbisi cikmadi cok sukur bu arada netten baktim yine onsut son sut dengesizliginden kaynaklaniyormus. Soyle,
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
Sabahtan beri sallıyorum olmuo pışpışlıyorum olmuo sürekli mık mık mık çok daraldım ev kalkmış gidio zaten heryer heryerde çingen eşşeğini bağlamaz o kadar yani.... Eşim Dio ev işlerine alalım bi yardımcı alalım tamamda bu sefer de katil olurum yarım yamalak iş yapıyorlar geçen aldım bi tane cama balkondan hortumla yıkadı 6 yaşındaki yeğenime çikolata alsam yıkardı hortumla lohusalık bitti depresyon bitmedi şöle yarım gün uyusa bu oğlan ne olur ki 16-18 saati geçtim bana 12 saat yetcek
Sabahtan beri sallıyorum olmuo pışpışlıyorum olmuo sürekli mık mık mık çok daraldım ev kalkmış gidio zaten heryer heryerde çingen eşşeğini bağlamaz o kadar yani.... Eşim Dio ev işlerine alalım bi yardımcı alalım tamamda bu sefer de katil olurum yarım yamalak iş yapıyorlar geçen aldım bi tane cama balkondan hortumla yıkadı 6 yaşındaki yeğenime çikolata alsam yıkardı hortumla lohusalık bitti depresyon bitmedi şöle yarım gün uyusa bu oğlan ne olur ki 16-18 saati geçtim bana 12 saat yetcek
Sağol canım ilgin için,Çarşamba günü tekrar alçıya alındık biz.bu Çarşamba tekrar gidicez,umarım gerek kalmaz artık.3 haftadır alçıdayız çünkü,Melis'im zaten daha 33 günlük düşün yani.yinede gerçekten buna şükür,ilik bekleyen,kalp bekleyen,böbrek bekleyen insanları düşündüğümde umrumda bile değil.zaten inan ki bebeklerin adaptasyon yetenekleri çok iyi,bacağında alçı yokmuş gibi davranıyor ve davranıyoruz.Allah daha büyük dertlerle sınamasın
Sagol canim sordugun icinMeltowski nasılsın,
buyuk kızın okula alıştı mı. Ortanca oglan nasıl. Bebeğe zarar veriyor mu. Acıkcası uc cocukla nasıl gidiyor.
benim buyuk beş yaşına yaklaştı ve bu yaşa kadar cok zor buyuttum. Çunku bulunduğum yerde yalnzıım ve cocugumun hıc sosyal cevresı olmadı. Devamlı yapışık gezdık devamlı oyunlar offf cok sıkıcıydı. Şimdi kardeşi şanslı abisi olduğu için onunla oynayacak bir cocuk var en azından. Şimdi düşünüyorumki tabıı daha cook erken ama Bır kardeş daha mı olsa. Hep beraber yuvarlanıp gideriz. Ne dersin tavsiye eder misin ??
Maşallah cok guzeeelbunlarda bizim mevlüdümüzden
Maşallah oglusuna canım , cok tatlıbu da benim paşa oğlumun geldiği an :)Eki Görüntüle 824321 Eki Görüntüle 824322
.ikinizde çok güzelsiniz ama kızın daha güzel:) allah sağlıkla,güzellikle büyütmeyi nasip etsin canım benim..öpüyorum...
Evet canım deniz havası iyi geldi güzel kızım orda nekadar iyiydi aşıdan sonra bi huzursuz yarın Dr amcaYı ziyRet adicezCanım gayet guzelsiniz daha ne olsun, bakıma filan gerek yok
Eylül'de pek tatlı maşallah ona
Yerim ben onun tatlı selamını ,cok tatlı
Cok cok gecmis olsun canım , insallah bi an önce iyilesirsin
Hosgelmissiniz canım , ne guzel deniz havası almissiniz , Ankara buzz gibi
Cok da guzel çıkmışsıniz fotolarda, annende katıldı aramıza :)
Duru kızımızda genc kız olmus maşallah ona
Yerim onun elbisesini ben , ne tatlı olmus öyle
Anne kız pek guzelsiniz maşallah
Bütün agustos annelerimiz guzel bebislere zaten söyleyecek bisey yok ballar
Canım okadar kilolu görünmüyorsun gayet guzel çıkmışsıniz , bebise de maşallah
Kiloları da veririz takma kafana
Eki Görüntüle 824098 Eki Görüntüle 824101 Eki Görüntüle 824103 Eki Görüntüle 824104 Eki Görüntüle 824105 Eki Görüntüle 824100 Eki Görüntüle 824102
bunlar da bizim hastane fotoğraflarımız
.
Bencede kızım benden güzel annesinin meleği :)bugün çok huzursuz anlamadım aşıların etkisimi hala
Evet canım deniz havası iyi geldi güzel kızım orda nekadar iyiydi aşıdan sonra bi huzursuz yarın Dr amcaYı ziyRet adicez
Ne güzelsinız .yerim pempis tutusunu yaa Allahim nazarlardan SaklAsin sizi :)
Isi gucu gctim wc ye gdemiyrm ya uyumuyo salliyrm uyumuyo uykudan kizariyo gozleri faltasi gbi aciyo uyumamak icin mucadele ediyo ya...bzim evi gorse biri bu nasi kadin bu duzenszlikte nasil durabiliyo der..ah ahh bn ev isini gctm temel ihtiyaclarimi karsilayabilseydmmm
kızlar allah aşkına yardım edin 47 günlüğüz ama gün geçmiyor ki başıma yeni birşey gelmesin.deli gibi saatlerce meme emen çocuk memeye yaklaştırınca deliriyor.bir kaç gündür zaten huzursuzdu mememde bugün hepten ittiriyor beni.benim göğüsler sütü fışkırtıyor eğer o zamana denk gelirse alıyor yani ağzına direk süt gelirse ama o zamanda bi 5 dk sonra memeyi bırakıyor yani sadece ön sütü aldı bugün.ve yeşil kaka yaptı doğal olarak.ama süt ağzına değmezse memeyi bir kere bile süt gelsin diye çekmiyor.ne oldu napıcam şaşırdım zaten sadece memede susuyordu o da kalmadı elimde bir fikriniz var mı çok üzülüyorum oğlum beni niye istemiyor...
Sagol canim sordugun icin
Kızım okula alıştı da ödev yaparken odaklanmada sorun yasıyoruz , ben bebisi uyutup basına oturursam anca dogru dürüst yapıyor , herkes 1. Sinif zorlar diyor bakalım göreceğiz
2. Nin zarar verme potansiyeli devam ediyor ama cok sukur bi kaza yasamadık :)) bu sabah bebisin kafasında farkettigim çikolata lekesi disinda :))
Allah kolaylığını veriyor bi sekilde , çok sukur yuvarlanıp gidiyoruz :)
Ben kızımı kreşe gönderdiğim icin rahattim , severek gidiyordu arkadaşları vardı , yoksa bizim cocuklugumuz gibi dışarıda oynama şansları olmadıgı icin dedigin gibi yapışık yasardik , bence cocuk alisirsa Kres en iyisi , çünkü biz veya bakıcı cocuğun oyun, arkadas vs ihtiyaclarını karsilayamiyoruz
ben seviyorum cocukları ,oyuzden cok olsunlar isterim , iki az geliyordu bana , simdi zor ama ılerde iyi olacak birbirleri icin , destek olacaklar insallah
Maşallah cok guzeeel
Maşallah oglusuna canım , cok tatlı
canim ben kendim tütü etek yapicam becerebilirsem internetten baktim yapimi kolay.Eki Görüntüle 824620
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?