2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Az onceki post umda antibiyotik kullandigimi yazmistim 10 gun boyunca, antibiyotik alirken kullandigim yontemi yazayimda belki lazim olur bir anneye faydasi dokunur.

Doktorlar emzirirkende kullanilabilir diye bir gurup antibiyotigi yaziyorlar ancak cok guvenli degil kullanmak, helede bebegimiz ilac kalintilarini vucudundan atmaya calisirken kucucuk organlari zarar gorebilir. Benim kullandigim antibiyotik 12 saatte bir aliniyordu, antibiyotigi aldiktan sonraki 6 saat hic mzirmedim, sutumu sagip attim, sonraki 6 saatte uretilen sutle emzirdim, antibiyotigin etkisi baya azaldiktan sonra yani. Emzirebildigim saatlerde de sutumu artiracak yiyeceklere saldirarak soraki 6 saat icin temiz(yari temiz) sut sagdim ve ilac aldiktan sonra biberonla anne sutu verdim 6 saat.

Ilaci alacaginiz saatleri bebeginizin uzun uykuya gecmesinden hemen onceki saat olarak belirlerseniz inanin sagilan sut yetiyor. Mesela benim kizim geceleri deliksiz 5-6 saat uyuyor bazen ve ben o surede zaten emziremiyor oluyorum. Gunduz emziremedigim saatlerde de sadece 1 ogun biberon verdigimden sut yetiyor.

Kullanacaklara gecmis olsun simdiden :)

kızlar bende ağustos annesiyim
size birşey soracağım
oğlum kalkmak istediğinde kolundan tuttuğumda çıt çıt iye sesler geliyor
bu sizde de oluyor mu normal mi acaba:18:

Son düzenleme:

lepistescim saol cnm ıste kımse böle yaklasmıyo yok bu cocuga o verılırmı bu verılır mı daha hıc bısey wermedım sadece soruyorum ınsan basına gelmeyınce anlamıyomus ben salak degılım mama yada sut wermem gerektıgını bılıyorum ama almıyosa napayım esım gelsın dr gidicem bı danısayım ama makına alma fikri benımde aklıma yattı evde var ama manuel pek ıse yaramıyo sanırım ihtıyacm olmadıgı ıcın almamıstım cok tsk ederım ılgın için

Ivycm bnmkı sanırım mamayı yemıyo cunku bıberonumu sevmedı dıye cay kasıgıyla vermeyı denedım mamayı yüzünü burusturuyo agzında bırıktırıp bırakıyo gerı oglum cok tatlı ama cok da huysuz teyzelerı cok sinirli herseyı begenmez ınan dun dört kısı mama yedırmeye emzırmeye ugrastık her kafadan da bı ses dusunun halımı saol cnm bu arada

kızlar bende ağustos annesiyim
size birşey soracağım
bu sizde de oluyor mu normal mi acaba:18:

Bebegini kaldiriken neden kolundan tutuyorsun :s, henuz kemikleri yeterince guclu degil ki. Kol altlarindan sirtini sararak ve hatta kafasina (3 aydan kucukse) da destek vererek kaldirmamiz gerekir.

kızlar bende ağustos ennesiyim
size bişey soracağım
bu sizdede oluyor mu normalmi acaba:18:

Canım bazen insanların günahları bebeklerin sırtına yük olarak biniyo biz göremiyoruz, bebeğin vücudu ağırlaşıyo haliyle kollarından çekince de çıt diye ses geliyo. Hep okumak lazım

Kız Mucize hani ünlüler paparazilere çekmeyin bakışı atar ya aynı öyle bakmış senin oğlan Ama çok yakışıklı sanki bir jön kameralara yakalanmış gibi hissettim. Papyonunu yediğim

Oyy masum kuZucuk nede güzel uyuyosun sen öle

Şirinem benim öpmeye doyamam seni fıstıklı lokumcuk

Amanın ciddiyete bakın açılın kızlar karizma gelmişşşş yirim seni

Ay yerim Onun şaşkın bakışlarını masallah ona kamerayı sevmiyor demek annesi :)

