2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sanırsın uzaylı görmüş sıpa şaşkınlığını yerim ben onun. olcak o kdar tabi ilk karları :)

Şaşkın Surat çok güzelsin

Çok tatlısınnn :)

Bende rüyamda paintball tabancasıyla birini öldürüp cenazesine gittim

Ay cok tatli yerimm onuu

Ama sen cok tatlisinnnnn.. :)

Ne de tatlı şaşırırmışsın sen ya:)) Güzellik seni...
İlk defa birden fazla alıntı yapıyorum umarım becerebilmişimdir:)'çook teşekkür ederiz ablalarıı hepinizi öpüyoruz şaşkın ördeğimle :)

Valla ne güzel olurdu :)) ama izmitte hiç akrabamız yok min. isimli biriyle ilk defa burda tanışmış oldum sayende :)

Bunalımdayım! İşyerinden çok iş gönderdiler tam sırasıymış gibi... Asunun durumlar 3 gündür aynı annem gelebilse keşkeee gelemiyor oturup ağlıycam birazdan.

kızlar kafayı yemek üzereyim, malum bu hafta işe başladım. biraz süt sağayım da az geç kaldığımda annem kızıma içirsin istiyorum ama ne mümkün. her iki saatte bir eve gidiyorum ve emziriyorum cimcimemi. zaten tplamda 5 saat kalıyorum işyerimde ki her arada eve giderek. ama malesef her sağışımda sadece 10-20 cc süt çıkıyor. ben mi sağmayı bilmiyorum yoksa sütüm gerçekten bu kadar az mı anlamadım. eğer sütüm gerçekten bu kadar azsa bu vakte kadar kızım sadece anne sütüyle bu kadar kiloyu nasıl aldı. 3 aylıkken 6 kiloydu tamam şişko değil ama normal kiloda en azından alt sınırda değil.

bir de bu adet döneminde süt azalır demişti bazı arkadaşlar, sonra normale dönüyor mu. ve bu adet dönemi ne kadar sürüyor. benim normald 10 gün sürerdi ve son 1 haftadır sütüm sanki daha az. ne zaman nortmale dönerim sizce. yapmadığım kalamdı sütüm artsın diye ama değişen bi şey yok hep 10 cc falan sağıyorum.

bu sağma işlemi kaç dakika sürüyor siz de. ben en fazla 5 dakika bekledim bu vakte kadar, çünkü damla damla o kadar az akıyoki. 10 dakika da belesem değişmeyecek gibi sanki. sabırla 10-15 dakika sağayım mı ne dersiniz daha çıkarmı ki.

bir de pompamı da değiştirdim, avent sağamıyo diye eşim buranın altını üstüne getirip hastane tipi bi pompa buldu, o kadar profosyonelki inek bile sağar. ama benden süt çıkartamıyo. artık makineye de suç bulamam. ne yapacağımı bilmiyorum çok dua ediyorum kızıma sütüm yetsin ilk altı ay ve sonrasında da en az 1 yıl emzirebileyim diye.

Len bıraktığımda kek, börekle Cücü'yü çağırıyordunuz, geldim şimdi de kebap konuşuyorsunuz:)) Zaten uykusuzluktan mı, emzirmekten mi nedir sürekli aç bir zombi gibi dolaşıyorum ortalıkta, ne yapıyonuz?? Saat 10.15 ve 10.30 da uyuyan çocuklarım saat 7 ve 7.30 da kalkarak kendi rekorlarını egale ederken, güccük olanı gece de 3 kere kalkmışken, böyük olanı da her gece bir kere ağlayarak burnum tıkalı anne deyip deyip, bunun için önerdiğim çözümleri de kabul etmeyip beni çıldırtırken ve ben de gözaltlarımda morluklar ve sinirli bir bedenle dolaşırken olacak iş mi bu:))
Ayyy kızlar şu cağ kebap var ya, çok gözel. Bir de ben şanslıyım Erzurum da cağ kebap yeme fırsatım olmuştu. Yiyorum yiyorum yeni şişler geliyor önüme, uleyn yeter yiyemeyeceğim artık deme noktasında söylediler. Meğer ben tamam yeter getirmeyin demedikçe yeni şişler gelmeye devam edermiş. Otele gittiğimde cidden kusacak noktaya gelmiştim artık ne kadar yediysem:))
Ayyyy deme bna kebap.. adanada kebap iyyy burda yemekmi yenir design yerlerde yenir cnm vla kolcuoglu hasan usta hikaye.....ahhhh adana ahhhh ne gunlerim gecti orda ;-)

