- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #59.341
Bizimkide aynı,gündüz ben yürürken ayağım çıtlasa uyanıyor,sabah kahvaltı hazırlamaya kalktım eşimin horultusu mutfaktan duyuluyor,yanına gittim çocuğu uyandırcan diye ama ikisinin keyifde yerindeydi valla, ninni gibi geliyo bizimkilere sanırımBugün Kayra'dan degil eşimden dolayı cok uykusuzum. Sanki horlamalari her gecen gun ivme kazanarak artıyor yaaa. Burun banti kullanan var mı? Ise yarıyor mu?
Sabah 4'dr kayrayi emZirip yatağına bıraktım ve gittim başka odada yattım. Baba oğul aynı odada yattılar.
Gündüz Kapı gicirtisina uyanan Kayra bu seviyedeki horlamaya uyanmıyor ha hayret valla.
Neyse sabah sabah bir hisimla yazdım kusura bakmayın, tekrar günaydın kizlar
Bugün Kayra'dan degil eşimden dolayı cok uykusuzum. Sanki horlamalari her gecen gun ivme kazanarak artıyor yaaa. Burun banti kullanan var mı? Ise yarıyor mu?
Sabah 4'dr kayrayi emZirip yatağına bıraktım ve gittim başka odada yattım. Baba oğul aynı odada yattılar.
Gündüz Kapı gicirtisina uyanan Kayra bu seviyedeki horlamaya uyanmıyor ha hayret valla.
Kizlar bu yasadiklarim nedir boyle l... dun aksam telefonum caldi arayan mudurum... bir iki muhabbet ve arkasindan soyledigi laflar.... yonetim toplantisinda alinan kararla benim artik calismamam gerkerigini masamin bos kalacagina yerime ne beni nede baskalarini almayacaklarini soyledi o an bugun gelen misafirlerim icin evi temizliyordum supurge elimde kala kaldi neye ugradigimi sasirdim.. ve ben dogum iznimdetken bu adamlarin isini yaptim son 2gecedir saat 2 lerde yattim isi bitirmek icin... sefim bile benden duydu bu haberi adam soklarda.. ve mudur hala ainan karari sefime aciklamamis is yerine benm yerime ingilizce hocasi bi kizi almak istegen adi ler vardi benim yzumden buyuk patron ona tas koydu die kucuk patron cocuklarida bana tas koymaya calisiolardi ve sonunda basarmislar sanirim.. o an cok uzuldum agladim teli kapadim ve butun hirsimi temizlikten cikardim. Ve sonra dedim ki her serde bir hayir vardir kocan hic yarinini dusunmedi tek kurus kenarda birakmadi.. h3m kizina kendin bakma istiodun kv baksin istemiodun rabbimin gordugu bisey vardir dedim ve uzuntumu orda biraktim.. genede basima gelen bu durumu sizlerle paylasmak istedim... hakkimda ne hayirlisiysa o olsun..
Ah canım benim ya, sen içini ferah tut, bahsettiğin gibi önemli bişey olsa zaten şimdiye kadar ufak tefek sinyalleri verirdi ve doktor bunu anlardı tabi için rahat etsin pedagoga git mutlaka çünkü bizim evhamlarımız korkularımız hep yansıyor bebişlerimize. Sinir oldum o doktorada ne hakla böyle şeyler söyleyebilir, şikayet etmek lazım ama dediğin gibi her şey onların elinde artık kimi kime şikayet edeceksin. Güzel düşünelim güzel olsun her şey.çocuğum daha zeki olsun daha iyi okullarda okusun değil...doktoru bedensel ve zihinsel gelişimi normal desin diye yüreğim pırpır ediyor her kontroldedediğim gibi hamileliğimi 14. haftada öğrendim, o yüzden hep bebeğime zarar verdim mi endişe ediyorum
aslında bukadar evham yapmamın iki temel sebebi var. annem ikinci kardeşimi 34 yaşında dünyaya getirmişti ama 21 gün yaşayabildi yavrum. gerizekalı devlet hastanesi doktoru sözde teselli ediyor; üzülmeyin zaten bu yaştaki hamilelikte yaşasaydı bile sorunlu bir çocuk olurdu dedi. biz bunları yaşarken ben 14 yaşındaydım. annemin aylar süren üzüntüsü, babamın göz yaşı, doktorun cümlesi beynime kazınmış
birde hamileliğimde ikili taramayı kendi hastanem yapmıyorlardı, başka bir hastaneye gittim. tabi kadın dosya açmak için baştan soruyor herşeyi. evet içki kullandım dedim. ozaman bebeğin kör doğacak, kör doğmasa bile 6 ay içinde kör olacak. takdiri ilahi yapılacak bişey yok dedi. bende hemen savunmaya geçtim; ama hamile olduğumu bilmiyordum çok az içtim diye. 1 tanede aynı 10 tanede hem günah niye içiyorsun ki dedi
işte bu korkular beni bukadar evhamlı yapan, çok bilmiş takılan anne gibi gösteren
Bugün Kayra'dan degil eşimden dolayı cok uykusuzum. Sanki horlamalari her gecen gun ivme kazanarak artıyor yaaa. Burun banti kullanan var mı? Ise yarıyor mu?
