- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #59.441
Ayrıca Suloza da tükür canım ondan çekti o da suçlu. Hem suçlu hem de zayıf 2 kere tükür
Seni çok iyi anlıyorum, gerçekten. Kızım çok çok yorucu bir bebekti. Çok gazlıydı, sütüm varken 4. aydan sonra zorla emdi. Hep uyku halini bekliyordum biraz olsun emzirebilmek için, ki uykusuz bir bebek olduğundan bu çok zor oluyordu. Uyku hali bile yoktu. Yatakta şekerleme yapan bebekler vardır ya hani, hayır benim ki gözlerini hemen açardı, sanki hiç uyumamış gibi. Zaten de uyumazdı. Ben elimde not defteri, ne kadar uyuduğunu ve hangi mememden ne kasar süt emdiğini yazıyordum.Şaka değil iyice tırlatmıştım. Doktora yenidoğanlar günde 16-17 saat uyurmuş ama ben toluyorum uyuduğu saatleri 9 en fazla 10 saat! Yattığı yerden hep kalkmaya çalışırdı, hep kafasını vücudunu kaldırmaya çalışırdı. Emzirirken uykuya dalardı, koyardım uyanırdı, yine emzir, yine aynı. Diğer zamanlarımda onu kucakta eğlendirmek ve süt pompalamakla geçiyordu. Doktora tez aşamasındaydım. Tezim dondu kaldı, ben o sıra hiç toparlayamadım kendimi. Eğer annem olmasaydı mahvolmuştum. Ek gıdaya geçtikten sonra da hep kustu, herşeyi, her yere, evde, alışveriş merkezlerinde, her yerde, her şeyi, çok hasta olan bir çocuk. Rota virüs oldu, bize de bulaştı, o dahil hepimiz hastanelik olduk. Annem bıktı, artık bakmayacağım dedi ki haklı. İkinciye oturur bakarsın dedi. Şimdi tez, iş ne yapacağım bilmiyorum. Velhasılı kelam zor zamanlardı. Hep başka bebelerle karşılaştırır ve netten okuduklarımla kafayı yerdim. Çok hatalı davranmışım o zamanlar. Doktor her çocuk farklıdır başkalarıyla karşılaştırmayın derdi, annem de. Çok haklıydılar. Bebeğimin en güzel zamanlarını biraz kaçırdığımı düşünmüyorum bu yüzden. Ama o sırada insan düşünemiyor. Velhasılı kelam, ikinciyi neden yaptın diyeceksin belki de:)) Unutuluyor çünkü, o sıkıntılar bile unutuluyor. Kardeşlerimi ne kadar sevdiğimi düşündüm. Onun da bir kardeşi olsun istedim ama sanırım en çok kendim için istedim. Bebek kokusu özleniyor sanırım, ben özledim çünkü. Sen de unutucaksın bu günleri ve her şey çok güzel olacak...
Çok iyi ya, vurun zayıfa! oldu bu:))
Seni çok iyi anlıyorum, gerçekten. Kızım çok çok yorucu bir bebekti. Çok gazlıydı, sütüm varken 4. aydan sonra zorla emdi. Hep uyku halini bekliyordum biraz olsun emzirebilmek için, ki uykusuz bir bebek olduğundan bu çok zor oluyordu. Uyku hali bile yoktu. Yatakta şekerleme yapan bebekler vardır ya hani, hayır benim ki gözlerini hemen açardı, sanki hiç uyumamış gibi. Zaten de uyumazdı. Ben elimde not defteri, ne kadar uyuduğunu ve hangi mememden ne kasar süt emdiğini yazıyordum.