- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #6.601
Yapılır tabi canım. Benim doktorum özellikle 13. bitirmemi bekledi. 13+0 da gittim ben ikili teste.
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım sanırım sende izmirdensin?.. bnm yengemde gebeyken ilk aylarında bacaklarının arasından boşanırcasına kan gelmişti ( ki snn çok az ) ve hastanede yatmıştı bir iki gün.. ona doktorun dediği şu olmuş ''bak şurda yatan(düşük tehlikesi olan ) bütün kadınların hamileliği devam edebilir ama yüzde 1 bile bu senin bebeğinin yaşamasının ihtimali yok'' demiş..haliyle morali bozulmuş ama ona rağmen o kadar kanamaya rağmen tam haftasında ve sağlıklı bir bebeği dünyaya gelmişti ve şuan maşallah 5 yaşında ..bozma moralini herşey olacağına varır Rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı nasip etsin inşallah
sağol canım evet izmirdenim yazdıkların bana çok moral oldu çok tşk ederim allah razı olsun
Ben de şöyle bir eğlence testi öğrenmiştim youtube'dan. Ama ingilizce olduğu için karbonatla mı kabartma tozuyla mı yapıldığından emin değilim sözlükte eş anlamlı olarak geçiyorlar. (Baking soda ?? baking soda nedir? baking soda ingilizce Türkçe sözlük baking soda nedir? baking soda tanımı etimolojisi - Sözlük, Dictionary, Türkçe Sözlük, Turkish Dictionary, English Dictionary,Tartışma )
Neyse. Bir kaba çişimizi yapıyoruz efendim. Başka bir kaba 1 çay kaşığı kadar karbonat (kabartma tozu?) koyuyoruz. Hop diye çişimizi bunun üstüne döküyoruz. Delirir gibi kabarırsa erkek, kibar kibar kabarırsa kız demekmiş. O testte de erkek çıktıydı. O günlerde kıza saplantılıydım azıcık üzüldüydüm. ama bugün olsa hiiiiç üzülmem vallahi.
Bu yöntemi eskiden mısırlılar gebelik testi olarak kullanıyorlarmış.
Allah yardimcin olsun, bebegini sana bagislasin canim. 9ay kanamasi olup da doguranlari duymustum, hic kotu dusunme.
Hanimlar uzun zaman sonra bu sabah ilk kez mide bulantisi ve yanmasiyla uyandim of cok fenaesim de uyanmadi daha
hıc vakıt kaybetmeden canım bırseyler atıstır..bana kalktıktan sonra bı sure durmak hıc yaramıyor.butun gunum mahvoluyor yoksa...mıde bulantısı,agrısı,yanması...doktorum hıc vakıt kaybetmeden yememı,az az yememıı cok yemememı soyledı...acıkmadan bı daha..mmıdeyı ac bıraktıgında agrıya sebep olur,bulantıya sebep olur dedii..tost bır numaralı tercıhım,yada nesfıt meyveli...
selam arkadaşlar moralim çok bozukdün akşam 5 te kanamam oldu kanamayla beraber bi parça geldi o telaşla hemen toparlanıp evimin yakınındaki polikiliğe koştum ultrasona girdim bebeğimin iyi olduğunu kalp atışlarının devam ettiğini söledi progestan yazdı... kanamanın devam ettiği zman hemen hastaneye gitmemi söledi hapı alıp eve geldim hemen 1tane içtim ardan yarım saat sonra hafif hafif tekrar kanamam geldi sakin olup ayaklarımı uzatıp yattım ertesi sabah yani bugün kalktığımda baktım kanama yok yani gece hiç gelmemiş tam seviniyodum ki 15 dk sonra baktım tekrar kanama geldi... annemle aynı sokakta oturuyoruz hemen koştum geldim annemle babam hastaneye ege üniv götürdüler acilden giriş yaptık önce alttan muayene etti kanama gözükmüyor dedi sonra ultrasona soktular kesenin arkasında kanama olduğunu söledi yatış yapmak istedi fakat şunlarıda söledi seni yoğun bakıma alıcaz refekatcin olmayacak hiç bi müdahele edilmeyecek bebek düşerse düşecek çünkü sağlıklı bebek olmadığından düşecektir dedi ben kabul etmedim evegitmek istediğimi söledim sonra doktor bi ara dışarı çıktı yanımda bir gebe vardı ve şöle söledi hiç moralini bozma senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım fakat ben 10 gün annemde yattım hiçbir işyapmadım sadece tuvalet ihtiyacımı gördüm şuan 22 haftalığım dedi o an öyle moral olduki ama doktorun konuşmalrı aklıma geldikçe canım sıkılıyo benim durumumu yaşayan varmı... lütfen bana ve bebeğime dua edin benimle kalsın
geçmiş olsun tatlım seni çok ii anlıyorum kendini üzme bak ne güzel yanında ailen var annen sana gereken ilgiyi gösterir moral verir bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum ama benim burda kimsem yok dua et bebeğin seni bırakmayacak doktorlar hep aynı bana da progestan sadce yardımcı düşecekse düşer zaten engel olamayız dediler elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum üzülmemeye çalışıyorum allah yardımcımız olsun
