- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #59.461
yavrum biz oraya da dalarsak bu çeneyle çıkamayız söyleyim topik amacından şaşar valla
Kader arkadaşım benim yaa. açın halinden aç anlar zaten bi tek.Arastaaaa.kizz birak benim sulozumu :-D zayifff istee zaaaaaayifffff :-D muckss cnm ;-)
canım yaa okuyunca kızımdaki geçmişimi hatırladım. uyumamasından, iştahsızlığına, donup kalan tezime, kv min yediremediği için bıkmasına kadar. üstelik bir de öğretmenmissin:) bein kızım da çok zor bir bebekti. bu yı kreşe başladı, 4 yaşında şimdi de zor bir çocuk hala. Senin kızın kaç yaşında?
Bu arada ne kadar yakın bir geçmişte bu kokuyu almış olsak da nasıl unutmuş ve özlemişiz cennet kokusunu dimi:) şimdi oğlumda daha rahatım sanki . ya böyle olunca her şey daha kolay geliyor ya da oğlum daha az zor bir bebek.
canım yaa okuyunca kızımdaki geçmişimi hatırladım. uyumamasından, iştahsızlığına, donup kalan tezime, kv min yediremediği için bıkmasına kadar. üstelik bir de öğretmenmissin:) bein kızım da çok zor bir bebekti. bu yı kreşe başladı, 4 yaşında şimdi de zor bir çocuk hala. Senin kızın kaç yaşında?
Bu arada ne kadar yakın bir geçmişte bu kokuyu almış olsak da nasıl unutmuş ve özlemişiz cennet kokusunu dimi:) şimdi oğlumda daha rahatım sanki . ya böyle olunca her şey daha kolay geliyor ya da oğlum daha az zor bir bebek.
Kizlar kizimi artik kucagimda gezdirmek zorunda kalmiyorum evdeyken, cok renkli isikli bir ana kucagi almistim turkiyede, ona bayiliyor. Yemek masasinin uzerine, yataga, koltuga koyuyorum yanima her isimi yapabiliyorum. Muhtemelen sizde biliyorsunuzdur ama yine paylasayim dedim.
Ben kizima yuksek, pille saga sola sallanan cok fonksiyonlu bir ana kucagi almistim, buyudukce de kullanir diye, onun koltugu gibiydi salonumda ama salona uysun diye pastel renkleri secmistim kizim yuzune bile bakmadi :) simdi 200 tl lik ana kucagi kurtaricim oldu :)
Besigide beyaz ve donencesi pastel renklerde meleklerdi pek ilgisini cekmiyordu, babannesinin evine kirmizi besik ve rengarek donence almislar kizim gece emmeye uyaninca bile oyuncaklara sevinmekten hal oluyor, onlarla konusmaktan uyumadi baya.
Resmen oyuncaksizliktan kirilmis yavrum :))) benim gibi yapanlar varsa aklinizda olsun, kacinmayin, odasini kirmizilara mavilere bogun :) dekorasyon hicbirsey bebegimizin mutlulugu onemli :)
suloz canım ikinciden vazgeçmen şuan için çok normal:)ama birkaç sene geçsin o mis kokulu bebeği özlem yaşayınca her zorluğa katlanıp tekrar yapacağından emin ol:))))Büyük oğlum çok zor bir bebekti.Uyurdu gaz sorunu yoktu çok şükür ama bir ammamız var uyandımı o anda kaldrcaksın yoksaaaaaaaaaaa al sana bağrmnalar.Kucak yetmezdi ona gezdireceksain odadan odaya duvarda raflarda ne varsa ona yaklıştıcaksın o bakacak büyünce de onu eleyecek alacak ağızına koyacak ne tadı var beğenmedik mi atarız bakalım ne ses çıkaracak.....ve çok çok gezince de canımız sıkılır bu sefer onu hoplata sıplata gezdireceksin.ee acıktı dedin evet acıktı ama yatmaycak kucağında oturutursun öyle biberonu vereceksin biberonu içti uykuya daldı ama heee ne yapıyorsun yatırma sakın yoksa güçlü bir baaaaaaaaa bağrma duyarsın.Bide bir taraftan anne sütü alsın diye 1 dk boş olunca süt sağmaktaydım.Arkdaşların bebekleri görünce kafayı yiyordum ben nerde yanlışı yapıyorum diyordum yanlış bir şeyim var diye düşünüyorum.Yanlış baktım yetiştirim diye düşünüyorum ta ikinci bebeğim doğana kadar.