- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #59.321
Okurken inanamadım 34 yaşında doğuran annene söylenen sözlere. Gerçekten anlamıyorum. Ben 39 yaşındayım ve ikinci çocuğumu doğurdum. Normal doğum ile ve 4 kilo doğdu. Hiç bir doktor bu yaşta doğuramazsın veya sorunlu olur demedi. Şimdilik sağlıklı Allah'a şükür. Bir de sana içki ile ilgili söylenen sözler. Ya ona ne??? Kör olur ne demek Allah aşkına?? Sana günahla ilgili sözler söyleme hakkını nereden alıyor bu kadın? Hamileyken tabi alkol alınmaması sağlık açısından iyi. Ama herkes çok mu planlı yaşıyor hamileliğini, herkes her şeyi hesaplayıp mı hamile kalıyor. Ben de hamileliğimin çok başlarında bir kaç bira içtim, ne olacak şimdi? Bu anlattıkların memleketin geldiği noktayı göstermek açısından oldukça vahim. İnsanların özel hayatlarına bu kadar karışmak. Ya size ne, size ne??? Geçen yıl kızım kreşe giderken diğer bir sınıfta oğlu olan arkadaşım kürtaj yaptırdı diye hem stajyerler hem o sınıfın öğretmeni tarafından azarlanmıştı ve onların anneler günü gösterisinde kürtajla ilgili barkovizyon gösterisi falan izletmişler annelere programda yokken. Kadın da ağlamış, ne yaptım ben diye. Bunu duyunca çok şaşırmıştım. Ama bugün yurtlarla ilgili açıklamalar ve daha bir çok saçma sapan uygulamadan ve sözlerden sonra anlıyorum. Artık hiç şaşırmıyorum ve çok üüzlüyorum. Bu zihniyet ülkeyi, eğitimi ve her şeyi yönetiyor. Açıkcası çocuklarımız için üzülüyorum. Kimin hakkı var sana bu sözleri söylemeye, seni bu evhamla yaşatmaya, kadınları üzmeye bu kadar???
Öğlen misafir haberiyle biranda çıkıverdim forumdan.
Allahtan evim temizdi,ikramliklarida gorumceme aldırdım.
Sağolsun o ilgilendi gelenlerle.
Barış beni bırakmadığı için tek başıma halletmem çok zor.
Nasya canım çok geçmiş olsun.
Içim sizladi resmen okurken.
Rabbime emanet bütün kuzular.
Bende akşam üzeri pazara çıktım hazir gorumcem bizdeyken sebze meyve alayım dedim.Pazar çok yakın 15dk.bitti işim bir geldim barış çığlık çığlığa agliyor gözler kıpkırmızı olmuş.
Hemen kucağıma alıp sakinlestirdim ama nasıl vicdan azabı duydum,nasıl üzüldüm anlatamam.
Ağlama sebebine gelince gorumcemin kucagindayken o hapsirinca birden sıçramış ve korkup ağlamaya başlamış.
Bu çok olmaya başladı.öksürük,hapsirik veya ani bir ses biranda korkup aglamasina sebep oluyor.
Sanada bebisine de coook gecmis olsun CanımTum gecmis olsun diyen demeyen arkadaslarim cok sagolun:)) 3hafta icinde gecer insallah capak diyip gecmeyin:)
Canim bizim ki dogdugundan beri vardi. Zaten gozu sulaniyor ve goz yasi gibi akiyor capakliyordu. Doktorun dedigi goz yasini kontrol edemiyormus kanal tikali oldugundan duzensiz sekilde goz yasi uretiyormus. Icinde kusku varsa gotur bence hic birsey yoksa bile insan rahatliyor. Var mi yok mu diye dusunmekten kurtuluyorsun.
