- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #59.381
Canım üzme kendini. Ben de hamile olduğumu yeni öğrenmiştim.Dışardan belli olmuyordu haliyle. Bedensel engeli nedeniyle özel öğrenci statüsünde olan bi öğrencimin evine gidiyordum ders vermek için . o gün yine gittim ve odasına geçtik. ders girişi için bi 5- 10 dak sohbet ediyorduk, annesi de vardı ve şans eseri kadın öğrencimin 1 gün önce ilaçlı böbrek filmi çekildiğini, yaydığı radyasyon nedeniyle 48 saat bebeklerin ve hamilelerin uzak durması gerektiğini söyledi.ben de hamile olduğumu söyleyince beni apar topar dışarı çıkardı. çok korktu. tanıdık bi doktor vardı onu aradım. kötü olmuş, daha çok küçük zarar görmüştür dedi. eşimi aradım, hemen kendi doktoruma gittik. bana erken hamilelik döneminde Ya Hep Ya Hiç kuralının olduğunu, zarar gördüyse zaten bebeğin tutunamayacağını, sorun yoksa da sağlıkla doğacağını söyledi. şimdi de cok şükür bir sorunumuz yok. bence senin için de aynısı geçerlidir.
ayrıca bence sana bu kadar kesin konuşarak kör doğar ya da zaman içinde kör olur diyen doktorun yaklaşımı zaten üzgün bir anneyi günah keçisi ilan edip niye içtin demesiyle de sağlıklı görünmüyor gibi. Sen içini ferah tut canım.
Günaydın güzel anneler! Ancak şimdi okumaya başladım geçmişi. Hemen seslenmek istedim sizlere. Aybike, kedicikler kadınların durumu ile ilgili sözlerinize tüm kalbimle katılıyorum. Durum ne yazık ki kötüye gidiyor ve ne yazık ki halkın çoğunluğu bu politikaları destekliyor. Diğer yarısından çok zengin olanlar, holding sahipleri, film ve dizi yıldızları, yetmez ama evetçiler kısacası tuzu kuru olanlar yalakalık yapıyor, işine bakıyor, bir kaç istisna hariç tabi. Dün haberlerde yine aynı üzücü hikaye vardı. Adamın ilk karısından 5 çocuğu var. İstanbul Tuzla'da yaşanıyor bu olaylar. İkinci imam nikahlı karısından 3 tane, biri erkek, diğerleri kız genç çocuklar. Adamın bir süredir 3. bir kadınla ilişkisi var ve ikinciye 3. bir eş almak istediğini söylüyor. Kadın da karşı çıkıyor, ben gidiyorum diyor. Adam karısını ve 2 genç kız olan çocuklarını öldürüyor, oğlana dokunmuyor. Bu cinnet değil, böyle diyerek olayları meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bu acımasız bir cinayet. Kadınları paralı parasız alınıp satılan, tepe tepe kullanılan bir mal olarak görma anlayışının sonucu bütün bunlar, bir zihniyetin tezahürü. Kadın cinayetleri son 10 yılda % 1200 civarında artış gösterdi. Fotoğraflarına bakıyorum ne yazık ki aynı toplumsal kitlenin bireyleri. Üzgünüm, çok...
Suloz kahve falı senin miydi? Çok güzel bir kalp gördüğüm. Sanırım bir şeyleri bekliyor gibisin. İçinde bir şey birikmiş, biraz içlenmişsin. Daha çok takdir edilmek hakkım diye düşünüyor olabilirsin. Bir şeyi öyle umutlu bekliyorsun ki olacak. Kalbin sağlam. Kimselerin seni kötü etkilemesine izin vermiyorsun. O kadar net çıkmış ki kalp, bunları söylemek istedim. Yoksa fal falan bakmıyorum yanlış anlaşılmasın, sadece sezgisel bir kaç şey yazmak istedim. Amanın benim oğlan durmuyor, şimdilik gitmem lazım. Herkese tekrar selamlar, sevgiler...
Pek anlamam ama o kalbin hemen sol tarafında birbirine sarilmis bi çift var sanki :)
He yaa terbiyesizler.
Bi de doğum izni diye diye nasıl da oyaladilar bizi. 2 ay dendi 2 hafta oldu, o bile hala cikamadi.
Hala beni her gören doğum iznin nası bitti ki senin, 6 ay oldu ya doğum izni diye bana akıl veriyor. Dilimde tüy bitti artık söylemekten. Of tükendim
Benim kalbimdir herhaldeBakalım var mı bakan, varsa artık hergün içer kapatırız canım
evet kızımla günlerdir sürdürdüğümüz parmak emme mücadelesinde geldiğimiz son nokta...
"sen eldivende giydirsen ben baş parmağımı bulur emerim, parmak benim ağız benim..."
