- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #62.041
Eline saglık canım , cok guzel düşünmüşsün ve cokta iyi yapmissinMeltowski öğretmenlerimize hediyelerini seçtim bugün:)
Sınıf öğretmenine arajman çiçek, küçük bişey hoşuma gitti
ingilizce öğretmenine mutfak önlüğü. El yapımı keçelerle süslenmiş
yardımcı öğretmene de kışlık şal adım. Fikir olsun, uygun oldumu bilmiyorum. Diğer velilerle iletişim kuramadım henüz. Birinci sınıflar topluca alıyorlar herhalde.
hayırlı geceler arkadaşlar bende bir aralar agustos annesi idim.tam bir sene önce s.a.t 20 kasımdı.daha sonra bebeğim gelişemedi.Allahın takdiri alamadım kucağıma.Allah sizin evlatlarınıza sağlık hayırlı ömür versin.bir senedir bakmıyordum ama bugün bir bakayım dedim 1 senedir uğraşyıorum tekrar bebeğim olmadı.bu ay nedense çok zor geldi. şuan çok duygulandım(Allah isteyipte olmayanlara sağlıcakla nasip etsin inşallah.sizde dualarınızı esirgemeyin.meleklerinize iyi bakın.Allaha emanet olun...
benim kızda aynı şekilde ilk aylar gazı var diye sürekli kucaktaydı şimdi de alıştı sanırım hep kucakta olmak istiyo ilgi istiyo hç yalnız kalmak istemiyo
oyun halısında vakit geçiriyo ama bazen onu bile istemediği oluyor
çok yoruluyorum hal böyle olunca daama olsun onlar için her şeye değer
bu sorunu nasıl çözebiliriz tavsiyesi olan var mı ?
Slm kizlar onceki gun bu konuyla ilgili alintilar yaparak uzuunca bir mesaj yazmistim ama twlefonun azizligine ugradim.yontemi uygulamaj isteyen arkadaslar kesinlikle kararli ve sabirli olun pes etmek yok.sonunda rahata kavusacaginizi hayal edin ve ise koyulun.
Oncelikle bebisin uykusu gelmesi lazim bu yontemi uygulamak icin.artik bebislerimizin uykusu geldigi halleri anliyoruzdur.
İkinci adim kundak yapmak bu kesinlikle cok onemli.kundaktan once gecede 2-3kere uyanan kizim kundaktan sonra ya hic kalkmiyor ya da 1 kere (12-6) arasi bebisi yan yatiriyoruz sirtina pat pat vuruyoruz tik tak hizinda yani cok seri degil.bu sirada da ara ara sss diyoruz.ben ilk gecd yarim saat uyguladin.sonraki 2-3 gun 10-15 dakikada uyudu.sonraki 2-3 gun 3-5 dakikada 10 gun kadar sonra sss-pata gerek kalmadan yatagina yatiriyorum kendisi uyuyor.bu yontemi ben sadece gece uyguluyorum.her gece ayni saatlerde yatiriyorum once alti degisiyor pijamasini giyoyor sonra yatis.bu islemleri hep ayni sirayla ve ayni saatlerde uygulayinca bebis kosullandi uyuyacagini anliyor ve kendisi uyuyor cok sukur.
İlk gun sabretmeyip yarim saat cabalamasaydim 10 dakika deneyip biraksaydim benim bebise bu yontem olmadi deseydim simdi bu rahatliga ulasamayacaktim.sallamadan farki cocuk 10 kilo oldugunda asil ortaya cikacak.lutfen pes etmeden uygulayin siddetle tavsiye ediyorum.sorulariniz olursa seve seve cevaplarim.
Kızlar bu şşşşş pat yöntemini çok güzel anlatmışsınız peki kundaklama şart mı? Ben kızımı hiç kundaklayamadım deneyince yıkıyor ortalığı ve ellerini ne olursa olsun kurtarmaya çalışıyor o eller hep dışarıda olacak.