Bebegini kaldiriken neden kolundan tutuyorsun :s, henuz kemikleri yeterince guclu degil ki. Kol altlarindan sirtini sararak ve hatta kafasina (3 aydan kucukse) da destek vererek kaldirmamiz gerekir.
dün üç aylık olduk canım
yanlış anladın elimi tutunca kalkmak istiyor bende arada yatırken oturur pozizyona kaldırıyorum dünyalar onun oluyor

Son düzenleme:

Evet canim demekki seninki mamayi sevmiyor, beni yanlis anlama ama, bebegini beslerken basbasa olmanin cok onemli oldugunu dusunuyorum ben. Mama verirken yakisikliyla basbasa olsan, ona tamamen yabanci olan seyi yutmasi kolay degil, sakinlestirerek versen belki alir. Tabii mama verdigin zaman aslinda tok veya gazli da olabilir canim. Belki cok klise ama, bebekler acikinca gercekten yiyorlar ne versen :) Allah yardimcin olsun, yavrun ac saniyorsun, besleyemiyorsun sanarak kendini yiyorsun sen simdi, lutfen rahat ol, stres en zararli sey istah icin, bebeginde strese girmesin.

Emmiyorsa sağ sütünü düzenli olarak emin ol kesilmez. Kesilseydi benimki kesilirdi . Kızım hiç emmedi doğduğu günden beri sağarak veriyorum ağzına hiç mama girmiyor sadece anne sütü. Ki biz 5 aylık olucaz nerdeyse. Bana çok kişi dedi kesilir sütün pompayla yok bebeğin emmesiyle pompa birmiymiş bık bık bık moralimi bozmaya çalıştılar olmadı cnm Allah rızkını veriyor çok şükür

Himm ben bebegimi hic kollarindan guc aldirarak oturu pozisyona getirmedim, kollari vucudunu henuz tasiyamaz cunku, allah korusun cikabilir kollari... Bebegin bunoyunu seviyor belki ama saglikli oldugu konusunda benim suphelerim var, sende pek emin degilsin demekki cit cit seslerinden iskillenmissin.

Her kulturde bebek bakimi farkli oluyor o yuzden ben ahkam kesmek istemem ama doktoruna danismani oneririm.

yok cnm neden yanlıs anlıyım zaten amacım farklı görüsler almak o yüzden burda paylastım sıkıntımı.aslında o 4 kisiyi ben cagırdım elımde olmuyo strese girmek ıstemıyorum ama benı emmeyıp elıyle ıtınce dunyam basıma yıkılıyo sankı benı ıstemıyo sanıyom tek de cok zor yanlız basıma da denedım olmayınca onları cagrdm annem kv de fln 1 haftadır bununla ugrasıyorum bakalım bıde sakınken denıyım. cok sıkıntı yasadım gazlıydı zaten bebegım yenı atlattk gazı olsada olmasada aglıyo sinirlı huysuz hep ıstedıgı olcak bi tek benmıyım böle bılmıyorum ama gercekten uc aydır cok sıkıntı yasıyorum bazen sunu yapmam ben cocuguma asla dedıgım seyı bıle yapıyorum caresızlıkten

Canım bazen insanların günahları bebeklerin sırtına yük olarak biniyo biz göremiyoruz, bebeğin vücudu ağırlaşıyo haliyle kollarından çekince de çıt diye ses geliyo. Hep okumak lazım

Canim bu soylediginde ciddi misin? Hic duymamistim ve tam olarak ne anlama geldigini de anlayamdim :s

Hepimiz oyleyiz canim, teoride yapmam dedigimiz sey pratikte kurtarici oluyor bazen. Bebegin emmemek icin bu derece direniyorsa bence sorun sut azligi coklugu, mama tadi da olmayabilir canim. Belki damagi kasiniyor onun huzursuzlugu var, gazi var veya biryeri agriyor da olabilir. Sakin olup ne zaman ne yapinca ne tepki vermisti falan diye dusunur ve doktorunla da konusursan eminim cozeceksin bu sorunu. Altin kural "sakin olmak" bence bebek bakiminda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…