- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #59.241
Sağ ol canım benim anne baba olmak çok zormuş Allah acılarını göstermesin bizecanım çok geçmiş olsun ya benımde bebeğim sarılık olmuştu 1 aylıktı geçmek bilmeyınce doktor bir sürü test istemişti kuzumun elinin üzerinden tüpler dolusu kan almışlardı o olay benım psikolojımı altüst etmişti günlerce kendimi suçladım benım yüzümden oldu diye(((tabiki aynı şey değil ama seni çok iyi anlıyorum şuanda. ama geçmiş artık hemen iyileşir kuzucuk inşallah
Benim de eşim yaptırmayalım diyordu internette okuduklarından dolayı sonuçta dediğin gibi faydaları ile ilgili de bir sürü yazı kafa karıştırmaya gerek yok diyedüşünüyorum ben hem sağlık açısından hem dini hem de geleneksel açıdan yaptırmak istedim farklı düşüncelere saygım sonsuz tabiki. ileride yaptırsak daha zor olur bu dönemi kaçırmayalım diye daha çok yaptırmak istedim umarım bir an önce iyileşir de çok vicdan azabı çekiyorum.Canım benim oğlum çok ağlamıştı sünnet olurken. Ben operasyon olurken ordaydım. Keşke girmeseydim demiştim. Baya ciddi bir olaymış çünkü. Sonra internette sünnete karşı bir çok argüman okumuştum. Küçük bir bebeğin bedeni üzerinde ona sormadan karar alınıyor diye bir sürü argüman, bilimsel olanlar dahil. Çok pişman oldum, ağladım sonra onun o hiç bir şeyden habersiz yüzüne bakarken. Ama geri dönüş yok. Ayrıca sünnet yaptırmanın yararlarına dair de argümanlar var. Aslında benim eşim yabancı ve sünneti zorunluluk nedeniyle yaptırmadım. Şimdilik Türkiye'de yaşıyoruz diye, sonra erkek muhabbetleri, dışlanma ne bileyim bu tür şeyler duymuştum, düşünmüştüm. İşte sonuçta yaptırdım. Sen de ileride çok daha büyük bir travmadan kurtarmış oldun oğlunu , böyle düşünebilirsen, biraz rahatlarsın belki...
walla çok güsel oluo cnm :) topkek gibi
sünnet olanlara hayırlı olsunnnnnnnnnn
saol canım ya sanada büyük geçmiş olsun önemli bişeyi yoktur yavrunun inşallah
evet canım bi kaç dakika yalnız kaldı sadece of hala kendime gelemedim nefessiz kalışı gözümün önünde hala allah korusun hepsini
teşekkür ederim parmecim yok çok şükür ama bı anda canı yanınca fena ağladı ömrümden ömür gitti resmen
benim de 10 kasım itibariyle bitiyor ben de ücretsiz izne ayrılacağım 2. döneme kadar allah var ya evde kalmayı sevdim ben .şaka maka da oğlumu nasıl bırakıp gidicem bilmiyorum millet nasıl bırakıyorsa ben de öyle yapıcam artık ama allah iyi vicdanlı bir bakıcıyla karşılaştırsın beni de sizleri de canım arkadaşlarım.
hoşbulduk öğretmenim:) ben de öğretmenim:) şu an raporluyum. 15 kasım itibariyle 2 ay ücretsiz iznim başlıyor ve 2. dönem başlıyorum artık mecburen
Çok çok büyük geçmiş olsun canım. Tahmin edebiliyorum yasadigin korkuyu... Bidaha olmasın inşallah...[/QUOT
amin kediciğim saol canım
Sağ ol canım benim anne baba olmak çok zormuş Allah acılarını göstermesin bize
vallahi ne zormuş amin canım allah sağlık versin hepsine yavrularımızın
Benzer bi durumu yasamistim, 2gun uyuyamadim aglamaktantahmin edebiliyorum halini cok gecmis plsun sana da yavruna da.
