2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

pupu sana çirkin şey:))))oh maşlalah cnaım nasıl da güzel birşey bu pamuk pamuk prenses gibi.Valal benim oğkum doğdu zaman pek de çirkindi bu nasıl güzelbirşey 41 bin kere maşlalh.alalh nazardan saklasın.

aşı yeri değil arkadaşlar tüm kolunda (( yarın götürücem doktora...çok kötü günler geçiriyorum zaten ama herşeyden önemlisi kızım..ona bişey olursa dayanamam...
canım götürdünüz mu doktura,merak ettim umarım iyyisiniz

Merhaba kızlar yarın doktora gideceğiz kontrolümüz var :) birde göz doktorundan randevu aldık. göz muayenesi için sizler yaptırdınız mı ?
büyük oğluma 6 aylıkken yaptırmıştık dr o zmana demişti.ama bu 5 sene önceydi cnaım değişiyor herşey.dr yaptırın dediyse yaptırn bence sonraki kontolümüzde biz de soralım bakalım yaptırlarım bizde.erken yaptırmktan fayda var.

Kizlar bugun oglumun kakasi sumuksu gibiydi. Daha once bunu yasayan var mi? Nedeni hakkinda bilgisi olan?

kkak konusunda sormayın kızlar en çok değişine kakası olan benim oğlan herhalde.her çeşidini yaşadık hee.iki kez kakasına baktırdım şükür mikrop yao.3 dr sordum ama hep aynı ceva aldım.ateşi yoksa bebek husuzlanmıyorsa kilo alımı iyyise sorun yok.Benim yediklerimi yazmaya başladım ve di,kakt ettim kakasını ne durumda.fark ettimki süt üürnleri ve çikolata yediğimde o dediğiniz sümüksel kakalar oluyor,tam yeşil değil ama içine yeşille karaşan kakası d aoldu buda aşırı beslmeden diyorlar gerçek bazen oğlum fazla memeye düşkün oğluyordu genelde gazı olunca öyle bir azar azar emesi oluyordu ve ben süütm yetmiyore zanedip ek olark geceden sağdığüım sütü de veriyordum bu sefer bol bol kusmalar gazalr yaşadık.3 hafta bir süreç geçirdik ancak akıl ettimki bu çocuk açlıktan değil gazdan emek istiyor.

Kedicik anlamadım eğer sağlığa dayalı açıklaması olursa sünnet ettirecek ama dine bağlı olduğunu söylerse ettirmeyecek misiniz?

Sadece dinimizce uygundur açıklamasından tatmin olmuyor. Belki başka din seçecek ne biliyoruz diyor. Müslüman olucam derse zaten yaş sınırı yokmuş sünnette. Kendini bilmiyor ki onun adına cerrahi bi işlemi -tıbbi gerekçesi yoksa- nasıl ona sormadan yaptırabiliriz diyor.
İşte o tıbbi gerekçeyi sorucaz yarın.
Durum bu.

Son düzenleme:

Eşini ne kadar ikna eder bilemiyorum ama eşine deki; topicdeki arkadaşımızdan birinin eşi İngiliz. Babası ( hristiyan) bu 3 yaşındayken ingilterede bunu ve abisini sünnet ettirmiş sağlık için. Adamın islamla yakından uzaktan alakası yok araştırmış ve sünnetin sağlıklı olduğunu öğrenmiş

Küçük yaşta sünnet ettirmeyi dine ve topluma bağlamak nasıl olur anlayamadım .
Sünneti ya şimdi ya ilerde kesin yaptıracaksınız değil mi o zaman küçükken yaptırmanın avantajları dezavantajları hakkında bilgi almak gerek ; dini ya da toplumsal olarak değil .
İyi bir çocuk cerrahı yaparsa bebekken yaptırmak psikolojik ve fiziksel olarak daha iyi ; acı çekme travması yaşamayacak , hem de enfeksiyona yakalanma riski azalacak . Biz 2 aylık iken yaptırmayı düşünüyorduk ancak 1 aylık iken idrar yolu enfeksiyonu yaşayınca 40 günlük iken yaptırdık ve çok da memnun kaldım , iyi ki de yaptırdık diyorum , hiç rahatsızlık da yaşamadı kolayca atlattı yavrum .
En iyi kararı dr ile konuşarak vermek burada önemli olan noktanın iyi bir çocuk cerrahının yapıyor olması .

