- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #58.561
teyzeler ve sevgili benim gibi minik ağustos böcekleri hepinize merhaba bak size sürprizim var ben burda yeni doğdum Eki Görüntüle 847964 burda 1 aylıkım Eki Görüntüle 847967 burda da 2 aylıkım Eki Görüntüle 847969 şuan 3 ayım dolmadı o yüzden son halimi daha sonra göreceksiniz öptüm sizleri
canım götürdünüz mu doktura,merak ettim umarım iyyisinizaşı yeri değil arkadaşlar tüm kolunda(( yarın götürücem doktora...çok kötü günler geçiriyorum zaten ama herşeyden önemlisi kızım..ona bişey olursa dayanamam...
büyük oğluma 6 aylıkken yaptırmıştık dr o zmana demişti.ama bu 5 sene önceydi cnaım değişiyor herşey.dr yaptırın dediyse yaptırn bence sonraki kontolümüzde biz de soralım bakalım yaptırlarım bizde.erken yaptırmktan fayda var.Merhaba kızlar yarın doktora gideceğiz kontrolümüz var :) birde göz doktorundan randevu aldık. göz muayenesi için sizler yaptırdınız mı ?
Hanımlar, oğlum sabah altın sarısı kaka yaptı, akşamsa kakası yemyeşildi. Sizde oldu mu bu hiç? Bebeğimin keyfi yerindeydi, ama yine de merak ediyorum. Karaciğerin bağırsağa fazla safra salgılamasından kaynaklanabiliyormuş uzman tv'de izlediğime göre ama bir sitede beslenmede kalori eksikliğinden olduğu yazmış. Başka bir yerde de aşırı beslenmeden kaynaklanabilir diyor. Enterasannn.
Hastalık olmasın da..
Kizlar bugun oglumun kakasi sumuksu gibiydi. Daha once bunu yasayan var mi? Nedeni hakkinda bilgisi olan?
Kedicik anlamadım eğer sağlığa dayalı açıklaması olursa sünnet ettirecek ama dine bağlı olduğunu söylerse ettirmeyecek misiniz?
Sadece dinimizce uygundur açıklamasından tatmin olmuyor. Belki başka din seçecek ne biliyoruz diyor. Müslüman olucam derse zaten yaş sınırı yokmuş sünnette. Kendini bilmiyor ki onun adına cerrahi bi işlemi -tıbbi gerekçesi yoksa- nasın ona sormadan yaptırabiliriz diyor.
İşte o tıbbi gerekçeyi sorucaz yarın.
Durum bu.
ya kızlar deliricem
yarın barışın sünneti olacak(-tı?)
eşim tutmuş bugün bana sünnet hakkında doktor görüşlerini yollamış. %90ı da sağlıkla bunun alakası olmadığını, tamamen sosyal bir olay olduğunu yazmışlar.
Diğer azınlık da sağlık açısından (enfeksiyon) olur diye deriyi kesmek, apandisti patlar diye bebekken aldırmak gibidir yazmış.
Of deliricem.
Şimdi kendini bilmezken yaptırmazsak ilerde habire kestirme-acı çekme muhabbeti yapılacak. Bundan korkarak yaşayacak hep. Yaptıtırsak kendimi affedemicem.
Eşimle en son kararımız yarın çocuk cerrahına gittiğimizde bilim ve sağlığa dayalı açıklama yapamazsa, olayı sadece dine ve topluma bağlarsa vazgeçmek yönünde oldu.
Çok kızgınım eşime şu an
Eşini ne kadar ikna eder bilemiyorum ama eşine deki; topicdeki arkadaşımızdan birinin eşi İngiliz. Babası ( hristiyan) bu 3 yaşındayken ingilterede bunu ve abisini sünnet ettirmiş sağlık için. Adamın islamla yakından uzaktan alakası yok araştırmış ve sünnetin sağlıklı olduğunu öğrenmiş
Küçük yaşta sünnet ettirmeyi dine ve topluma bağlamak nasıl olur anlayamadım .
Sünneti ya şimdi ya ilerde kesin yaptıracaksınız değil mi o zaman küçükken yaptırmanın avantajları dezavantajları hakkında bilgi almak gerek ; dini ya da toplumsal olarak değil .
İyi bir çocuk cerrahı yaparsa bebekken yaptırmak psikolojik ve fiziksel olarak daha iyi ; acı çekme travması yaşamayacak , hem de enfeksiyona yakalanma riski azalacak . Biz 2 aylık iken yaptırmayı düşünüyorduk ancak 1 aylık iken idrar yolu enfeksiyonu yaşayınca 40 günlük iken yaptırdık ve çok da memnun kaldım , iyi ki de yaptırdık diyorum , hiç rahatsızlık da yaşamadı kolayca atlattı yavrum .