Şaka değil iyice tırlatmıştım. Doktora yenidoğanlar günde 16-17 saat uyurmuş ama ben toluyorum uyuduğu saatleri 9 en fazla 10 saat! Yattığı yerden hep kalkmaya çalışırdı, hep kafasını vücudunu kaldırmaya çalışırdı. Emzirirken uykuya dalardı, koyardım uyanırdı, yine emzir, yine aynı. Diğer zamanlarımda onu kucakta eğlendirmek ve süt pompalamakla geçiyordu. Doktora tez aşamasındaydım. Tezim dondu kaldı, ben o sıra hiç toparlayamadım kendimi. Eğer annem olmasaydı mahvolmuştum. Ek gıdaya geçtikten sonra da hep kustu, herşeyi, her yere, evde, alışveriş merkezlerinde, her yerde, her şeyi, çok hasta olan bir çocuk. Rota virüs oldu, bize de bulaştı, o dahil hepimiz hastanelik olduk. Annem bıktı, artık bakmayacağım dedi ki haklı. İkinciye oturur bakarsın dedi. Şimdi tez, iş ne yapacağım bilmiyorum. Velhasılı kelam zor zamanlardı. Hep başka bebelerle karşılaştırır ve netten okuduklarımla kafayı yerdim. Çok hatalı davranmışım o zamanlar. Doktor her çocuk farklıdır başkalarıyla karşılaştırmayın derdi, annem de. Çok haklıydılar. Bebeğimin en güzel zamanlarını biraz kaçırdığımı düşünmüyorum bu yüzden. Ama o sırada insan düşünemiyor. Velhasılı kelam, ikinciyi neden yaptın diyeceksin belki de:)) Unutuluyor çünkü, o sıkıntılar bile unutuluyor. Kardeşlerimi ne kadar sevdiğimi düşündüm. Onun da bir kardeşi olsun istedim ama sanırım en çok kendim için istedim. Bebek kokusu özleniyor sanırım, ben özledim çünkü. Sen de unutucaksın bu günleri ve her şey çok güzel olacak...
Bir gun tamam iyi desem ertesi gun bozuluyor. Gunduz uykulari kesintisiz yarım saati gecmiyor. Hep kucakta olacak yerine koyduğum an agliyor.kucakta bile mutlu degil hep miz miz. Saat birde kahvaltimi ancak yapabildim. Evim gocmus gidiyor is yapamiyorum. Kendime zaten hic bakamiyorum. Saat 10 da uyurdu o saatten sonra yapardim birseyler. Bir kac gecedir saat 12 den once uyumuyor. Dun gece birde uyudu. En son dayanamadim o agliyor ben agliyorum.simdi yikadim kucagimda sızdı uyuyor. Kendime de kızıyorum neden daha sabırlı değilim diye. Gun icinde şöyle bir cay demliyim oturayim ya da bir kahve
iceyim diyebilecegim kendime ayirdigim vaktim yok. Bunlar zamanla birikmislik yaratiyor.Öyle iste canlar. Azıcık bunalmis durumdayim.
Canim Teyze isin hurafe kismindan sacmalamis ama soylede bi gercek var
Bebekler normal yolla dunyaya geldiklerinde bagirsaklarina bi bakteri yerlesirmis ve gaz sancilari daha az olurmus bu olay sezeryanda olmadigindan dolayi o bakteri bagirsaklara yerlesemiyormus onun icin bizim bebeklerimiz normal dogumla dunyaya gelen bebeklerden daha fazla sanci cekebilirlermis
Oyuzden bizde simdi biagiai die bi ilac kullaniyoruz icinde o yararli bakterilerden varmis bagirsaklarina yerlesmesi icin
İzmir Şifa Gaziemir Hastanesinde sözde kadın doğumcu bir kadın...sonradan farkettim sehpalarda Zaman tvlerde kanal24 açık, bende tutmuşum böyle bir hastanede içki içtim diyorum...canım kimi kime şikayet edeceksin, sistem komple onların elinde
evet kızımla günlerdir sürdürdüğümüz parmak emme mücadelesinde geldiğimiz son nokta...
"sen eldivende giydirsen ben baş parmağımı bulur emerim, parmak benim ağız benim..."
