2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar verem aşısı yeri belli oldu mu bebişlerin kollarında. Kabuk filan tuttu mu bizde hala belli değil de. Aşı yapıldıktan 1 ay sonra filan belli oluyomuş. Bebekleri 3 aylık olanlar sizde durumlar ne?

Canım biz 27 eylülde olduk çok ufak bir kırmızı nokta var ama kabuk vs yok.

bu arada kızlar doktorumuz kızımın ağzının hafif pamukçuk olmaya başladığını söylemişti karbonatlı su ile sil dedi ama şimdi daha beyazladı kızımın ağzı ve dudaklarının iç kısmında böyle dudak derisi beyaz beyaz olmuş yani karbonat yaramadı. sizler ne kullandınız yarın anasağlığa gideceğiz orada soracağım bir şey demezseler doktorumuza gidicem.

Cnm bnde 62.gundeyim adet olmadim.ama bzde henüz halvet durumlari olamadi o ayri
Uykuda yorgunluktandir bnce.yineds test yap icin rahat etsin

Tam 103 sayfa geçmiş okumam günler alır herhalde.. Önemli bişy kaçırmamışımdır inşallah, hepinizinde iyi oldugunu umuyorum

Fok balığımla öpüyoruz hepinizi

Uyarmakla iyi yapmışsın canım, şimdi gidip gönlünü alabilirsin

Bilmiyim ki doğru aya baktın di mi? Doldurduğu ayı baz almak gerekiyor 2 ay = 60 gün ve sonrası gibi

evet 69 günlük bugün ama ben birşeyi unuttum boyunu ama dün ölçmedi bende sormayı unuttum ya :26: boyuda fena değil sanki :) birde dün sağlık ocağındaki hemşire kalça usg sonucunu istedi sizdende istediler mi ?

eveet canımm yaa deneyimli annenin hali bir başka iştee :) aynen durmuyorki yırtıyor ortalığı zaten ama ben yavaş yavaş 2 saate çıkardım emzik veriyorumda öyle oyalanıyor :) evet o emzik ver diyen doktor bayandı 3 çocuklu anne sizin nasıl gidiyor ?

selam kızlar benım bebeğim 3 ayını geçti kolunda bı kırmızılık yok henüz ama aşıyı yapan hemşire 2-3 ay sonra kabuk bağlayacak ve irin akacak demişti hemen yani daha zamanı var telaş etmeyin

canımm bizde de olmuştu pamukçuk böle parça parça.. bende karbonatlu suylas sildim pek geçmedi ama deneyimli anneler sıksık emzirmem gerektiğini söylediler. ben hem sık sık emzirip hemde karbonatlı suyla sildim şimdi geçti gibi bizimki sadece bir parça kaldı o da geride üst damağında olduğu için zorlamak istemiyrm..
birde göğüsünü de sil karbonatllı suyla geçer inş... ve her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı şekerli su verirsek pamukçuk olmazmış hiç. hala deneyemedim ama ben... artık günlük göğüsümü karbonatlı suyla siliyorum ki hiç olmasın..göğüsümüze sürünce emdikçe ağzını temizliyrmuşş. deneyip görcezz.

selam kızlar benım bebeğim 3 ayını geçti kolunda bı kırmızılık yok henüz ama aşıyı yapan hemşire 2-3 ay sonra kabuk bağlayacak ve irin akacak demişti hemen yani daha zamanı var telaş etmeyin

ayy çok sağol canmm ya. içime su serptin. tekrar aşı olmayı göze alamazdıkk vallahii.

hazır fırsat bulmuşken iki satır yazıyım yahu :)bebekler 3.ayından sonra sosyalleşmeye başladığı için emzirmek zorlaşıyor ve bi çok anne artık bebeğim emmek istemıyor gibi bir yanılgıya düşüp emzirmekten vazgeçiyormuşbizdde de durum bu günlerde öyle ama ben onu alıp karanlık ve son derece sessiz bir odada emziriyorum sorun yok şimdilik
birde her gece uyumak için bebeğim saat 2 yi beklıyordu artık yavaş yavaş aşağıya çekmeye başladık mesela dün gece ilk defa 11'de gece uykusuna geçti şaştım kaldım burada okuyorum sizinkiler 8'de gece uykusuna geçiyor ne şasnslısınız maşallah bebişlerinize:)
ben emzikte verıyorum kızıma hem sakinleşiyo hemde uyku moduna geçiyo emziği alınca bir anlamda uyku eşleştirmesi yaptı ama napalım zamanla herşey değişiyo bir düzen oluşur elbette:)
Bide bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyo kızlar benımkı hergün 3-4 kez yapıyo bazı günler günde bi kere yapıyo çok endişelenıyorum
ama büyüdükçe hayat daha eğlenceli olmaya başladı benı görünce bir gülüşü var gözlerinden yıldızlar saçıyo resmen yavrum paha biçilemez allah uzun ömürler versin hepsine her yeni gün yeni bir heyecan bir yenilik getiriyor hayatımıza hepinizi öpüyorum annecikler