bugün sabah 11 de kızımı emzirmek için eve gittim, apartmana bir girdim ki bir bebek ağlaması kaldırıyo ortalığı. hemen asansöre koştum, asansör kırk saat gelmedi, takıldı, nerdeyse uçan tekmeyle asansöre dalacaktım. sonra koşarak yukarı çıktım nefes nefese. bebek ağlama sesi iyice artmıştı, bizim kapıya yöneldiğimde içerden hiç ses gelmiyordu. kapıyı çaldım annem şişşşt uyuyo beril diye kapıyı açtı. sonra o bebek ağlama sesini tekrar duyduk, meğer aynı katta başka birisnin bebğiymiş. yüreğim ağzıma geldi, kızım uslu uslu uyuyormuş meğerse. ama o bebeğe de kıyamadım, o kadar çok ağlıyorduki. 5 dakika sonra işten geldiği belli olan topuk sesleriyle birisi koştu koridorda sonra bebek sustu. allah herkesin yardımcısı olsun içim parçalandı. inşallah benim kızım hiç öyle ağlamaz. bugüne kadar bir sorun çıkmadı. sadece gittiğimde çok acıkmış oluyor ve saldırıyor. şimdilik anneannesiyle çok iyiler. ben kapıdan çıkarken boynunu büküp arkamdan bakıyor. kıyamıyorum hiç, sonra kendmi rahatlatıyorum neyseki emin ellerde.

medcimmm ya şu muhallebiyi nasıl yapıyorsunuzzz... (ya da yapıyor musun..) :)
Canım gurmebebek diye bir site var orda bir sürü tarif var çeşit çeşit muhallebi :))

Hatırlamaz olur muyum canım ya baya zor günlerdi hem kendim için hem de senin için dua etmiştim. Senin bıdık söz dinledi durdu da benimki fırlama çıktı. O 2 hafta hastane yatışımı minicik doğan bebeğimi asla unutamayacağım..

Geçmiş olsun canım.bol bol su tavsiye ederim.

Ben de kraft var henüz memnunluk ölçümü yapacak kadar kullanmadım ama otururken keyfi yerinde görünüyor model adını hatırlamıyorum ama oturma yerleri muşamba sırtına gelen kısmında çıkarılabilir bez yastık var çift tepsili.

Bende aldım herobaby sütlü pirinçliden ama tarife göre yapmıyorum daha koyu yapıyorum muhallebi kıvamında bayılıyor tadına. Bir iki kaşık derken yarım su bardağı kadar yemeye başladı.

Canım tecrübelerime dayanarak 5 dakkanın çok az olduğunu söyleyebilirim ben en az 15 dakka sağıyorum tek memeyi..

Suloz ben kampanyalarda bilamadim ikili onlukler hangi kampanya altinda yawww?
............../Urun/baby-box5/kovboy-2li-fular-kirmizi-lacivert
www.b utikbebe.com koyarsın tatlım başına
Bunalımdayım! İşyerinden çok iş gönderdiler tam sırasıymış gibi... Asunun durumlar 3 gündür aynı annem gelebilse keşkeee gelemiyor oturup ağlıycam birazdan.
Canım sakin ol ne kadar stres yaparsan o kadar huysuzlaşıyor bebek. Geçici bir durum olduğunu düşün. Çok zor biliyorum ama geçecek. Keşke yapableceğimiz bişey olsa tavsiyeden başka

Son düzenleme:
İlker yine düzelmedi,hapşırıklar uyuduktan sonra boğazına takılan şey ne ise öksürtüyor vee bide sesi kısıldı yavrucuğumun ayy ağladığı zaman bende ağlıcam nerdeyse çok garip ağlıyor bide sesi kısıldı (gerçi bi bakıma başım dinlendi cırtlak sesinden :)
baktık geçmiyor bu sefer dr.asist verdi onu denicez.çok kötü değil Allahtan ama içim rahat etmedi işte.. burnu tıkalı temizliyorum ama bişey görünmüyor varsada genizde var ordan hırıltı sesi geliyor zaten. gitmişken kilo boy kontrolü oldu yarın 4.ay bitiyor çünkü. boy : 66 cm kg: 9 200 :S 15 gün öncede 8:900 kg idi :44: geçmezse gelin bhar veririz dedi .. benden böylee
geçmişi okumaktan pes ettim bir iki alıntı gördüm onları cevaplayayım hemen :)

teşekkürler funda iyi olun canım hepp bilmiyorumki ben bu uşağı nerde hasta ettim