Okurken inanamadım 34 yaşında doğuran annene söylenen sözlere. Gerçekten anlamıyorum. Ben 39 yaşındayım ve ikinci çocuğumu doğurdum. Normal doğum ile ve 4 kilo doğdu. Hiç bir doktor bu yaşta doğuramazsın veya sorunlu olur demedi. Şimdilik sağlıklı Allah'a şükür. Bir de sana içki ile ilgili söylenen sözler. Ya ona ne??? Kör olur ne demek Allah aşkına?? Sana günahla ilgili sözler söyleme hakkını nereden alıyor bu kadın? Hamileyken tabi alkol alınmaması sağlık açısından iyi. Ama herkes çok mu planlı yaşıyor hamileliğini, herkes her şeyi hesaplayıp mı hamile kalıyor. Ben de hamileliğimin çok başlarında bir kaç bira içtim, ne olacak şimdi? Bu anlattıkların memleketin geldiği noktayı göstermek açısından oldukça vahim. İnsanların özel hayatlarına bu kadar karışmak. Ya size ne, size ne??? Geçen yıl kızım kreşe giderken diğer bir sınıfta oğlu olan arkadaşım kürtaj yaptırdı diye hem stajyerler hem o sınıfın öğretmeni tarafından azarlanmıştı ve onların anneler günü gösterisinde kürtajla ilgili barkovizyon gösterisi falan izletmişler annelere programda yokken. Kadın da ağlamış, ne yaptım ben diye. Bunu duyunca çok şaşırmıştım. Ama bugün yurtlarla ilgili açıklamalar ve daha bir çok saçma sapan uygulamadan ve sözlerden sonra anlıyorum. Artık hiç şaşırmıyorum ve çok üüzlüyorum. Bu zihniyet ülkeyi, eğitimi ve her şeyi yönetiyor. Açıkcası çocuklarımız için üzülüyorum. Kimin hakkı var sana bu sözleri söylemeye, seni bu evhamla yaşatmaya, kadınları üzmeye bu kadar???
ayakta iken başını dik tutuyor yada yüzüstü yatıncada kafayı dik tutabiliyor ama sırtüstü yatınca ellerinden tutup kaldırmaya çalışıyorum başını hiç kaldırmıyor geçen ay doktor 3.ayın sonuna kadar kaldırır demişti bugün denedim kaç kere hayır kaldırmıyor. şuanda internette onu araştırıyorum. ve merak ediyorum sizlerin bebeklerinizdeki durumu
Kizlar bu yasadiklarim nedir boyle l... dun aksam telefonum caldi arayan mudurum... bir iki muhabbet ve arkasindan soyledigi laflar.... yonetim toplantisinda alinan kararla benim artik calismamam gerkerigini masamin bos kalacagina yerime ne beni nede baskalarini almayacaklarini soyledi o an bugun gelen misafirlerim icin evi temizliyordum supurge elimde kala kaldi neye ugradigimi sasirdim.. ve ben dogum iznimdetken bu adamlarin isini yaptim son 2gecedir saat 2 lerde yattim isi bitirmek icin... sefim bile benden duydu bu haberi adam soklarda.. ve mudur hala ainan karari sefime aciklamamis is yerine benm yerime ingilizce hocasi bi kizi almak istegen adi ler vardi benim yzumden buyuk patron ona tas koydu die kucuk patron cocuklarida bana tas koymaya calisiolardi ve sonunda basarmislar sanirim.. o an cok uzuldum agladim teli kapadim ve butun hirsimi temizlikten cikardim. Ve sonra dedim ki her serde bir hayir vardir kocan hic yarinini dusunmedi tek kurus kenarda birakmadi.. h3m kizina kendin bakma istiodun kv baksin istemiodun rabbimin gordugu bisey vardir dedim ve uzuntumu orda biraktim.. genede basima gelen bu durumu sizlerle paylasmak istedim... hakkimda ne hayirlisiysa o olsun..
