- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #66.841
Geçmiş olsun canım inş tez zamanda iyileşir oğluşunİlker yine düzelmedi,hapşırıklar uyuduktan sonra boğazına takılan şey ne ise öksürtüyor vee bide sesi kısıldı yavrucuğumunayy ağladığı zaman bende ağlıcam nerdeyse çok garip ağlıyor bide sesi kısıldı (gerçi bi bakıma başım dinlendi cırtlak sesinden :)
baktık geçmiyor bu sefer dr.asist verdi onu denicez.çok kötü değil Allahtan ama içim rahat etmedi işte.. burnu tıkalı temizliyorum ama bişey görünmüyor varsada genizde var ordan hırıltı sesi geliyor zaten. gitmişken kilo boy kontrolü oldu yarın 4.ay bitiyor çünkü. boy : 66 cm kg: 9 200 :S 15 gün öncede 8:900 kg idi :44: geçmezse gelin bhar veririz dedi .. benden böylee
geçmişi okumaktan pes ettim bir iki alıntı gördüm onları cevaplayayım hemen :)
teşekkürler funda iyi olun canım hepp bilmiyorumki ben bu uşağı nerde hasta ettim
geldi yavrum geldii şimdide gidiyor
Geçmiş olsun kızlar, tez zamanda her şey düzelir inşallah...
Kızlar mama sandalyesi alan oldu mu ? Geçen konusu geçiyodu sanırım 1-2 kişide vardı 1.5 ay sonra destekli oturmaya ve ek gıdaya geçicez hafiften bakmaya başlıyım diyorum ben de. Almışken kullanışlı olsun diyorum kullanıp memnun kalanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim :))
Tekrar gecmis olsun Canim umarım bir tek bunla kurtarırsın sekerim :)
Bu arada sana sekerim yazacaktan tel bunu seksim diye düzeltti görmeseydim suloz bana ne derdi Acep :)
Valla ne güzel olurdu :)) ama izmitte hiç akrabamız yok min. isimli biriyle ilk defa burda tanışmış oldum sayende :)
Bak şimdii nasıl kaçırdım acabaa :111:Tekrar gecmis olsun Canim umarım bir tek bunla kurtarırsın sekerim :)
Bu arada sana sekerim yazacaktan tel bunu seksim diye düzeltti görmeseydim suloz bana ne derdi Acep :)
Kizlar regl oldum sonunda! Ama 14ay sonunda cok garip hissettim. Kenimi suclu hissediyorum manyak miyim neyim :)))
Canım bende sadece anne sütü veriyorum olmadım daha. Dert etme zamanı gelince olacaktır.
ya evet bir de bu konu varr... ben neden hala adet olmuyorum!!! acayip
gerdi beni öyle çok fazla sütüm filan yok tamamen anne sütüyle besleyen arkadaşlar bile adet oldu ben olmıyorum.. birde dikişlerimin sağ tarafı çok acıyor çoğu zaman bir sorun mu var diye aklım çıkıyor 6. ayda kontrole çağırmıştı dr um neredeyse bu ay gıdecektım kızı kontrole gotrudugumde. ama kotu bırsey duymaktan kkorktum sanırım...:18:
bu durumda gözün aydın beklebekle diyorum sana
Kizlar regl oldum sonunda! Ama 14ay sonunda cok garip hissettim. Kenimi suclu hissediyorum manyak miyim neyim :)))
artık kocaman bir PESSSSS edip direk yazıyorum kızlarr.......günlerdir geçmişi takip edip bitirip bitirip alıntılar yapmaya çalışıyorum. ben de iki laf edeyim diyorum ama nerdeeee..birşey oluyor kalkıyoum alıntılar uçuyor gidiyor.