Bi de acayip bir grip sardı beni. İlaçsız baş edemedim çayla mevyesuyuyla geçecek gibi değil kızım da tüm süt stokumu içtiğinden mecbur mama vereceğim umarım sorun olmadan alır
Aynen ben de okudum kitabı canım. Çok faydalı bilgiler var herkese tavsiye ederim. Yazarına da allah rahmet eylesin iyi ki paylaşmış bilgilerini bizimle.
Kuzum ben kundaklamadan uyguluyorum sorun yaşamadım. Ama Barış en başından beri uykuda çok sorun yaşamayan, tracy hoggun deyimiyle melek bebekti.
Gerçi kitabında kundağı önerdiğini özellikle vurguluyor ama onsuz olmaz demiyor.
hayırlı geceler arkadaşlar bende bir aralar agustos annesi idim.tam bir sene önce s.a.t 20 kasımdı.daha sonra bebeğim gelişemedi.Allahın takdiri alamadım kucağıma.Allah sizin evlatlarınıza sağlık hayırlı ömür versin.bir senedir bakmıyordum ama bugün bir bakayım dedim 1 senedir uğraşyıorum tekrar bebeğim olmadı.bu ay nedense çok zor geldi. şuan çok duygulandım(Allah isteyipte olmayanlara sağlıcakla nasip etsin inşallah.sizde dualarınızı esirgemeyin.meleklerinize iyi bakın.Allaha emanet olun...
Canım 2-3 güne kadar bende bişey yapamıyordm. 5. aya girdik duruldu biraz kuzum.
Dimi canım yaa, toplarım eşi dostu çalsınlar.Hep demişimdir benim gelinim masrafsız diye
Eki Görüntüle 865533
Bu da Duru'muzun günaydın öpücüğü..
Unutmayalımda ilgisiz diye fırça yiyoruz sonra
Tulumunu da güle güle kullansın dünüş gelinim :)
Hoşgeldin panpa :))
avent naziktir hiç acıtmadan sağar. aman canım kulak ağrısı varsa bolca emzir, en çok o zaman emmeli hatta. anne sütü şifa gelecek çünkü mazallah iltihaba karşı filan. yalnız sakın kulağına süt damlatma, bazen öyle diyorlar. bizim doktor geri dönülemez tahrifat olr burnundan kulağından süt damlatırsan dedi, yağlı ya süt o bakımdan.
günaydın kızlar
dün inanılmaz baş ağrısı çektim mahvoldum vallaoğlum izin verdiği kadar uzandım minoset aldım falan ama yatana kadar geçmedi delirdimmm neyse ki bugün kalmamış bişeycikim
bu arada dün oğlum döndü dedim ya.. dönüş o dönüş bir daha da dönmediakşam babası bi heyecanla hadi bakayım nasıl dönüyomuş oğlum dedi.. ben de bak babası bakk diye bir sevinçle çevirdim yüz üstü :)) ama ı ııhhh dönmüyo. bekle bekle dönmez. yalancı çıkardı beni böcük nasıl oldu dün sabah da akşamına olmadı anlamadım :)) :44:
Kızlar kızkardeşim yeni doğum yaptı
Normal doğum olmasına rağmen sütü 1 haftada ancak geldi bebişimiz bugün 9 günlük
Kızkardeşimin ateşi 39 dan aşağı inmiyormuş 3 gündür ve çok başağrısı varmış bebek Emerken de göğüsleri çok acıyormuş
Dışarıda yara gibi bi şey yokmuş ama içerden acı hissediyormuş
Acaba mastit mi oldu
Böyle bi şey yaşayan var mı aranızda
Benim sütüm ilk gün gelmişti ve göğslerim de hiç acı acımamıştı ateş falan da olmamıştı süt gelirken
Kendim yaşamadığım için böyle bi sorun kardeşime yardımcı olamadım
Acaba aranızda böyle bi sorun yaşayN oldu mu
Kedicij sen de ameliyat izin icin silikon krem sipariş etmiştin. Nasil ne durumda izin ? Benim ki nerdeyse gecmek üzere ufak bir çizgi kaldı kirmizi sadece
