2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı



Yav he he
 

saol canım benim güzel sözlerin için :) bende ihtimal dese okadar kızmıycam, densiz kesin diyor...doğumda olmazsa ilk 6 ay içinde mutlaka diyor. bide neymiş takdiri ilahi...adamı dinden soğutacaklar, daha diyecek çok laf varda burda frene basayım
devlet hastaneleri zaten felaket. tam kan sayımı için doktorum burda ücretli yaptırmana gerek yok, devlet hastanesinde yaptır getir sonuca bakayım demişti. urla ada devlet hastanesine gittik, adam kafasını kaldırıp yüzümüze bakmıyor, hastane pislik içinde...dedim durumu müsait olmayıp özele gidenlerin Allah yardımcısı olsun...bu arada urla devlet hastanesi bir adada. bizim amca komple adayı satın almış, şimdi başka yere taşınıyor hastane...adayı eşi için sağlık kompleksi yapacakmış. kendi plajı falan olacak...insan sormadan edemiyor kasımpaşadan yırtık ayakkabı ile çıktım diyordun, bugün ada satın alacak parayı nerden buldun. maaşınla yaptıysan bizede şu tasarruf sırrını versende ada da falan gözüm yok 2 gözlü bir ev alabilsem
 

yok canım öyle özel bir yastık değil..Sarevden almıştım geçen sene misafire kullanırım diye bir kenarda duruyordu, onunla rahat etti
 
evet kızımla günlerdir sürdürdüğümüz parmak emme mücadelesinde geldiğimiz son nokta...
"sen eldivende giydirsen ben baş parmağımı bulur emerim, parmak benim ağız benim..."

 

evet yaaa sen aksaraydaydın dimi canım...hatırladığım geceleri sağlam soğuk oluyor sizin oralar
 

Çok teşekkür ederim canim yeni raporu götürürken bi Konuşayım mudurumle.
 
evet yaaa sen aksaraydaydın dimi canım...hatırladığım geceleri sağlam soğuk oluyor sizin oralar

evt. cnm soğudu baya burası..


ayyy çok şekeerrrr yaaa, kıyamam sana been, giydirme annesi yaaa, ilerde acı oje sürer unutturursun..ben emziğide öyle bıraktıranlar duydum.
 
Eşim bulup yollamış paylaşmak istedim:


ÇOCUK ODASINDA ALINACAK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Arzu Birinci

Çocuk Odası, çocukların kendilerine ait, yatabilecekleri, oynayabilecekleri, genel anlamda onların evde süre olarak en fazla zaman harcadıkları özel faaliyet alanlarıdır. Bu alanı özel güvenlik önlem ve düzenlemeleri ile tasarlamak çok önemlidir. Emeklemeye başlamadan ortalama 6 aylık olmadan önce gerekli güvenlik önlemlerini almanız önerilir.

CPSC verilerine göre 1985-1990 yılları arasında 0-12 aylık çocukların 250’ si yataklardan dolayı boğulmuştur. Bu ölümlerin çoğu erişkin yatağından(erişkinlerin kullandığı yatak ölçülerindeki yatak) kaynaklanmıştır. 1982-1989 yılları arasında 32 bebek, yetişkin su yatağında havasız kalmasından dolayı boğulmuştur. Bu ölümler, bebeğin yatak ile yatak konstrüksiyonu veya duvar arasına sıkışması ile bebek yüzü koyun uyurken vücudunun baskısı ile ağzı ile burnunun kapanarak meydana gelmiştir.

Çocuk Odasındaki Tehlikeler;
- Pencereden düşmeler
- Oda içinde düşmeler
- Yaralanma ve incinmeler
- Yanıklar ve yangın
- Elektrik çarpması
- Çocukların saklanması
- Boğulma

Çocuk Odası Güvenliği için Öneriler ise;

Çocuk Güvenlik- Çocuk odasında ranza yerine, birbirinden ayrı konulmuş iki ayrı yatak olmalı. Eğer çok zorunlu değilse ranza konulmamalıdır.

- Odadaki pencerelerin camlarında pervaz yüksekliği 150 cm’ in altında olan tüm pencereler, 10 cm. den fazla açılmasına izin vermeyecek şekilde, çocuğun açamayacağı şekilde pencerelere monte edilmiş, acil durumlarda yetişkinler tarafından kolayca çıkarılabilecek konumda pencere kilitleri monte edilmelidir. Pencere önüne herhangi bir mobilya veya eşya konulmamalıdır.

