2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar Caniniz sigara istiyor mu

Tuu kaka olacagim belki ama, emzirme gorevim bitince, kizimin gozu onunde olmayacak sekilde keyif sigarami icmeye devam edecegim ben, gunde 1 adet sabah kahvesiyle aksam 1 adet icersem sarabimla... Seyahatte tatilde veya alkollu eglencedeysemse icerim diye tahmin ediyorum.

Kizlar gunde kan bez kullaniyorsunuz? Biz 10 - 12 bez degistiriyoruz gunde, bugun bir yakinim gunde 6 bez kullandigini soyledi. Acaba ben abartiyor muyum bu alt acma isini? Kizimda alismis, gazla bezini krletse bile huzursuz oluyor.

Evimde misafir odası yok. Evin her yerinde eşim oğlum ve ben yaşıyoruz. Misafir için ayırdığım yemek takımlarım, çakal kaşık takımlarım da yok. En iyileriyle kendimiz yiyoruz. Misafir gelirse onlara da çıkarıyoruz bizimkilerin aynısından.

Biri evime geldiğinde evim dağınıksa panik de olmuyorum ben. Evimi değil beni görmeye geliyor benim sevdiklerim, sevenlerim... Bu yüzden ev dağıldı diye kızmam oğluma beraber dağıtıyor beraber topluyoruz. Şimdiye kadar çıkmayan tek bir leke olmadı yaptığımız faaliyetlerde.

Hiç bir ev işi "anneee" diye seslenen oğlumdan daha önemli olmadı benim için. Hiç bir zaman kızmadım büyükler sohbet ederken araya girip fikrini söyledi diye. Dinlemeyen büyükleri ikaz ettim aksine "oğlum size bir şey söylüyor" diye.

Evimde mutluluktan daha fazla önemsediğim hiç bir şey yok benim. Bu yüzden beni mutsuz etmeye çalışan insanların ne söyledikleriyle de ilgilenmiyorum. Hayatıma kattığım insanları da böyle insanlardan seçmeye çalışıyorum.

Ailemin huzuru 3 numaralı komşumun evimle ya da oğlumla ilgili ne düşündüğünden çok daha önemli.

Bu kadar üzüp kasmayın kendinizi insanlar için. Şu ne der bu ne der diye düşünmeyin, ev kirlenir, üzeri kirlenir diye engellemeyin çocuklarınızı ne olur.

GERİ GETİREMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY ONLARIN BU YAŞLARI OLACAK.

Kizlar gunde kan bez kullaniyorsunuz? Biz 10 - 12 bez degistiriyoruz gunde, bugun bir yakinim gunde 6 bez kullandigini soyledi. Acaba ben abartiyor muyum bu alt acma isini? Kizimda alismis, gazla bezini krletse bile huzursuz oluyor.

Benim bazen saatte 3 bez değiştirdiğim de oluyor 3-4 saatte 1 de. 24 saat içinde 7-8 civarı oluyor genelde.

Bizde aYni durumdayız doktorla konuştum normal dedi . Her gaz çıkardığında biraz kaka kaçırıyor surekli altını değiştiriyorum pisik olmasın diye

Onceden de mi gunde 2 tane iciyondun?

Böyle anne babalar olmamak dileğiyle....

-alıntı -

en çok uyuyunca seviyorsun onu…
sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun…

gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun…

asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
asla hata kabul etmiyorsun. sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun…

gün boyu çekişmeler, mücadeleler.yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtma’lar…
hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.

tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok…

bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun…

yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. en son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.

uyuyor ya en nihayet… işte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. “yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini”… gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun…

nasılda masum şimdi,nasılda tatlı…”yarın” diyorsun,”yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla.” “gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım” tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım…

sabah oluyor nihayet.her zamanki gibi erken kalkıyor.geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.ama bu en çok iki saat sürüyor.yine unutuyor aynılaşıyorsun…

farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun…

Son düzenleme:
Anne olduktan sonra çok duygusallaştım olaylar beni daha çok etkiliyor heleki çocuklar ve anneleri ile ilgili olanlar gözlerimde her an akmaya hazır damlalar var

geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.ateşte başladı ama bir türlü fitili atmayı beceremedim popsunu sıkıyorum bir müddet ama nafile ne yapıp edip çıkardı her iki denememde de sıvı kaka ile yarı erimiş yarı erimemiş fitili çıkardı ne kadarı kana karıştı bilemediğimden tekrar denemek için bikaç saat daha bekleyeceğim sadece kucakta uyuyor yerine koyduğum anda ağlamaya başlıyor daha çok küçük yavrum yaa

çok geçmiş olsun canım, üzme kendini...Allah çaresi olmayan dert göstermesin
biran önce iyileşek, bizde güzel haberlerini alacağız

AH canım kıyamam ben ona gecmis olsun cok . Of grip mevsimi başladı nereye kadar koruyabiliriz ki yavrularımızı

bebeğimin ateşi 38 di sonra 38,3 e çıktı en son 38.6 idi giderek yükselirken eşimde klimayı açıp bebeği kadife battaneye sarmıştı bende ateşi var yapma öyle diyince 38 ateşmiymiş dedi bebeğin kucağında bana bağırmaya başladı bende bebek kucağındayken neden bağırıyorsun dedim onun üzerine yine bağırdı bu sefer kendimi tutamadım bende bağırdım nefret ediyorum bu durumdan sonzamanalrda bıktırdı beni herşeye muhalefet üzerimde söz geçirme denemesi mi yapıyor anlamadım bende cahil bi kadın yok karşında ateşli bebek sarılır mı dedim kaldı ki 2. çocuğumuz saçma bi inatlaşma içine girdi sıkıldım artık böyle inatlaşmasından hiç düşünmüyor bu kadın emzikli üzmeyeyim sütü falan gider diye son ses o ses türküyeyi izliyor bana inat

hiç canını sıkmadan bebeğine konsantre ol canım,yavrun bide senin moral bozukluğunu hissetmesin..bazen bu erkeklerin hötlükleri tutuyor işte, bizde az önce dalaştık. daha doğrusu o kendi kendine konuştu, bende lafı bitince odaya paşamın yanına çıktım.
sen ateşini takip etmeye devam et...bizide merakta bırakma, yaz ara sıra durumunu

Sen kolay gelsn de cnm yinede :-D

Allah yüzünüzü kara çıkarmasın canım.. inş güzel bir gece geçirirsin eşinle.. Allah yüzünüzü kara çıkarmasın bizim ilk gecemiz bir fiyasko olacak buna eminim.. :)

canım benim.. eşin bu durumun farkında değil mi acaba? bir müdahalede bulunmuyor mu onu uzaklaştırmak için.. böylede olmaz ki

canım hakkınızda hayırlı ne ise öyle olsun.. inş güzel günler yaşarsın meleğinle..

kız günebakancık.. hani senin şu ikinci çocuğu yola sokacak kırmızı loğusa geceliğin vardı. söz vermiştin koycaktın resmini.. unuttum sanma

canım çok geçmiş olsun.. umarım en kısa zamanda iyileşir.. :) kıyamam ben onaaa :)

Canım çok geçmiş olsun. Bol bol emzir bebeğini . Cok minikler yaaaaa kıyamamış ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…