kızlar kaç gündür moralim bozuk sizlerle paylaşmak istedim içime ata ata içinden çıkamadım. geçen hafta pazartesi günü eşimle çok tartıştık. konu evin pisliğinden açıldı, benim kilolarımdan kendime bakım yapmadığından onu eve bağlamadığımdan eve gelmek istemediğinden ona kadınlık yapmadığımdan beni aldatacağından neler nelerden dem vurduu. bende bu lafların üzerine bende çocuğumun babası olarak seni seçtiğim için pişmanım dedim... çünkü herşeyden benim fedakarlık yapmam ve devamında da herşeyde dört dörtlük olmamı istiyor ama maalesef yetişemiyorum ben ona bir çocuk doğurdum bunun zorluğunu görmediği için bencil olduğu için öyle söylemiştim. o günden beri her akşam geç saatlere kadar içiyor eve geç geliyor cumartesi ise hiç gelmedi. kendi söylediği lafları unutup tek suçlu olarak beni görüyor bana çok ağır konuştun diyor. ve ben 1-2 gün konuşmadım sonra da neyse alttan alayım diye düşündüğümde de bana çok ters davrandı yatağını ayırdı. ve 2 gün önce bir karar aşamasındayım seni boşayacam görürsün falan tarzı laflar söyledi. bende pes ettim artık şimdi ne yapmam gerek bilmiyorum bir akıl verin.
az önce Arda nın yüzüne dokundum biraz sıcak gibi geldi. ölçtüm 37.6kendi kendime düşürmeye mi çalışayım yoksa doktora götüreyim mi hemen niye çıktı ki şimdi ateşi birdenbire (
Canim ben acikcasi bebeklerin uyurken ne giydiklerine hic dikkat etmedim, zaten o derece yakinimda bebekde yoktu. Zaten gorseydimde tulumun kumasina dikkat etmezdim. Ben kendi cocuguma ne alacagimi bilmiyordum tulum arastirken bazi tulumlarin polardan yapildigini gorunce onlari eledim, dogal tekstil urunu olmadigi icin. Birde pamuklu yun alternatifler varken cocuguma polar alamk istemedim. Senin akrabalarin veya avrupada yasayan diger insanlar ne giydiriyor bilmiyorum bu zamana kadar dikkat etmemsitim ama bebek urunlerinde hangi kumaslari tercih etmemiz gerektigini hep biliyordum...
Birde bir pdf ekleyeyim: http://pubs.ext.vt.edu/2910/2910-0736/2910-0736_pdf.pdf
Kızlar bu arada bişey yazıp öyle gideyim sabahtan beri sinek katili oldum. Kapıyı açıyorum çıksın diye hava soğuk diye çıkmıyo. Neyse mecbur sinekliği indiriyorum ama Kemal Sunal'ın filmindeki gibi "yılanoğlu yine geliyorum" repliği misali ben öldürdükçe başka sinek geliyo. Oysa ki tüm camlarımız zırhlı aman pardon tel var işteSabahtan beri 20 sinek olmuştur nerden geliyo kız bunlar , içerde bilmediğim bi yere mi konuçlandılar. Bana saldırı planı mı yapıyolar. Noluyoz lan
Oyyyy nefret!
Face'te paylaştım hemen aynı dertten muzdarip olanlar şak diye beğendi. Of allah kurtarsın ne diyeyim :)))
Canım parmem unutmamış
O ara kuruluk ve kaşıntı oluyordu doktorumun verdiği merhemi kullanıyodum. Geçsin de bana şu kremi al diye eşime havale ettim sonra ikimiz de unuttuk. Geçenlerde aklıma geldi bu sefer de adını hatirlayamadim. Sen internetten mi sipariş verdin yoksa eczaneden mi aldın? Artık ben de kullanıcam geç bile kaldım oyalandım çok: (
Mama veren anneler bir bakar mısınız ??? Kutunun üstünde misal 120 cc suya 4 kaşık diyor o zaman 140 cc ye çıkıyor toplamda biz bunu 120 olarak mı 140 olarak mı hsplayacağız ??