- Çocukların üzerine çıkabileceği, 90 cm. yüksekliğin altındaki eşyaların köşe ve kenarları keskin olmamalı, yuvarlatılmış olmalıdır.

- Oda kapısının, çocuk oyun oynarken gözlenebilmesi için yarı dolu, üstü şeffaf şekilde tasarlanması, üstü cam ise lamine veya temperli cam ya da pleksiglas kullanılması veya kırılsa bile dağılmasını önleyen cam güvenlik filmi yapılmalıdır.

- Halı ve kilimlerin kaymasını önlemek için, bunların altına özel kaymayı önleyen malzemeler kullanılmalıdır.

- Ellerini, parmaklarını sıkıştırmaması ve merdiven gibi kullanıp üzerlerine tırmanmaması için çekmeceler ve dolapları özel çocuk güvenlik kilitleri ile güvenli hale getirilmelidir.

- Dokunup ve üzerlerine düşüp yanmalarını önlemek için radyatör ve diğer ısı kaynaklarının önlerine, özel güvenlik bariyeri konulmalıdır.

- Dolap, elbiselik, komodin gibi eşyaların açma kapama kulplarını özellikle küçük, yuvarlak olanları çocuğun boğulmasına sebep olabileceğinden, bunların çok iyi monte edilmiş olmalı, zaman zaman bunların gevşeyip gevşemediği kontrol edilmeli, tercihen küçük yuvarlak kulplar kullanılmamalıdır.

- Mobilyaların köşelerini kazalara karşı dayanıklı hale getirmek üzere konan köpük, sünger ve benzeri malzemelerin çeşitli sebeplerden yerlerinden çıkması ve çocukların bunlarla oynayıp ağızlarına alması boğulma riski yaratabileceğinden bu gibi mobilyalar sık sık kontrol edilmelidir.

- Çocukların oyuncak sandıkları, onların kolayca ulaşabileceği bir yerde-konumda olabileceği gibi görüp ulaşamayacağı yerde de olabilir. Bu durumda oyuncaklar, her defasında ebeveyn tarafından verilecektir. Oyuncak sandıkları kapaksız olmalıdır.

- Boyu 84 cm. ’ in altındaki (yaklaşık 18 ay) çocuklar mutlaka çocuk karyolasına yatırılmalıdır. Çocuk karyolaları, çocuk üzerinde sürekli hareket edip tırmanacağından konstrüksiyonu güçlü olmalıdır. Karyola parmaklıklarının arası parmak ve el sıkışmaması ve başını sokup boğulmaması için 2,5 cm.’ den az 6 cm. ‘ den geniş olmamalıdır. Yatak ile karyola arasına yüzünün gelmesi ile havasız kalmasını önlemek için yatak ile karyola arasındaki boşluk arası 2-3 cm’ den fazla olmamalıdır. Karyolanın üst köşesinden yatağın üstünün arasındaki yükseklik en az 75 cm. olmalıdır.

Çocuk Güvenlik- Çocuğun boyu 89 cm’ i geçtiğinde, çocuk karyolasından yerden yüksekliği 61 cm.’ den fazla olmayan erişkin yatağına (erişkinlerin kullandığı yatak ölçülerindeki yatak) geçirilmelidir. Yatağın her iki yanına da mutlaka yataktan düşmeyi önleyen özel çocuk güvenlik bariyeri konulmalıdır. Çocuk güvenlik bariyerleri erişkin yatağı büyüklüğündeki yataklara geçen 18 Ay-5 yaş arası çocuklar için kullanılmalıdır. Bariyerler çift taraflı uygulanmalıdır.(Yatağın her iki uzun tarafına konulmalıdır.) Bariyerin keskin kenarları ve çıkabilir küçük parçaları olmamalıdır. Bariyerler su yatağında ve şişme yataklarda kullanılmamalıdır.

- Yatak seçiminde anti bakteriyel ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks yataklar idealdir. Kolayca yanmayan, yangında zehirli gaz çıkarmayan yataklar tercih edilmelidir.

- Bir yaşından küçük bebekler için boğulmalara sebep olabileceğinden asla yastık kullanılmamalıdır.

- Beşiklerin yanlarına konan kumaş koruyucular (kenar yastıkları) boğulmaya sebep vereceğinden sert olmalıdır. (Yumuşak olursa çocuğun ağzı ve burnu kapanabileceğinden boğulma riski yaratacaktır.) Ayrıca en az 6 yerinden sıkıca bağlanmalıdır. Bağlama iplerinin uzunluğu 14 cm’ den fazla olmamalıdır ve çocuklar ayağa kalktığı andan itibaren bu kenar yastıkları kullanılmamalıdır.