çok sıkıldım ben artık yaa hergün aynı şeyleri yapmaktan yalnızlıktan çok sıkıldım. tam bir senedir evdeyim!!!! koca gebeliğim yatarak geçti. tedavinin başından beri sorunlar sorunlarrr inanın daraldım artık..canım kızım gözümün nuru yannımda ama allahın gücüne gitmesin bazen şöyle bir günü tek yaşasam diyorum. kendime ait hiçbirşey yapamıyorum. kafayı evle bozdum onu yap bunu yap kızı doyur derken gün bitiyor.böyle düşününce de vicsan azabı yaşıyorum. sen bu bebek için neler yaptın diyorummmm.offf böyle tuhaf bir ruh hali işte.
bebeklerin fotoğraflarını görüyorym ara ara allah herbirini korusun hepsi inanılmazz güzellerr...
biz bugün 5. ayımızı bitiriyoruz allahıma şükürler olsun. dün kontrolümüz vardı. kızım 69 cm 7210 gr tartıldı. hiç iştahı yok güzel kızımın çok üzülüyorum(( zorlaa ite kaka biberon sokuyorum ağzına. neyseki bugün itibariyle ek gıdaya başladık. yarım çay bardağı elma suyu içti. çorbasını hiççç sevmedi. kaşık mamasındaydı umudum ama onu da zor yiyecek anlaşılan..5 ay süt sağdım sürekli bıktım sağmaktan benim çoğu vaktimi o aldı düşününce aslında. çoğalması için neler neler yaptım. nerdeyse hiç emmedi kızım bu vakte kadar geldiğimize şükrediyorum aslında.artık acıyana kadar sağmıyorum 2 günde bir 100-120 cc cıkıyor. bıtsın dıye beklıyorum ınanın bıktımmmmmmmm.........
sizler ek gıdaya geçtiniz mi??? neler yapıyrosunuz?? birkaç arkadaşı geçti diye biliyorum ama isimleri aklımda yok. neler yaptığınızı belki paylaştınız ama bir kez de benim için paylaşırsanız çok sevinirim. ben tahıllı aptamil gece kaşık mamasını aldım. onuda sevmedi arı mama aldım onu begendı ama aptamıl dururken onu vermek ne kadar dogru bılmıyorum
birde şey sorucama kızlar size bebeişlerinizin hal ve hareketleri nasıl neler yapabılıyorlar nasıl vakıt gecwırıyorlar çok merak ediyorum. özellikle MEDCEZİR seninle biz yakınız senin bebeğin topiğin ilk bebeğiydi bende 3. sanırım. nasıl bebeğinin gelişimi oyun oynuyormusun onunla. benim kızım 1 haftadır dönebiliyor ayakalar havaa sürekli çırpınıyor emeklemek için ama elerini bayağ bir geliştirmesi lazım daha...oyun halısında 15 dakıka duruyor durmuyor sıkılıyor ona yetemıyormus gıbı bır hısse kapqılıyorum..............
aklıma gelenlerı yazdım bıraz karısık ve kopuk bır yazı oldu ama bu sefer yollamayı kafaya koydum ondan böyle oldu :))))sağlıcakla kalın,,iyi ki varsınız...
hehe hayırlı olsun..
canım inanki zroluğunun en büyük kısmı süt sağmak bunu ben de yaşadım. bir yanım bırak sağma dedi diğer yanım artık ne kadar sütümü içerse okadar faydalı bebeğime diye düşündüm halen öğlenleri iş arası eve gidiorum koştura koştura 50 cc süt sağmak için yavrumu görmek için. inan yemek yemeye vaktım kalmıyor.yoruluyorum hem de çok. ,
ama geçecek bu günlerde.
bebek doktoruma sütümü sağarak veriyorum dediğimde tebrik ediyorum sizi hiç kolay iş değil dedi.ve tanıdıklarımda var bebek emmeyince sağmaya uğraşmayan. sen emek verdin evet en yıpratıcı en yorucu süreç ama bu günlerde geçecek ve biz bebeklerimiz büyüddüğümüzde hem yüzümüzdeki kırışıklarda hem bebeğimizin gülen gözlerinde hep bu emeklerimizi görücez.