İkinci yanı şekilde bakıyorum hani buna alışsın buna alışmasın diye kokrularla yaklaşmadım amacım ağlamamasın.Ama bu oğlum daha sakin hata çok kucakta durunca yorulur yatmak ister.günü belli saatlerde gezdirmemizi ister oynak ister belli saatlerde knedi kendi yatar ellerini inceliyor kendi kendi agug diyor.Her bebek farklı her bebek farklı yapıya sahiptir.Seninki aktiv hareketli bir bebek demektir.Büyk oğlumda bun fark etmiştim yarım sat beslmede geçiyordu sonra 1 saat oyunda ve yarım saat uyurdu.bu bu aylar için söylüyorum her ay değişiyordu zamanla günde 2 kez uyukuyla duruyordu.yanlış haıtlamıyorsam 6 aylığın civarında gündüz öğlenden önce yarım saatlik bir uyukus vardı ve öğlenden sonra 2 saatlik.Belki de senin ebbeğin daha uzun uyuması içi,n daha uzun süre uyanık kalmalı.Ve uyutmadan önce onu sakinleştimeye çalış daha sakin oyunlar oynayım.kucağına lınca daha sakin sevmen nini söylmen belki d eonu rahatlatır.Yatıyorsa yanına yatırd ayaklarına karnına masaj yapıp sakin güzel sözler söyle ona.Baktı sıkılmaya başaldı kucağına al şışııı deyip sakın kalmasını sağlamaya çalış.Bazen sakinleşmeli için bir iki taktik kullanamk zorundasın bazen de bişey işe yaramıyor 5 dk ağlamsına izn vermelisin.Küçük oğlum bazen uyuku saatini kaçırınca öyle oluyor ne yaparsam ağlar ben de kucağıma alıp sakın sakın konuşuyorum şııı diyorum bi 5 dk geçiyor ancak söylediklerimi duyuor ve yavaş yavaş sakinleşiyor.Sabır lazım biraz.ve onda sakin kalamk bir güç olur ama bebeğin ne hissetiğini düşünürsen daha sakin kalabilirsn belki.
Dünde bunu denemiştim. İlgisini çekebileceğini düşündüğüm ne varsa asıyorum önüne. Onun yaptığı astıklarıma bir bakış sonrasında bana doğru "bu ne be bunla mı kandırcaksın beni" bakışı, arkasından ağlama hatta ağlama değil yırtınma. Onun arkasından kucakta bebekle yeniden yürüyüşte ben
Eki Görüntüle 854204
ah aha bu astos böcekleri:))) bu günlerde ne oluyorsa onlara:))))bizikide bu sabah biraz daha görültülüydü:))))ne zmana başı yastığa dayansın a diye bağrdı biraz gezmek biraz kucak istedi.anne bütün işi bıraktı oğluşla bol bol ilgilendi.ama aman hergün olmasın lütfen:)))diye de dua etti:)anam kızlar benim cadı çığlıkta çığlık hiç susmuyo kulaklarım çınlıyo artık keyfide yerınde ama boğazı acımıyomu yawoparacımı olcek nedir
Teşekkürler canım biraz olsun umutlandırdın beni bugünlerin geçeceğine dair. Büyüsünde bir evde kırsın döksün sorun değil :) Senin bebeğinde sağlıkla büyüsün inşallah.heheh bak sen maymuna maşlalah çok tatlı ama.EE uzaktan sevmek kolay tabi:)))canım söyleceğim şeh biraz sabret ayaklasın o zmana rahat edersin sen.kendi kendi oyanmaya başlar odadan odaya kendi gezer.Ama şimdidien söyleyim sana evini çok dağtacak çok karaştırcak:))))amam avantajın seni rahat bırakır valza ilala benimle oyun oyna ısrar etmeyecektir o zmana sen oturu raha trahat çay içersin haaa arada bi bağrcaksın dikat et yavaş ol koşma dur :))))bol bol dersin:))))sağlıkla büyüt yavrunu canım bu günlerin tadını çıkart bir sene sonra özlersin bu günleri.Benim gibi peşini kovalarsın bir kucak bir öpüvük için:))))