- Karyolanın üstünde dönence türü oyuncak varsa, bunu karyolaya sağlam bir şekilde takıldığından emin olmalıdır. İlk altı aydan sonra veya oturabildiği zaman kaldırılmalıdır.

- Karyolanın üzerinde cibinlik kullanılıyorsa gergin ve destekli olmasına dikkat edilmelidir.

- Çocuk emzik kullanıyorsa, emziği zincir ve iple boynuna asılmamalıdır. Omzuna tutturulmalıdır.

- Çocuk giysilerinin çabuk yanan (alev alan) naylon gibi sentetik kumaş cinsinden seçilmemelidir.

- Düşmelerin önemli sebeplerinden biri olan tekerlekli bebek yürüteçleri kullanılmamalıdır.

- Yüksek bebek sandalyelerini kullanmak uygun olmamak ile beraber, eğer kullanılıyorsa, emniyet kemerli olmasına dikkat edilmelidir.

- Karyolalar, pencere, perde ve prizlerin yanına konmamalıdır. Gece lambası yatak ve perde gibi yanabilir eşyalara uygun uzaklıkta olmalıdır.

- Gece lambası olarak kalite belgeli, ısınmayan mini neon lambaları kullanılmalıdır.

- Çocuk odasında kullanılan mobilyaların kurşunsuz boya ile boyanmış olanları tercih edilmeli, ikinci el mobilya kullanılmamalıdır.

- Evde büyük çocuk varsa karyolayı çekip devirmek veya merdivenlerden yuvarlanmasına sebep olabileceğinden tekerlekli karyola tercih edilmemelidir.

- Çocuk için yeterli oyun alanı ayrılmalıdır. Oyuncaklar oyuncak sandığına konmuyorsa, çocuğun oyuncakları için, sağlam, çocuğun üzerine devrilmeyecek dolaplar tasarlanmalıdır.

- Çocuğun odasında veya yakınında, gerektiğinde duyulabilmesi için, ebeveynin odasındaki alarma bağlantı yapılmış, yangın alarmı konulmalıdır.

- Kapının kapanmasını önleyecek çocuk güvenliğine uygun özel aparatlar takılmalıdır.

- Tüm duvara monte edilen aparatların ve rafların çocuğun üstüne düşmeyecek şekilde, sağlam olarak monte edilmelidir.

- Boğulmayı önlemek için perdelerin ve jaluzilerin açma kapama iplerinin çocuğun ulaşamayacağı yükseklikte olması temin edilmeli veya özel güvenlik aparatları ile ipler çocuğa zarar vermeyecek şekilde dizayn edilmelidir.

- Bebek ile ebeveyn ayrı odalarda ise, bebeğin kontrolü için bebek telsizi kullanılmalıdır. Telsizin pillerinin düzgün çalışıp çalışmadığı devamlı kontrol edilmelidir. (Pilleri azalınca uyarı veren tipler tercih edilmelidir.

- Kapılar içeriden kilitlenmemeli ve içeride kalınması hali gibi tehlike anlarında dışarıdan açılabilir olmalıdır anahtar üzerinde tutulmamalıdır.

- İlaç, kozmetik malzemesi, zehirli madde içeren ürünler, çocuğun ulaşamayacağı yerlerde veya özel çocuk kilidi bulunan çekmecelerde muhafaza edilmelidir.

- Çöp Kutusu çocuklar için çok ilginç bir yerdir. Çöpteki tehlikeli bir şeyin dışarıda halının üzerinde bırakılmış bir şeyden farkı yoktur. Çekmeyi öğrenince çekip devirebilir. İçindeki keskin eşyalar, toksik-zehirli maddeler vb. çocuk için tehlikeli olabileceğinden çöpler, kullanılmış çocuk bezleri, kapalı ve özel güvenlik kilidi takılmalıdır.

- Evlerde eksiksiz bir sağlık çantası bulundurulmalıdır.

- Çocuklar dolapların cam kapaklarını bir şey vurup kırabilirler. Bu tip cam kapaklara camın kırılsa bile dağılmasını önleyen cam güvenlik filmi yapılması önerilmektedir. Cam kullanımı minimumda tutulması önerilmektedir.

- Ev hayvanlarının çocuğun odasına girmesine izin verilmemelidir.



Tüm ailelere sağlıklı, mutlu ve kazasız günler dilerim.


