2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sağ ol canım benim anne baba olmak çok zormuş Allah acılarını göstermesin bize

Benim de eşim yaptırmayalım diyordu internette okuduklarından dolayı sonuçta dediğin gibi faydaları ile ilgili de bir sürü yazı kafa karıştırmaya gerek yok diyedüşünüyorum ben hem sağlık açısından hem dini hem de geleneksel açıdan yaptırmak istedim farklı düşüncelere saygım sonsuz tabiki. ileride yaptırsak daha zor olur bu dönemi kaçırmayalım diye daha çok yaptırmak istedim umarım bir an önce iyileşir de çok vicdan azabı çekiyorum.

walla çok güsel oluo cnm :) topkek gibi

sünnet olanlara hayırlı olsunnnnnnnnnn

Sağ ol canım :)))

Benzer bi durumu yasamistim, 2gun uyuyamadim aglamaktan tahmin edebiliyorum halini cok gecmis plsun sana da yavruna da.

hoşbulduk öğretmenim:) ben de öğretmenim:) şu an raporluyum. 15 kasım itibariyle 2 ay ücretsiz iznim başlıyor ve 2. dönem başlıyorum artık mecburen

kızlar ben de öğretmenim ve iznim 28 kasımda bitiyor. 4-5 hafta doktorlardan raporla idare edip karneye yakın mazeret izni kullanmayı ve 2. dönem başlamayı düşünüyodum ama kıllı bıdığıma öyle alıştım ki bırakmak ne kelime beşiğinde bile baş ucundayım nerdeyse. Bebeğini kendin büyütmek hiç de sıkıcı değilmiş. (şimdilik).
Ben de 2. dönem bebeğimi bırakmak için bakıcı-kv-annem paradoksu yaşıyorum. bakıcıya eşim dahil hekes karşı çıkıyor. ama ben ne annemi nede kv mi istiyorum. çünkü ikiside uzak ve aylarca aynı ev beni boğar. kafam çok karışık..(
PS: şu an annem babam bende ve 1haftaya kv izmirden geliyor.

çocuğum daha zeki olsun daha iyi okullarda okusun değil...doktoru bedensel ve zihinsel gelişimi normal desin diye yüreğim pırpır ediyor her kontrolde dediğim gibi hamileliğimi 14. haftada öğrendim, o yüzden hep bebeğime zarar verdim mi endişe ediyorum

aslında bukadar evham yapmamın iki temel sebebi var. annem ikinci kardeşimi 34 yaşında dünyaya getirmişti ama 21 gün yaşayabildi yavrum. gerizekalı devlet hastanesi doktoru sözde teselli ediyor; üzülmeyin zaten bu yaştaki hamilelikte yaşasaydı bile sorunlu bir çocuk olurdu dedi. biz bunları yaşarken ben 14 yaşındaydım. annemin aylar süren üzüntüsü, babamın göz yaşı, doktorun cümlesi beynime kazınmış
birde hamileliğimde ikili taramayı kendi hastanem yapmıyorlardı, başka bir hastaneye gittim. tabi kadın dosya açmak için baştan soruyor herşeyi. evet içki kullandım dedim. ozaman bebeğin kör doğacak, kör doğmasa bile 6 ay içinde kör olacak. takdiri ilahi yapılacak bişey yok dedi. bende hemen savunmaya geçtim; ama hamile olduğumu bilmiyordum çok az içtim diye. 1 tanede aynı 10 tanede hem günah niye içiyorsun ki dedi

işte bu korkular beni bukadar evhamlı yapan, çok bilmiş takılan anne gibi gösteren

Ben de 10 gün rapor aldim cuma günü bitiyor. Pt. günü 5 günlük daha almaya calisicam. Sonra 5 gün daha. Ondan sonra ücretsiz izin dusunuyodum çünkü rapor almak çok kolay değil.
Bizim (ogretmenlerin) mazeret izni hakkimiz mi varmis emin misiniz?

Cnm cok gecmis olsun...o korkuyu anliyrm..bkere eylulu emzirirken bogazina durdu sut cok gelince..nefes alamadi kipkirmiz oldu gozleri kocaman oldu .nasi cevirdim sirtina nasi vurdum hatrlqmiyrm daha 20gunuk flandi...allah bebislerimizi her turlu kazadan beladab korusun

Terracity harikasın gerçekten sıkı takip etmişsin
Seninle tanıştığımıza biz de memnun olduk
Biz de yavaş yavaş seni tanımaya başlayalım o zaman
Doğum günün kutlu olsun

sen de çok dikkatlisin canım teşekkür ederim yarın doğum günüm. sanırım cucu senin eşinde mi 8 kasımdı? sanki öyle bir şey hatırlıyorum:)

Zor şeyler yasamissin üzüldüm çok. Kendi adima senin çok bilmiş olduğunu filan düşünmedim hiç. Sadece rahat olmanı istiyorum. Anneligin ve bebeğinin keyfini sür bu günler geri gelmicek...

Ama o kadini bize bi yolla sen!!!!

