2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım inş tez zamanda iyileşir oğluşun
Maşallah kilosuda yerinde bizim çırpıların yanında 9200 boylu poslu bi delikanlı olcak sanırım :)
Geçmiş olsun kızlar, tez zamanda her şey düzelir inşallah...

Saol canım iyi dileklerin için inş :)

Luboycum zaten iki saate bir emziriyormuşsun hangi ara sağmaya uğraşıyorsun ki.
Hem artık büyüdü iki ay daha bu şekilde idare edip ek gıdalarla toplarsın.
Gündüz çorba içer sen iten gelince ve geceleri emzirmeye devam edersin.
Benim sıpam da bugün hiçdoymadı sağ sol sağ sol penaltı gol yaptık ama doymadı sütüm az herhalde. Yayla çorbası yapmıştım iki üç çay kaşığı verdim. Sakinledi. Tekrar emzirdim uyudu.

Tekrar gecmis olsun Canim umarım bir tek bunla kurtarırsın sekerim :)

Bu arada sana sekerim yazacaktan tel bunu seksim diye düzeltti görmeseydim suloz bana ne derdi Acep :)

İkea mama sandalyesi birde minder var yine ikeada içine. Diğer komplike mama sandalyelerinden alanlar bile ikinciye ikea almış. Hem çevremde var böyle yapanlar hemde nette araştırmam sonucu böyleydi.

artık kocaman bir PESSSSS edip direk yazıyorum kızlarr.......günlerdir geçmişi takip edip bitirip bitirip alıntılar yapmaya çalışıyorum. ben de iki laf edeyim diyorum ama nerdeeee..birşey oluyor kalkıyoum alıntılar uçuyor gidiyor.

çok sıkıldım ben artık yaa hergün aynı şeyleri yapmaktan yalnızlıktan çok sıkıldım. tam bir senedir evdeyim!!!! koca gebeliğim yatarak geçti. tedavinin başından beri sorunlar sorunlarrr inanın daraldım artık..canım kızım gözümün nuru yannımda ama allahın gücüne gitmesin bazen şöyle bir günü tek yaşasam diyorum. kendime ait hiçbirşey yapamıyorum. kafayı evle bozdum onu yap bunu yap kızı doyur derken gün bitiyor.böyle düşününce de vicsan azabı yaşıyorum. sen bu bebek için neler yaptın diyorummmm.offf böyle tuhaf bir ruh hali işte.

bebeklerin fotoğraflarını görüyorym ara ara allah herbirini korusun hepsi inanılmazz güzellerr...

biz bugün 5. ayımızı bitiriyoruz allahıma şükürler olsun. dün kontrolümüz vardı. kızım 69 cm 7210 gr tartıldı. hiç iştahı yok güzel kızımın çok üzülüyorum(( zorlaa ite kaka biberon sokuyorum ağzına. neyseki bugün itibariyle ek gıdaya başladık. yarım çay bardağı elma suyu içti. çorbasını hiççç sevmedi. kaşık mamasındaydı umudum ama onu da zor yiyecek anlaşılan..5 ay süt sağdım sürekli bıktım sağmaktan benim çoğu vaktimi o aldı düşününce aslında. çoğalması için neler neler yaptım. nerdeyse hiç emmedi kızım bu vakte kadar geldiğimize şükrediyorum aslında.artık acıyana kadar sağmıyorum 2 günde bir 100-120 cc cıkıyor. bıtsın dıye beklıyorum ınanın bıktımmmmmmmm.........

sizler ek gıdaya geçtiniz mi??? neler yapıyrosunuz?? birkaç arkadaşı geçti diye biliyorum ama isimleri aklımda yok. neler yaptığınızı belki paylaştınız ama bir kez de benim için paylaşırsanız çok sevinirim. ben tahıllı aptamil gece kaşık mamasını aldım. onuda sevmedi arı mama aldım onu begendı ama aptamıl dururken onu vermek ne kadar dogru bılmıyorum

birde şey sorucama kızlar size bebeişlerinizin hal ve hareketleri nasıl neler yapabılıyorlar nasıl vakıt gecwırıyorlar çok merak ediyorum. özellikle MEDCEZİR seninle biz yakınız senin bebeğin topiğin ilk bebeğiydi bende 3. sanırım. nasıl bebeğinin gelişimi oyun oynuyormusun onunla. benim kızım 1 haftadır dönebiliyor ayakalar havaa sürekli çırpınıyor emeklemek için ama elerini bayağ bir geliştirmesi lazım daha...oyun halısında 15 dakıka duruyor durmuyor sıkılıyor ona yetemıyormus gıbı bır hısse kapqılıyorum..............

aklıma gelenlerı yazdım bıraz karısık ve kopuk bır yazı oldu ama bu sefer yollamayı kafaya koydum ondan böyle oldu :))))

sağlıcakla kalın,,iyi ki varsınız...