En iyi kararı dr ile konuşarak vermek burada önemli olan noktanın iyi bir çocuk cerrahının yapıyor olması .
ya kızlar deliricem
yarın barışın sünneti olacak(-tı?)
eşim tutmuş bugün bana sünnet hakkında doktor görüşlerini yollamış. %90ı da sağlıkla bunun alakası olmadığını, tamamen sosyal bir olay olduğunu yazmışlar.
Diğer azınlık da sağlık açısından (enfeksiyon) olur diye deriyi kesmek, apandisti patlar diye bebekken aldırmak gibidir yazmış.
Of deliricem.
Şimdi kendini bilmezken yaptırmazsak ilerde habire kestirme-acı çekme muhabbeti yapılacak. Bundan korkarak yaşayacak hep. Yaptıtırsak kendimi affedemicem.
Eşimle en son kararımız yarın çocuk cerrahına gittiğimizde bilim ve sağlığa dayalı açıklama yapamazsa, olayı sadece dine ve topluma bağlarsa vazgeçmek yönünde oldu.
Çok kızgınım eşime şu an
günaydın furkan :))alın bndende o kdr, dün kabanımı denedim kapanmadı2tane kaban almıştım geçen kış eşim kararsız kaldığımı görünce ikisini de al demişti.şimdi nasıl bi kaban daha alim diim kendimden utanırım valla, yepyeni iki tane dururken..yeni topic açıp burdaki arkadaşlığımızı bölmeyelim herkesin bzm gibi kilo sorunu yok bnce..burdan devam edelim.Birbirimizi gaza getirelim..Ben bi kaç gündür canımın çektiği şekerli şeylere dur demeye çalışıyorum. acıkınca yoğurt kuru kayısı yemeye bol su içmeye başladım mesela..Göbeğim var bi beş kilo versem razıyım, şu an 65 kiloyum
günaydın cnm sanada, bnm oğlanda daha el uzatmaya başlamadı. Hera nın ki 3. ayda olduğundan galiba. Bnm paşamın tek gülücükleri var, daha eller harekete geçmedi..
maşallah Kayra ya..
bu soru bnmde merakım. akşam 18de değiştiriyorum sonra genelde uzun uyuyo gece10 bazen 12 de uykusunun arasında değiştiriyorum bazen uyanıyo bazen uyanmıyo, ıslak mendil deyince popoya genelde açıyo gözünü.ardından gece emmelerinde kaka yapmadığı için açmıyorum altını, sbh 5-6 kaçta uyanırsa açıyorum. Uyku bnm için de bebek içinde önemli. dediğin gibi uyandılar mı bi iki saat dalmaları zaman alıyo. pişik de olmadık çok şükür..
valla bende gece emmeye kalktığında değiştiriyorum altını
Eki Görüntüle 850210 Furkan da günaydın diyor sizee..
yahu benimki de öyle son birkaç gündür sırtım belim dayanılmaz durumda artık iflas etti kaslarım kesin bel fıtığı oldum normal yürüyemiyorum ayak ve bacak kaslarım çok ağrıyor çünkü oğlum aynı sizinkiler gibi ayakta kucakta gezecek oturdum mu anlıyor kıpırdanıp tekmeliyor karnını kendi kalkmaya çalışıyor kucağımdan bir de yüzü dışa dönük olacak etrafı seyredecek paşam biz de bugün sabah 4 ten beri uyumadık yeni ayağımda salladım uyudu inş uyur yoksa bugün çok huzursuz bir gün geçiririz.
aynen canım benim kız da aynı şekilde hatta dalga geçiyorum. tamam kızım ben seni bırakayım sen gez bakalım diye sanki bıraksam yürüyüp gidecek:))
bir de üst üste uzun süreli misafir almıştım geçen hafta ve hafta sonu artık pilim bitmiş durumdayım misafire ara vermek lazım yoksa kendimi kaybedeceğim
pupu sana peri prensesi çok tatlısn maşlalh.ne kadar mutlu bir bebeksin iki tarafında birer kanat .böyle anne ve abbanile hiç düşmesin.Mutluluğun dayma olsun.çok çok beğndim sizi.Eki Görüntüle 850702 Eki Görüntüle 850703 Eki Görüntüle 850704 Eki Görüntüle 850705
kızım size mrb demek istediii
pupu sana peri prensesi çok tatlısn maşlalh.ne kadar mutlu bir bebeksin iki tarafında birer kanat .böyle anne ve abbanile hiç düşmesin.Mutluluğun dayma olsun.çok çok beğndim sizi.