Son düzenleme:

Tatlım belli ki yaşananlar seni derinden etkilemiş. Kardesin icin üzgünüm sma sunu söylemeden geçemiycem eskiden bebeği kaybedilen aile neredeyse yok gibiymiş biz de 2 tane var kayıp yani bunu kendi durumuna eslestirme bence

Diğer konuya gelince o kadin tam bir salakmis lafına itibar edilmez

off o sorun bendede war..annemlede k.validemlede aynı şehirde deilizz we aynı ewde aylar geçirmek nasıl olcak bilmiyorum eminim çook zor olcak we burda hep aynı hikayeleri çook duycaz gibime gelio..ama bebişlerimiz için mecburuzz bakıcıya bende hiç güwenemem şimdi çok küçükler çünkü..Allah yardımcımız olsun...

haklısın cnm zormş anlattıkların umarm kötü bişey çıkmaz için rahat olsun iyi şeyler düşün..

nasyacım geçmş olsunn benmde en çok kortuğum şey..başında deilken bişi olursa die...uyurken bile mutfağa gitsem 2dk da bir gidip bakıyorum çünkü bazen nefes alamıo kusuo boğuluo gibi oluo Allah korusun...birde bu ara tutmayı öğrendi battaniyeyi tutup kafasına çekio kapatıo...tehlikeli işleer bunlar...

çoook teşekkür ederim canım sanada çook geçmiş olsun aynen öyle bir kızardıkı hiç nefes almadan saniyelerce kaldı öylece(öyle bir bağırdımki korkudan aklım çıktı of allah bi daha göstermesin

İtalya gibi bir ülke olsa hic düşünmemde isvec cok soğuk diye kararsız kaldım

Isıtıci iyi fıkirmis . Nasil bir Isıtıci o nerden alınır biraz bilgi verirsen sevinirim

Canim ici kiraz cekirdegi dolu ayiciklar kuzucuklar falan var, mikrodalga da 2-3 dakika isitiyorsun yaklasik 2-3 saat sicak kaliyor. Ben onu hem besigini isitmak, hem bebek arabasini isitmak hemde gaz sancilarinda ayak altlarina koyuyorum. Internette kolaylikla bulabilirsin cnm, disarida cafe lerde rica ediver sogursa 2 dk mikrodalgaya ativersinler :) birde bebek arabasinin icine hep kurk serer avrupalilar, bebekler kendini isitamaz ya o yuzden. Be arabanin uzerine yagmurlugunu ort icinde sicacik bakinsin yavru :)

Canim ben memur degilim zaten, sizlerin durumunuzu merak ettigim icin sormustum varmi acaba oyle bir hak diye. Hic sasirmadim ama, kadina ve haklarina saygi nerdeee bizde.

Canim hangi hastahanede nasil gorevdeki bir kadin sana bunu soyledi :s seni az bucuk tanidiysam buradan bu densizligin pesini birakmamissindir...

Canım ben de öğretmenim iznim iki hafta önce bitti sen doğum öncesi beş haftayı aktarabildin mi???????
Bebeğe kim bakacak konusu gerçekten sıkıntılı ben annem kv aynı mahallede oturuyoruz bir gün biri bir gün diğeri bakacakmış korkuyorum bebeğimin kişiliği çok farklı şekillenecek çünkü hepimiz çok farklıyız hele kv çok iyi biri ama ilk torunu ne isterse yapıyor sanki ağzından çıkan söz emirmiş gibi e böyle olunca çocuk hep babaannesinde kalmak istiyor kural yok her istediği yapılıyor ben de çok karşıyım böyle bir yetiştirmeye bir de torunuyla duygusal bir bağ kuruyor ki annesiymiş gibi oğlumla aralarında böyle bir ilişki olsun hiç istemem annemin işk torunu onun nasıl davranacağı konusunda bir fikrim yok bazen düşünüyorumda keşke uzak olsaydım da kafama göre yetiştirebilseydim diye bakıcı konusuna çok uzak bakma derim düzenin bozulmaz en azından

Okurken inanamadım 34 yaşında doğuran annene söylenen sözlere. Gerçekten anlamıyorum. Ben 39 yaşındayım ve ikinci çocuğumu doğurdum. Normal doğum ile ve 4 kilo doğdu. Hiç bir doktor bu yaşta doğuramazsın veya sorunlu olur demedi. Şimdilik sağlıklı Allah'a şükür. Bir de sana içki ile ilgili söylenen sözler. Ya ona ne??? Kör olur ne demek Allah aşkına?? Sana günahla ilgili sözler söyleme hakkını nereden alıyor bu kadın? Hamileyken tabi alkol alınmaması sağlık açısından iyi. Ama herkes çok mu planlı yaşıyor hamileliğini, herkes her şeyi hesaplayıp mı hamile kalıyor. Ben de hamileliğimin çok başlarında bir kaç bira içtim, ne olacak şimdi? Bu anlattıkların memleketin geldiği noktayı göstermek açısından oldukça vahim. İnsanların özel hayatlarına bu kadar karışmak. Ya size ne, size ne??? Geçen yıl kızım kreşe giderken diğer bir sınıfta oğlu olan arkadaşım kürtaj yaptırdı diye hem stajyerler hem o sınıfın öğretmeni tarafından azarlanmıştı ve onların anneler günü gösterisinde kürtajla ilgili barkovizyon gösterisi falan izletmişler annelere programda yokken. Kadın da ağlamış, ne yaptım ben diye. Bunu duyunca çok şaşırmıştım. Ama bugün yurtlarla ilgili açıklamalar ve daha bir çok saçma sapan uygulamadan ve sözlerden sonra anlıyorum. Artık hiç şaşırmıyorum ve çok üüzlüyorum. Bu zihniyet ülkeyi, eğitimi ve her şeyi yönetiyor. Açıkcası çocuklarımız için üzülüyorum. Kimin hakkı var sana bu sözleri söylemeye, seni bu evhamla yaşatmaya, kadınları üzmeye bu kadar???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…