Sizede gecmis olsun canim. Biran once duzelir insallah
Bizede masaj gosterdi. Goz pinarindan bastirarak burnun asagisina kadar. Gunde 4 kere ve her defasinda 10kez tekrarlanacak. Goz damla ile temizlenecek burun spreyle acilacak ve goze tekrar damla ve masaja baslanacak. Birde kizdi bana:) sabret hepsini tek tek yaziyorum hic soru sormana gerek kalmayacak dedi.:) cok kalin bir kitabida getirdi anlatti. Hemen nerden buldu sayfasini nssil acti anlamadim. Bu doktorlar cok hizlilar:))
Ben hala masaj yapamadim. Geldigimizden beri uyuyor. Dunde atesi vardi. Acile gittik. Devlet hastanesinin doktoru hic bir test yapmadan antibiyotik yazdi. Fitil koydular hastanede sonra dustu atesi.. ben antibiyotigi almadim doktora goturelim dedim esime hic bir tahlil olmadan ne antibiyotigi. Bugun asil doktora atesten gitmistik. Kan tahlili idrar tahlili (melege torba tak bekle melek icine kakada yapsin tekrardan torba tak cis bekle bende bos beklemeyelim goz doktoruna gidelim dedim ve gittik ) yapildi hersey temiz cikti antibiyotik falan kullanmayin birseyi yok dedi ufak bir soguk alginligindan olmustur dedi.
Bu carsambalar bize yaramadi gecen carsamba ben acildeydim. Bu carsamba kuzucugum. Ama iyiyiz allaha sukur. Esime diyorum carsamba kendine dikkat et.. allah korusun ..
Hosgelmissiniz guzel melek ve annesiEki Görüntüle 853249 Eki Görüntüle 853261 Eki Görüntüle 853260 işte uzun bı aradan sonra biz geldikk... Idil ada ve annesiiii :))
Gecmis olsun canım , uzme kendini , hersey onların saglıgı icinOğlum sünnet oldu bugün öyle ağladı öyle ağladı ki içim parçalandı ağlamayı bile bilmezdi bebeğim gerçekten doğduğundan beri birkaç kere ağlamıştır kahroldum evden kaçacaktım zor tuttular beni(((
Benimde aklıma o geldii, sonraki sayfalarda gördüm ki beklebekle imişOyyy gözlerim yerinden çıktı geri yerine girdi. Ben uça uça giderdim kesin.
Bu arada şimdi hatırladım, kışın maldivlere mi biyere giden bi arkadaşımız vardı o şanslı kimdi? Sen miydin yoksa parme :)
Cok cok gecmis olsun canım , Allah bi daha yaşatmasınYemeği hazırlamak için biraz mutfağa gittim az önce elayıda yatağına koydum kendi kendine oynuyodu derken acı bir çığlık attı hemen koştum kıpkırmızı kesilmiş nefessiz öle kalmış hemen aldım nefes almadı bi süre sonra kuvvetlice sarstım nefes almaya başladı tırnağıyla gözünün altını çizmiş biraz kanamış yaşadığım korkuyu nasıl anlatsamo kadar çok ağladım ki allah bizi evlatlarımızla sınamasın
Aybikecim sende cok iyi bilirsin ki olacağın önüne geçilmiyor , bazı seyler kader , Allah cocuklarımıza iyi yazılar yazsın , tabiki biz onlar icin elimizden geleni yapacağız ama herseyi belirleyemeyiz, kader kısmet artık gerisi . Ben eminim ki senin gibi Zeki bir annenin cok akıllı Zeki bir tosuncugu olacak , İnan bunu gercekten inanarak söylüyorum , hic kendini kuruntularla huzursuz etme bos yereçocuğum daha zeki olsun daha iyi okullarda okusun değil...doktoru bedensel ve zihinsel gelişimi normal desin diye yüreğim pırpır ediyor her kontroldedediğim gibi hamileliğimi 14. haftada öğrendim, o yüzden hep bebeğime zarar verdim mi endişe ediyorum
