2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar oğlum geçen hafta hastalanmıştı ve ben buna üzülmüştüm diye sütüm baya azalmıştı göğüslerim yumuşaktı çekip çekip ağlıyordu bebeğim dün dışarı çıkma fırsatı bulunca aktara gitti şimdi size bir tarif yazacağım
10 adet incir
10 adet kuru kayısı
Bir avuç kuru sarı üzüm
Bir avuç kuru dut
Kibrit kutusunun yarısı kadar lohusa şerbeti şekeri
İki dal tarçın
Malzemelerin hepsini aynı anda ateşe koyuyoruz on- on beş dakika kaynatıyoruz sonra taneleriyle beraber içiyoruz
Dün gece yaptım içtim ben de çok işe yarıyor öyleki sabah göğüslerimi sağmak durumunda kaldım.
dip not: kayısıları bağırsakları düzenlesin diye koyuyorum:)

cnm sende de resimler gorunmuyo funda resmi eklerken "icerik ekle" gibi bi secenek cikiyo onu da isaretlemek lazim demisti adayi goremedim
gunaydın herkese iyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler şimdilik kurtulduk eşinin yanına döndü bakalım. Prof.yardım demişsiniz bazılarınız ama zaten ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidiyor ancak bu rahatsızlığın tedavisi yok sadce sakinleşsin diye ilaç verip yolluyolar.
Tatlım sana resimleri tekrar atıyorum umarım görebilirsin bu kez Eki Görüntüle 874731 Eki Görüntüle 874732 Eki Görüntüle 874734 Eki Görüntüle 874735 Eki Görüntüle 874736 Eki Görüntüle 874731 Eki Görüntüle 874732 Eki Görüntüle 874734 Eki Görüntüle 874735 Eki Görüntüle 874736

Yok redcim olmamis. Neyse canin sagolsun bilg girebilirsem bakarim. Allah yardimcin olsn canim tekrardan

gerçekten enteresan bir doktormuş
benim bildiğim tatlı ve tuzlular çocuğun damak zevkini geliştirmek değil seçicilik yapmasına neden oluyor... hemen hemen her doktor aynı şeyi söylüyor; yemek seçmemesi için aşırı uç tatları vermeyin

Çok haklısın canım dediğin gibi bebeği doyurmak için verilmeyecek tadımlık.
Bende senin gibi yapmayı düşünüyorum hayırlısı bakalım

Peki senin fıstığın bu ay ne kadar almıştı sebep sadece dil hareketlerinin gelismesimiydi yoksa kiloda etkiledimi?

canlar ek gıda konusu konuşulmuş,ADA 27 temmuz doğumlu bugün 4 ayı bitirdik 5ten gün alıyoruz
ek gıda önerileriniz nelerdir başlamalı mıyım?

Suba ek gidaya geciyomuss barisim nasil huzursuzluklari gectimi uzuyomu anneyi

Kayinvalidem,teyzem yani eskiler banada soyluyor yemeklerin suyuna parmagini batir damagna degdir damak tadi olussun diye. Oldu canim baska.. hatta kadir tugcu die bi doktor var meshur bi doktormus oda ek gida icin ayri biseyler yapilmasi taraftari degil sofradaki yemeklerden verilebilecegini soyluyor.

Bende bu ay ek gidaya baslayacagim. Ama simdilik amacim Nasyaninda dedigi gibi sadece tattirmak doyurmak degil. Zamanla alisip doyma durumuna gececegimiz icin ben baslamak ve duzenini ben kurmak istiyorumki ise basladigimda bakacak kisi alistirmakla ugrasmasin benim cok yakinim bakmayacagi icin kimsenin anne gibi ugrasacagini dusunmuyorum. Ayrica cevremde cocuk buyutmus genc yasli herkeste basla diyor bakalim yasayip gorecegiz.

Red hoşgeldin bende merak etmiştim seni.
Yaşadıklarına üzüldüm ınş.herşey istediğin gibi olur.
Benim oglumda 26 temmuz doğumlu.
Dün kontrolümüzde dr.baslamami söyledi.
Bugün kontrole gidecekseniz dr.sorarsın canım bakalım seninki ne diyecek.

parayla insanları sindirebileceklerini sanıyorlar, haklısın canım yazsınlar...bir değil bin 77 tl öderiz, ne vatan sahipsiz nede Atamız

Cnm onlarin istedgi seyleri arabalarima boydan boya assak her turlu cezadan muaf oluruz ;-) bna sinir geldi smdi imzanin yanina bde ataturk stikeri yapistirayim 2 kat ceza yazsinlar cokta tin;-) az once gazetede okudum taksicinin arabasnda ataturk stikeri var diye durdurup yasak bu dye ceza yazmislar ne olursa olsun cikarmicam diyo helal olsun....bu ulke oyle kolay kazanilmadi bzm icn hayatini hice sayan kendne ait hc bi hayati olmayan kendini vatanina adamis dunyanin hayran oldgu atamizi kimseye ezdirmeyizz

Suba ek gidaya geciyomuss barisim nasil huzursuzluklari gectimi uzuyomu anneyi

Geçmedi canım dr.şikayet edip durdum oda muayenede öyle sakinki annesi bu bebek çok akıllı bak nasıl uslu diyor asida bile fazla ağlamadi maşallah.
Ek gıdaya geçince düzelir diye düşünüyorum dedi dr.
Gündüz uyumamasinada olabilir dedi gece alıyormuş uykusunu