Anaa benim başıma patladı kabak şuna bak.. Bi kere ben kahvemi içtiğimde topicte kimse yoktu
Vuran vuruyo zaten akşama kadar arkadaşım sizde vurun mühim değil
Nasıl şikayet etmiyim bacımm eridim, kavanoz kapaklarını açamıyorum artık güçsüzlükten
belki olmaz, ya olursa düşünemiyorumm.. Cidden işe yarar mı ki halı canım ya. Alıp bi köşeyede atmak istemiyorum. Deneme olsun diye böyle bişy yaptım, ilgisini çeker mi diye hiç bir tarafına takmadı adam. İki bakıyo ağlıyo
Eki Görüntüle 854200
ah aha bu astos böcekleri:))) bu günlerde ne oluyorsa onlara:))))bizikide bu sabah biraz daha görültülüydü:))))ne zmana başı yastığa dayansın a diye bağrdı biraz gezmek biraz kucak istedi.anne bütün işi bıraktı oğluşla bol bol ilgilendi.ama aman hergün olmasın lütfen:)))diye de dua etti:)
Kızım 22 Kasımda 6 yaşında olacak. 1. sınıfa gidiyor. Yemek konusunda hala aynı, bir farkla kusma olmuyor tabi.Ama çok sık hastalanıyor, öksürük, boğaz ağrısı. Geçen sene her ay 2 kere antibiyotik kullandık. Bağırsak enfeksiyonu dahil hep bronşit, faranjit vesaire oldu. Okuldan arıyorlar, kustu gelin alın diye. Ben hiç bir şeye konsantre olamıyordum. Sürekli hastaydı. Bir de hastalıkları bana da geçiyordu. Alerjisi var diye, testlerde yaptırdım, çıkmadı. Ama devlet hastanesinde hangi maddelere baktıklarını bilmiyorum. Bence alerjik bir çocuk. Çünkü geçen gün tam 14 yerinden sinek ısırmış ama artık ısırma değil, resmen sömürmüş. Gözünün altı da dahil olmak üzere dayak yemiş gibi şişmiş, morarmış. Bu sene bitkisel bir koruyucu keşfettim. Hasta olacak gibi olduğunda elimde daha önceden aynı şikayetler için verilenlerle birlikte veriyorum. Şimdilik antibiyotik kullanmadık. Artık doktora gitmiyorum hemen hep aynı şeyleri söylüyorlar, evin içi ilaç dolu. Bazıları da kortizonlu ilaçları veriyor, astım diyor. O kadar kolay mı astım teşhisi koymak.
İnşallah sende bari işe yarar canımkız bayıldım deneme oyun halına orijinal bir fikir hemen uygulamalıyım :)
söyleyim mi auğstos bebekler ve çocukların yapısı biraz fazla aktiv oluyor.kız erkeke fark etmiyor diyer çocuklara göre hep daha hareketli daha meraklı olurlar.bunun hazırlıkları yaşıyoruz şimdilik:)))benımkı uzun zamandır böyle be canım aynı işte anası işi gücü bıraksın hep kucakta gezdirsin onu bir ütü yapıyım dedim koydum onu karşıma konuşa konuşa yalvar yakar bitirdim ütüyü ama dilimde tüy bitti
söyleyim mi auğstos bebekler ve çocukların yapısı biraz fazla aktiv oluyor.kız erkeke fark etmiyor diyer çocuklara göre hep daha hareketli daha meraklı olurlar.bunun hazırlıkları yaşıyoruz şimdilik:)))
Bide beni düşün bir tane 5 yaşında ağustos oğlum var bide küçümne:))))yandım ben yandım:))))ama sağlıklı var olsunlar da biz buna rızayız:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?