- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #58.881
Yardımcı olduysam sevindim canım.:))
İyiki okudum seni Suloz.... Bugün kızıma farklı emzik almış biri olarak onu da beğenmese gidip avent alacaktım pratik hanımın mesajını okuyunca... şu parasızlıkta :))
Ben başlıyayım Edirneli olduğum için Mimar Sinan'ın yaptığı ünlü Arasta çarşısının adından nick yaptım:))
Sen de mi Brütüs
Smdi dicem gne bana hucum ediceksnizde ben o nutellayi yillardr her sabah yerim bna hc etkisi yok..ya bna kiko ypsa olmazmi :-D
bebeklerde büyüme atakları
.
Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya büyüme ataklari (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.
Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak bana yardim ettt diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..Her ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)
Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)
Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari var
Ben başlıyayım Edirneli olduğum için Mimar Sinan'ın yaptığı ünlü Arasta çarşısının adından nick yaptım:))
Bana Annem cucu der bende arastirmistim bi ara turklerin ilk şairiymiş .bide neşe karaböceğin bi şarkısı var cucu diye annem nerden etkilendi bilmiyorum ama seviyorum cucuyu
Bana Annem cucu der bende arastirmistim bi ara turklerin ilk şairiymiş .bide neşe karaböceğin bi şarkısı var cucu diye annem nerden etkilendi bilmiyorum ama seviyorum cucuyu
Sart mi lcw olmasi Pazardan al canim sende :) ben lacivert, beyaz,gri duz renk ve araba desenli aldim 5-6 tane. Bayadir da giydiriyorum
Ben bi kucuk saklabanimm :-D annanede gorunmus arkada hafiftenn ;-)
ben de göbek adımla oğluma koyacağım adı birleştirdim. oldu sana fundarda
diyerek zınkk diye konunun arasına dalarım
bugün kv nin günü var. benim de elim hamur işlerinde baya iyidir söylemesi ayıprica etti yapar mısın bişeyler ben Arda ya bakarım dedi. olur dedim. oğlum aşağıda ben mutfakta takıldık bugün. emzirmek için indim sadece. az önce getirdi işim bitti diye ama ben baya özlemişim ki oğlumuuuu sarıldım öptüm kokladım uzun süre bırakamadım yerine. bu ne sevgi ahh bu ne ızdırap yarabbimm
NASYA VE IVYtheME meleklerinize de size de kocamann maşallahgüzellikler sizi!
bu aradaa Arasta nın "yallah cinler yallah kış kış cinler kış kışş" edasındaki yorumuna da koptum. Avent teyze için yapılan geyiklere desizi okuyacam derken HARİKA ISLAK KEK imi yakıyordum nerdeyse tamam tamam bişey demedim
Canım kola sana gaz yapar bebeğe yapmaz ki senin mideden o gaz uçar gider. Ha şu durum var kola sağlığa zararlı tabiBen kola filan içiyorum ama favorim şişe sade gazoz Sadece süt içmiyodum gaz yapar diye. Yarımşar kilo yarımşar kilo tatlıları da indirdim şimdi tatlıyı kıstım valla yoksa bu göbeğin gideceği yok ama diğer yerlerim kalsa keşke kollarım bacaklarım çok zayıf görünüyo kilo verince kürdan gibi. Benim sorunum göbek bölgesi
Eskiden yemek bana hiç keyif vermezdi çok sağlıksız yaşıyodum hep abur cubur seviyodum çikolata cips kupa kupa kahveler kolalar sigarayı bıraktığımdan beri ben de doymak bilmiyorum canım yaa herşey çok lezzetli napıçaz:26:
Benim eşimin adı süleyman benim adım özlem. Süleymanın sül'ü özlem'in öz'üBen başlıyayım Edirneli olduğum için Mimar Sinan'ın yaptığı ünlü Arasta çarşısının adından nick yaptım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?