- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #66.901
Bebişinin yaaa gene yazamadim telden
biz de ilk 6 ay annemde kaldık. hasta yatagı almıstık sırtımda acayip ağrılar oluyordu...sonra bir ay kayınvalideme geçtim.orada aman ramazan giricek araya diye büyük bir tadılata gırıstıler mecbur evıme gectım. bır ayda evde dayandım. yeri geldi aç kaldım. değil günleri dakikalari sayıyordum. zaman durmuş gibiydi... velhasıl hayatta herşeyin gelip geçeceğini çokk iyi öğrendim. benimki bir patlama diyelim buda geçer saolun konuşmak iyi geldi. yazdığım "bıktım" lafı tokat gibi geldi utandım kendımden ne dualar ettim yavrum için.. geçicek elbet allahıma bınlerce şükür olsun.
saolun kızlar
süt olayına gelince uzatmaları oynuyoruzz artık:)
Arkadaslar sık sık bu koltuktan bahsediyorsunuz . Bilmediğim icin soruyorum neymiş özelliği bu koltuğun niye ödüllü vs . Bana hic rahatmis gibi gelmedi görüntüsü bebisler sanki ikiye katlaniyormus gibi geldi :)
Anlatın bakalım belki ben de onu düşünürüm .
Canım merak etme yalnız değilsin..bi pigmede ben yetiştiriyorumhasta falan değil şükürler olsun..varsın tonton olmasın
Bide ben olsam..kendimi menapoza girmiş gibi hissediyorum. Bu kara kışta,afedersiniz neredeyse çıplak gezecemBi ateş basıyo beniii ooof! anlatılmaz yaşanır
Canııım! Öyle iyi anlıyorum ki seni..Yakınımdan birisine bende aynı şeyleri söyledim..vay efendim haline şükret vay efendim ben ne dediğimi bilmiyormuşum yok trabon beşiğinde sallanıyormuşum yok şımarmışmışım falan da filan. Hem şükrümü biliyorum hemde kendimi!Ya insanız sonuçta. Rabbim hepimize sabır versin.Benim oğlum henüz 4 aynı yenice bitirdi sayılır. Ek gıdaya geçmedik. ama 1-2 kere elma verdim..bayııldı! Kaşık maması için erken diye düşünüyorum. Elma armut ve sonra karışık meyve sularıyla başlamayı planlıyorum. Arı mamayı da pek iyi demiyor doktorlar..şeker oranı biraz yüksek..ama başka yemiyorsa yapacak bir şey yok. Süt sağma hakkında bir şey demicem çünkü nefretim kabarıyo!!! :95:
Benim oğlum zamanının çoğunu ya kucağımda ya da kucağımda geçiriyor. Şimdi dönmeye başladı..yere battaniye serdim bir kaç oyuncak koydum orda çırpınıyo..tabii uzun sürmüyo o ayrı..
Ağzın bal yesin bebeim yaaa!!! Asablarım zıpladı resmen!! Bide hemen ilaça yönlendiren cinsler var. Şöyle oldu hemen şu ilacı ver böyle olduysa bir diğerini!Töbe töbeee! Şimdi yine dellendim!
Fili tuttuğum yerden bir de ben tarif edeyim...: Bumbo Bebek Koltuğu nedir, ne işe yarar? kullanan bir anne anlatmış canım ama her bebek sever mi bilmem
Ben de bumbo istedim eşim mamas&papas almış bugün baya oturdu içinde sevdi sanırım :)
Bende öyle yaptım canımBen sana sordugumda sepetteydi sayfayi refresj ettim urun tukendi dedi. Diger gri maviden aldm ben.
