2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda iyileşir. Bizi düşünüp uyardığın için teşekkürler :))

benim kızımda da vardı doğuştan gözyaşı kanalı tıkalıymış hep sulanıyordu doğduğundan beridir geçen gün çok fazla çapaklandı göz doktoruna götürdük kanalın tıkalı olduğunu söyledi damla verdi ama bununla çapağı geçer sadece sulanması geçmez dedi masaj gösterdi bize de bir de o bölgeye biraz bastırınca yeşil birşeyler çıkıyor ben çıkarıyorum arada fazla sulanma çapaklanma olmuyor o zaman

Canim bebekte bir sorun mu vardiki surekli uzman gozetiminde buyudu 1 yil? Bebeklerin ince motor becerilerinin gelismesinde yardimci oyuncaklar zaten belirli, ozellikle belirli marka,arin oyuncaklarini ay araligina uygun olarak alabilirsin, zaten cocugunun neyi sevip sevmedigini, neye ihtiyaci oldugunu en iyi sen gozlemler ve anlarsin. Bunlar haricinde anne bebek oyunlarida var, ayna-burun boyama- parmak sarma fln gibi, kiyaplar ve egitim cd lerinde hepsi mevcut. pedagog un oyuncak verdiginide ilk defa duyuyorum bu arada :s burada uygulamada farkli mi calisiyorlar acaba.

KiZlar konuyla alakası yok ama yardımınıza ihtiyacım var. Mutfağında zebra perde veya jaluzi kullanan var mı? Hangisi daha kullanisli olur?
Ben karar vermedim bir türlü .

Zebra perde nedir yahu :) ben iyice cahilim bu konularda :)

Nazar değmesin ama nasılll kıskanıyorum bu bebekleri anlatamam :)
Uyanık olduğu sürece ağlayan, kucakta bile zor susturduğum bir kızım var malum :)
Maşaallah seninkine ve tüm uslu bebeklere... Bize de dua edin tez sakin huzurlu ve mutlu bir bebek olalım...
13 Kasım 3 ay bitiyor, umutluyum :)

ya nasıl özlemişim forumda vakit geçirmeyi... nerdeyse 1 aydır giremiyorum... iş güç oğlumun ela-lale-talat :) yazması, evin işleri, misafirler , gezmalar, düğünler, vs.vs. evde boş oturmayı özledim.

geçmiş olsun bizimde aynısı ama şanslıyımki çocuk doktoru bi bakışta anladı şimdi düzeldi.

kulak arkalarında konak benzeri ama sulu sulu deri kabarmaları oluyordu. meğer seboraik ekzamamız varmış. mustelanın sampuanlarını önerdi. konak onlayici ve atopik cilk için krem vs. bide ilaç vermişti ama ilaç kotizonlu çok az sürüp sürekli nemlediriyorum , şükür geçti.

bide bir hafta sanra 3. ayı dolduruyoruz. bizim kız kucakta ve oturur pozisyonda durmak istiyor hep. yoksa mıkırdanıyor. sakınası olurmu acaba oturur gibi tutmanın?

Aybike çok bilimsel yetiştiriyosun bebeğini ben çok ilkel yetiştirdiğimi farkettim 3 ay kontrolüne götüreydik iyiydi

canım farkettim ve kendime kızıyorum, sanki tez hazırlıyorum
eşimde kızıyor "fabrikaya yeni üretim hattı projesi çizmiyorsun" diye...biri beni durdursunnnn

Aynisndan bendede var cnm 16kasimda bzm 3 ayi bitirisimiz umutluyum bekliyrmm

bizim topiği şimdi tembel ilan edeceğim kızlar haaaaaa, 2 saattir kek kek diyorsunuz hani yapan hani???? amaaa beeennn yaptım kakaolu limonlu kek bir de dere otlu poğaça yaptım sizleri seviyorum ve yumulmaya bekliyorum

Sdecr hamileler icn degil benm gbi bebegini kucagndan indiremeyen birak kek ypmayi yemek pisirmeyi aksama kdr az gezen ev ye gdemeyen biri icnde tehlikeli ...suan ypicak kmsemde yok vla

canım benim benimki de uyudu da öyle yaptım valla dünden de yemeğim kalmıştı yemek derdim olsaydı yapamazdım gel bana arkadaşım

yok yanlış yazdım galiba...oyuncak veriyor değil, gelişimine göre oyun ve oyuncak seçimlerinde yardımcı oluyor..birde zihinsel yönden sıkıntı varsa tespitini pedagog yapıyor. aylık kontrole götürdüğümüz doktorlar fiziksel takibi yapıyor
aslına bakarsan benim bukadar evhamlı olmam hamileliğimin başında çevremdeki insanların nerdeyse hepsinin hamilelik için yaşın kritik, bebeğinde sorun olma ihtimali yüksek diye beynimi yemesi...bide ben paşamı 14 haftalıkken öğrendim, 14 hafta içki, sigara, fabrikaların üretim hatlarında talaş tozu soluma, ev taşıma, ağır kaldırma...yani zararlı ne varsa yaptım. acaba zarar verdim mi korkularım hala bitmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…