Kizlar regl oldum sonunda! Ama 14ay sonunda cok garip hissettim. Kenimi suclu hissediyorum manyak miyim neyim :)))

ya evet bir de bu konu varr... ben neden hala adet olmuyorum!!! acayip
gerdi beni öyle çok fazla sütüm filan yok tamamen anne sütüyle besleyen arkadaşlar bile adet oldu ben olmıyorum.. birde dikişlerimin sağ tarafı çok acıyor çoğu zaman bir sorun mu var diye aklım çıkıyor 6. ayda kontrole çağırmıştı dr um neredeyse bu ay gıdecektım kızı kontrole gotrudugumde. ama kotu bırsey duymaktan kkorktum sanırım...:18:

bu durumda gözün aydın beklebekle diyorum sana

Canım bende sadece anne sütü veriyorum olmadım daha. Dert etme zamanı gelince olacaktır.
Dikiş sancısı zaman zaman bende de oluyor. Ama çevreden duyduğum kadarıyla seneler bile geçse zaman zaman dikişlerimizde sızı hissedebilirmişiz. Pozitif düşün öyle olsun

Kizlar regl oldum sonunda! Ama 14ay sonunda cok garip hissettim. Kenimi suclu hissediyorum manyak miyim neyim :)))

hehe hayırlı olsun..

canım inanki zroluğunun en büyük kısmı süt sağmak bunu ben de yaşadım. bir yanım bırak sağma dedi diğer yanım artık ne kadar sütümü içerse okadar faydalı bebeğime diye düşündüm halen öğlenleri iş arası eve gidiorum koştura koştura 50 cc süt sağmak için yavrumu görmek için. inan yemek yemeye vaktım kalmıyor.yoruluyorum hem de çok. ,
ama geçecek bu günlerde.
bebek doktoruma sütümü sağarak veriyorum dediğimde tebrik ediyorum sizi hiç kolay iş değil dedi.ve tanıdıklarımda var bebek emmeyince sağmaya uğraşmayan. sen emek verdin evet en yıpratıcı en yorucu süreç ama bu günlerde geçecek ve biz bebeklerimiz büyüddüğümüzde hem yüzümüzdeki kırışıklarda hem bebeğimizin gülen gözlerinde hep bu emeklerimizi görücez.

akşam saat başı uyandı sıpam ama artık okadar alıştımki onun beni yormasına ve uykusuz işe gitmelere gelecekse evladımdan gelsin yorgunluk onlar dünyalara bedel. uyuyamasamda geceleri babasıondan ve benden başka kimsenin bakmasını istemiyorum.
bıktım deme nolurr bıkmadın sadece yoruldun :) azcık daha kaldı :)
bazen bende diyorum off gıdım gıdım sütle uğraşıyorum:) süt sağarken anneme diyorum ''ayy doldu taştı tencere getirde koyalım sütü:) ''
bitse bitmiyor doyursa doyurmuyor öyle idare ediyoruz bizde napalım rızkı bu kadarmış yavrularımızın.

desteğin için çok teşekkür ederim leptises. yazının içeriğinden iyi niyetin ve anlayışın nasıl da belli....

ama kullandığım bıktım lafı ne kadar kötü bilsem de bu sadece sütüm için değil inan bana. her aşamasını öyle sancılı ve zorluklar içinde yaşadım ki öyle bir terim kullandım. allahım affetsin......gerçekten çok zorlandım. bir senedir gün yüzü görmüyorum ben. yaşadığım acılar vs.

bu süt olayında da yaşayabileceğim bütün olasılıkları yaşadım. uçları yara bere oldu kanadılar. mastit oldum!! iki gıdım sütle yarıldı diye ne sağabilmiştim nede emzirebilmiştim. ama yılmadım!!!
bir yandan da nasıl çoğalır diye kürler ilaçlar kullandım. artık sona geldik içim rahat ama dediğin gibi fazlasıyla yorgunum. kızım vaktinde doğsa belki bol bol olurdu. neyse geçti gitti artık.