-----------


Küçük çocuklar evin içinde oradan oraya koşuştururlarken ve her geçen gün yepyeni şeyler keşfederlerken bazen başlarına istenmeyen kazalar gelebilir ve bu kazalar tahmin edemeyeceğiniz sonuçlara yol açabilir. Ama endişenmeyin, evin içinde bu tip kazaları engellemek için küçük ama çok faydalı olabilecek önlemler alabilir ve çocuğunuzu bu kazalardan koruyabilirsiniz.

Üç ana başlıkta topladığımız güvenlik önlemleri ise şöyle...

Mutfakta güvenlik önlemleri:

-kibrit ve çakmak gibi materyalleri kolayca ulaşılamayacak yerlerde muhafaza etmeye özen gösterin
-dolapların kilitleri lmasına özen gösterin (özellikle temizlik malzemelerinin bulunduğu dolabları her zaman kilitli tutmaya özen gösterin)
-buzdolabının üzerinde bulunun küçük mıknatıs süslerini ortadan kaldırın, bu tip şeyler çocukların dikkatini kolayca çeker, çocuklar bunlarla oynarken yutma girişiminde bulunabilirler
-buzdolabının içinde cam kapları ve şişeleri çocukların ulaşamayacağı şekilde üst raflara yerleştirin
-fırının üzerinde sıcak tencere ya da kap bırakmamaya özen gösterin, bırakmanız gereken durumlarda ise öndeki ocakları kullanmak yerine arkadaki ocakların üzerinde muhafaza edin.
-çatal, bıçak, kaşık, makas gibi malzemeleri sakladığınız dolap ve çekmeceleri mutlaka kilitli tutun ya da bu malzemeleri çocukların kolayca ulaşamayacağı bir yerde saklayın.
-fırın ya da bulaşık makinasi gibi eşyaların kablolarını çocukların ulaşamayacağı şekilde yerleştirin
-içinde sıcak içecek bulunan kapları (çaydanlık, cezve, sıcak süt tenceresi...) masanaın kenerında tutmayın, yanlışlıkla devrilerek masadan bilşe boyca küçük olana çocuğunuzun üzerine gelebilir
-asla sıcak kapları çocuğunuzun üzerinden geçirerek taşımayın
-plastik torbaları kolayca ulaşılamayacak bir yerde muhafaza edin
-mutfağın kapısında kilit olmasına özen gösterin, özellikle etrafta hiç kimsenin olmadığı durumlarda çocukların içeri girmesini engellemek için kapıyı kilitleyin

Yatak odasında güvenlik önlemleri:

-çocuğun yattığı karyolananın içine karyola ölçülerine uygun bir yatak yerleştirin, yatağın karyolanın içinde hareket etmedğine emin olun
-karyolanın yanlarında bulunan ızgaralarının çok geniş olmamasına özen gösterin, çünkü çocuklar kafalarını bu ızgaraların arasına sokarak oyun oynamaktan çok hoşlanırlar
-çocuğun yatağını pencere yanına ya da altına yerleştirmeyin, eğer başka seçeneğiniz yoksa pencerelerin kapalı ve kilitli olduğuna emin olun
-gece lambası ve diğer eşyalara ait kabloları kolayca ulaşılamayacak bir yerde tutun
-çocuğunuzu asla odaya kilitlemeyin

Banyoda güvenlik önlemleri:

-çocuğunuzu küvete almadan önce mutlaka suyun sıcaklığını kontrol edin
-çocuğunuz asla banyoda yalnız bırakmayın, çok kısa süre bile olsa!!!
-deterjan ve diğer temizlik malzemelerinin bulunduğu dolapları mutlaka kilitli tutun
-şofben ya da diğer ısıtıcıların kablolarını çocukların kolayca ulaşılamayacağı yerlerde muhafaza edin
-parfüm, makyaj malzemeleri gibi ürünlerin bulunduğu dolapları mutlaka kilitli tutun
 
evt. cnm soğudu baya burası..



ayyy çok şekeerrrr yaaa, kıyamam sana been, giydirme annesi yaaa, ilerde acı oje sürer unutturursun..ben emziğide öyle bıraktıranlar duydum.

pes ettim zaten canım eli eldivenden daha temizdir diye ümit ediyorum ama işte komşumun oğlu 3-4 yaşında hala emiyormuş ve kendim gördüm o parmağı kocaman olmuş. inşallah bizimki o boyutlara gelmez
 
