- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #5.761
Canım ne kadar güzel anlattın.Resmen sen ve eşin gözümün önündeydiniz ve çok duygulandım:2:.Anne olmak işte böylesine güzel bir duygu; yani en ağır acıları bile unutup onları tatlı bir anıya çevirebiliyoruz.Ve hatta onları bıkmadan defalarca anlatmaktan sıkılmıyoruz.ANNE OLMAK GİBİSİ YOK.ALLAHIM ANNE OLMAK İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN BU DUYGUYU
Aşı için sağlık ocağından aramıyorlar mı? Yoksa biz mi gidip takip edeceğiz?
amin cnm inş her kadın bu duyguyu yaşamalı bence. rabbim isteyen herkese nasip etsin. normal doğumdan çekinenler için paylaştım özellikle
Vallahi çok iyi yaptın canım.Ben de zorunluluk olmadıkça normal doğum taraftarıyım.Sonuçta sezeryan başlı başına bir ameliyat.Bu yazını okuyupta cesaretlenen her anne için ne mutlu sana..Öpüyorum canısı
ben 8. haftada kaydımı yaptırmaya gittim o zaman boy kilo kullandığım ilaçlar anne baba kan grubu gibi kayıt yaptı yakın zamanda tetanoz aşısı oldunuz mu diye sordu olmadım dedim 15 martta aşı için gelin dedi
ewt kızlar buda bizim hikayemiz...(28.03.2011 saat 13.05 de dünyaya gözlerini açtı kuzum) 28,03,2011 p.tesi günü dr kontrolüm vardı güzelce hastaneye gittik eşimle. hava güzeldi bii 15 dk falan yürüdük önce neyse sonra dr u beklemeye başladık. dr geldi ve sezeryana gideceğini benim önce nst ye girmemi söyledi. ben nst ye gittim fakat hiç sancım çıkmadı. nstden çıktık ve yarım saat sonra dr geldi ulttrasona alacaktı beni önce sordu ağrın sızın var mı diye. bende dedim belim ve kasıklarımda hafif bii ağrı var ozaman çatı muayneni yapalım dedi tamam dedim ama burda yazılanlar geldi aklıma ve önce korktum canım acıcak diye fakat hiçte korkulacak bişey değilmiş. neyse muaynemi yaptı veeee aynen drun dediğini yazıyorum'senin 6 cm açılman var ablacım sen nasıl yürüdün bu şekilde' dedi. eşini çağır bakalım hemen dedi. kocişimde telle konuşuyordu dışardı onu çağırdım ama ben nasıl şoklardayım. dedim kadir dr seni çağırıyo oda şaşırdı bii kadın doğum dr u onu neden çağırmış olabilirdiki? ama ben nasıl saf saf çağırdım eşimi görmeliydiniz.
eşime dedi hemen yatışını yaptır eşinin bugün öğlene kalmaz doğurur bu. oda şok oldu kızardı bozardı garibimin eli ayağı titredi. hasta bakıcı sandelye getirdi ve beni doğum haneye doğru götürdü. eşimde yatış yaptırcaktı ama kafası ne kadar döndüyse bir türlü çıkışı bulamadınasıl gitcem, nereye gitcem diye soruyodu hasta bakıcıya o halde güldürdü beni
odaya çıktık ve hemen aağlaya ağlaya annemi aradım dedim beni doğuma alacaklar birazdan ve kapadım teli. eşim yatışı yaptırıp geldi yanıma sarıdı bana ve seni çok seviyorum iyiki seninle evlenmişim dedi, bana nasıl moral oldu bu sözler bilemezsiniz.