Ahh dünüş ya onu sepete attım birde ayakkabı bakıyordum ben ayakkabı bakarken bitmiş
Ah be dünüş tanıtım yaparken Selim fularsız kaldı iyimii
Bidahakine al sonra gel tanıtt tatlışım
Sende mi fulara güldünKedicik çok geçmiş olsun canım insan çocuğu olunca daha iyi anlıyor anne baba olmanın zorluğunu yazlığınız mı vardı Bayramoğlu'nda
Mincim: hep geçerim önünden ama hiç denemedim bahsettiğin yeri yakın zamanda gideceğim saol tavsiyen için
Cucu: canım çok geçmiş olsun bahsedilen tek dozluk ilaç monurol hamileliğimde çok kullandım ama emzirirken kullanılıyor mı bilmiyorum dün de söyledim bügünde söylüyorum maydanoz kaynatp için faydasını göreceksiniz
Mylovel: nabalım canım iadesi yok bunların olmamış bu diip geri verelim :) işin şakası bi yana Allah eksikliklerini göstermesin tabi ama özgürlüğüne düşkün olunca İnsan çok zor oluo
Med: ah canım ahh alıp okuyamadığım kitaplar izleyemediğim filmler yaz kış yerimde durmazdım şimdimi anca bakkala markete oda koşa koşa ve önümüzdeki 5 yıl sanırım böle geçeçek
Suloz : gene çok güldürdün beni :))
:)))) alemsin. Önce al, sonra DUYUR bari bidahakine, kiyamam sanaiyi kalpli arkadaşım benim
Eki Görüntüle 893871
An itibariyle Asu kusum :))
Bende öyle yaptım canım
Ahh dünüş ya onu sepete attım birde ayakkabı bakıyordum ben ayakkabı bakarken bitmiş
Sende mi fulara güldün
Öyle yapcam valla kedicimm haberdar edeyim sizi dedim
Eki Görüntüle 893871
Eki Görüntüle 893871
Eki Görüntüle 893871
Uyumamis miydi o yaaa :)))
Bakışlara gel yaa ama annesi izin verirsen ısırmak istiyorum bu kuzuyu
Oy citlembik seni Gözlere bak cok uykum var ama uyumuycam iste diye direniyor belli yerim seni çitir çitir
Gozler kizarmisss ama direncli kizz uyumuyoo :-D masallah yerim seni ;-)
Cok uyumus bi bakiyim annem bensiz neler karistiriyo diye acmis gozlerini :) hakkini yemiyim simdi yegegimi yemeye firsat bulabildim.
Isirabilirsin teyzesi :))
Direnisci kizim benim. Herseye de direnilmez ki
Cok uyudu ya ondan kizarmistir gozleri ahahah findik kurdum.
Onun o şaşkın halini yesinler , maşallah Cook tatlısın kuzum sennnKızlar kar yağışını benim sıpa böyle izledi dün, şaşkın şaşkın :)Eki Görüntüle 893164
Ne oldu canım son durum , geldi mı sagsalimKızlar Esım uçağın icinde mAhsur kalmış dokuzdan beri uçağın icinde kalkmaya da inmeye de izin yokmuş
Coook gecmis olsuuunBebişlerini paylaşanlar maşallah bebeklerinize..
Ben gece hasta oldum şimdi doktordan geldik iğne vuruldumve kızımı emziremeyeceğim doktor geçmez dedi ama iğnenin içeriğine baktım şimdi geçer diyor kızıma ne vereceğim 1 gün boyunca bilmiyorum canım çok sıkkın keşke gitmeseydim. eşime dedim gitmeyelim diye götürdü zorla
Oy ne sevimlidir o gidişi simdi , azmine hayran kaldım, aceleci bebisbizim kız da doymamaya başlıyor, akşamları mama takviyesi yapıyorum aptamil. bunun yerine ek gıda mı versem acaba? sizler başlamışsınız ben de sorayım bakalım doktora yarın 4.ay kontrolüm var. Ben soğuk havalarda önlem olarak sabahları bi-iki kaşık ıhlamur içiriyordum ama bitki çayları bebişlere 1 yaşına kadar ağır gelir böbrek yetmezliği yapar diye duydum. Onu da sorcam doktora hasta olmasından çok korkuyorum çünkü.. Zeyno göt ata ata ilerlemeye başladı kızlar:) bizim yatakta uyutuyordum gündüzleri ama artık koyduğum yerde bulamıyorum, kendi kendine yol almış oluyor. Böle tersine emekleyen bebişler var mı bizimki gibi,
Allah kolaylık versin canım ya , biran önce düzene girer insallahBunalımdayım! İşyerinden çok iş gönderdiler tam sırasıymış gibi... Asunun durumlar 3 gündür aynıannem gelebilse keşkeee gelemiyor oturup ağlıycam birazdan.
