2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydınlarrr
kandınlınız muraberek olsun arkadaslr allahım bu guzel gunde tum dualarımızı kabul etsın bebıslerımızı saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ıns

aminnnnn canımm.... ay ne güzel 4 aylık evli 3 aylık hamile. rabbim cümle isteyenlere senin gibi tez zamanda nasip etsin inş....

Günaydın herkeseee... Hayırlı kandiller olsun. Hepimizin bebeği sağlıkla doğsun hayırlı evlatlar olsunlar inşallah. Herkesi kucaklıyorum

kolay gelsin canım çok yorma kendini 31 inde annem babam gelcek izmirden benimde dip köşe bir temizlik yapmam lazım birkaç gün sonra yaparım artık

Oooo ilk erkeğimiz de gelmiş. Gözünüz aydın canım inşallah gönlüne olur değişmez :) 2 ablası olacak ne güzel

kızlar bu arada ben herkese söylüyorum sizlere de söyleyeyim. hurma yiyin bol bol. hamilelikte doğumda ve süt sorununda çok faydalı. günlük alabileceğiniz bütün vitamin protein hatta folik asit bile hurmada var.

günayyyddıın kızlar kandiliniz mübarek olsun Allah gönlünüze göre versin

bu arada bu hurma konusuna bazıları hamileyken yenmez diyor ben kan yaptığını biliyorum ama şimdi yiyemiyorum bi zararı var mıdır ki?

kızlar bu arada ben herkese söylüyorum sizlere de söyleyeyim. hurma yiyin bol bol. hamilelikte doğumda ve süt sorununda çok faydalı. günlük alabileceğiniz bütün vitamin protein hatta folik asit bile hurmada var.

hurmayı duymuştum ben de hatta ilk günler yiyordum sonra nette gördüm ki rahim kaslarını çalıştırıyomuş yani ilk dönemlerde tehlikeli oluyormuş diye bıraktım süt için evet çok iyimiş

Canım herkes başka birşey söylüyor ya ben zararı olacağını düşünmüyorum çok faydalı bir meyve bulursam bu akşam eve giderken alayım ya da eşime aldırayım bari canım istedi :)

bende günde 1-2 tane yemenin sakıncası yok diye duymuştum. ama doğuma yakın 8-10 tane yemek doğumu kolaylaştırıyor ve sütü arttırıyormuş onu kesin biliyorum.

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

Dün de hamile bir arkadaşımdan narın zararlı olduğunu duydum. Her kafadan ses çıkıyor hep derlerdi de inanmazdım :) Şimdi sana onu yeme bunu ye diyenler olacak canın ne istiyorsa onu ye demişti bir arkadaşım. İnternette arattığımızda ya da doktora sorduğumuzda hamilelikte belli başlı zararlı besinler var bunların dışında rahat olalım bana göre

önemli not: internetteki araştırmalarıma göre hamileliğin son haftaları hariç hurmayı günde birkaç taneden (2-3 taneden) fazla tüketmemek gerekirmiş, doğumu kolaylaştırıcı etkisi erken doğuma veya Allah korusun düşüğe sebep olabilirmiş. hamileliğin son haftaları defne tohumu ile birlikte hurma ezmesi karıştırılarak yenirse doğum çok rahat geçiyormuş
(Hurma macununa 1/3′ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye de.vam edilirse. Doğum ağrısız ve çok kolay olurmuş.) ayrıca bebek ilk doğduğunda bebeğin damağına hurma ezmesi sürmek bebekte zeka gelişimi ve duygusal zeka açısından çok faydalıymış. bu davranış ayrıca sünnetmiş.

alıntı :)))

Günaydın hanımlar;
Kandiliniz mübarek olsun. Allah bebeklerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. bu gece bol bol dua edelim birbirimize... Ben dün akşam uykudan gözlerimiz açamadım kızlar yaaaa.... Gören de sırtımda taş taşıdım zannedecek. Ama mide bulantım bir arttı. Bir arttı anlatamam. Geçen hafta balık yiyememiştim. Dün yiyebildim ama nasıl zorlayarak... Normalde çok severim çok da yeriz ama hamileyken çok zorlanıyorum boğazımdan aşağı inmiyor mübarek...zorla yediğimden olsa gerek bulantıdan öldüm. gece yanıma poşet alarak uyudum.

günaydın canım geçmiş olsun. eminim burdaki herkes seni çok iyi anlıyordur. bende balığı oldu bitti severim hatta hamileliğimde daha çok yemek istedim. ama mideni zorluyorsa kendini fazla hırpalama. gerekirse 10-15 dk da bir parça at ağzına. çok zorlarsan sonra tamamen tiksinebilirsin.

ya dün bütün gece kabus gördüm uyanamıyorum kabus görürken artık kaç saat kıvrandım ALLAH bilir uyandığımda karnıma bir ağrı girmişti sabahta baya çok ağrıdı inş bebişime bişey olmaz

seninde kandilin mübarek olsun.. geçmiş olsun ayrıca..

eşimde bana balık aldı ben poşeti aldım salladım buzluğa :) eskiden çok severdim şimdi doktor bol bol ye desede midem almıyor

sende çok zorlama bu dönem geçtikten sonra yersin yine

canım çok kafana takma. belki de ağrın olduğundan kabus görmüşsündür. merak etme rüya görmeyle bebiş zarar görmez. iyi düşün iyi olsun

günaydın kızlar kandiliniz mübarek olsun bu aralar bulantılarım arttı ama çok şükür iyiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…