serum takıldı suni sancı verildi ve yavaş yavaş sancım gelmeye başlamıştı. drum geldi tekrar muayne etti ve 8 cm olmuş açılma dedi bii 5 dk daha bekle dedi ve suyumu patlattı biraz dolaş dedi. dolaştım ve sancılarım arttı dr tekrar geldi ve doğum haneye alabilirsiniz dedi. beni sandalyeyle doğum haneye götürdüler ama nasıl heyecanlıyım. masaya çıktım ve boş boş etrafa baktım. o arada çok şiddetli bii sancı geldi vee dr ıkın diyorrdu ıkındım ilkindi olmadı sonra daha şiddetli bii sancı yine ıkındım başı göründü dur dedi birz bekledim ve derin bii nefesin ardından tüm gücümle tekrar ıkındım ve kuzumun ağlama sesiyle tüm ağrım sancım acım herşeyim geldi geçti onu gögsüme koydular ve nasıl güzel kokuyordu anlatamam doya doya kokladım kuzumu. dikişlerim atılırken bende oğlumu izliyordum. biran önce alıp emzirmek istiyordum kuzumu. yavrumu odaya götürdüğünü söyledi hemşire bir an önce bende gitmek istiyordum vee nihayet dikişler bitti ve benide giydirip odama götürdüler aman yarabbim minicik bişey o benimdi artık benim kuzumdu ömrüm boyunca unutamıcam bii andı. eşim yanıma geldi alnımdan öptü beni ve çookk tşk ederim aşkım bana bunu yaşattığın için dedi. işte o günden beri artık tam bii aile olduk eşim bebişim ve ben...
ağlama cnm kıyamam kızlara moral olsun dedimhemşşoo yapılır mı bu şimdii ühühühüh ağlıycam amaa ühühühüh
Tuticiğim canım özelden mesaj atamadım.Beni listeye eklemişsin Teşekkür ederim.Eksik bilgilerimi yazayım: 30 yaşındayım. 3. bebişim.Ankara. tahmini doğum günü: 11.08.2013 ( benimki sezeryan olduğu için 10 gün önce alacaklar bebişimi ) Tekrar teşekkür ederim.
ben işlerimin yoğunluğundan sık yazamıyorum ama ara sıra kaçamak yapıp ne yazmışsınız okuyorum :) biz de 12 haftalık olduk çok şükür, dört gözle bekliyordum ama şu ana kadar bi değişiklik yok, hala aynı bulantılar var ne yazık ki... neyse ki mide kazınmalarım da var, o yüzden meyve ağırlıklı besleniyorum ama süt ve süt ürünlerini gördükçe bile midem bulanıyor, nerde yemek içmek... yarın ikili testimiz var, inşallah tertemiz sonuçlar alırız. cinsiyetini de çoook merak etmekle birlikte biliyorum kızım olacak :)
ayy canım gözün aydın sana kızçemi geliooo oyyşş sağlıkla gelsingüzel ahlaklı ,yüzü güzel,gamzeli bi kızın olsun inş. GAMZE
slm kızlar bende 2li testimi yaptırdım ense kalınlığı normal çıktı kan sonucumda 15 güne çıkacak inş herşey yolundadır
amınn canım ınsallah sııznde gonlunuze gore olurALLAH gönlüne göre vermiş ne güzel gözün aydın hayırlı bir evlat olur inş
anammmm 2. kız haberıde geldı desene sanırım bu sene kız sensı hayırlı evlat olur ıns.bende dün gittim doktora, 800 gr kilo almışım, bebekte çok iyi, ense kalınlığı testi ölçümü normal. kan sonuçları da haftaya çıkacak, baştan popoya kaç cm di ya unuttum bay ama ayaklarla beraber 7- 7,5 cm dedi. kilosunuda söyledi ama onuda unuttum. benim ikinci dr ziyaretim. ilk ziyarette 7. haftada gitmiştim ama 5+2 gözüküyor geç döllenme olmuş demişti. bu hafta 11+4 deyiz. 12. hafta bitmiş gözüküyor çok iyi dedi. ellerini gördek, kafasını ölçtü....herşek çok güzel dedi....
