2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım eevt annemin konuşmalarından da oldu biraz.her zaman yapıcı olan annemin canına tak etti resmen okadar ki boşan gel üzülmem elinde mesleğin var bile diyor.bende şaşırıyorum ama işte bir sürü tartışma çıktı annem bu hale geldi.eşimin sevgisinin yalan olduğunu düşünmeye başladım haliyle bunca şeyden sonra...ev işi dediğin gibi aynen bitmiyo takılmamak lazım ama hergün aynı şeyler off ne bileyim...

Canim cokk gecmis olsun. Tekrarlamaz cnm bu kdr ilgili bi anne olduktan sonra sen

Size iyi geceler demeden gitmek istemedim. Çok yorgunum. Bu melankolik günlerimde yalnızlığıma iyi geliyorsunuz. Tabi çocuklarımın gülüşleri, lafları ve masumiyeti de var:)) Oğlum gece sık uyanmaya başladı. Çoktan uyumam lazımdı, ama işte kendimle başbaşa kalabildiğim zamanlar o kadar az ki...

Ben de yatiyorum. Tlf sarji bitio. Iyi geceler hepinize

canım panik yapma sakinleşmen lazım.bak benim oğlumda öyle memeyi almadı da almadı birhafta boyunca uyukuve emem saatleri yazdım.sonuç:eskiden 2 saat arayla emziriyordum şimdi3-3.30 arasında yaptım ve daha iyiy olduk.Bide benimki biraz emer bırakır etrafa izler o anda onuınla konuşuyorum gülümsüyorum kediis memeye dönene kadar bekliyorum.Mızmızlanırsa hafifi sağlıyorum.Uykuya dalınca emirmek de işe yaradı daha güzel emiyor.

Evde yaşayan sensin, anlatmakla yaşamak çok ayrıdır biliyorum tatlım ama bizim üzerimize de az buz bir yük binmedi hani. Gözlemlersen eğer şu dönem birçok kişinin evliliğini sorgulamaya başladığını göreceksin. Çünkü biz daha ilgili babalar bekledik, üzerimizdeki yük yarı yarıya paylaşılır sandık ama bebeklerimiz anne bebeği. O aletlere boşuna baba kucağı demiyorlar ,ana kucağı diyorlar. Bebeklerin duygusal sorumlulukları nerdeyse tam anlamıyla bize binmiş durumda ve tabi bi de anne duygusallığı eklenince ruh halimizdeki sorunlar kaçınılmaz oluyor. Eşlerin rahat olması da ister istemez gözümüze batıyor. Sadece bunu kendimize itiraf edemeyebiliyoruz.

Bir de bir çoğunuz bana göre yeni evlisiniz ve inan bana bir evliliğin tam oturması 5 yılı aşıyor. Yıllar geçtikçe bugün sorun yaptığın şeylerin aslında ne basit konular olduğunu anlayacaksın. Dünürlerin geçinememesi konusuna hiç girmiyim çünkü ben birbirini seven dünüre pek rastlamadım. Bi taraf oğlunu bi taraf kızını kıskanır. Ve bunlar bir araya gelince kendi dediklerinin olmasını ister bunu olağan karşıla artık :)) Eşinle de olabilidğince arayı düzeltmeye çalış bebeğin mutlu bir yuvada büyüsün. O zaman daha sağlıklı ve daha neşeli olacaktır sakın unutma :))

Kolay gelsin :))

Biran beni anlatıyorsun sandım kendim yazsam bu kadar olurdu sanırım. Bir yanım işe geri dön diyor bir yanım bebeğinin bu günlerini kaçırma diyor salondaki koltukla bütünleşmiş hissediyorum kendimi. Tek tesellim geceleri eşim kalkıyor bebek uyanırsa. Bir de gece uyansam herhalde kendimden geçerdim. Ne yapsak bilmiyorum ki sanırım hepimizaynı moddayız

Sana da iyi geceler canım ben de kızımı emzirip yatayım.

Herkese iyi geceler tatlı rüyalar kızlar :)))

Bende başlarda yaraya rağmen emzirirken ve sarılık olduğumuz ilk 3-4 gün biraz mama verdim. Sonra sadece anne sütü Allah'a şükür. Birde son 10 gündür sütüm azaldı diye 2 kere verdim mama. Avent pompa zor boşaltıyor limon gibi sıkıyorum sağından solundan. Bide ucundaki yara yüzünden arada kanal tıkanıyor açana kadar mahvoluyorum. Sen hangisini kullanıyorsun. Kolay boşaltıyor mu? Sıkmak zorunda kalıyor musun?

Geçmiş olsun cnm. Bende lansinoh çiftli ve medela mini var. Evet limon gibi sıkıyorum :))))

Ya saka gibi bu adamlar dunyanin en kolay seyi sanki cocuk bakmak onlara gore. Bisey ters gitsin hemen elestiri.

İlahi beklecim 20 gündür emmeyen bebek 800 gram mı almış:)) Üstelik 3 gün önceden tartıldığı halde. Demek bebeğine 5 dakika, 3 dakika emse de yetmiş.

Ya evet ben bosuna mi dertlendim dedim ama gece cok emiyor herhde o yariyo bilemedjm ki.. Cok sukur ama kilo verdi saniyordum hafiften bacak bogumlari gitmeye basladi cunku. Ama toparlamis Allahima bin sukur.

Sagol canimm valla bin sukur diyorum.

Bizde uyanikken hicbisi ise yaramadi canim ilk 1hafta sakindim ama sonra tedirginlik basladi.ya sanirim 1haftafir vucudum regl olmaya calisiyor hem şiş hem de sinirlerim bozuk.bu sbah da renkli biseyler vardi. Sütün tadi degisjrmis adet donenlerinde belki ondan bizimki

Sagol tatlim gercekten uyku gibisi yok Gecti gitti agrilar uykumu almis bir sekilde kocaman bi gunaydin mutlu pazarlar herkese

Kizlar bu ay 3gun onceden tartilmis olduk ama kilo alisi iyiymis 800gr almisiz masallah. Kulak filan da temiz cikti. Benim gerginligim geciyo olabilirmis, bi suredir gerginim gercekten esimle. Allah yuvam icin hayirlisini versin ne diyim..

Ya evet ben bosuna mi dertlendim dedim ama gece cok emiyor herhde o yariyo bilemedjm ki.. Cok sukur ama kilo verdi saniyordum hafiften bacak bogumlari gitmeye basladi cunku. Ama toparlamis Allahima bin sukur.

İyi canım maşallah , ne guzel daha ne olsun , biz şimdiye kadar ilk ay 800 gr aldık sadece , sonra daha az
Bu ay da 500 alsa öpüp basıma koyacam
Biz sakiniz güzelde emıyor ama benim cocuklar boyle , cok kilo almıyorlar, birde ben adet görmüyorum emzirdigim sürece , belki ondandir sütün tadı değişiyor olabilir

gece dayanamayıp uyudum :) Şimdi günaydın kızlar sizeee

aynen aynen canım hastanede doğduğu boyu 50 cm dediler bize 1 hafta sonra sağlık ocağında 48 cm dediler :)

bende kıyaslıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…