Eki Görüntüle 853962
Bebeklerimiz suanda tadlari ayirabilirler ama ozellikle senin yedigin birseyi tatmak istedigini sanmiyorum cnm. Doktoruna danisip bizimlede paylasirmisin neden boyle yapiyormus?günaydın kızlar bu satırları size çookk şaşkın halde yazıorum sabah kalktık kızımı emzirdm doyduğundan da eminim ben kahvaltı yaparkn oda anakcgnda bana bakıodu hep böle yaparız 1 haftadır hep kucak ister gibi ıhhh ıhhh diodu alıodm ama susmuodu derkenn elime bakıp çırpınıo bende çakaşığının ucuna minnacık şeftali reçeli koydum verdim aaa kaşık ağzına gelirken sustu ve şapur şupur yaladı bittikten sonra yine ıııhhh ıhhhh yine verdim sağılmış sütüm vardı hemen ısıttım aç die ama şoookk onu akıttı ağzından nutella yiyorum resmen elime bakıp ağlıo ayy benj napcam ek gıdamı istio ne verebilirim ki daha 3 ay 10 günlük(((yardım edin lütfen kaç gündüer yemek istiomuş bilememişim ((
Bir gun tamam iyi desem ertesi gun bozuluyor. Gunduz uykulari kesintisiz yarım saati gecmiyor. Hep kucakta olacak yerine koyduğum an agliyor.kucakta bile mutlu degil hep miz miz. Saat birde kahvaltimi ancak yapabildim. Evim gocmus gidiyor is yapamiyorum. Kendime zaten hic bakamiyorum. Saat 10 da uyurdu o saatten sonra yapardim birseyler. Bir kac gecedir saat 12 den once uyumuyor. Dun gece birde uyudu. En son dayanamadim o agliyor ben agliyorum.simdi yikadim kucagimda sızdı uyuyor. Kendime de kızıyorum neden daha sabırlı değilim diye. Gun icinde şöyle bir cay demliyim oturayim ya da bir kahve
iceyim diyebilecegim kendime ayirdigim vaktim yok. Bunlar zamanla birikmislik yaratiyor.Öyle iste canlar. Azıcık bunalmis durumdayim.
Hea bu sabah 30 a düşmekten şikayet ediyo bi de tam sopalık Tiz recm cezası verile
Anaa benim başıma patladı kabak şuna bak.. Bi kere ben kahvemi içtiğimde topicte kimse yoktuAyrıca Suloza da tükür canım ondan çekti o da suçlu. Hem suçlu hem de zayıf 2 kere tükür
Vuran vuruyo zaten akşama kadar arkadaşım sizde vurun mühim değilÇok iyi ya, vurun zayıfa! oldu bu:))
Nasıl şikayet etmiyim bacımm eridim, kavanoz kapaklarını açamıyorum artık güçsüzlüktenHea bu sabah 30 a düşmekten şikayet ediyo bi de tam sopalık Tiz recm cezası verile
SULOZCUM oyun halisi al bnce.eylul yuzunden kollarim sundu ilk haliya koydugum gun 2 dakka durmadi..yilmadim sabrettm smdi yarim sa duruyo dahafa articak..en azndan dinleniyosun biraz...ikinci cocuk fikri bna suan yildzlr kdr uzak ;-) ylnz kocam deli gbi cocuk seviyo..ona klsa takim kurucaz gcrn gun bitane bebis daha olsun askm belki eylul gbi olmz diyo ;-) kufur gbi ;-) MYLOVEL senn ruh halini bn cok iyi anliyrm birikim fena bndede dokunsalr aglicm cok yoruluyrm..PARMECIM gcmis olsun inci tanem usuttumu acaba..atesini flan yoksa endisrlenicek bsry yoktr cnm ins
Bu arada 2014 Ağustos anneleri topici açılmış. Hayırlı olsun :)
Mız mız mız mız... Devamlı mızmız devamlı kucak.. 5 dk. oturamayan perişan ben.. Yine de memnun olmayan bebek.. Eridim bildiğin ikinci çocuğa nasıl bakıcam..
Birde oyun halısı alayım diyodum. Sırtı yere gelmiyor ki paşanın. Yatacakta onunla oynayacak. Nerde..
Ben sezeryanla dogum yaptigim icin ek olarak hic bir ilac kullanmiyorum canim, bebegimde almasi gereken birseylerden mahrum kalmamis dogum sirasinda..l. Normal dogumla dunyaya gelen bebekler dogum yolunda birseyler yutabilirler belki evet ama onlarda hemen temizlenir. Sana bu bilgiyi doktorun mu verdi?