Fırın sütlacın üstü nasıl yakılıyor kızlar? Bi de ben ıslak kekin önce soğuk sütle ıslandığını yeni öğrendim.sağol kızlar paylaşımlarınız için.ilk fırsatta,fırın için servis çağırmayı unutmazsam yine yapıcam.benim fırın kesemi düşünüyor heralde,geçen hafta karnıyarığı 90 derecede 10 dakikada pişirdi,kekide 60 derecede 20 dakikada ce fırını ısıtmadan üstelik haşat edip veriyor elime
Oğlum sünnet oldu bugün öyle ağladı öyle ağladı ki içim parçalandı ağlamayı bile bilmezdi bebeğim gerçekten doğduğundan beri birkaç kere ağlamıştır kahroldum evden kaçacaktım zor tuttular beni(((
cok canım sıkkın ne olur dua edin kafayı yemek uzereyim ben
Ani seste korkup aglama bizde de basladi son 1haftadir neden bilmiyorum
cnm hakkında hayırlısı olsun çk üzüldüm. insanlar nasıl bu kadar acımasız olabiliyor anlayamıyorum benAllah bi kapıyı kaparsa bin kapıyı açar inş. kimse kimsenin rızkını alamaz cnm..çok güzel düşünmüşsün inş. güzel şeyler bekler bundan sonra seni..
günaydınnnnnnnn herkese..
paşam iki gündür hırlıyor, önce burun tıkanıklığı sanmıştım.sanırım içten gelio ses:18::18: başka bi sıkıntısı yok çk şükür. Aceba ne yapmalıyım yrn hafta sonu sıkıntısı artar mı? gerçi özel çocuk hast. var orda nöbetçi dr bulunur. yoksa bgn erken tedbir götürsek mi dr. a..Ateş öksürük yok..bi de agşırı terleme var. Sizde ver mı bu durum, emerken terliyo bu normalde, gün içinde kafası sırt gögüs kısmı terliyo gece emmeye kaldırınca şapkasını kundak battaniyesi (incecik bişey) değiştiriyorum her defasında.ha bi de kusuyo ama bu hırıltıdan mı bilmiyorum kusması pek yoktu bgne kadar. oda ısısı 22-23 derece. Kısa kollu çıtçıtlı atlet üzerine uzun kollu tulum tek parça giydiriyorum evde.
Ah canım benim ya, sen içini ferah tut, bahsettiğin gibi önemli bişey olsa zaten şimdiye kadar ufak tefek sinyalleri verirdi ve doktor bunu anlardı tabi için rahat etsin pedagoga git mutlaka çünkü bizim evhamlarımız korkularımız hep yansıyor bebişlerimize. Sinir oldum o doktorada ne hakla böyle şeyler söyleyebilir, şikayet etmek lazım ama dediğin gibi her şey onların elinde artık kimi kime şikayet edeceksin. Güzel düşünelim güzel olsun her şey.
Katılmamak mümkün değil canım. Çok korkutucu olaylar hem gizli kapaklı hem de ulu orta yaşanıyor ve ben çok endiseliyim.
Herkes işi gücü bıraktı kadınların bedenine ve yaşam tarzına taktı. Yazmak istediğim çok şeyler var aslında ama tutuyorum kendimi.
Canım doktorumuz bize göstermişti o hareketi. Tutup cekiyosun, oturtuyosun. Sirtina hiç destek vermeden başına bakiyosun. 1 2 sn kaldirip tutması yeterliymis.
benim eşimde de o dert var, herkes burun bandından çok memnun ama onda işe yaramadı50 yastık değiştirdikten sonra doğru yastıkla çözdü olayı
Benim kalbimdir herhaldeSuloz o kalp ne öyle...bende az önce içtim, kapatsaydım keşke fal bakan birileri vardır belki aramızda
benim paşada hiç sesten etkilenmezken 3 gündür ani sesten sıçrayarak ağlamaya başlıyor
geçmiş olsun canım umarım yoktur birşeyi...havalar iyice tuhaflaştı o yüzden ısıyı ayarlamak zorlaşıyor. üşüyor mu diyorum bir bakıyorum terletmişim bazenofff şu yaz ne güzeldi, çabuk gelse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?