akşam saat başı uyandı sıpam ama artık okadar alıştımki onun beni yormasına ve uykusuz işe gitmelere gelecekse evladımdan gelsin yorgunluk onlar dünyalara bedel. uyuyamasamda geceleri babasıondan ve benden başka kimsenin bakmasını istemiyorum.
bıktım deme nolurr bıkmadın sadece yoruldun :) azcık daha kaldı :)
bazen bende diyorum off gıdım gıdım sütle uğraşıyorum:) süt sağarken anneme diyorum ''ayy doldu taştı tencere getirde koyalım sütü:) ''
bitse bitmiyor doyursa doyurmuyor öyle idare ediyoruz bizde napalım rızkı bu kadarmış yavrularımızın.
gerdi beni öyle çok fazla sütüm filan yok tamamen anne sütüyle besleyen arkadaşlar bile adet oldu ben olmıyorum.. birde dikişlerimin sağ tarafı çok acıyor çoğu zaman bir sorun mu var diye aklım çıkıyor 6. ayda kontrole çağırmıştı dr um neredeyse bu ay gıdecektım kızı kontrole gotrudugumde. ama kotu bırsey duymaktan kkorktum sanırım...:18:
Bebişlerini paylaşanlar maşallah bebeklerinize..
Ben gece hasta oldum şimdi doktordan geldik iğne vuruldumve kızımı emziremeyeceğim doktor geçmez dedi ama iğnenin içeriğine baktım şimdi geçer diyor kızıma ne vereceğim 1 gün boyunca bilmiyorum canım çok sıkkın keşke gitmeseydim. eşime dedim gitmeyelim diye götürdü zorla
Kızlar sistit oldum sanırım tuvaletten çıkamıyorum ve yanıyoo yaparken püf eşimi aradım doktora gidicez duruşla nasıl gidicez bakalım arasta sende çok sık oluyodun dimi çok uzun dürmez Dr işimiz umarım tahlil ister
Selam güzel anneler. Çok sık da olmasa arada gelip bakıyorum neler kaynatıyorsunuz diyeUmarım her şey yolundadır.. Şükürler biz bomba gibiyiz. Bugün aşı olduk; oğlum da annesi gibi çok dayanıklı maşallah hiç ağlamadı gelişimi bana göre iyi..sizde durum ne bilmiyorum. Kilosu 7,5kg boyu 66cm. Görenler zayıf diyor ama... Neyse bu sağlık oacaklarına sinir oluyorum artık! Ya ne kadar burnu büyük tip var orda! İnanın mecbur olmasam kapısının önünden geçmicem yaa!! Doktorlara saygım var ama saygısız olanlara.. neyse salon kadını imajımı bozmak istemiyorum. Ebe aşımızı yaptı '2 saat sonra ateş düşürücü ver' dedi. Bende doğal olarak 'ateşi olmasa da mı' deyiverdim..anaaaaa!! Sen misin diyen! Artık o gün ne yaşadıysaa bütün sinir benden çıktı Sen ver! Çıksa da çıkmasa da ver! Kan ilacı verdı 9 damla ver! Kiloya göre değil mi? dedim..Dik dik baktı.Tamam dedim uzatmadım ama başıma ağrılar girdi! Dr arayıp soracam şimdi.. Allah'ım sabır versin hepimize..
Kızlar mama sandalyesi alan oldu mu ? Geçen konusu geçiyodu sanırım 1-2 kişide vardı 1.5 ay sonra destekli oturmaya ve ek gıdaya geçicez hafiften bakmaya başlıyım diyorum ben de. Almışken kullanışlı olsun diyorum kullanıp memnun kalanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim :))
kızlar kafayı yemek üzereyim, malum bu hafta işe başladım. biraz süt sağayım da az geç kaldığımda annem kızıma içirsin istiyorum ama ne mümkün. her iki saatte bir eve gidiyorum ve emziriyorum cimcimemi. zaten tplamda 5 saat kalıyorum işyerimde ki her arada eve giderek. ama malesef her sağışımda sadece 10-20 cc süt çıkıyor. ben mi sağmayı bilmiyorum yoksa sütüm gerçekten bu kadar az mı anlamadım. eğer sütüm gerçekten bu kadar azsa bu vakte kadar kızım sadece anne sütüyle bu kadar kiloyu nasıl aldı. 3 aylıkken 6 kiloydu tamam şişko değil ama normal kiloda en azından alt sınırda değil.