yani durmadan kendine zarar vermeye çalışan bir varlık heranında da yanında olamıyoruzki onlar hatırlamıycak bile bunları ama biz hiç unutmıycaz sanırım
Yani bana düşmez canım herkesin bebeği tabi de biraz fazla geldi bana da. Biraz akışına bırak zeki olacak çocuk her türlü olur merak etme. Einstein'a özel bir ilgi gösterildiğini sanmıyorum. Ya da dünyadaki diğer mucitlere. Hep sistem insanları böyle yapıyo çocukları yarış atı gibi kullanıyolar ve aileler de aman benim çocuğum daha zeki olsun daha iyi okul okusun takıntısına sevkediyolar. Çocuğun kapasitesini zorlamaya psikolojisini bozmaya gerek yok bana göre. Uyku konusunda ya da bebek konusunda tek bi kitap açmadım ama çocuğum kendi kendine uyuyo şuan ve çok çok az ağlayan bir bebek sanırım benim rahatlığım ona da yansıyor :))
Hahah kıyamam len gel ben yapıcam dedim
Kuzum benim yaa
Deriiin bi nefes al ve rahatla. Sen annesin. Bebeğinin keyfi yerindeyse onu da kendini de yorma boşuna. Zaten doktor kontrolundeyiz devamlı, aklina takilanari sorarsin ona nasil olsa. Gene de sen bilirsin tabi. Karismis gibi olmiyim şimdi :)
Tamam haklisin susuyorummm :)
aklına getirmek istemezdim ama biliyorum cnm bilmez miyim. sabrına hayranım.
öğretmenlerin) 66340 .!.:canım ben 35. haftaya kadar çalışmıştım. 3 hafta ordan eklendi. 37. haftada erken doğunca 3 hafta da ordan eklendi artı 8 hafta da doğum sonrası izin toplam 14 hafta 21 ekimde bitti. sonra okul müdürü 1 gün göreve başlatıp mazeret izni verdi ve şimdi de 10 gün raporluyum. pazartesi bitince tekrar mazeret izni 4-5 gün , sonra zaten ayın 15'i geliyor. ücretsiz iznim başlıyo.
yani sadece 10 gün rapor alabildim. sen nasıl yaptın canım?
Terracity harikasın gerçekten sıkı takip etmişsin
Seninle tanıştığımıza biz de memnun olduk
Biz de yavaş yavaş seni tanımaya başlayalım o zaman
Doğum günün kutlu olsun
çocuğum daha zeki olsun daha iyi okullarda okusun değil...doktoru bedensel ve zihinsel gelişimi normal desin diye yüreğim pırpır ediyor her kontroldedediğim gibi hamileliğimi 14. haftada öğrendim, o yüzden hep bebeğime zarar verdim mi endişe ediyorum
aslında bukadar evham yapmamın iki temel sebebi var. annem ikinci kardeşimi 34 yaşında dünyaya getirmişti ama 21 gün yaşayabildi yavrum. gerizekalı devlet hastanesi doktoru sözde teselli ediyor; üzülmeyin zaten bu yaştaki hamilelikte yaşasaydı bile sorunlu bir çocuk olurdu dedi. biz bunları yaşarken ben 14 yaşındaydım. annemin aylar süren üzüntüsü, babamın göz yaşı, doktorun cümlesi beynime kazınmış
birde hamileliğimde ikili taramayı kendi hastanem yapmıyorlardı, başka bir hastaneye gittim. tabi kadın dosya açmak için baştan soruyor herşeyi. evet içki kullandım dedim. ozaman bebeğin kör doğacak, kör doğmasa bile 6 ay içinde kör olacak. takdiri ilahi yapılacak bişey yok dedi. bende hemen savunmaya geçtim; ama hamile olduğumu bilmiyordum çok az içtim diye. 1 tanede aynı 10 tanede hem günah niye içiyorsun ki dedi
işte bu korkular beni bukadar evhamlı yapan, çok bilmiş takılan anne gibi gösteren
çocuğum daha zeki olsun daha iyi okullarda okusun değil...doktoru bedensel ve zihinsel gelişimi normal desin diye yüreğim pırpır ediyor her kontroldedediğim gibi hamileliğimi 14. haftada öğrendim, o yüzden hep bebeğime zarar verdim mi endişe ediyorum
