2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınlar herkese..
kahvaltımı yapıp oğluşumu uyutup slm verim dedim şimdi mutfağa dönücem, yrna misafir var:18::18: eşimin yeni evli bi ark. isssyyyaaaannnnn kız kardeşimin düğünü haftaya. daha sadece kına elbisem var. yrn eşimin boş günü alışverişe gdceğz, akşama misafir çıktı haydeeeeee...eşim yemeğe alalım dedi de sonra sonra dedim..bu arada bnm eşim ders. öğretmen dersaneler kapatılıyo Allah bi kapıyı kaparsa bin kapıyı açar inş..dualarınızı bekliyorum..geçmişi okumaya gidiyorumm..

derken duramadım

aynen katılıyorum cnm, herkesin kendi bileceği şey ama biz y.lisansta ders olarak aldık tv bilgisayar zararlarını yapılan bi sürü araştırma yazılmış bi sürü makale var bu konuda, aslında google a başlık yazsanız neler çıkar..

mesela..

"Belli ki bebekler ve küçük çocuklar TV izleyerek bir şey kazanmıyorlar ama seyretmektan hoşlanıyorlar. Zararı nedir? Biraz TV seyretmesi ve bu sayede sizin de akşam yemeğini hazırlayabilmeniz onun aç kalmasından daha iyi değil mi? Evet, TV seyretmek aç kalmasından daha iyi ama TV seyretmemesinden daha kötü. Araştırma sonuçları, 2 yaşından önce TV seyretmenin çocuğun dil gelişimi, okuma becerileri ve kısa dönem hazıfası üzerinde uzun süreli negatif etkileri olduğunu gösteriyor. Uyku ve konsantrasyonla ilgili problemlere de yol açabiliyor. Eğer bizler “ne yiyorsak oyuz” diyorsak o zaman beyin de neyi deneyimliyorsa odur ve bu tip görsel eğlenceler çocukların beyni için abur cubur gıdalardır.

Problem sadace çocukların TV izlerken ne yaptıkları değil aynı zamanda neyi yapmadıklarıdır. Çocuklar, diğer insanlarla ilişki kurmak yoluyla öğrenmeye programlıdırlar. Çocuk ve ebeveyn arasındaki ilişkide yüz ifadelerinin değişimi, ses tonu ve vücut dili sadece güzel değil aynı zamanda çok komplikedir. Araştırmacılar bunları yorumlayabilmek için kaydedip yavaşlatarak seyretmektedirler ki olan biteni tam olarak anlayabilsinler.

Bu iki kişiden biri, çocuk veya ebeveyn TV seyrettiğinde bu iletişim duraklar. Siz yemek yaparken, tavaları yere vurmak ona aynı sürede ekrandan öğrenebileceğinden daha fazlasını öğretir çünkü o zaman ikiniz birbirinizle iletişimde olursunuz.
Hiç kimse seyretmedği halde arka fonda TVnin açık olması bile dil gelişiminde gecikme olabilmesi için yeterlidir. Normalde ebeveyn çocuğu yanındayken saatte yaklaşık 940 kelime kullanır. TV açık olduğunda bu sayı 770e düşer.
Daha az kelime, daha az öğrenme demektir..

Çocuklar aynı zamanda uzayan sürelerle dikkatlerini toplamayı da öğreniyorlar. Daha uzun süre TV seyreden çocuklar 7 yaş civarında dikkatlerini toplamakta daha çok zorlanıyorlar.

2 yaşından sonra işler en azından bir miktar değişiyor. Bu dönemlerde, bazı çocuklar eğitici programlardan bazı şeyleri öğrenebilirler. İyi hazırlanmış programlar, çocuklara edebiyat, matematik, bilim, problem çözme gibi şeyleri öğretebilirler. Çocuklar Kaşif Dora veya Susam Sokağı gibi interaktif programlarda kendilerine yöneltilen soruları cevaplayarak daha iyi şekilde öğrenebilirler. Eğitici programlar en büyük değişikliği entelektüel uyaranların daha az bulunduğu evlerde yaratırlar.

Doğal olarak, çocuklar yalnız olarak değil de bir yetişkinle beraber TV izlediklerinde daha çok şey öğrenirler. Programların içeriği de çok önemlidir. Bütün programlar çocuklara bir şeyleri öğretirler ancak siz çocukların gerçekten bilmesi gerekenleri öğretenleri tercih edin.

İçeriğine bakmaksızın, çocuğunuzun TV başında geçirdiği süreyi günde 2 saat ile sınırlayın. Şunu da unutmayın ki, cep televizyonunuzdan veya bilgisayarınızdan izlediğiniz şeyler de bu süreye dahildir."

alıntıntı (2 Yaşından Küçük Çocuklar Neden Televizyon İzlememeli? | Anneloji)

Bak bak anında yan kıvırma yine Suloz. Ayrıca oğlan değil kız o
Ahaha bir tutturamadım ben bu kızları yahu
Takipteyim canım, vermem gelinii kşmselere Kıyamam valla dün ben öyleydim çok iyi alıyorum suan seni :)
Yeni uyandimmmm annem sabah sabah resmimi cekti bde guzel goruneyim diye bandimi takti ..ev hali kusura bkmayin :-D
Çok yakışıklı yaa dermişim
Çok güzel bir kız maşallah canım. Bandını yesinler onun.