Ben de henüz adet olmadım canım.benim de abartı sütüm yok.Bunyeden bünyeye değişiyor sanırım

Cnm oyle dusunmee bebegine anne sutu verdn onemli olan bu...bnde sut sagiyorum gunde 3 kere flan ...kizm cani istiyo emiyo istemiyo emmiyo yada bosaltqmiyo memeyi bnde sagip veriyrm sut varken onu bundqn mahrum edemem ya...ruh hali hepimizin git gelli..yeri geliyo daraliyoruzz eskisi gbi gezip tozamamak eslerimizle bas basa olamamak canimizi skïyo arada gelip gecici seyler...ev bekliyrzz patliyrz kendmizi buraya atiyrz iki cift laf ediyrz o da olmasa kafayi bozariz zaten...biliyosun bnde zor bi hamilelik gecrdm snra 24 sa aglayan kolik bi bebegim oldu psikolojm darmaduman..yeni yeni duzelmeye bsliyo inan kokusunu yeni icime cekiyrm kizimin eylemekten sakinlestrmeye calismaktan opmeye frsat kalmiyodu... dikis agrisna gelince usutunce bndede oluyo

çok geçmiş olsun ikinize de ayrı ayrı üzüldüm

hoşgeldin
tamamen haklısın ben de bazılarına çok sinir oluyorum
hadi doktor bir dereceye kadar ama hemşirenin ukalalığı hiç çekilmiyor
bir de her geleni cahil yerine koymuyorlar mı sinir oluyorum
tamam işleri zor olabilir ama bir yerde de insaniyet ve kişilik devreye giriyor
ben şahsen onların yaptığını kendi hizmet alanlarıma yani çocuklara yapsam kahrımdan ölürüm bunlar işimizi yaptık sanıp geceleri rahat rahat uyuyorlar maşallah

Kuzum ben benetto'nun sandalyesini aldım ama yan komşumun yeğeni ikea'nınkini kullanıyor arabayla tak çıkar sökülüp rahat bur şekilde istanbula kadar getiriyorlar eğer seyahat falan ediyorsan sanırım ikeaninki daha pratik ufacık bir şey çokta pahalı değil üstelik

canım dur sakin ol
en az 10 15 dakka sağmak gerek bu birincisi
ikincisi de benim pompanın kullanma kılavuzunda ne yazıyor biliyor musun eğer sütünüz gelmezse brbrğinizi düşünün!
sen de öyle yap gerçekten artıyor inanamayacaksın

Canım maşallah bebeğine ve çok geçmiş olsun. Kaç aylık acaba ve 9,2 kg a doktorun yorumu ne oldu onu merak ettim. Ben acaba bir pigme büyütüyorum da farkında mı değilim.

Geçmiş olsun kızlar, tez zamanda her şey düzelir inşallah...

Senin o yakışıklı oğlun balmış oye nerdeyse ikiye katlayacak bizimkileri masallah ona :)

Tekrar gecmis olsun bu arada

Çok sağolun kızlar..

Kilosunun normalin üstünde olduğunun farkındayım elbette,bende göğsümü gere gere söylemek istemiyorum zaten bu durumdan bende memnun değilim.. ama dobiç oğlum aç duramıyorki :) gerçi emdiğinde en fazla 10 dk emiyor,bende anlamıyorum nasıl bu kadar kilo alıyor :26: ama bundan sonraki aylar çok önemli daha az alması lazım. bende çok yoruluyorum gün içinde az değil 9 kiloyu kucakta taşımak :)

Med'cim oğlum 4 ayı bitirdi ve sanırım bunun yapıyla ve genlerlede alakası var bende tombuldum bebekken artık hareketlendiğinde zayıflar diye düşünüyorum :)

Ben de henüz adet olmadım canım.benim de abartı sütüm yok.Bunyeden bünyeye değişiyor sanırım

tüp bebek tedavisinde fazlasıyla hormon kullandım. ilk üç ayda gebelik elde ediildiyse normalde kullanılır ve bırakılır. benim kanamalarım olduğu için hatta ikizimin birini karnımda belli bir aya kadar karnımda taşımam gerektiği için (kalbi durmuştu) doğurana kadar hormonlara devam edildi....iğne fitil hap her çeşidinden ortaya karışık. endişelerimin kaynağı birazda bu sanırım:26: rahimime herhangi bir sorun var mı diye sürekli kafamda sorular var ama iyiki sizde tecrübe ve yaşadıklarınızı paylaşıyorsunuz bir nebze aa demek olabiliyormuş diyorum. teşekkür ederim kızlar. aslına bakarsanız tam dikişimde de değil sancı özellikle sağ tarafımda (kızımı sağda taşıdım) dikişimin üst taraflarında gönbeğe doğru şişlenir gibi bir ağrı sancı oluyor... bir ay sonra bakalım ne diycek dr um. evham yapıp gitmiş olmamak için bu ay gitmedim. çocuk dr umla aynı yerdeler yoksa...

MEDCEZİRRR ilk yazımı okuduysan cevap verir misin lütfen. bebeğinin gelişimiyle alakalı. sen ben gribeyaz erken doğurduk dimiiii???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…