aslında bukadar evham yapmamın iki temel sebebi var. annem ikinci kardeşimi 34 yaşında dünyaya getirmişti ama 21 gün yaşayabildi yavrum. gerizekalı devlet hastanesi doktoru sözde teselli ediyor; üzülmeyin zaten bu yaştaki hamilelikte yaşasaydı bile sorunlu bir çocuk olurdu dedi. biz bunları yaşarken ben 14 yaşındaydım. annemin aylar süren üzüntüsü, babamın göz yaşı, doktorun cümlesi beynime kazınmış
birde hamileliğimde ikili taramayı kendi hastanem yapmıyorlardı, başka bir hastaneye gittim. tabi kadın dosya açmak için baştan soruyor herşeyi. evet içki kullandım dedim. ozaman bebeğin kör doğacak, kör doğmasa bile 6 ay içinde kör olacak. takdiri ilahi yapılacak bişey yok dedi. bende hemen savunmaya geçtim; ama hamile olduğumu bilmiyordum çok az içtim diye. 1 tanede aynı 10 tanede hem günah niye içiyorsun ki dedi
işte bu korkular beni bukadar evhamlı yapan, çok bilmiş takılan anne gibi gösteren
kızlar ben de öğretmenim ve iznim 28 kasımda bitiyor. 4-5 hafta doktorlardan raporla idare edip karneye yakın mazeret izni kullanmayı ve 2. dönem başlamayı düşünüyodum ama kıllı bıdığıma öyle alıştım ki bırakmak ne kelime beşiğinde bile baş ucundayım nerdeyse. Bebeğini kendin büyütmek hiç de sıkıcı değilmiş. (şimdilik).
Ben de 2. dönem bebeğimi bırakmak için bakıcı-kv-annem paradoksu yaşıyorum. bakıcıya eşim dahil hekes karşı çıkıyor. ama ben ne annemi nede kv mi istiyorum. çünkü ikiside uzak ve aylarca aynı ev beni boğar. kafam çok karışık..(
PS: şu an annem babam bende ve 1haftaya kv izmirden geliyor.
Cnm cok gecmis olsun...o korkuyu anliyrm..bkere eylulu emzirirken bogazina durdu sut cok gelince..nefes alamadi kipkirmiz oldu gozleri kocaman oldu .nasi cevirdim sirtina nasi vurdum hatrlqmiyrm daha 20gunuk flandi...allah bebislerimizi her turlu kazadan beladab korusun
İtalya gibi bir ülke olsa hic düşünmemde isvec cok soğuk diye kararsız kaldım
Isıtıci iyi fıkirmis . Nasil bir Isıtıci o nerden alınır biraz bilgi verirsen sevinirim
IvyTheMe, doğum izni bittikten sonra aylıksız 2 yıla kadar izin alabiliyorsun. eğer sorunu yanlış anlamadıysam ve aylık alarak izin hakkını soruyorsan 1 yıl içinde memura 10 güne kadar mazeret izni veriliyor. eğer öğretmen değil isen gelecek yılın10 günlük mazeret izni hakkını da bu yıldan kullanabiliyorsun , öğretmenlere bu hak verilmiyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.Torba yasayla yapılan son düzenlemelere bakmanı tavsiye ederim.
Canım ben de öğretmenim iznim iki hafta önce bitti sen doğum öncesi beş haftayı aktarabildin mi???????kızlar ben de öğretmenim ve iznim 28 kasımda bitiyor. 4-5 hafta doktorlardan raporla idare edip karneye yakın mazeret izni kullanmayı ve 2. dönem başlamayı düşünüyodum ama kıllı bıdığıma öyle alıştım ki bırakmak ne kelime beşiğinde bile baş ucundayım nerdeyse. Bebeğini kendin büyütmek hiç de sıkıcı değilmiş. (şimdilik).
Ben de 2. dönem bebeğimi bırakmak için bakıcı-kv-annem paradoksu yaşıyorum. bakıcıya eşim dahil hekes karşı çıkıyor. ama ben ne annemi nede kv mi istiyorum. çünkü ikiside uzak ve aylarca aynı ev beni boğar. kafam çok karışık..(
PS: şu an annem babam bende ve 1haftaya kv izmirden geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?