Canım üzme kendini. Ben de hamile olduğumu yeni öğrenmiştim.Dışardan belli olmuyordu haliyle. Bedensel engeli nedeniyle özel öğrenci statüsünde olan bi öğrencimin evine gidiyordum ders vermek için . o gün yine gittim ve odasına geçtik. ders girişi için bi 5- 10 dak sohbet ediyorduk, annesi de vardı ve şans eseri kadın öğrencimin 1 gün önce ilaçlı böbrek filmi çekildiğini, yaydığı radyasyon nedeniyle 48 saat bebeklerin ve hamilelerin uzak durması gerektiğini söyledi.ben de hamile olduğumu söyleyince beni apar topar dışarı çıkardı. çok korktu. tanıdık bi doktor vardı onu aradım. kötü olmuş, daha çok küçük zarar görmüştür dedi. eşimi aradım, hemen kendi doktoruma gittik. bana erken hamilelik döneminde Ya Hep Ya Hiç kuralının olduğunu, zarar gördüyse zaten bebeğin tutunamayacağını, sorun yoksa da sağlıkla doğacağını söyledi. şimdi de cok şükür bir sorunumuz yok. bence senin için de aynısı geçerlidir.
ayrıca bence sana bu kadar kesin konuşarak kör doğar ya da zaman içinde kör olur diyen doktorun yaklaşımı zaten üzgün bir anneyi günah keçisi ilan edip niye içtin demesiyle de sağlıklı görünmüyor gibi. Sen içini ferah tut canım.
 
Sabah kahvemi içtim. Fal bakmayı bilen ?
Eki Görüntüle 853958

Pek anlamam ama o kalbin hemen sol tarafında birbirine sarilmis bi çift var sanki :)


He yaa terbiyesizler.
Bi de doğum izni diye diye nasıl da oyaladilar bizi. 2 ay dendi 2 hafta oldu, o bile hala cikamadi.
Hala beni her gören doğum iznin nası bitti ki senin, 6 ay oldu ya doğum izni diye bana akıl veriyor. Dilimde tüy bitti artık söylemekten. Of tükendim
 
Son düzenleme:
Günaydın güzel anneler! Ancak şimdi okumaya başladım geçmişi. Hemen seslenmek istedim sizlere. Aybike, kedicikler kadınların durumu ile ilgili sözlerinize tüm kalbimle katılıyorum. Durum ne yazık ki kötüye gidiyor ve ne yazık ki halkın çoğunluğu bu politikaları destekliyor. Diğer yarısından çok zengin olanlar, holding sahipleri, film ve dizi yıldızları, yetmez ama evetçiler kısacası tuzu kuru olanlar yalakalık yapıyor, işine bakıyor, bir kaç istisna hariç tabi. Dün haberlerde yine aynı üzücü hikaye vardı. Adamın ilk karısından 5 çocuğu var. İstanbul Tuzla'da yaşanıyor bu olaylar. İkinci imam nikahlı karısından 3 tane, biri erkek, diğerleri kız genç çocuklar. Adamın bir süredir 3. bir kadınla ilişkisi var ve ikinciye 3. bir eş almak istediğini söylüyor. Kadın da karşı çıkıyor, ben gidiyorum diyor. Adam karısını ve 2 genç kız olan çocuklarını öldürüyor, oğlana dokunmuyor. Bu cinnet değil, böyle diyerek olayları meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bu acımasız bir cinayet. Kadınları paralı parasız alınıp satılan, tepe tepe kullanılan bir mal olarak görma anlayışının sonucu bütün bunlar, bir zihniyetin tezahürü. Kadın cinayetleri son 10 yılda % 1200 civarında artış gösterdi. Fotoğraflarına bakıyorum ne yazık ki aynı toplumsal kitlenin bireyleri. Üzgünüm, çok...

Suloz kahve falı senin miydi? Çok güzel bir kalp gördüğüm. Sanırım bir şeyleri bekliyor gibisin. İçinde bir şey birikmiş, biraz içlenmişsin. Daha çok takdir edilmek hakkım diye düşünüyor olabilirsin. Bir şeyi öyle umutlu bekliyorsun ki olacak. Kalbin sağlam. Kimselerin seni kötü etkilemesine izin vermiyorsun. O kadar net çıkmış ki kalp, bunları söylemek istedim. Yoksa fal falan bakmıyorum yanlış anlaşılmasın, sadece sezgisel bir kaç şey yazmak istedim. Amanın benim oğlan durmuyor, şimdilik gitmem lazım. Herkese tekrar selamlar, sevgiler...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…