aslında bukadar evham yapmamın iki temel sebebi var. annem ikinci kardeşimi 34 yaşında dünyaya getirmişti ama 21 gün yaşayabildi yavrum. gerizekalı devlet hastanesi doktoru sözde teselli ediyor; üzülmeyin zaten bu yaştaki hamilelikte yaşasaydı bile sorunlu bir çocuk olurdu dedi. biz bunları yaşarken ben 14 yaşındaydım. annemin aylar süren üzüntüsü, babamın göz yaşı, doktorun cümlesi beynime kazınmış
birde hamileliğimde ikili taramayı kendi hastanem yapmıyorlardı, başka bir hastaneye gittim. tabi kadın dosya açmak için baştan soruyor herşeyi. evet içki kullandım dedim. ozaman bebeğin kör doğacak, kör doğmasa bile 6 ay içinde kör olacak. takdiri ilahi yapılacak bişey yok dedi. bende hemen savunmaya geçtim; ama hamile olduğumu bilmiyordum çok az içtim diye. 1 tanede aynı 10 tanede hem günah niye içiyorsun ki dedi
işte bu korkular beni bukadar evhamlı yapan, çok bilmiş takılan anne gibi gösteren
Devlet hastanesinde memursan ayrı bir dogum parası yok diye biliyorum canım , Ssk ya başvurup 95 tl süt parası alıyorsun ,zaten memurların maaşı dogum izni süresince yatıyor (ama kızlar daha iyi bilir)kızlar sıze bı sorum olacak!!bır ay kadar gorunmedım kadınlar kulubunde..anneme gıttım,prensesler gıbı bakıldık kızımla ıkımız...bıcok sayfa olmus,takdır edersınızkı hepsını okuyamadım..oyuzden bahsettıgınız bı konudada soru sorabılırım..20 agustosta dogum yaptımm.bı devlet hastanesınde hemsıeryımm..su dogum parası,süt paarsı olayı nedırr..nerden alınacak,ne kadar alınacak..hıc bır sey bılmıyorum..bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım...
Canım duadan baska birsey gelmiyor eldencok canım sıkkın ne olur dua edin kafayı yemek uzereyim ben
Canım sen zaten en dogruyu görmüşsün , seni cok takdir ediyorumKizlar bu yasadiklarim nedir boyle l... dun aksam telefonum caldi arayan mudurum... bir iki muhabbet ve arkasindan soyledigi laflar.... yonetim toplantisinda alinan kararla benim artik calismamam gerkerigini masamin bos kalacagina yerime ne beni nede baskalarini almayacaklarini soyledi o an bugun gelen misafirlerim icin evi temizliyordum supurge elimde kala kaldi neye ugradigimi sasirdim.. ve ben dogum iznimdetken bu adamlarin isini yaptim son 2gecedir saat 2 lerde yattim isi bitirmek icin... sefim bile benden duydu bu haberi adam soklarda.. ve mudur hala ainan karari sefime aciklamamis is yerine benm yerime ingilizce hocasi bi kizi almak istegen adi ler vardi benim yzumden buyuk patron ona tas koydu die kucuk patron cocuklarida bana tas koymaya calisiolardi ve sonunda basarmislar sanirim.. o an cok uzuldum agladim teli kapadim ve butun hirsimi temizlikten cikardim. Ve sonra dedim ki her serde bir hayir vardir kocan hic yarinini dusunmedi tek kurus kenarda birakmadi.. h3m kizina kendin bakma istiodun kv baksin istemiodun rabbimin gordugu bisey vardir dedim ve uzuntumu orda biraktim.. genede basima gelen bu durumu sizlerle paylasmak istedim... hakkimda ne hayirlisiysa o olsun..
3 cocuğumda sezeryan , Allah'a sukur gaz sorunumuz olmadıBugün öğrendiğim yeni bir bilgiyi siz değerli dostlarımla paylaşmak isterim.
Sezeryan ile doğum yapan annelerin bebekleri gaz sancısı cekermis.
Anne doğumda sancı cekmediginden,bebek annenin cekmesi gereken sancıyi cekermis efendim
Ayağa kalkıp teyzeyi alkışlayasim geldi barış kucagimdaydi yapamadım
Süt gerçekten bebeğe gaz yapıyor mu acaba? Ben her gün orta boy su bardağı ile içiyorum ve kızımda herhangi bir sorun görünmüyor.
