- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #61.681
Çook yoruldum yahuu.. Bir kahveyi hakettim artık kendimi ödüllendireyim:126:
Oldu valla dünüşümm bir banyo kaldı onuda artık akşama yaparım. Temizliğim bitti, yemeğimi yaptım. Gel içelim birlikte, gelinimi de getirdünüşş neler yaptın kız bu kadar saat ev bal dök yala oldu benceeeayy bende içerim dünüş
Ivycim çok tatlı hanım kızın maşallah
Ben de Türkiye de kadına az değer verildiği görüşüne katılıyorum
Sadece kadınlar doğursun deniyo ama hiç bir olanak da yok
Sen uluslarası bi şirkette çalışıyorsun sanırım eminim imkanların çok iyidir şirket binasında kreş falan vardır
Ben de istisnai devlet memuruyum hep yurtdışında görevli olucam tüm meslek hayatım boyunca ne kreş ne başka bir olanak yok her gittiğimiz yerde dilini kültürünü bilmediğimiz yabancı insanlara teslim etmek zorunda kalıyoruz evlatlarımızı
Almanya da emzirme kabinleri var demiştin sokak aralarında çok muhteşem bi şey bu
Gelişmişlik bu olsa gerek darısı bizim ülkemize
Oldu valla dünüşümm bir banyo kaldı onuda artık akşama yaparım. Temizliğim bitti, yemeğimi yaptım. Gel içelim birlikte, gelinimi de getir
Taze fasulye pilav yaptım canım. bide salata yaparım yeter.ohh ellerine sağlık canım ne yemek yaptın bizede kopya ver yarın yaparız belkim bugün tostla gecircezgelirimm valla gelinin uyuyooo selimi duyarsa uyanır şimcikk damadım napıyo bakım hiç sormadı bugün duruşuuuu ne çicek ne böcek geldiiii
Taze fasulye pilav yaptım canım. bide salata yaparım yeter.
Selimde uyuyor. Dilimi ısırayım bugun sanki evrim geçirdi çocuk. Ağladığını hiç duymadım nerdeyse.. temizliğe yardım etti bana ben hangi odaya o orayaBugün yoğunduk şekerim ilgilenemedik duru'muzla. telafi ederiz
Ben bayadır bişy yapamıyordum malum tur otobüsü gibi kullanıyordu beni, odadan odaya sırtımda gezdiriyordum beyefendiyiyeter tabii daha nolsun dünüşşşçok güzeldir z.yağlı
aman ısır ısır maşallah damadımaaaiş yapınca mutlu oluyom bu aralar ama nerde hep tek tek dün ütü nevresim değişikliği bugün banyo yarında salon ve odaları süpürüp silerimm bende diğer odalara gidince duruyuda götürüyom illa beni görcekk tımam bugünlük böle olsun
Helenas'cim oncelikle sunu belirtmem lazim; her bebek birbirinden farkli. Kimi gunduz uyurken kimi gece uyumuyor, kimi gece uyurken kimi gunduz uyumuyor, bazisinin araliksiz 10 saat gece uykusu oluyor, bazi bebek 2 saatte bir uyaniyor, kimi ayakta sallanarak uyuyor, kimini yatagina birakiyorsun kendi kendine uyuyor vs. vs . Kisacasi her bebek kendine ozel hicbiri birbirine benzeniyor.
Benim oglum memede uyuyordu ama ben ise baslayacagimdan bu aliskanligindan vazgecirmem gerekiyordu. Tracy Hogg un sss-pat yonetime ile uyutmaya basladim. Tracy Hogg konusunda bu topic de Aybike ve Derya (yanlis hatirlamiyorsa Derya'ydi ismi) arkadaslarimiz daha bilgili ve uzmanlar o donemde onlardan yardim aldim. Ayni zamanda ara ara kitabi da okuyorum. Su sekilde biraktirdim memede uyumayi; ilk 1 hafta cok zor oldu. Oglumu emzirdikten sonra uykusuun geldigini anladigimda yatagina yatirararak sirtina pat pat vurdur. Bu arada da şşşş sesi cikariyordum (Benim oglumda eeee sesi de etkili) . Ilk gece yanlis hatirlamiyorsam 5,5 saat surmustu uykuya dalmasi. Her gecen gun sure kisaldi. Suan saat 20:00 gibi emiyor babasi biraz kucaginda koridorda yuruyor. Uykusu geldiginde yatagina yatiriyoruz ve 1 dk kadar (bazen daha kisa) şşşş--pat yapiyoruz ve uykuya daliyor. Ilk zamanlar uyuduktan yarim saat sonra mizirdaniyordu yine şşşş- pat yapiyordum tekrar daliyordu. Bu sekilde uykuya daldiktan sonra gece uykulari uzun sureli oldu. Benim ki Tracy' nin yonteminden biraz daha farkli, o yontemde cocugu yataga koyun şşşş-pat yapin, aglar ya da mizirdanirsa kucaginiza alin aglamasi gecsin tekrar yataga koyun yine şşşş-pat yapin diyor ve bu dongu uyuyana kadar devam etsin diyor. Ama bizim ki bize daha kolay geliyor ve gercekten hic zorlanmadan oglum uykuya daliyor. Bazen 30 sn yi buldugu buluyor cok rahat oluyor.