Aynennnn benn, had safhada gözaltı morluklari ve sinirli bedenLen bıraktığımda kek, börekle Cücü'yü çağırıyordunuz, geldim şimdi de kebap konuşuyorsunuz:)) Zaten uykusuzluktan mı, emzirmekten mi nedir sürekli aç bir zombi gibi dolaşıyorum ortalıkta, ne yapıyonuz?? Saat 10.15 ve 10.30 da uyuyan çocuklarım saat 7 ve 7.30 da kalkarak kendi rekorlarını egale ederken, güccük olanı gece de 3 kere kalkmışken, böyük olanı da her gece bir kere ağlayarak burnum tıkalı anne deyip deyip, bunun için önerdiğim çözümleri de kabul etmeyip beni çıldırtırken ve ben de gözaltlarımda morluklar ve sinirli bir bedenle dolaşırken olacak iş mi bu:))
Ayyy kızlar şu cağ kebap var ya, çok gözel. Bir de ben şanslıyım Erzurum da cağ kebap yeme fırsatım olmuştu. Yiyorum yiyorum yeni şişler geliyor önüme, uleyn yeter yiyemeyeceğim artık deme noktasında söylediler. Meğer ben tamam yeter getirmeyin demedikçe yeni şişler gelmeye devam edermiş. Otele gittiğimde cidden kusacak noktaya gelmiştim artık ne kadar yediysem:))
Gecmis olsun canım ya , Allah şifa versinİlker yine düzelmedi,hapşırıklar uyuduktan sonra boğazına takılan şey ne ise öksürtüyor vee bide sesi kısıldı yavrucuğumunayy ağladığı zaman bende ağlıcam nerdeyse çok garip ağlıyor bide sesi kısıldı (gerçi bi bakıma başım dinlendi cırtlak sesinden :)
baktık geçmiyor bu sefer dr.asist verdi onu denicez.çok kötü değil Allahtan ama içim rahat etmedi işte.. burnu tıkalı temizliyorum ama bişey görünmüyor varsada genizde var ordan hırıltı sesi geliyor zaten. gitmişken kilo boy kontrolü oldu yarın 4.ay bitiyor çünkü. boy : 66 cm kg: 9 200 :S 15 gün öncede 8:900 kg idi :44: geçmezse gelin bhar veririz dedi .. benden böylee
geçmişi okumaktan pes ettim bir iki alıntı gördüm onları cevaplayayım hemen :)
geldi yavrum geldii .şimdide gidiyor
Canım benim çocuklar o tahilli mamayı hic sevmemişti , tadı kötü heralde , hic yedirememistimartık kocaman bir PESSSSS edip direk yazıyorum kızlarr.......günlerdir geçmişi takip edip bitirip bitirip alıntılar yapmaya çalışıyorum. ben de iki laf edeyim diyorum ama nerdeeee..birşey oluyor kalkıyoum alıntılar uçuyor gidiyor.