Ben de 10 gün rapor aldim cuma günü bitiyor. Pt. günü 5 günlük daha almaya calisicam. Sonra 5 gün daha. Ondan sonra ücretsiz izin dusunuyodum çünkü rapor almak çok kolay değil.
Bizim (ogretmenlerin) mazeret izni hakkimiz mi varmis emin misiniz?
Canim Teyze isin hurafe kismindan sacmalamis ama soylede bi gercek var
Bebekler normal yolla dunyaya geldiklerinde bagirsaklarina bi bakteri yerlesirmis ve gaz sancilari daha az olurmus bu olay sezeryanda olmadigindan dolayi o bakteri bagirsaklara yerlesemiyormus onun icin bizim bebeklerimiz normal dogumla dunyaya gelen bebeklerden daha fazla sanci cekebilirlermis
Oyuzden bizde simdi biagiai die bi ilac kullaniyoruz icinde o yararli bakterilerden varmis bagirsaklarina yerlesmesi icin
kuzum çok geçmiş olsun..Allah hiç birimizi yavrularımızla sınamasın.. yaşadığın korkuyu içimde hissettim emin ol.. daha bugün benimki de gazını çıkartırken kafa attı yüzüme ve can havliyle ağlamaya başladıdudaklarını büze büze içli içli ağladı benim de canım çıktı o ağlarken olacağı varsa kucağındayken bile oluyor anlayacağın.. üzme kendini daha fazla da Eloş da huzursuzlanmasın annesi
Evet canım doğru hatırlıyorsun sende kocitomda iyilik doğdunuz
Canım üzüntünü anlıyorum ama hakkında hayırlısı böyleymiş sende demişsin ne güzel güzel masalına kendin bakıcaksınsonra eminim güzel kapılar açılacak
NASYA CNm geçmiş olsun annelik başka bişeymiş Onların saçının teline zarar gelse içimiz gidiyo Allahım onları hep güldürsün mutlu sağlıklı olsunlar her daim
Bugün öğrendiğim yeni bir bilgiyi siz değerli dostlarımla paylaşmak isterim.
Anne doğumda sancı cekmediginden,bebek annenin cekmesi gereken sancıyi cekermis efendim
Buyuksunn teyzeee ;-) hepimiz birer satistiz cnm :-D bu insanlarin sezeryanla ne alip veremedikleri var bnde sana bsey soyleyim dunus..anne sutunu bebege biberonla verirsen sanci yapar :-D kv den incilerr :-D
Ay cnm evt sz biliyosnz iste...15gun kldi bebek icn..kafayi yicektm..gcen gun bya bi bozdum aramiyo artik sukur ;-)kızz angy sabah sabah güldüm sayende ne çektin be bu kayınvalideden çıtı pıtı tatlımı tatlı bişeysin ne zoru var senle allah seni üzenleri bildiği gibi yapsın emi
yarın doktor kontrolümüz var 3 aylık oluyoruz. bebeğim sırtüstü yatınca ellerinden tutuyorum ve hala kafasını kaldıramıyordoktor geçen ay 3.aya kadar kaldırır demişti bir sorun olabilir mi diye korkuyorum sizin bebekleriniz kafasını kaldırabiliyor mu
ayakta iken başını dik tutuyor yada yüzüstü yatıncada kafayı dik tutabiliyor ama sırtüstü yatınca ellerinden tutup kaldırmaya çalışıyorum başını hiç kaldırmıyor geçen ay doktor 3.ayın sonuna kadar kaldırır demişti bugün denedim kaç kere hayır kaldırmıyor. şuanda internette onu araştırıyorum. ve merak ediyorum sizlerin bebeklerinizdeki durumu
Bugün öğrendiğim yeni bir bilgiyi siz değerli dostlarımla paylaşmak isterim.
Aynen canım :) Bütün gün aç durunca akşam bir ekmek bitiriyorum. Eşim dehşet dolu gözlerle bakıyor bana yemek sonundaCanim iskelete donucez desene
Yok be cnm ne alaka..bnm yigenim normal dogdu..kolik sancisi cekti aylarca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?