kizlar bugun aylik kilo boy olcumune gittik kizim 4cm uzamis ama sadece 300gr almis.moralim cok bozuk.gece kesintisiz 5-6saat uyuyor bizimki burda size yazdim normal demistiniz cocuk doktoru arkadaslR normal uyandirma dedi internetten arastirdim o kadar uyumasi normalmis ben de uyandirmiyordum bir aydir kesintisiz 5-6 saat uyuyordu.bugun hemsire o kadar asla uyutma ondan kilo almamis gece uyandir emzir 2saatte bir dedi.moralim bozuldu.ben de seviniyordum kizimin uykusu duzene girdi diye meger yavrum acliktan uyurmus...sizin bebekleriniz kac saat kesintisiz uyuyor
Canım hemşireyi degil doktoru dinle bence
Ac olan cocuk uyumaz , o ilk doğduğu günler oluyor
kızlaaaar bende ağustos annesiyim arada takip ediyordum sizi ama yeni yazma fırsatı buldum bu da benim minnoş kızım 3buçuk aylık tam şu anda Eki Görüntüle 866375
selam kızlar. geçmişe dönemiyorum direk yazayım dedim. Arduş iyi çok şükür düştü ateşi.. aslında aşı olduğu zaman da ateşlenmişti doktora götürmeden kendim düşürmüştüm ama o zaman ateşin nedenini biliyordum en azından.. şimdi birden çıkınca panikledim nedenini bilmediğim için telaşlandım.. ama yine de düşürdüm uğraşlarım sonucundainşallah çıkmaz yine..
mesaj atan ve merak eden herkese çok teşekkür ediyorum.. cansınız can!
ps: CÜCÜMM çok özür sana dönemedim çünkü paketim sadece turkcell liler içinmiş mesajımı gönderemEdim sanasağ ol bebekim ilgin içinn
Eki Görüntüle 866388 merhaba teyzelerim... annem sizi çok özledi.. sizi görmememe rağmen burdaki kardeşlerimin adını bile biliyorum. sürekli sizden bahsediyor.. evde sürekli olarak 3 haftadır yatılı misafir olduğu için buraya giremiyor.. inş en yakın zamanda buraya gelip sizinle hasret giderirkardeşlerimi öperim
Sizin pisik gecti mi? Bizimde tum onlemlere ragmen kotu durumda?ne yaptigini sorcaktim. Hematen filan kullandim ama hafiflemedi bile(
Kuzum gündüz daha sık emzirirsin. Gece uyusun bırak. Acıksa zaten uyanır. Sütüm az geliyor bazı günler, ve o gece 4 gibi mutlaka uyanıyor Barış ki uykuda sorunumuz yok bizim.
Doktorumuz bizim de kilo alımımızı az bulmuştu gündüz daha sık emzirdim ben. 11 gün oldu ve 300gram aldı şimdiden. Kıyafetleri düş 200 olsun hadi.
Katıldım sana süper anne :))
Hoşgeldin, çok tatliymis bebişin :))
Oyy sevindim canım hadi geçmiş olsun...
Biz de seni öperiz dünya tatlısı :))))
S
Tuhaf ama, ben pişik önleme kremlerini bıraktım ve bir daha hiç pişik olmadık biz.
Bu öneriyi de doktor olan kayınbiraderim sunmuştu ve işe yaradı.
Eczaneden aldım hala bitmedi :))ufacık tüp aslında gerçi maalesef bazı gunler sürmeyi ihmal ediyorum ama cok az sürüldüğü icin uzun sürüyor
Evet hatirliyorum okumustum ve bende surmedim sorunsuz gidiyorduk biranda yine hortladi maalesef
Cnm ben hatirladm seni topigin ilk zamanlarindan...allahm ins sanadacnasip etsn en kisa zamanda dualarim seninle
Allah gönlüne göre versin canım hayırlısı olsun senin için...
Netten alsam acaba orijinali gelir mi? Guvendiğim bi site var, orda o krem yoktu. Bizim eczanede de bulamamıştım. Ben biraz daha araştırayım onu.