Canım benım fıstık ilk 3 ay stabil bi şekilde 900 er gr 4.ayındada 700 gr aldı şuan 7000 gr kilo sorunumuz yok çok şükür sadece dil hareketlerinin gelişimi için başlamamızı önerdi bakalım hepimiz için hayırlısı canım benım

doğru diyosun canım ek gıdalara geçiş her zaman gözümü korkutmuştur benım sende başla dediğin gibi kimse senin kadar sabırlı olamaz bu konuda

off off neler olmuş neler. Allah sabır versin. inşallah herşey yoluna girer. bu kv'lerin hastası da hasta olmayanı da bi yerde aynı. oğullarını önce evlendirirler sonra ayırmaya çalışırlar. siz de hayati tehlike var yalnız, ne o balyozlar falan. asla geri adım atma. aynı evde kalmayın, hatta gidip gelirken başbaşa kalmayın. ne yapacağı belli olmaz. Allahım korumuş seni de yavrunu da. çok geçmiş olsun cnm.

kızlar selam sizin bebişler nasıl bnmki gündüz uyumuyor gece maşallah subhnllah uyuyor ...ama uyanıkken ağlıyo hep yanında olayım istiyo sakin sakin durmuyo oyuncaklarına bkmıyo.herseyden çok çabuk sıkılıyo.elektrikli salıncak aldık ilk zamanlar duruyodu artık ondada ağlıyo.ne yapsam bilemedim...

oyy canım ne zor günler yaşamışsın ama yapılcak bişey yok ama aynı evde olmanız çocuklar için çok tehlikeliymiş umarım kalıcı bi çözüm olmuştur eşinin durumuda kolay değil annesi çok zor gerçekten yaa halamın oğlunun eşide şizofrendi kadını bıçakla koşturmuştu komşular kurtardı ama hasta işte
inş bundan sonrası sizin için güzel olsun evinizde mutlulukla huzurla yaşayın canım

BU DA BENİM ADA SARE'M

çok güzelsin sen boncuk tosbikim ya maşallah sanaa

asu meraba ben seni hatırlıyorum hatta ankaradamıydın sen bi ara öle anımsıyorum :44:
hosgeldin canım çok sevindim aramıza döndüğüne bebeğinde çok güzelllll çok tatlı ya maşallah lokum gibii

demeeee kuzum şeker krizim tutmuş zaten hemen aldırıyorum bide süt dedin ya artsında yerizzz seve seveçok severimmm yaa kahverengi topçuklar sütle buluşuncaa

ayy bayıldım meltem ya süpermişş ben hem okudum hem aşık oldum kaldıkmı şimdiii

canım istisnalar dışında artık çoğu bebek uslu uslu durmuyor :) Benimki de akşama kadar kucakta gezmek istiyor. Bir ara düzelmişti şimdi yine aynı. bende hamak almıştım dursun orda uyusun diye durmuyor artık kucakta uyuyor. Gün gün huy değiştiriyorlar, sabır lazım hepimize zamanla geçecek inşallah :)

cnm valla doktorların her dediğini yapmıyorum ben. bazen farklı zamanlarda aynı konu hakkında farklı şeyler söyleyebiliyorlar özel doktor olmalarına rağmen. biraz içgüdülerini, biraz interneti kullanacaksın. araştıracaksın karşılaştıracaksın. bebeğini izleyeceksin. sonra en doğru kararı sen vereceksin. bizim dr. 4. ayda aptamil kaşık maması, kavanoz maması filan ne varsa işaretleyip elimize tutuşturdu, bunları verebilirsin diye (aptamilciler uğramış demekki yanına önceden sma diyordu, aptamil ek gıda kitapçığı filan verdi). ee bebişin kilo fazlalığı var, şimdi ben bu çocuğa kaşık maması yedirirsem daha çok kilo alır. gece kesintisiz uyuması gerekiyormuş, gece ben anne sütü veriyorum uyuduğumda sütüm oluyor, gündüz yetmiyor formül mama veriyorum. gece 2-3 kez acıktığından uyanıyor. yatmadan önce mama ver kesintisiz uyur, acıkmaz diyor. uyansın efendim, emsin yine uyusun. kendi rahatım için çocuğa muhallebiyi basıp şişireyim mi?

fakat siz de araştırmışsınızdır muhakkak. elbette sütü olanlar, olduğu müddetçe sütünü verecek, ben de dahil. ama 6. aydan sonra damak tadı yerleştiğinden ek gıdayı almak istemiyor bazı bebekler. benim kuaförümün yiğeni var mesela. anne sütleri çok boldu maşallah. 9 ay sadece anne sütü verdiler. sonuç: şu anda bebek hiçbir ek gıdayı kabul etmiyor ve annenin sütü yok, bitmiş. 4. ayda ek gıdayı abartmamak lazım. çay kaşığı ile tattırıyorum sadece. bunu çok düzenli de yapmıyorum şu an. biliyorsunuz günde tek gıda verilecek ve 3-4 gün başka gıda tattırılmayacak, aynı gıda verilecek. alerji olup olmadığı gözlenecek. yani 2 çay kaşığı havuç suyu, şöyle kaşığın ucuyla az yoğurt bişey yapmaz bence. sadece yalanacak kadar. ama birinin doktoru tarhana çorbası demiş ona da yuhhh dedim, daha neler. bir de çok tatlı şeylerden başlamamak lazım (meyveler), bu hem sütü bıraktırabilir, hem de sebzeleri reddetmesine neden olur, insanoğlu tatlıya çabuk alışır çünkü. kesinlikle ve kesinlikle ek gıda tadını öğretme amaçlı olmalı, bebekleri doyurmaya kalkmamalı. benim düşüncem naçizane bu yönde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…