Valla kızlar ben diyet işine Melis'im 6 aylık olana kadar girmiycem.zaten bu kadar yiyipte yetmiyor sütüm bi de yemezsem vay halime.yazmıştım ya birgün misafirler dolayısıyla yiyemedimde sütüm olmadı diye,kızıma bunu yapamam.uyanarak yazıyorum ama günde 2-3 sigarada içiyorum.bu ne perhiz diyeceksiniz belki ama stres yapıp sütüm az geleceğine normal yaşamıma döneyim diye başladım malesef devamıda geldi.ilk başlarda işe yaradı ama tabi 1 tane içiyordum o zaman.hiç başlamayın lütfen benim gibi,arkası geliyor.içmeyince sinir yapıyor bu defa.sizi diyetinizde sonuna kadar desteklemeye hazırım ama.benim biraz göbüş ve 3 kilo fazlam var,eski kıyafetler sıksada biraz oluyor.belkide ona güvenerek başlamıyorum.işe başlayınca kendimden memnun olmayıp katılırım belkide diyetinize
Eki Görüntüle 850702 Eki Görüntüle 850703 Eki Görüntüle 850704 Eki Görüntüle 850705
canım eşin yabancımıydı?hani biz alışmışız dinimize uygun olduğu için düşünmeden yaptırıyoruz.Ama bence kesinlikle sağlık açısından çok faydalı olacak.büyük oğlum 5 yaşında ve çok pişmanım bebekliğinde sünet etrimediğime.Şuan enfeksiyonu kapmış ilaçlarla iyileştirilcek ondan sonra mecbur sünet olacak.Ve şuan 5 yaş kritik bir yaş bu yaşta sünet etirmek çocğun üzerinde bir travba oluşturabilir.dr değine göre deliği darmış ve daha bebekken sünet olmalıymış hatta hijiyeni çok iyiymiş ondan bu kadar dayanmış dedi.Açıkçası dedsi baktı ve adam çok titiz her wc gititkten sonra yıkardı popusunu sanırm dede sayısınde bu kdar dayanmış.Kısmet ise iyileşsin aralıkta hem onu hem küçüğüde sünet ettircez Allhın İzniyle.Bide amerikada hristiyanlarda sünet oluyorlar daha doğudkları zaman.
günaydın kızlar ölüyorum nolur yardım edin bana kızım gece uyklusuna çok zor yatıo beni çok yoruyor ağlıyor kıpır kıpır durmuyor şuan bel sırt ağrısından haşat durumdayım eminim 1 kilo daha zayıfladım cumaya yine 17-18 kişilik misafirim var çok yıprandım valla( kimsemde yokki 2 dkka çocuğa baksınlarda bende işimi yapayım (((
benimde her hafta 1 kilom gidiyor boy 1.70 kilo şuan 60 tam 17 kilom gitti 3 ayda gitmeyede devam yakında kupkuru kalacam ikrayı uyutmak mesele bu cumartesi doktora götürcem valla süreklş merak etrafı inceleme isteği kucakta dik durma çabası ve kımıl kımıl battaniyeyi açarak uyumamak ağlamak.(
Eki Görüntüle 850702 Eki Görüntüle 850703 Eki Görüntüle 850704 Eki Görüntüle 850705
Hayırlısı canım ama daha küçük şimdi olmasa ilerde olur belkide büyünce kendisi sünet olmakisteyecektir.Ablam hristaynla evli iki çocuğu var ikisini sünet ettirler mesla.yani sağlık açından faydalı olduğu için.yeniştem de bu konuya baya bi araştırmıştı o da eşin gibi çocuk için faydalı ise o zman yaptrıcam demişti.yaptırdığına göre bu sonuca uğlaşmıştı.sağol canım. yarın muayenesi yapılacak bakalım bi mecburiyet yoksa doktorun açıklamasına başvurucaz
kızlar iyiki varsınız yaaaa
allahım kriiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz
maşallahh gülüşe bak yaa herşeye değer dimi :))
burcusezgin we chenn sizin bebişlerde çok tatlişş :)) alıntı yapmadm
hepsne maşallahh
bizde az önce sağlık ocağından geldik :) maşalah gelişimimizz iyi çok şükür..bu ay aşıda yok rahatızz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?