Kim oldugunu hatirlamiyorum bir arkadas sallama ile bu yontemin ne farki var diye sormus. Ben sallamaya alistirmak istemiyorum. Suan oglum 21:00 oldugunda uyuyor ve yaptigimix tek sey koridorda 3 defa gidip gelme, sonra yatak, 30 sn ya da 1 dk şşşş-pat sonra uyku. Bu benim tercih ettigim yontem ve bana rahat geliyor. Size sallamak rahat geliyorsa onu tercih etmeniz gerekiyor.
Dun geceden itibaren de gece uykularini uzatma calismalarina basladim. Insallah basarili olurum.
Ancak basta da dedigim gibi her bebek birbirinden farkli. Her bebek farkli yontemi tercih ediyor.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Ben bayadır bişy yapamıyordum malum tur otobüsü gibi kullanıyordu beni, odadan odaya sırtımda gezdiriyordum beyefendiyi
İyi oldu rahatladım valla. Ama ütü dağ gibi. Eşim akşam seçiyor ertesi gün giyeceklerini sadece onları ütülüyorum
Selimde Duruya kırılmış biraz dün 4. ayını bitirdi Duru hatırlamamış. Çook değişti sözlendikten sonra diyor
teşekkür ederizz.. Yavrum kıyamadı sevdiceğine o üzüldü diye ağlıyor şuannapcaksın ütüde çok zaman alıyoayyyy nasılda unutmuşuz vallla çok üzüldüüü duruşum nasıl affettisin kendini bilemiyo kuzucumm değişirmiyim hiç aşkolsunn sadece unutmuşum iyiki doğmuşsun 4. ayın kutlu olsun nice nice 4 aylara yıllaraa hep birlikteee Eki Görüntüle 864791
[video=youtube;BVkxl-9yQsQ]http://www.youtube.com/watch?v=BVkxl-9yQsQ[/video]
Helenas'cim oncelikle sunu belirtmem lazim; her bebek birbirinden farkli. Kimi gunduz uyurken kimi gece uyumuyor, kimi gece uyurken kimi gunduz uyumuyor, bazisinin araliksiz 10 saat gece uykusu oluyor, bazi bebek 2 saatte bir uyaniyor, kimi ayakta sallanarak uyuyor, kimini yatagina birakiyorsun kendi kendine uyuyor vs. vs . Kisacasi her bebek kendine ozel hicbiri birbirine benzeniyor.
Benim oglum memede uyuyordu ama ben ise baslayacagimdan bu aliskanligindan vazgecirmem gerekiyordu. Tracy Hogg un sss-pat yonetime ile uyutmaya basladim. Tracy Hogg konusunda bu topic de Aybike ve Derya (yanlis hatirlamiyorsa Derya'ydi ismi) arkadaslarimiz daha bilgili ve uzmanlar o donemde onlardan yardim aldim. Ayni zamanda ara ara kitabi da okuyorum. Su sekilde biraktirdim memede uyumayi; ilk 1 hafta cok zor oldu. Oglumu emzirdikten sonra uykusuun geldigini anladigimda yatagina yatirararak sirtina pat pat vurdur. Bu arada da şşşş sesi cikariyordum (Benim oglumda eeee sesi de etkili) . Ilk gece yanlis hatirlamiyorsam 5,5 saat surmustu uykuya dalmasi. Her gecen gun sure kisaldi. Suan saat 20:00 gibi emiyor babasi biraz kucaginda koridorda yuruyor. Uykusu geldiginde yatagina yatiriyoruz ve 1 dk kadar (bazen daha kisa) şşşş--pat yapiyoruz ve uykuya daliyor. Ilk zamanlar uyuduktan yarim saat sonra mizirdaniyordu yine şşşş- pat yapiyordum tekrar daliyordu. Bu sekilde uykuya daldiktan sonra gece uykulari uzun sureli oldu. Benim ki Tracy' nin yonteminden biraz daha farkli, o yontemde cocugu yataga koyun şşşş-pat yapin, aglar ya da mizirdanirsa kucaginiza alin aglamasi gecsin tekrar yataga koyun yine şşşş-pat yapin diyor ve bu dongu uyuyana kadar devam etsin diyor. Ama bizim ki bize daha kolay geliyor ve gercekten hic zorlanmadan oglum uykuya daliyor. Bazen 30 sn yi buldugu buluyor cok rahat oluyor.