Merhabalar ben geldim, bu gün kontrolum vardı , ikili tarama yapıldı ense kalınlığı ve burun kıkirdagi ölçümleri güzel çıktı. Ensesi 1,26 mm burun kemiğide olusmus ve büyük. Benim ikinci hamileliğim olduğu icin belki ,kalbini ve hareketlerini izlemek beni eskisi gibi heycanlandirmiyordu ama minigim taklalar atmaya başladı ve beni gülme tuttu. Cinsiyetini sordum henüz kesin belli olmaz dedi. Ben genital nub teorisini okumuştum genital tuberkul vücuda paralel ise kiz acılı duruyorsa erkekmis ve ornek resimlerini incelemiştim sonra bebeğimin nubunu gördüm vücuda paraleldi ,doktora söyledim ,kıza benzettim dedim oda yüzde seksen kiz çift çizgi var bak dedi gösterdi ama kesin değil yüzde yüzü bir ay sonra söylerim dedi. Ama ekledi bebekler hayata kiz genitali ile baslar erkek genitali sonradan oluşur benim oğlum bu haftalarda kiz gözüküyordu sonradan erkek olduğu anlaşıldı dedi. Tabi olasılık yüzde seksen ki gayet yuksek:)
selam arkadaşlar moralim çok bozukdün akşam 5 te kanamam oldu kanamayla beraber bi parça geldi o telaşla hemen toparlanıp evimin yakınındaki polikiliğe koştum ultrasona girdim bebeğimin iyi olduğunu kalp atışlarının devam ettiğini söledi progestan yazdı... kanamanın devam ettiği zman hemen hastaneye gitmemi söledi hapı alıp eve geldim hemen 1tane içtim ardan yarım saat sonra hafif hafif tekrar kanamam geldi sakin olup ayaklarımı uzatıp yattım ertesi sabah yani bugün kalktığımda baktım kanama yok yani gece hiç gelmemiş tam seviniyodum ki 15 dk sonra baktım tekrar kanama geldi... annemle aynı sokakta oturuyoruz hemen koştum geldim annemle babam hastaneye ege üniv götürdüler acilden giriş yaptık önce alttan muayene etti kanama gözükmüyor dedi sonra ultrasona soktular kesenin arkasında kanama olduğunu söledi yatış yapmak istedi fakat şunlarıda söledi seni yoğun bakıma alıcaz refekatcin olmayacak hiç bi müdahele edilmeyecek bebek düşerse düşecek çünkü sağlıklı bebek olmadığından düşecektir dedi ben kabul etmedim evegitmek istediğimi söledim sonra doktor bi ara dışarı çıktı yanımda bir gebe vardı ve şöle söledi hiç moralini bozma senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım fakat ben 10 gün annemde yattım hiçbir işyapmadım sadece tuvalet ihtiyacımı gördüm şuan 22 haftalığım dedi o an öyle moral olduki ama doktorun konuşmalrı aklıma geldikçe canım sıkılıyo benim durumumu yaşayan varmı... lütfen bana ve bebeğime dua edin benimle kalsın
Günaydın sevgili anne adayları... Dün kontrolüm vardı ve ikili testim uygulanacaktı.. İyi dilekleriniz için hepinize çok çok teşekkkür ederim. Şuan da Artvin'de şark görevimizi yapıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı.
Dün doktorum ultrasonda o kadar çok baktı ki karnıma ödüm patladı. Doktor Bey bir sorun mu var diye sorduk.. Bebeğin yüzünü göremiyorum dedi. Burnunu ölçmem lazım , ölçü alamıyorum dedi. İkili test içinde kan verdik, sonucu 15 gün sonra Trabzon'dan gelecek :44: Ense kalınlığı hakkında birşey demedi. 6 tane ultrason fotoğrafı çekti. Benimde eşiminde saflığına geldi o an bişey diyemedik. Çıktık eve geldik.. Bir baktım ki burun kemiği gözükmemesi, geç oluşması down sendromuna sebep oluyormuş.
Hemen aile hekimimi aradım biraz bilgi verir misiniz dedim. Ense kalınlığı hakkında bişey demediyse bi sorun yoktur ama burun kemiği görülmemesi aynen down sendromu sebebi olabilirmiş. Ama Artvin'deki ultrason cihazları çok eski onlara da pek güven olmaz dediBunları duyduktan sonra moralim çok bozuldu tabi ağladım.. Yavrumu da üzdüm boşuna... Trabzona gitmemizi tavsiye etti. Ne özellerde ne de devlet hastanelerinde randevu sırası var. 3 buçuk saat sürüyor burdan orasıda. Yollar virajlı. 2 hafta sonra kendi doktorum da kontrole gelmemi söyledi. Ve söylediği şey "takip etmemiz gerekli". Ne olursa olsun tabi ki Allah'tan deyip hayırlısı buymuş deyip, sabredeceğiz. Ama insanın morali de bozulmuyor değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
herkese iyi aksamlar kizlarrr kactim benn..
geçmiş olsun tatlım seni çok ii anlıyorum kendini üzme bak ne güzel yanında ailen var annen sana gereken ilgiyi gösterir moral verir bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum ama benim burda kimsem yok dua et bebeğin seni bırakmayacak doktorlar hep aynı bana da progestan sadce yardımcı düşecekse düşer zaten engel olamayız dediler elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum üzülmemeye çalışıyorum Allah yardımcımız olsun
[video=youtube;E-ZbVkvOYmQ]http://www.youtube.com/watch?v=E-ZbVkvOYmQ[/video]
hadi kızlar canlanın biraz bakın size ne güzel şarkı buldum :)
sağol arkadaşım allah hepimizin yardımcısı olsun sende kendine dikkat et bırak ev işlerini falan yat uzan dinlen ben şunu fark ettim hareket etmediğim sürece uzanıp yattığım zaman kanamam gelmiyor bide iyi beslenmek gerekiyormuş bol bol su içiyorum sende iç mutlaka yumurta süt çok faydalıymış hastnedeki kız söledi bende üzülmemeye çalışıyom allahım yardım etsin bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?