Eki Görüntüle 853962
Oy oy iste bir guzel anne kiz daha :) masallah biblo gibiymiş idil ada :)
Hımmm Sen kesin biliyosun o zamaanKiz böyle dersen kim biliyorum der her gun baktaracakmis :)
günaydın kızlar bu satırları size çookk şaşkın halde yazıorum sabah kalktık kızımı emzirdm doyduğundan da eminim ben kahvaltı yaparkn oda anakcgnda bana bakıodu hep böle yaparız 1 haftadır hep kucak ister gibi ıhhh ıhhh diodu alıodm ama susmuodu derkenn elime bakıp çırpınıo bende çakaşığının ucuna minnacık şeftali reçeli koydum verdim aaa kaşık ağzına gelirken sustu ve şapur şupur yaladı bittikten sonra yine ıııhhh ıhhhh yine verdim sağılmış sütüm vardı hemen ısıttım aç die ama şoookk onu akıttı ağzından nutella yiyorum resmen elime bakıp ağlıo ayy benj napcam ek gıdamı istio ne verebilirim ki daha 3 ay 10 günlük(((yardım edin lütfen kaç gündüer yemek istiomuş bilememişim ((
Kizlar bu yasadiklarim nedir boyle l... dun aksam telefonum caldi arayan mudurum... bir iki muhabbet ve arkasindan soyledigi laflar.... yonetim toplantisinda alinan kararla benim artik calismamam gerkerigini masamin bos kalacagina yerime ne beni nede baskalarini almayacaklarini soyledi o an bugun gelen misafirlerim icin evi temizliyordum supurge elimde kala kaldi neye ugradigimi sasirdim.. ve ben dogum iznimdetken bu adamlarin isini yaptim son 2gecedir saat 2 lerde yattim isi bitirmek icin... sefim bile benden duydu bu haberi adam soklarda.. ve mudur hala ainan karari sefime aciklamamis is yerine benm yerime ingilizce hocasi bi kizi almak istegen adi ler vardi benim yzumden buyuk patron ona tas koydu die kucuk patron cocuklarida bana tas koymaya calisiolardi ve sonunda basarmislar sanirim.. o an cok uzuldum agladim teli kapadim ve butun hirsimi temizlikten cikardim. Ve sonra dedim ki her serde bir hayir vardir kocan hic yarinini dusunmedi tek kurus kenarda birakmadi.. h3m kizina kendin bakma istiodun kv baksin istemiodun rabbimin gordugu bisey vardir dedim ve uzuntumu orda biraktim.. genede basima gelen bu durumu sizlerle paylasmak istedim... hakkimda ne hayirlisiysa o olsun..
günaydınlaar herkesee
duruselcimm benm bebişte ne yesem öyle bakıo istio gibi ama tabi herşey werilemez daha...ama bi yerde okumuştm sanırsam yemeyi öğreniomuş bizi izleyerek...neyse 3 aylık oldular bende az az meywe suyuyla başlayacağım istersen sende başla..2-3 çaykaşığı elma suyu yada mandalina suyu wermeyi düşünüyorumm..daha weremedmde ...wericem inş. :))
geçmişe bakamıyorumm kafamı kaldıramıyorum akşama yemekli 3 aile misafirim war imdaaat :))
saolsunlar eşleri gelip yardm etcekler beraber yapıcazz inş. görüşürüzzz size ii muhabbetler bgn
ayy benimde akşama0 kişi gelecek ve kızm kucağımdan inmioooooooo
Hımmm Sen kesin biliyosun o zamaan
Biliyosun canım işte yine :) Biraz zorlasak bişiler daha çıkıcak senden, dur ben bi kahve daha yapayımYok be ne gezer :) ama kahveye de kahve falı keyfine de bayılırım o ayri :)
Kuş haber kaplumbağa ev balık kısmet bu benim bildigim :)
Kiz böyle dersen kim biliyorum der her gun baktaracakmis :)
Bırak emsin Doktora sordumda elleri ile dunyayı tanıdıklarını zarardan cok yararı olduğunu söyledi tabi tırnaklarını kes diye de ekledi
saol canım :) o üzüntü krizlerim sırasında kendi doktorumda aynen senin gibi açıklamıştı; sorunlu bebek tutunamaz...işimi falan anlatınca seninki bırak tutunmayı yapışmış resmen demişti :))
sanada çok geçmiş olsun canım, büyük korkular atlatmışsınız..o günler neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum
geçmiş olsun cnm bizimki çok usluydu maşallah :) kaç aylık sizinki ?
günaydınlaar herkesee
duruselcimm benm bebişte ne yesem öyle bakıo istio gibi ama tabi herşey werilemez daha...ama bi yerde okumuştm sanırsam yemeyi öğreniomuş bizi izleyerek...neyse 3 aylık oldular bende az az meywe suyuyla başlayacağım istersen sende başla..2-3 çaykaşığı elma suyu yada mandalina suyu wermeyi düşünüyorumm..daha weremedmde ...wericem inş. :))
geçmişe bakamıyorumm kafamı kaldıramıyorum akşama yemekli 3 aile misafirim war imdaaat :))
saolsunlar eşleri gelip yardm etcekler beraber yapıcazz inş. görüşürüzzz size ii muhabbetler bgn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?