Olmuuus cok tatli cok yakisikliiiii :)
Kızmış tatlım o
Kız annelerinden ricamdır. Kızlarınızı süsleyin yoksa ayıramıyoruz

BEBEKLER NİÇİN AĞLAR

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

• “Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allâh’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed aleyhisselâm’ın onun kulu ve resulü olduğuna) şehâdettir.

Dört aya kadar ağlaması, Allâhü Teâlâ’ya itimaddır.

Sekiz aya kadar ağlaması peygamber’e (s.a.v.) salevattır.

İki seneye kadar ağlaması da anne babasına istiğfardır.

Susadığı zaman Allâhü Teâlâ annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme ve içme ihtiyacı karşılanmış olur.”

• “Bir seneye kadar, ağladıkları için çocuklarınızı asla dövmeyiniz. Zira onlar dört ay şehâdette bulunurlar, dört ay bana salevat okurlar, dört ay da anne babasına dua ederler.”

BEBEKLER NİÇİN AĞLAR

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

• “Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allâh’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed aleyhisselâm’ın onun kulu ve resulü olduğuna) şehâdettir.

Dört aya kadar ağlaması, Allâhü Teâlâ’ya itimaddır.

Sekiz aya kadar ağlaması peygamber’e (s.a.v.) salevattır.

İki seneye kadar ağlaması da anne babasına istiğfardır.

Susadığı zaman Allâhü Teâlâ annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme ve içme ihtiyacı karşılanmış olur.”

• “Bir seneye kadar, ağladıkları için çocuklarınızı asla dövmeyiniz. Zira onlar dört ay şehâdette bulunurlar, dört ay bana salevat okurlar, dört ay da anne babasına dua ederler.”

Bak bak anında yan kıvırma yine Suloz. Ayrıca oğlan değil kız o
Takipteyim canım, vermem gelinii kşmselere Kıyamam valla dün ben öyleydim çok iyi alıyorum suan seni :)
Yeni uyandimmmm annem sabah sabah resmimi cekti bde guzel goruneyim diye bandimi takti ..ev hali kusura bkmayin :-D
Çok yakışıklı yaa dermişim
Çok güzel bir kız maşallah canım. Bandını yesinler onun.

Olmuuus cok tatli cok yakisikliiiii :)
Kızmış tatlım o
Kız annelerinden ricamdır. Kızlarınızı süsleyin yoksa ayıramıyoruz

Tesekkur ediyoruz teyzeleri saolun.bu topigin bebisleri itinayla secilmis sanki..allah hepimizn yavrusuni nazardan beladan kotuluklerden korusun ins....bu arada kiz ve erkeklerin beraber okumasida yanlismis ;-) sabah sabah sok oldmm

Günaydın kızlar Arada giriyorum ama yazmaya fırsat olmuyor ne yazık ki bebişler büyüyor ne güzel artık yavaştan dönmeler bile başlamış, bizimkinde dönmeye hiç niyet yok ama bir haftadır baya bi değişti, ana kucağındaki oyuncakları tutuyo,eliyle baya bi inceliyor, onlara kızıyor, gülüyo:) ha bir de numaradan dudak büzüp ağlamalara başladık o ağlıyor ben gülüyorum çok tattlı oluyor, sonra o da gülmeye başlıyor :)))

Bizimde kediler var, her gün ev süpürüyorum ve evde sürekli şu ikea tüy toplama ruloları var ya onunla geziyorum,, o buharlı temizleycilerin olayı tam anlamadım ben streil mi ediyor? Emeklemeye başlayıca zor olcak biraz yürümeye geçene kadar. Ben şarjlı süpürge almayı düşünüyorum sürekli elimin altında olcak bişey, kullanan varsa marka tavsiyelerinize açığım.
Arasta bir de emzik zinciri kullanmayı dene ama iyice kısalt ki ağzından atınca yatağa değmesin.

çoookk ama çooookk yoruldum elhamdülillah kzıımızn mevlidini yaptıııkk...buarada sat ım 20 kasımdı veee tam 12 ay sonra 20 kasımda yani bugün ilk adetimi olduuummm.
Allah kabul etsin canım.

senin ev halini severim, maşallah sana :)

Bi şekilde yer kısıtlanacak yani. Napalım yürüyene kadar idare edicez:)) Tv konusuna gelince hadi şimdi tvye karşı ters oturtup önlem alınır da eneklemeye yürümeye başlayınca nasıl engel olunacak izlemesine? Kaç kişi tv açmadan oturacak :=)

Angy bu kız aynı sen olmuş. Çok tatlı maşallah yaa sabah uyanmış ev hali buysa öteki halini düşünemiyorum maşallah güzelime

Belki de gözün Duru'dan başkasını görmediği içindir

Bi şekilde yer kısıtlanacak yani. Napalım yürüyene kadar idare edicez:)) Tv konusuna gelince hadi şimdi tvye karşı ters oturtup önlem alınır da eneklemeye yürümeye başlayınca nasıl engel olunacak izlemesine? Kaç kişi tv açmadan oturacak :=)

Angy bu kız aynı sen olmuş. Çok tatlı maşallah yaa sabah uyanmış ev hali buysa öteki halini düşünemiyorum maşallah güzelime

Belki de gözün Duru'dan başkasını görmediği içindir

Canım emzik zinciri ile yatırmak biraz tehlikeli olur kanımca. Şuan dönmeyi öğrendiği için yatakta çok aktif uyuyor. Sık sık pozisyon değiştiriyor ve bazen yüzükoyun dönüp uyuyor. Zincir bi yere takılıp boynunu sıkabilir. Kullanmadan önce yıkayıveririm napalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…