birde cinsiyetini söyledi. %90 kız dedi, birazdaha inceleyince bu baya baya kız dedi.... bir oğlum var allah bağışlarsa, birde kız mı geliyor acaba....erkek olsaydı ismimiz hazırdı. ama bir daha ki ayı beklicez kesinlik kazanması için....aslında ben cinsiyetini öğrenmeyeyim diye karar almıştım. süpriz olsun diye düşünüyordum. ama erkenden söyledi doktorum:)
amın ınsallah canım senında allah gonlune gore versın ınş.bu arada topiğimizin 2 kızı oluvermiş annelerini tebrik ediyorum hayırlı uğurlu gelsin bebişleri
ben kestırddım ama hamıle oldugumu bılmıyordum 3 gun sonra 5 haftalık oldugunu ogrendım ha sunu sorarsan hamıleyken bıldıgın halde kestırırmıydın dıye kestırmezdım omru kısa olur derlerkizlar hamileyken saç kestirme olayina ne diyorsunuz..?
evet canım kız ıstıyordum tesekkur ederım darısı senın basınaaacanım tebrik ederim. çok şanslısın. hep istediğim şeydir. bir kız bir erkek çocuğumun olması. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah hepimize... erkenden öğrenmişsin. çok sevindim senin adına
gözün aydın zeynep. inşallah kan sonucunda iyi çıkar. darısı başımıza. bende cumartesi yaptıracağım. inşallah güzel haberler vermek nasip olur.
canım tüp bebekle cinsiyetin ne alakası var anlayamadım. bütün tüp bebekler erkek mi oluyor ki
bu arada inşallah gönlünden geçen hangisiyse onu nasip eder Allah.
benimde hamilelikle birlikte akıntım arttı. renkli veya kokulu değil çok şükür. ama rahatsızlık vermediğini de söyleyemem doğrusu
dört gözle haberin çıkmasını bekliyorum. inşallah geri dönmezler söylediklerinden.
canım öncelikle ense kalınlığının iyi çıkmasına çok sevindim. darısı başımıza inşallah. cinsiyeti için de tebrik ederim. sanırım kız istiyordun. :13:
Kızlar yine sohbetler hat safhada:) Allah muhabbetimizi artırsın.Ben çalışmaktan fırsat bulup bir türlü sohbete katılamadım.Ama arada girip okuyorum yazılanları çünkü birikince okumak çok zor oluyor.Cinsiyeti öğrenen kızlara teessüf ediyorum.Yani daha bana 2 hafta var teste falan.Yani ayıp oluyor.Öğrenen vaar,öğrenemeyen var..Sizi kıskanmadım bilem hıh...ÖPÜYORUM HEPİNİZİ CANLARIM BENİM ALLAHIM TOPİĞİMİZİ NAZARLARDAN SAKLASIN
NERDEN biliyorsun kızın olacağını içinemi öyle doğuyor yoksa kızmı istiyorsun inşallah sonuçların güzel çıkar arkadaşım :)
ağlama cnm kıyamam kızlara moral olsun dedim
mavi cim ankaranın neresindesin cnm bende ankaradayımda
valla rüyalarımda filan da görüyorum ayrıca içime doğuyor. geçen gün eşim nette bi şey araştırıyordu, farkında olmadan "erkek çocukları için olana bakıyorsun, kızlara baksana" dedim, sonra da neden böyle dedim ki diye düşündüm. Çin ve rus takvimi erkek diyor ama ben inanmıyorum. kız erkek de hiç fark etmez ama sonuçta ilk bebeğimiz. belki yarın söyler doktorumuz, bir ihtimal... teşekkür ederim canım güzel dileklerin için, inşalalh hepimiz güzel haberler alırız:)
şok şok şok flaş flaş flaş toplanın kızlar ılk cınsıyet haberı benden aslında 1 subatta asıl kontrolum ama bugun baska bır sey ıcın yakında bulunan hastaneye gıttım orda muayene ettı 12 haftalık bebgım ense kalınlıgına baktı alt sınırda dedı cok sukur guzel burdu nazal jkemıgıne baktı gorunuyor dedı veeee kemık yapısına bakarak yuzde yuz degıl ama cok buyuk ıhtımal kız gıbı duruyor dedı net 2 hafta ıcınde daha bellı olur dedi ama buyukm ıhtımal kızz bu köızz dediibebşimöi gordum buyumus kıpır kıpır agzını oynatıyorr masallahhhhh
bende dün gittim doktora, 800 gr kilo almışım, bebekte çok iyi, ense kalınlığı testi ölçümü normal. kan sonuçları da haftaya çıkacak, baştan popoya kaç cm di ya unuttum bay ama ayaklarla beraber 7- 7,5 cm dedi. kilosunuda söyledi ama onuda unuttum. benim ikinci dr ziyaretim. ilk ziyarette 7. haftada gitmiştim ama 5+2 gözüküyor geç döllenme olmuş demişti. bu hafta 11+4 deyiz. 12. hafta bitmiş gözüküyor çok iyi dedi. ellerini gördek, kafasını ölçtü....herşek çok güzel dedi....