bir de bu adet döneminde süt azalır demişti bazı arkadaşlar, sonra normale dönüyor mu. ve bu adet dönemi ne kadar sürüyor. benim normald 10 gün sürerdi ve son 1 haftadır sütüm sanki daha az. ne zaman nortmale dönerim sizce. yapmadığım kalamdı sütüm artsın diye ama değişen bi şey yok hep 10 cc falan sağıyorum.
bu sağma işlemi kaç dakika sürüyor siz de. ben en fazla 5 dakika bekledim bu vakte kadar, çünkü damla damla o kadar az akıyoki. 10 dakika da belesem değişmeyecek gibi sanki. sabırla 10-15 dakika sağayım mı ne dersiniz daha çıkarmı ki.
bir de pompamı da değiştirdim, avent sağamıyo diye eşim buranın altını üstüne getirip hastane tipi bi pompa buldu, o kadar profosyonelki inek bile sağar. ama benden süt çıkartamıyo. artık makineye de suç bulamam. ne yapacağımı bilmiyorum çok dua ediyorum kızıma sütüm yetsin ilk altı ay ve sonrasında da en az 1 yıl emzirebileyim diye.
Canım maşallah bebeğine ve çok geçmiş olsun. Kaç aylık acaba ve 9,2 kg a doktorun yorumu ne oldu onu merak ettim. Ben acaba bir pigme büyütüyorum da farkında mı değilim.
Geçmiş olsun kızlar, tez zamanda her şey düzelir inşallah...
Geçmiş olsun canım inş tez zamanda iyileşir oğluşun
Maşallah kilosuda yerinde bizim çırpıların yanında9200 boylu poslu bi delikanlı olcak sanırım :)
Saol canım iyi dileklerin için inş :)
Senin o yakışıklı oğlun balmış oye nerdeyse ikiye katlayacak bizimkileri masallah ona :)
Tekrar gecmis olsun bu arada
Canım bende sadece anne sütü veriyorum olmadım daha. Dert etme zamanı gelince olacaktır.
Dikiş sancısı zaman zaman bende de oluyor. Ama çevreden duyduğum kadarıyla seneler bile geçse zaman zaman dikişlerimizde sızı hissedebilirmişiz. Pozitif düşün öyle olsun
Ben de henüz adet olmadım canım.benim de abartı sütüm yok.Bunyeden bünyeye değişiyor sanırım
Cnm oyle dusunmee bebegine anne sutu verdn onemli olan bu...bnde sut sagiyorum gunde 3 kere flan ...kizm cani istiyo emiyo istemiyo emmiyo yada bosaltqmiyo memeyi bnde sagip veriyrm sut varken onu bundqn mahrum edemem ya...ruh hali hepimizin git gelli..yeri geliyo daraliyoruzz eskisi gbi gezip tozamamak eslerimizle bas basa olamamak canimizi skïyo arada gelip gecici seyler...ev bekliyrzz patliyrz kendmizi buraya atiyrz iki cift laf ediyrz o da olmasa kafayi bozariz zaten...biliyosun bnde zor bi hamilelik gecrdm snra 24 sa aglayan kolik bi bebegim oldu psikolojm darmaduman..yeni yeni duzelmeye bsliyo inan kokusunu yeni icime cekiyrm kizimin eylemekten sakinlestrmeye calismaktan opmeye frsat kalmiyodu... dikis agrisna gelince usutunce bndede oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?