2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sana da hayırlı olsun canım. Ya zaten vücut süt yapımında 700-800 kalori civarı harcıyomuş, 200 kalori de bebeklerle uğraşırken yakıyosak 900-1000 kalori civarı eder. 300-400 kalori civarı yakacak şekilde de spor yapsak 6 aya kadar tığ gibi oluruz )

acaba viks sursem ayağına iyi gelir mi ki öksürüğü ne bişey olur muki
canım doktorlar bebeklerde viks kullanımını pek önermiyor. Kullanma bence.
Nette de araştırırsan "yeni doğanlarda ve 2 yaş altı bebeklerde nefes almayı kısıtlayan solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olabilir." uyarısını görürsün.

Son düzenleme:
Bebeklerde viks kullanılmıyor. Odasını serın tut. Burnunu serum fizyolojikle temizle. Sıcak sıcak banyo yaptır.

ayy sağolun kızlar söylediğiniz iyi oldu burnuna okyanus suyu damlatiyor zaten ama öksürük nasıl geçecek yaa :-(

Günaydın kuZucum oh ne güzel spora başlamışsın CNm bende başlasam ne iyi olcak yoksa bu minik göbiş yerleşip kalıcak:18:

Günaydın kayra yirim seniii

Bu 2.başlayışım Bu kez bırakmıycam ama kararlıyım. Sabah 5 kez merdiven indim çıktım bunu öğle ve akşam da yapıcam sonra 15 dak kadar da karın hareketi ve 8 öğün yemek

Bu 2.başlayışım Bu kez bırakmıycam ama kararlıyım. Sabah 5 kez merdiven indim çıktım bunu öğle ve akşam da yapıcam sonra 15 dak kadar da karın hareketi ve 8 öğün yemek

Azimli olmak lazım ben bu ara kendime söz geçiremiyorum artık dikkat etmem lazım hamişlik öncesi kotuma girdim tek sorun fermuarı kapanmıyor göbişten

günaydın kızlar ölüyorum nolur yardım edin bana kızım gece uyklusuna çok zor yatıo beni çok yoruyor ağlıyor kıpır kıpır durmuyor şuan bel sırt ağrısından haşat durumdayım eminim 1 kilo daha zayıfladım cumaya yine 17-18 kişilik misafirim var çok yıprandım valla( kimsemde yokki 2 dkka çocuğa baksınlarda bende işimi yapayım(((

Kabul etme canım misafirleri. Ya da kasma kendini misafir için al hazır birşeyler koy önlerine. Bebekli kadının kusuruna bakmaz kimse. 17-18 kişi toplanıp bebekli kadına da gidilmez ya neyse

Bnde kilo almak istiyorum ..50nn altina dusmicem diyodm 48 olmusm..

benimde her hafta 1 kilom gidiyor boy 1.70 kilo şuan 60 tam 17 kilom gitti 3 ayda gitmeyede devam yakında kupkuru kalacam ikrayı uyutmak mesele bu cumartesi doktora götürcem valla süreklş merak etrafı inceleme isteği kucakta dik durma çabası ve kımıl kımıl battaniyeyi açarak uyumamak ağlamak.(

Ne sıkıntısı var ki acaba? Gaz mı? Burun tıkanıklığı mı? Fazla sıcak fazka soğuk? Bilemedim. nerede oturuyorsun yakınlarsaysan gelirim vallahi.
Misafir içinkendini paralama arkadaşım, imkanın varsa perşembe günü yardımcı tutuver yanına. Ya da cuma günü sabah sil süpüur yapar misafirlerre ikramda yardımcıolur.

Kabul etme canım misafirleri. Ya da kasma kendini misafir için al hazır birşeyler koy önlerine. Bebekli kadının kusuruna bakmaz kimse. 17-18 kişi toplanıp bebekli kadına da gidilmez ya neyse

bayramdan önce 2 kere erteledim yine aradılar bu kez yok diyemedim cnm sorma yaa bide biliolar tekim eşim 30km uzakta kasabada çalışıo gelmesi 5i buluoya gelin 2 dkka görün gidin bu ne yaa kaç gün önceden haber veriolar cumarteside 20 kişi geldiler eşimin işyerinden bıktım valla ikra da gece uyutması sorun bebek gece yorulunca sabah enkaz oluyorum hiçbişe yapamıorum

Günaaaydın Bizde rotamızı olduk geldik sabah, inşallah çok yan etkisi olmaz. 7500 olmuş bizim tosuncuk bu arada Bu arada bende rejim yapmıyorum ama yediklerime dikkat etmeye başladım, hamilelikteki gibi beyaz ekmeği kaldırdım tamamen tam buğday ya da kepek, pirinç pilavı yerine bulgur ve son olarakta tatlıyı minimum seviyeye indirdim, bi bunları yapıyorum ama baya farketti. Spor yapmayı hiç sevmiyorum ama biraz kilo verince sıkılaşma hareketlerinde başlarım herhalde.