Kim oldugunu hatirlamiyorum bir arkadas sallama ile bu yontemin ne farki var diye sormus. Ben sallamaya alistirmak istemiyorum. Suan oglum 21:00 oldugunda uyuyor ve yaptigimix tek sey koridorda 3 defa gidip gelme, sonra yatak, 30 sn ya da 1 dk şşşş-pat sonra uyku. Bu benim tercih ettigim yontem ve bana rahat geliyor. Size sallamak rahat geliyorsa onu tercih etmeniz gerekiyor.
Dun geceden itibaren de gece uykularini uzatma calismalarina basladim. Insallah basarili olurum.
Ancak basta da dedigim gibi her bebek birbirinden farkli. Her bebek farkli yontemi tercih ediyor.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
teşekkür ederizz.. Yavrum kıyamadı sevdiceğine o üzüldü diye ağlıyor şuan
[video=youtube;BVkxl-9yQsQ]http://www.youtube.com/watch?v=BVkxl-9yQsQ[/video]
Canim bisey merak ettim.ilk gece 5.5 saat ugrastik dedin ya bu sure zarfında tekrar emzirdin mi?
işte buldum benim gibi stresten alerji olan birini:) canım eskiden mevsim değişimlerinde bende de olurdu ilaç kullanıyordum kaşıntı başlayacağı zaman 3-4 günde geçiyordu. hamilelikte olmadı hiç dedim geçti heralde. ama annem gitti bebekle tek kalmaya başladım ve birden kaşıntı saç diplerim olsa sadece senin gibi keşke ne gezer kollarım bacaklarım boynum iççamaşırlarımın lastiklerinin geldiği yerler kıpkırmızı bacaklarım ve kollarım yarabere içinde2-3 doktora gittim stresten kaynaklanıyor ama bebek dönemi normal strese engel olamazsın diyor nemlendirici kullan dedi. en az etkisi olan bir tane hap verdi. arada içiyorum rahatlatıyor ama yinede korkuyorum süte azda olsa geçiyormuş kaşıntılar dayanılmaz olunca bir tane içiyorum. çok zor seni anlıyorum.eğer çözümünü bulursan benimlede paylaş lütfen
canım inan aynı hatta sen fotosunu koymuştum kendi kızımı görüyor gibi olmuştum. Ya aslında bende sorun yapmıcam ama alt komşumun oğlu 4 yaşında hala emiyorve o parmağı büyümüş ondan tırsıyorum Dr a bi danışmalı sanırım
canım kaç aylıktı bu hanım hanımcık kız oturyo gibi geldi maşallah
Canim ben 30 Aralik gibi is basi yapacagim. Normalde Kasim sonunda dogum iznim bitiyor ama 24 is gunu senelik iznim var onlari da Aralik ayinda kullanacagim. Sut iznini toplu kullanmiyorum. Cuma'lari alacagim hem 3 gun dolu dolu oglumla vakit gecirmis olurum.
Evet esim bakacak. Hatta gecen hafta isten ayrildi. 1,5 ay erken ayrilmis oldu ama bana o kadar iyi geldi ki anlatamam. Yemek, temizlik vs derdim olmamasina ragmen tek basina zor oluyormus. Resmen nefes aldim. Gecen hafta spora basladim. Bu haftadan itibaren arkadaslarimla olan sosyal hayatima yavas yavas geri donmeyi planliyorum. Aralik ayinin basinda gitmek istedigim bir kurs vardi duzenli ona baslayacagim. Esim olmasa bunlari yapamam.
Senin isler henuz netlesmemis. Guzel haberlerini bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?