birde cinsiyetini söyledi. %90 kız dedi, birazdaha inceleyince bu baya baya kız dedi.... bir oğlum var allah bağışlarsa, birde kız mı geliyor acaba....erkek olsaydı ismimiz hazırdı. ama bir daha ki ayı beklicez kesinlik kazanması için....aslında ben cinsiyetini öğrenmeyeyim diye karar almıştım. süpriz olsun diye düşünüyordum. ama erkenden söyledi doktorum:)
12+0 da muayenem vardı cuma günü.bana da kız dedi ama çok da ciddiye almak istemiyorum.çünkü erkek ve dişi organları birbirine çok benziyormuş.1 ay daha beklemem gerekecek.bu arada cuma günü yapılan 2 li testimde iyi çıktı Allah a şükür.Umarım hepinizinki iyi çıkar.
tesekkur ederımm canım ıns. sende hemencık ogrenırsın ben hıssettım demıyımde ılk hamılelıgımde erkektı oglumda hıc mıde bulantım as ermem falan olmadı amam bu hamıelelgımde asrı derece bulantım oldu vede tursu esılı seyler lımonlu acılı seylere as erdım ermeyede devam edıyorummm ondan dolayı tahmınım kız dıye dusundum yhepkızlar tebrik ederim inşallah gönlünüzden geçen olmuştur ilk belli olanlar kız çıktı bakalım ilerleyen günlerde haftalarda neler olacak..
cinsiyetini bende merak ediyorum ama ben ağustos sonu olduğum için daha çooooook beklemek zorundayım epey sabırsızlanıyorum :)
bu arada kızlar bebeğin cinsiyetini hissettiniz mi? yoksa tamamen sürpriz mi oldu?
okuldayken baya okudum ama şimdi bulamıcam..gamze isimli arkadaşın sanırım kızı oluomuşş çook sewindm gözüaydın we bide heyecan oldu bende gidicem 2li teste inş. banada söyler dr çook istiyorum öğrenmek hayırlısıyla sağlıkla :)) farketmez ama merak :)
kızlar tebrik ederim inşallah gönlünüzden geçen olmuştur ilk belli olanlar kız çıktı bakalım ilerleyen günlerde haftalarda neler olacak..
cinsiyetini bende merak ediyorum ama ben ağustos sonu olduğum için daha çooooook beklemek zorundayım epey sabırsızlanıyorum :)
bu arada kızlar bebeğin cinsiyetini hissettiniz mi? yoksa tamamen sürpriz mi oldu?
valla cnm benim karnım hic cıkmadı desem cok hafif belli belirsiz hatta bulantılardan bişiy yememekten ben kilo kaybettim...
bende artık belli olsun istiyorum hamiş elbisesi aldım onu giymek için can atıyorum
kaç kiloyla hamiş kaldın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?