canım benim parça parça değil dili beyaz sadece dudaklarının iç kısmı karbonatla sildikten sonra beyaz oldu. ağrısı acısı yok olsa emmez yada durmaz çok şükür duruyor emiyorda.

amma emme süremiz 10 15 dk iken 5 10 dakikaya düştü. gün içinde saat başı ve 2 saatte bir emiyor ama 5 dk. gece 10 dk emiyor 3 - 4 saat uyuyor sende durum nasıl.

Kızlar birde ben biberon almak istiyorum avent yada dr browns hangisini önerirsiniz. sağdığım sütlerimi içirmek için bende chicho var ama memnun değilim.

biz 10-15 bazen de 20 dk. bile buluyor emme süresi bazen 2 satte bir bazen de daha sık emzirym. bizimki çok gazlı bir bebiş olduğu için ilk başlarda her ağladığında her sancısı tuttuğun da emziriyrdmm bu yüzden aç gözlü oldu galibaa. dakika başı bile versem hiç yok demez emer valla.:)

cnm bnm oglanda pamukcuk oldu karbonatlı suyla sıl dedıler ben pamukla hafıf degdırıyodum meger parmagınla kazır gıbı yapcakmıssın tabı cok bastırıp tahrıs etmeden.gazlı bezı karbonatlı suya batırdım temizledım dınlene dınlene bı gunde hepsını temzledm sonra annem kup sekeri ezip diline azıcık septı bidaha tekrarlamadı.ben bu seker olayını onaylamadım anane usulu annem ısrar edınce bısey olmaz deyince izin verdim yoksa bana kalsa yapmazdm bunuda sölıyeyım artık sıldım demı gectı sekerın etkısı oldumu bılemıyorum ama tekrarlamadı bı kerede gectı.

Maşallah :) bizim azaldı nedense emme süreleri emerken bırakıyor memeyi bana bakıyor filan sonra tekrar emiyor.

canım 3 aylık olcaz 4 gün sonra. bazen günlük yapıyr kakasını bazen 2 günde bir. bazen 3 günde bir değişiyr yani. bazen de günde 2 kez yapıyor.. karmaşık yani.

peki bebeğin pamukçuk olduğunda huzursuzmuydu emiyormuydu benimkinin huzursuzluğu yok emiyorda.

ama karbonatlı su ile kötü oldu bende tülbenti karbonatlı suya batırıp siliyordum küçük parmağım ile ama geçmedi daha beyazladı nedense dili.

Tam 103 sayfa geçmiş okumam günler alır herhalde.. Önemli bişy kaçırmamışımdır inşallah, hepinizinde iyi oldugunu umuyorum
Fok balığımla öpüyoruz hepinizi
Eki Görüntüle 836615
Yerim Ben o cok baligini cok sseker suloz ya bende PC den girsem resim yuklicem AMA firsat yok tlf dan idare ediyorum takipteyim :)

Evet emerken oyun yapiyo bizim bicirik. Cok ac degilse ozellikle gozleri hep bende bi gulusumu bekliyoo bende dayanamayip guluyorum bi kahkakalar atiyo :)bide son gunlerde gidisini aciyo kokluyorum Ayy bi Hosuna gidiyo :) Benim kizim gunde 1kez Sabah 6:30 gibi yapiyo Bazen sarkiyo Sabah 10 u buluyo dun 2 jez yapti ikincisi azdi.

Maşallah :) bizim azaldı nedense emme süreleri emerken bırakıyor memeyi bana bakıyor filan sonra tekrar emiyor.

derind de emerken elleriyle beni mıncıklıyor memeyle oynuyor. parmağımı sıkıp sıkıp bırakıyor. emzirirken b,r parmağım havada emziriyorum oynasın diyee. çokk mutlu oluyrm öle oynayınca yaaa:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…