2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlaaar çok hoşsunuz ya sabahtan beri arada girip geçmişi okumaya çalıştım hızınıza yetişemedim :))
Hele o güzel melekler maşallah yani sanki bütün şirin bebekleri bu topiğin anneleri doğurmuş Gördükçe ısırasım yiyesim geliyor hırsımı kızımdan alıyorum

Kızlar gelin bak bişey vercem Ben de kilodan yana dertliyim fazlalarımı size armağan ediyorum :)
69la doğuma girdim 60,5 kiloya düştüm şuan 62-63 arası oynuyor aaaaah yanmışım ben

Asu yu bzm yerimizede micirip op cnm..bu arada resm bkliyrz ne zamndr paylasmiyosn nasi buyumustr minnos

Kızlar gelin bak bişey vercem Ben de kilodan yana dertliyim fazlalarımı size armağan ediyorum :)
69la doğuma girdim 60,5 kiloya düştüm şuan 62-63 arası oynuyor aaaaah yanmışım ben

Bz paylasiriz sulozla :-D eriyip aktik vla..bde butun gun bebisleri gezdire gezdire iyice coktuk ;-)

Süper canım aman nazar değmesin istediğini yiyip içebilme gibisi yokmuş bunu şimdi daha iyi anlıyorum kıymetini bil.

Cnm ne istedgni yeme icmesi..eylule gaz ypicak diye yiyemiyrm canim neler istiyoda tutuyorum bogazimi :-( hamileyken deli gbi kola ve jelibon aserdm ikisinide daha agzima alamadim...gcen markette gordm bn icmeyeli kola siselerinin ambalajlari baya degismis :-D

Asu yu bzm yerimizede micirip op cnm..bu arada resm bkliyrz ne zamndr paylasmiyosn nasi buyumustr minnos

Büyüdü valla fındık kurdum :))

Bz paylasiriz sulozla :-D eriyip aktik vla..bde butun gun bebisleri gezdire gezdire iyice coktuk ;-)

Yaaa ben niye erimiyorum arkadaş NEDENNNN kendime cevap veriyim :) Uzun süre çocuk gezdirip çoook acıkan bünyem yeme fırsatı bulunca doymak bilmiyor sonuç bu

Canım kola sana gaz yapar bebeğe yapmaz ki senin mideden o gaz uçar gider. Ha şu durum var kola sağlığa zararlı tabi Ben kola filan içiyorum ama favorim şişe sade gazoz Sadece süt içmiyodum gaz yapar diye. Yarımşar kilo yarımşar kilo tatlıları da indirdim şimdi tatlıyı kıstım valla yoksa bu göbeğin gideceği yok ama diğer yerlerim kalsa keşke kollarım bacaklarım çok zayıf görünüyo kilo verince kürdan gibi. Benim sorunum göbek bölgesi

Büyüdü valla fındık kurdum :))

Yaaa ben niye erimiyorum arkadaş NEDENNNN kendime cevap veriyim :) Uzun süre çocuk gezdirip çoook acıkan bünyem yeme fırsatı bulunca doymak bilmiyor sonuç bu

Eskiden yemek bana hiç keyif vermezdi çok sağlıksız yaşıyodum hep abur cubur seviyodum çikolata cips kupa kupa kahveler kolalar sigarayı bıraktığımdan beri ben de doymak bilmiyorum canım yaa herşey çok lezzetli napıçaz:26:

bebeklerde büyüme atakları

.
Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..Her ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari var

:))

İyiki okudum seni Suloz.... Bugün kızıma farklı emzik almış biri olarak onu da beğenmese gidip avent alacaktım pratik hanımın mesajını okuyunca... şu parasızlıkta :))

bu arada kızlar çok hooşsunuz yaa gülmekten kırıldım reklam hnm muhabbetine bide ARASTA yapmışsın arastalığını çıt çıt sesine getirdiğin yoruma bitttimmm:)))))

saol cnm desteğin ve önerilerin için iyi geceler çayını deneyeceğim olmazsa 1-2 gün düzene girse eminim alışkanlık olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…