Azimli olmak lazım ben bu ara kendime söz geçiremiyorum artık dikkat etmem lazım hamişlik öncesi kotuma girdim tek sorun fermuarı kapanmıyor göbişten

Benim kapanıyo da ama yağ pörtlüyo canım uyuz oluyorum. Kamufle etmek için karın bölgesi bol bluzlar giyiyorum ama o yağların orda olduğunu bildiğim müddetçe içim rahat değil.

Bnde kilo almak istiyorum ..50nn altina dusmicem diyodm 48 olmusm..

Bizde kilo alma diyeti yapalım bende istiyorumm. Üstelik ben 45'im

Şunlara bak ya ikinizi de üst üste koyar döverim valla. Ben burda kilo vereyim diye merdiven inip çıkayım onlar oturdukları yerden kilo versin bu nasıl bir adalet

Ahh Durucum benım kızımda aynı uyutmak o kadar zor ki kucağımda kıpır kıpır boynumu kollarımı tırmalıyor geriyor kasıyor kendini sırtım kopuyor artık onu uyutucam dıye mesela dün gece 6 kere falan kalktı uyumak bilmedi uyanıkkende hep kucağımda dediğin gibi dik tutucam ve dolaştırıcam asla oturtmuyo nasıl anlıyo oturduğumu ana kucağına koyayım azıcık diyorum bir çığlık ev inliyo çok uyanık bunlar ya2 gün evvel yıne böyle durmadan ağladı ağladı uyumadı bende sinir krizi geçirdim eşim aldı elimden biraz böğüre böğüre anladımda açıldım biraz

Şunlara bak ya ikinizi de üst üste koyar döverim valla. Ben burda kilo vereyim diye merdiven inip çıkayım onlar oturdukları yerden kilo versin bu nasıl bir adalet
Arastacım mümkün olsa fazlalıklarını senden koparıp koparıp kendime yapıştırırdım memnuniyetle

ben kafayı yemek üzereyim şu an resmen. gaz sancıları dışında iyi olan bi oğlum vardı. özellikle geceleri muhteşemdi; ya sabaha kadar uyanmaz ben uyandırırım ya da 1 kez kalkar 5dk emer uyurdu. iştahlıydı, meme+mama gidiyorduk. 3 gündür sürekli ağlıyor, biberonu ağzına bile almıyor. memeyi de zorla (ayakta, yürüyerek yada uyurken ancak o da çok az). açlıktan ağlamıyor, ağladığında meme susturmuyor çünkü, ağzına bile almıyor. gaz gibi sanki... iştahsızlığına uykusuzluk da eklendi, geceleri ağlayarak uyanıyor, kucağımda sallayarak zorla uyutuyorum, yatağına koyunca tekrar uyanıyor. uykusunda bile ağlıyor, öyle olunca o kısacık anlarda kestiremiyorum bile. dün gece tam 9 kez kalktım. en son saat 5 gibi yanıma yatırdım, babasının yerine. saat 6da her zamanki saatinde kalktı. önceden emzirip tekrar uyuturdum ama uyumadı. kalktık, bi ağlama krizi daha atlattık. bittim, tükendim, akşama kadar kucağımda gezdiriyorum. peki 3 gün öncesine geleyim. 3 gün önce eşim 8 günlüğüne yurt dışına gitti. gitme dedim. hem iş hem geziydi, gitmesi zorunlu değildi. tek başıma bırakma beni dedim. ayrıca ona çok düşkünüm, gidince yokluğuna dayanamıyorum. 1 ay ağladım ama gitti, çok üzüldüm. sonra nereye istiyorsan beraber gideriz, dedim. ama beni o psikolojide bebeğimle yalnız bırakıp gitti. sizce bebeğimin başka bir şeyimi var yoksa benim psikolojim mi onu böyle kötü etkiledi. eşiyle sorun yaşayan arkadaşlarım, sizin de bebeklerinizde böyle ani huy değişiklikleri oldu mu? en büyük korkum eşim gelince bu huysuzluklarının devam etmesi. pazar gününe kadar nasıl dayanacağımı inanın bilmiyorum. çok yorgun, uykusuz ve çaresizim. ayrıca bebeğim gündüzleri uyumazdı, hala da uyumuyor. her gün 2-3 saatlik uykularla bütün gün kucakta gezdiriyorum.
bu arada eşiyle problemi olana arkadaşlarım, dualarımdasınız. empati yapıyorum ve sürekli sizin için dua ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…