sağol canım. umarım yarın doktor da ikna eder

hayır canım kendisi ben sünnet olmak istiyorum demezse yaptırmicaz.
sünnetin tıbben zorunluluğu varsa yarın yapılacak zaten.

canım eşin yabancımıydı?hani biz alışmışız dinimize uygun olduğu için düşünmeden yaptırıyoruz.Ama bence kesinlikle sağlık açısından çok faydalı olacak.büyük oğlum 5 yaşında ve çok pişmanım bebekliğinde sünet etrimediğime.Şuan enfeksiyonu kapmış ilaçlarla iyileştirilcek ondan sonra mecbur sünet olacak.Ve şuan 5 yaş kritik bir yaş bu yaşta sünet etirmek çocğun üzerinde bir travba oluşturabilir.dr değine göre deliği darmış ve daha bebekken sünet olmalıymış hatta hijiyeni çok iyiymiş ondan bu kadar dayanmış dedi.Açıkçası dedsi baktı ve adam çok titiz her wc gititkten sonra yıkardı popusunu sanırm dede sayısınde bu kdar dayanmış.Kısmet ise iyileşsin aralıkta hem onu hem küçüğüde sünet ettircez Allhın İzniyle.Bide amerikada hristiyanlarda sünet oluyorlar daha doğudkları zaman.

günaydın furkan :))

ay allahtan bana gelen giden yok bu ara okuldan arkadaşlar gelmeyi planlıyorlarmış gelsinler bakalım bende yalnızlıktan sıkıldım evde gelenim gidenim yok bütün gün evde tekim kızımla gelen olsada biraz muhabbet olsa diyorum:))

hemşom bende rejim yapmıcam sadece daha dikkatli olucam akşam belli bir saatten sonra hiç bir şey yemiycem
hafif tempo egzersiz , bol sıvı, az tatlı derken zamanla gider umarım 5 kilo
çok acelem yok malum süt veriyoruz yavaş yavaş kilo vermeyi planlıyorum bir de adet olmadım henüz vücutta ödem var haliyle
zamanla adet döngümde oturur diye düşünüyorum
senin sigara içme olayına üzüldüm açıkcası keşke içmemeyi başarabilseydin

sağol canım. yarın muayenesi yapılacak bakalım bi mecburiyet yoksa doktorun açıklamasına başvurucaz
kızlar iyiki varsınız yaaaa

allahım kriiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz

of canım sanki benim büyük oğlumu anltıyorsun vallahi çözüm nedir bilemiyorum bilsem kendi oğlum auygulardım.onun yapıs böyledir maşlalh.senin yediklerin nedir canım belki onlarda etiliyor.kahve çay çikolata pekmez bal onlar fazla uyarıcıdır.papatita ıhlmaur anason resen çayları içmeye çalış hem süt yapar hemnde kızını biraz rahatlattır.milupanın iyi gecelr çayı var bide ondan dene desem faydası olurmu bilmiyoum denemdim hiç.akşamları hep aynı saatte mi uyutuyorsun.yatırmadan önce ortama hazırlasan.gece lambasını aç daha skain oyunları oyanmaya dene biraz sakinleşlince ayaklarına sırtına masaj yap rahatlar daha kolay uykuya dlar.en baştan yok yok yine aynı dersin am aşöyle bir 4,5 gün pes etmeden bunu uygularsan o rotine alışır bebeğin ve artık bilecek gece lambası yakıldımı knedisi sakinleşir ve daha kolay uykuya dalacak.zor bir hafta sonra öğreniyorlar.

sağol canım. yarın muayenesi yapılacak bakalım bi mecburiyet yoksa doktorun açıklamasına başvurucaz
kızlar iyiki varsınız yaaaa

allahım kriiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz
Hayırlısı canım ama daha küçük şimdi olmasa ilerde olur belkide büyünce kendisi sünet olmakisteyecektir.Ablam hristaynla evli iki çocuğu var ikisini sünet ettirler mesla.yani sağlık açından faydalı olduğu için.yeniştem de bu konuya baya bi araştırmıştı o da eşin gibi çocuk için faydalı ise o zman yaptrıcam demişti.yaptırdığına göre bu sonuca uğlaşmıştı.

kesinlikle herşeye değer cnm hepsi birbirinden şeker bu böcüklerin yaaa
senin bebeşinde gelişimi iyiymiş çok sevindim cnm maşallah kuzularımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…