2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım yaa okuyunca kızımdaki geçmişimi hatırladım. uyumamasından, iştahsızlığına, donup kalan tezime, kv min yediremediği için bıkmasına kadar. üstelik bir de öğretmenmissin:) bein kızım da çok zor bir bebekti. bu yı kreşe başladı, 4 yaşında şimdi de zor bir çocuk hala. Senin kızın kaç yaşında?
Bu arada ne kadar yakın bir geçmişte bu kokuyu almış olsak da nasıl unutmuş ve özlemişiz cennet kokusunu dimi:) şimdi oğlumda daha rahatım sanki . ya böyle olunca her şey daha kolay geliyor ya da oğlum daha az zor bir bebek.

Zor zamanlar zor... Geçiyor geçecek...
Şimdi zor biliyorum bazen tahammül etmek bile zorlaşıyor. Bu durumda babalara iş düşüyor...

Ben sezeryanla dogum yaptigim icin ek olarak hic bir ilac kullanmiyorum canim, bebegimde almasi gereken birseylerden mahrum kalmamis dogum sirasinda..l. Normal dogumla dunyaya gelen bebekler dogum yolunda birseyler yutabilirler belki evet ama onlarda hemen temizlenir. Sana bu bilgiyi doktorun mu verdi?

Canim bahsetigin hastahaneyi bende biliyorum ama hic boyle seyler gormemistim orda, ne gazete nede sembolik baska birsey, sanirim sadece sana bakan doktorun densizligi sanirim bu. hastahanenin kurucu ortaklarindan birisi benim yakinim, eside kadin dogumcu :) musade eder ve ozelden isimleri verirsen bu yasadigin olayi iletmek isterim ?

Akilli bidik :) neden hala eldiven giydiriyorsun cnm? Birak kesfetsin ellerini, cok faydali gelisimi icin.

Bebeklerimiz suanda tadlari ayirabilirler ama ozellikle senin yedigin birseyi tatmak istedigini sanmiyorum cnm. Doktoruna danisip bizimlede paylasirmisin neden boyle yapiyormus?

SULOZCUM oyun halisi al bnce.eylul yuzunden kollarim sundu ilk haliya koydugum gun 2 dakka durmadi..yilmadim sabrettm smdi yarim sa duruyo dahafa articak..en azndan dinleniyosun biraz...ikinci cocuk fikri bna suan yildzlr kdr uzak ;-) ylnz kocam deli gbi cocuk seviyo..ona klsa takim kurucaz gcrn gun bitane bebis daha olsun askm belki eylul gbi olmz diyo ;-) kufur gbi ;-) MYLOVEL senn ruh halini bn cok iyi anliyrm birikim fena bndede dokunsalr aglicm cok yoruluyrm..PARMECIM gcmis olsun inci tanem usuttumu acaba..atesini flan yoksa endisrlenicek bsry yoktr cnm ins

Daha önce Suloz'a yazdığım gibi seni çok iyi anlıyorum. Çok yıpratıcı olduğunu biliyorum. Ama elden ne gelir. Bazı bebekler böyle işte. Ben de hem ağlıyor hem soruyordum niye niye?? Şimdi şükrediyorum sağlıklı çocuklarım var, çok şanslıyım diyorum. Talihsiz bir çok yavruyu görünce...

Ayrıca Suloza da tükür canım ondan çekti o da suçlu. Hem suçlu hem de zayıf 2 kere tükür

Anaa benim başıma patladı kabak şuna bak.. Bi kere ben kahvemi içtiğimde topicte kimse yoktu
Çok iyi ya, vurun zayıfa! oldu bu:))
Vuran vuruyo zaten akşama kadar arkadaşım sizde vurun mühim değil
Hea bu sabah 30 a düşmekten şikayet ediyo bi de tam sopalık Tiz recm cezası verile
Nasıl şikayet etmiyim bacımm eridim, kavanoz kapaklarını açamıyorum artık güçsüzlükten
belki olmaz, ya olursa düşünemiyorumm.. Cidden işe yarar mı ki halı canım ya. Alıp bi köşeyede atmak istemiyorum. Deneme olsun diye böyle bişy yaptım, ilgisini çeker mi diye hiç bir tarafına takmadı adam. İki bakıyo ağlıyo

o kadar haklısın ki içinde bulunduğun an itibariyle. ama şu an için böyle ,geçecek. geçicek diyorum çünkü kendimden biliyorum. ben de kızımda o kadar çok çektim ki oğluma hamile olduğumu öğrenince itiraf ediyorum sevinçten deil de aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmanın kaygısıyla ağlamıştım ama çocuklar kardeş de olsalar aynı olmuyorlar. hatta kızımın bana verdiği telaşlardan dolayı yaşayamadığım güzellikleri şükürler olsun ki oğlumla yaşıyorum çünkü çok şey öğretmiş bana o zorluklar. en çok öğrendiğim de gerçekten hepsinin bir gün biz farkına bile varmadan geçip gidicek olması.

tabi canım akşam dosyaya bakıp ismini yazarım sana, memnun olurum iletirsen..senin sayende başka annelerin üzülmesi engellenmiş olur

Hazır tükürmeye başlamışken bana da tükür ben de yaptım suçluyum

Ayrıca Suloza da tükür canım ondan çekti o da suçlu. Hem suçlu hem de zayıf 2 kere tükür

kız ben lama mıyım tükürüp durayım bi de aklıma şey geldi şener şen le perran kutman ın filmi "tükür oğlum babana" repliği

Aynen öyle. Benim göbek dururken 30 lardan bahsediliyor, çok ayıp:))