Hay allah üzüldüm canım geçmiş olsun.
Bepantol gecirmedi mi denedin mi?
Sizin pisik gecti mi? Bizimde tum onlemlere ragmen kotu durumda?ne yaptigini sorcaktim. Hematen filan kullandim ama hafiflemedi bile(
Fundacm ardann iyi olmasina sevndim gcmis olsun hsta olmasn kuzucklar...hera nasi bi tatlilik o ole masallah isirasm geldi yanaklari...
Afiyet olsun Cucuşkom :))
Ay İdoşu uyandırıyolar konup konup. Deli ettiler beni bi de yapışıp kalıyolar son dönemleri ya baya hantallar. Hiç bi cana kıymak istemem ama insanda sabır bırakmıyolar yav.
Geçmiş olsun dileklerin için sağol canım üzüldüm damadıma ama iyi şimdi çok şükür.Onun hep sağlıklı olması lazım kızıma alıcakları var
Hera kız bu topaç olmuş ya. Maşallah ısırasım geldi her yeri et
Yok canım niye ac bırakacaksın , bak maşallah ilk aylar 1 er kilo almış , sadece bu ay yavaşlamış kilo alımı , dert etme bence ac kalmıyordur , büyüdükleri ve hareketlendikleri icin kilo alımı azalmıştır , birde cevreye ilgileri arttı
Hoş gelmis tatlı kız , maşallah bütün melekler gibi cok tatlı
Ya daha ne isler acacak bu suriyeliler basımıza
Bayramda Kilis "e gittik , Türkiye degil Suriye sanırsın , her yer Arap dolu , dükkanlarda filan çalışanlarda dahil
Cok cok gecmis olsun canım , insallah ciddi bişeyi yoktur Arda'nın
Yok canım tabiki haklisin iyi yaptın söylemekle , ama bizim bebislere zaten yapılacaktı bende onu demek istedim , yani 6. Ayda ağızdan verileni öne almışlar ozaman , yaptıralım tabi , birde Dr umuz karma asının içindeki de koruyucu dedi , onun icin endişe etmeyelim dedim,
2,5 yasında oğlum var ona ağızdan zaten verilmişti 6 aylikken, ben ona tekrar yaptırmam simdi mesela
Oy oy yerim ben o fıstığı , maşallah tontis Olmus annesi
Kuzum o yanaklarin hali ne oyle. Masallah sana.
maşllh sanaa godikkk.. çokk tatlıı bişysnn sennn..
derin de sinrr oluyr hep uyanıyrrr. amaa artk erknden öldüryrzzz :)
Kuzum gündüz daha sık emzirirsin. Gece uyusun bırak. Acıksa zaten uyanır. Sütüm az geliyor bazı günler, ve o gece 4 gibi mutlaka uyanıyor Barış ki uykuda sorunumuz yok bizim.
Doktorumuz bizim de kilo alımımızı az bulmuştu gündüz daha sık emzirdim ben. 11 gün oldu ve 300gram aldı şimdiden. Kıyafetleri düş 200 olsun hadi.
Katıldım sana süper anne :))
Hoşgeldin, çok tatliymis bebişin :))
Oyy sevindim canım hadi geçmiş olsun...
Biz de seni öperiz dünya tatlısı :))))
S
Tuhaf ama, ben pişik önleme kremlerini bıraktım ve bir daha hiç pişik olmadık biz.
Bu öneriyi de doktor olan kayınbiraderim sunmuştu ve işe yaradı.
Chenn'cim aslinda 3 saat, ama benim oglum 2 saate bile zor dayaniyor. 15'er dakika uzata uzata sureyi degistirmeyi planliyorum ama bizimki biraz oburcan :) bakalim ne olacak.
Bizde de son donemde soyle bir sorun var; emis sureleri cok uzadi. ilk 1,5 ay benim oglum cok uzun emiyordu sonra normale donmustu simdi yine uzadi emis suresi. sutumun yagi mi azaldi da doyurmuyor acaba diye dusunmuyor degilim. ya da su bahsedilen ataklardan birini mi geciriyoruz bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?