çok sıkıldım ben artık yaa hergün aynı şeyleri yapmaktan yalnızlıktan çok sıkıldım. tam bir senedir evdeyim!!!! koca gebeliğim yatarak geçti. tedavinin başından beri sorunlar sorunlarrr inanın daraldım artık..canım kızım gözümün nuru yannımda ama allahın gücüne gitmesin bazen şöyle bir günü tek yaşasam diyorum. kendime ait hiçbirşey yapamıyorum. kafayı evle bozdum onu yap bunu yap kızı doyur derken gün bitiyor.böyle düşününce de vicsan azabı yaşıyorum. sen bu bebek için neler yaptın diyorummmm.offf böyle tuhaf bir ruh hali işte.
bebeklerin fotoğraflarını görüyorym ara ara allah herbirini korusun hepsi inanılmazz güzellerr...
biz bugün 5. ayımızı bitiriyoruz allahıma şükürler olsun. dün kontrolümüz vardı. kızım 69 cm 7210 gr tartıldı. hiç iştahı yok güzel kızımın çok üzülüyorum(( zorlaa ite kaka biberon sokuyorum ağzına. neyseki bugün itibariyle ek gıdaya başladık. yarım çay bardağı elma suyu içti. çorbasını hiççç sevmedi. kaşık mamasındaydı umudum ama onu da zor yiyecek anlaşılan..5 ay süt sağdım sürekli bıktım sağmaktan benim çoğu vaktimi o aldı düşününce aslında. çoğalması için neler neler yaptım. nerdeyse hiç emmedi kızım bu vakte kadar geldiğimize şükrediyorum aslında.artık acıyana kadar sağmıyorum 2 günde bir 100-120 cc cıkıyor. bıtsın dıye beklıyorum ınanın bıktımmmmmmmm.........
sizler ek gıdaya geçtiniz mi??? neler yapıyrosunuz?? birkaç arkadaşı geçti diye biliyorum ama isimleri aklımda yok. neler yaptığınızı belki paylaştınız ama bir kez de benim için paylaşırsanız çok sevinirim. ben tahıllı aptamil gece kaşık mamasını aldım. onuda sevmedi arı mama aldım onu begendı ama aptamıl dururken onu vermek ne kadar dogru bılmıyorum
birde şey sorucama kızlar size bebeişlerinizin hal ve hareketleri nasıl neler yapabılıyorlar nasıl vakıt gecwırıyorlar çok merak ediyorum. özellikle MEDCEZİR seninle biz yakınız senin bebeğin topiğin ilk bebeğiydi bende 3. sanırım. nasıl bebeğinin gelişimi oyun oynuyormusun onunla. benim kızım 1 haftadır dönebiliyor ayakalar havaa sürekli çırpınıyor emeklemek için ama elerini bayağ bir geliştirmesi lazım daha...oyun halısında 15 dakıka duruyor durmuyor sıkılıyor ona yetemıyormus gıbı bır hısse kapqılıyorum..............
aklıma gelenlerı yazdım bıraz karısık ve kopuk bır yazı oldu ama bu sefer yollamayı kafaya koydum ondan böyle oldu :))))
sağlıcakla kalın,,iyi ki varsınız...
Onun o şaşkın halini yesinler , maşallah Cook tatlısın kuzum sennn
Ne oldu canım son durum , geldi mı sagsalim
Coook gecmis olsuuun
Oy ne sevimlidir o gidişi simdi , azmine hayran kaldım, aceleci bebis
Allah kolaylık versin canım ya , biran önce düzene girer insallah
Aynennnn benn, had safhada gözaltı morluklari ve sinirli beden
Bu arada anne tarafım erzurumlu , bayılırım çağ kebaba
Gecmis olsun canım ya , Allah şifa versin
Bu arada ılker kilo konusunda aşmış , maşallah deyimde tosun olmus tam yemelik
Canım benim çocuklar o tahilli mamayı hic sevmemişti , tadı kötü heralde , hic yedirememistim
Gule gule kullanin medcim, cocuklar oturuyorlarsa zaten hepsinde oturularmis, oturmazlarsa ne alsak fayda etmezmis.
Eki Görüntüle 893871
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?