Hala mı kar gelmedi ? Burası bembeyaz

geldi yavrum geldii şimdide gidiyor

Canım bence de saçların güzel olmuş, rengi yakışmış. Çok geçmiş olsun bu arada. Emel cim doktorun emzirebilirsin dediği halde neden şüphe duyuyorsun? Böyle iyileşmeni de geciktirmiyor musun? Bu arada tüm ilaçlarda B grubu olanlar dahil, süte geçebilir veya süte geçip geçmediği bilinmiyor doktorunuza danışın diye yazar. Ee doktorlar da bunun için var değil mi? Ben hamileliğimde pek çok kez hasta oldum bronşit ve bağırsak enfeksiyonu dahil, iğne de vuruldum, serum da yedim, inhaler da kullanmak zorunda kaldım, yoksa zatürreye çevirebilirdi Allah korusun.

haa birde demir ilacını şimdilik vermedi iyileşince başlatacakmış zaten ilaçtan nefret ediyor sıkıyor ağzını kaşığı görünce

Hoşgeldin aramıza... Anilsa beni bebeğim de 4 ay 4 günlük, gece o da 3-4 kere kalkıp emiyor ama ben ek gıdaya geçmedim. Sanırım daha çabuk acıkıyorlar ama bu sütün yetmiyor anlamına gelmez sanırım...

evet ama geçer mi anne sütüne dedim geçmez dedi iğneyi vuruldum hemen iyileşeyim diye ilaçları almaım henüz doktor arkadaşıma sordum hepsi için geçer verme sütünü dedi

canım bende tarife göre yapmıyorum yarım çay bardağına 1 buçuk tatlı kaşığı yapıyorum. Daha katı oluyor.
Sebze yemeği de ver dedi doktor ama ben henüz vermedim

Su içme seviyeni artırırsan daha çabuk geçer cucum çok fenadır bilirim
Geldik CNm kociş ilacı almaya gitti idrar verdik sonuç yarın ama bu gece rahatlamam için tek dozluk bi ilaç verdi bide bol su süte geçer ama zararı yok ona göre bi ilaç yazdı şimdi sanki altıma yapıcam sistit belirtileriymiş yarın çıkan sonuca göre ilaç verebilirim dedii duruşla ayaküstü konuştuk geldik doktor amcayla
Cucum bn cok sk olurumm.serum igne yaparlar anatribiyotk veriyolr bde idrar temizleyici bi a ntiseptik var...bol su sık sık tuvalete gitmen lazimm...EMELCIM SANADA GECMIS OLSUNN CNM BNM

Emel ve cucu çok geçmiş olsun kızlar.

Durusel, Emel, Cucu geçmiş olsun arkadaşlar nazar mı değdi kız size? Kendinize dikkat edin canlarım

Durusel,Emel,Cucu... Geçmiş olsun kızlar Allah şifa versin inşallah üstelemeden geçer rahatsızlıklarınız...

Hepiniz çok saolsun kızlar geçsin gitsin inş :)hemencik

Tatlım ne kadar stresli çıkmış sesin... Lütfen önce bir sakin ol, bak her şey geçiyor, gidiyor, emen de emmeyen de büyüyor, biz yıprandığımızla kalıyoruz. Sağma işi cidden çok sinir bozucu benim için de. Dediğim gibi ilk bebeğimde o kadar pompalamışım ki, şimdi kullanmam gerekiyor aslında depolamak için ama istemiyorum, elim gitmiyor. Bence bebeğin çektiği gibi hiç bir şey çekemiyor. Ama 5 dakika az geldi bana. Ben bazen abartıp her göğsü yarım saat sağıyordum ki, bu da çok yanlış. Her birini 15 dakika sağmamız gerektiğini söylüyorlar. Her birini 15 dakika sağdıktan sonrası Allah kerim. Yetmiyorsa uygun bir ek gıda veya devam sütü verirsin. Sen elinden geleni yapıyorsun, yollardasın bebeğin için.

Canım maşallah bebeğine ve çok geçmiş olsun. Kaç aylık acaba ve 9,2 kg a doktorun yorumu ne oldu onu merak ettim. Ben acaba bir pigme büyütüyorum da farkında mı değilim.

Teşekkürler canım onu da bir inceliyim :)

Erken önlem almak iyi oldu cucum MONUROL vermiştir büyük ihtimal içince bişeyciğin kalmaz Bol bol su iç bi de Monurolü içinde tutabildiğin kadar tut canım :))

Sanırım canım kocitoda reçete gelsinde hüpletiyim kız ben hamişken bikere vermişlerdi sanırım bu dediğin ilaç gece yatmadan içtim ve hiç tuvalete gitme gece boyu demişlerdi hafif yollu bi iltahaptı ozaman ağrım falan yoktuysa rutin testlerde çıkmıştı tamam kuzum tutabildiğim kadar tutarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…