Ayıp kere ayıp hem de topikçe kınıyoruz kendisini ötekileştiriyoruz onu hıhhh

Gonuşma leyn

Kız o mandallara bari 2 oyuncak tak bakar belki o zaman. Ayrıca o kavanozları bana getir göbeğimle açarım

Düzeltme: Denemiş zaten. Bebek dünyaya gelmeden annesini zayıflatmaya programlanmış sanki. Bebek değil kondüsyon aleti sanki mübarek

Son düzenleme:
Dünde bunu denemiştim. İlgisini çekebileceğini düşündüğüm ne varsa asıyorum önüne. Onun yaptığı astıklarıma bir bakış sonrasında bana doğru "bu ne be bunla mı kandırcaksın beni" bakışı, arkasından ağlama hatta ağlama değil yırtınma. Onun arkasından kucakta bebekle yeniden yürüyüşte ben

suloz canım ikinciden vazgeçmen şuan için çok normal:)ama birkaç sene geçsin o mis kokulu bebeği özlem yaşayınca her zorluğa katlanıp tekrar yapacağından emin ol:))))Büyük oğlum çok zor bir bebekti.Uyurdu gaz sorunu yoktu çok şükür ama bir ammamız var uyandımı o anda kaldrcaksın yoksaaaaaaaaaaa al sana bağrmnalar.Kucak yetmezdi ona gezdireceksain odadan odaya duvarda raflarda ne varsa ona yaklıştıcaksın o bakacak büyünce de onu eleyecek alacak ağızına koyacak ne tadı var beğenmedik mi atarız bakalım ne ses çıkaracak.....ve çok çok gezince de canımız sıkılır bu sefer onu hoplata sıplata gezdireceksin.ee acıktı dedin evet acıktı ama yatmaycak kucağında oturutursun öyle biberonu vereceksin biberonu içti uykuya daldı ama heee ne yapıyorsun yatırma sakın yoksa güçlü bir baaaaaaaaa bağrma duyarsın.Bide bir taraftan anne sütü alsın diye 1 dk boş olunca süt sağmaktaydım.Arkdaşların bebekleri görünce kafayı yiyordum ben nerde yanlışı yapıyorum diyordum yanlış bir şeyim var diye düşünüyorum.Yanlış baktım yetiştirim diye düşünüyorum ta ikinci bebeğim doğana kadar.İkinci yanı şekilde bakıyorum hani buna alışsın buna alışmasın diye kokrularla yaklaşmadım amacım ağlamamasın.Ama bu oğlum daha sakin hata çok kucakta durunca yorulur yatmak ister.günü belli saatlerde gezdirmemizi ister oynak ister belli saatlerde knedi kendi yatar ellerini inceliyor kendi kendi agug diyor.Her bebek farklı her bebek farklı yapıya sahiptir.Seninki aktiv hareketli bir bebek demektir.Büyk oğlumda bun fark etmiştim yarım sat beslmede geçiyordu sonra 1 saat oyunda ve yarım saat uyurdu.bu bu aylar için söylüyorum her ay değişiyordu zamanla günde 2 kez uyukuyla duruyordu.yanlış haıtlamıyorsam 6 aylığın civarında gündüz öğlenden önce yarım saatlik bir uyukus vardı ve öğlenden sonra 2 saatlik.Belki de senin ebbeğin daha uzun uyuması içi,n daha uzun süre uyanık kalmalı.Ve uyutmadan önce onu sakinleştimeye çalış daha sakin oyunlar oynayım.kucağına lınca daha sakin sevmen nini söylmen belki d eonu rahatlatır.Yatıyorsa yanına yatırd ayaklarına karnına masaj yapıp sakin güzel sözler söyle ona.Baktı sıkılmaya başaldı kucağına al şışııı deyip sakın kalmasını sağlamaya çalış.Bazen sakinleşmeli için bir iki taktik kullanamk zorundasın bazen de bişey işe yaramıyor 5 dk ağlamsına izn vermelisin.Küçük oğlum bazen uyuku saatini kaçırınca öyle oluyor ne yaparsam ağlar ben de kucağıma alıp sakın sakın konuşuyorum şııı diyorum bi 5 dk geçiyor ancak söylediklerimi duyuor ve yavaş yavaş sakinleşiyor.Sabır lazım biraz.ve onda sakin kalamk bir güç olur ama bebeğin ne hissetiğini düşünürsen daha sakin kalabilirsn belki.

kız ben lama mıyım tükürüp durayım bi de aklıma şey geldi şener şen le perran kutman ın filmi "tükür oğlum babana" repliği

Haha evet evet aynı o repliğe benzedi

Arastaaaa.kizz birak benim sulozumu :-D zayifff istee zaaaaaayifffff :-D muckss cnm ;-)

Kız Angy şıracı seni bozacıyı savunursun tabi. Sen gene hepten sus

Oraya bi dalis yapmk lazim.bzm topigin basini 2012 agustoscular cekiyodu bde arada grip bi sorunux vrsa seve seve yrdm ederiz diyp tecrube konusturuyolrdi ;-) hadiii kizlar acilisaaaa ;-)
Hadi sen açılışı yap biz geliyoruz peşinden
Ne zaman geçicek tatlımm. Onu da bi söyleyiversen bana bu kadar kaldı sabır diye teselli edeyim kendimi

Ayıp kere ayıp hem de topikçe kınıyoruz kendisini ötekileştiriyoruz onu hıhhh

Gonuşma leyn

Kız o mandallara bari 2 oyuncak tak bakar belki o zaman. Ayrıca o kavanozları bana getir göbeğimle açarım
An itibariyle eklediğim diğer resimde örneği var canımcım. Sonuç aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…