Canim bahsetigin hastahaneyi bende biliyorum ama hic boyle seyler gormemistim orda, ne gazete nede sembolik baska birsey, sanirim sadece sana bakan doktorun densizligi sanirim bu. hastahanenin kurucu ortaklarindan birisi benim yakinim, eside kadin dogumcu :) musade eder ve ozelden isimleri verirsen bu yasadigin olayi iletmek isterim ?
Akilli bidik :) neden hala eldiven giydiriyorsun cnm? Birak kesfetsin ellerini, cok faydali gelisimi icin.
Bebeklerimiz suanda tadlari ayirabilirler ama ozellikle senin yedigin birseyi tatmak istedigini sanmiyorum cnm. Doktoruna danisip bizimlede paylasirmisin neden boyle yapiyormus?
Hazır tükürmeye başlamışken bana da tükür ben de yaptım suçluyum
Ayrıca Suloza da tükür canım ondan çekti o da suçlu. Hem suçlu hem de zayıf 2 kere tükür
Aynen öyle. Benim göbek dururken 30 lardan bahsediliyor, çok ayıp:))
Gonuşma leynAnaa benim başıma patladı kabak şuna bak.. Bi kere ben kahvemi içtiğimde topicte kimse yoktu
Vuran vuruyo zaten akşama kadar arkadaşım sizde vurun mühim değil
Nasıl şikayet etmiyim bacımm eridim, kavanoz kapaklarını açamıyorum artık güçsüzlükten
belki olmaz, ya olursa düşünemiyorumm.. Cidden işe yarar mı ki halı canım ya. Alıp bi köşeyede atmak istemiyorum. Deneme olsun diye böyle bişy yaptım, ilgisini çeker mi diye hiç bir tarafına takmadı adam. İki bakıyo ağlıyo
Eki Görüntüle 854200
Aynen öyle. Benim göbek dururken 30 lardan bahsediliyor, çok ayıp:))
Oraya bi dalis yapmk lazim.bzm topigin basini 2012 agustoscular cekiyodu bde arada grip bi sorunux vrsa seve seve yrdm ederiz diyp tecrube konusturuyolrdi ;-) hadiii kizlar acilisaaaa ;-)
kız ben lama mıyım tükürüp durayımbi de aklıma şey geldi şener şen le perran kutman ın filmi "tükür oğlum babana" repliği
Arastaaaa.kizz birak benim sulozumu :-D zayifff istee zaaaaaayifffff :-D muckss cnm ;-)
Hadi sen açılışı yap biz geliyoruz peşindenOraya bi dalis yapmk lazim.bzm topigin basini 2012 agustoscular cekiyodu bde arada grip bi sorunux vrsa seve seve yrdm ederiz diyp tecrube konusturuyolrdi ;-) hadiii kizlar acilisaaaa ;-)
Ne zaman geçicek tatlımm. Onu da bi söyleyiversen bana bu kadar kaldı sabır diye teselli edeyim kendimio kadar haklısın ki içinde bulunduğun an itibariyle. ama şu an için böyle ,geçecek. geçicek diyorum çünkü kendimden biliyorum. ben de kızımda o kadar çok çektim ki oğluma hamile olduğumu öğrenince itiraf ediyorum sevinçten deil de aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmanın kaygısıyla ağlamıştımama çocuklar kardeş de olsalar aynı olmuyorlar. hatta kızımın bana verdiği telaşlardan dolayı yaşayamadığım güzellikleri şükürler olsun ki oğlumla yaşıyorum çünkü çok şey öğretmiş bana o zorluklar. en çok öğrendiğim de gerçekten hepsinin bir gün biz farkına bile varmadan geçip gidicek olması.
kız ben lama mıyım tükürüp durayımbi de aklıma şey geldi şener şen le perran kutman ın filmi "tükür oğlum babana" repliği
An itibariyle eklediğim diğer resimde örneği var canımcım. Sonuç aynıAyıp kere ayıp hem de topikçe kınıyoruz kendisini ötekileştiriyoruz onu hıhhh
Gonuşma leyn
Kız o mandallara bari 2 oyuncak tak bakar belki o zaman. Ayrıca o kavanozları bana getir göbeğimle açarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?