- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #66.941
Kızlar kar yağışını benim sıpa böyle izledi dün, şaşkın şaşkın :)Eki Görüntüle 893164
Oyyyyyy cin gibi kuzuuuuuum cinnnn
Ohhh gözün aydin canim rahatladim valla
Günebakan'cım kızın çok tatlı ama o gözler de hiç uyuyacak mod göremedim ben:))
Tebrizi Allah şifa versin, çok üzücü.
Saol canımcım maydonoz suyunu bende duydum onuda yaparım CNm saol :)
Tüh be dünüş neyse artık olmadı HM den bak bu arada geçmişi okuyamıcam sohbet uzun gibi yarın okurum uyusam ii olcak öpüyorum en kocamanından favori dizim bitti aramızda kalsın çok seviyorum o diziyi ya çok doğallar tavsiye ederim .yarın güzel bi gün olur umarım hepimiz içingüzel rüyalar
Supersin Parme'cim ne guzel anlatmissin. Yatii 21'e cekebildin mi?
Canım bu işin aslında tek bir püf noktası var sabır ve motıvasyon gerci senin ne kadar sabırlı oldugunu kızını altı ay sagarak anne sütü ile beslemenden biliyouruz.
Su an gunduz uykuları ıcın herhangi bir yöntem uygulamıyorum bu ıkıncı adım olcak sadece ne olursa olsun sallama hatta memede uyumasına dahi izin verme bırak kendi kendine uyusun biraz zor olcak biliyorum ve ben su an bunu yasıyorum ama düz
Saat dokuz gibi uyumasını ıstediğim icin bes gibi gece cayı iciriyorum bir kac gune onu kesicem surekli verilcek birsey degil.
Rutin cok önemli hergun aynı saat aynı işler yapılmalı bu işe kalkıstıktan sonra anladım kı inci sadece bunu istiyormus sımdı cok daha mutlu ve inanmıyacaksın gunduz uykusu bilmyen inci nerdyse birbucuk saattir hala uyuyor ( bunu gündüz bir gibi yazdım  )
Aksam yedide yemek yiyoruz o arada yanımızda duruyor sekızde calışmalara baslıyoruz önced babası ve ben seviyoruz yorucu olmayan fasaliyetler okşsama falan filan sonra ben güzelce emziriyorum karnının tok oldugundan emin olmak gerekiyor sen normelden 30 cc falan fazla sut verebıiırdsın ne de olsa goruyorsun ne verdiğini kesinlikle gazı olmayacak altı temiz olacak .
Kızını ne rahatlatıyor ıse müzık olabılır dönence ninni onu ac rahatlasın ben birinden sıkıldıkca digerine geciyorum gevsesin kucagıma alıyorum biraz evde yuruyorum koridorda (my honey den alıntıdır  )poposuna yavas yavas vuruyorum ama asla kucagında hoplatmak sallamak yok .Tenimi tenine degdiriyorum kafa kafaya duruyoruz )
Uykusu geldiğini gordüğün an cok iyi izlemen gerek inci kafasını gögsume gömüyor elleri ile yuzunu ovusturuyor esniyor kacırmadan bu uykulu anını hemen yatagına yatırıyorsun bu arada bizde ninni acık oluyor baslıyorum kıcına )tracy sırtına dıyor ama biz yuzustu yatırmadığımız icin kıcına yapıyorum ben pat pat vuruyorum bir yandan sist sesi durmadan bazen eee diyorum baktım aglayacak gibi dikkat dagıtmak icin aaaa sesi cıkarıyorum ama asla yuksek yada cok alcak bir tonla sinirli degil arya söyler gibi (bunuda esşm buldu  )onunla savasmıyorum onu dinliyorum
Bu arada kıcına vurabilmek icin ben kundak kullanmıyorum ince bir battaniyeyi altına gecirip bir ustune dogru sarıp elimle kendime doğru cekiyorum sabitleniyor böylelikle yana dogru yatmıs oluyor kıcına rahatlıkla vuruyorum (hehe kendi ıcadım ) belim cok agrımasın diye cunku egılıyorum sanki onla yatar gibi yanında hissetsin diye besiğine simdilik koltuk minderini koydum üstüne carsaf serdim bir kac güne onuda kaldırcam .
Agiamadıgı surece buna devam muhakkak esınden annenden birinden yardım al cok uzun suruyor ınsan yoruluyor aglarsa al kucagına sil bastan sakinleştir, yuru korıdorda, konus sevgi sözcukleri söyle .sustugu sakinlediğ an tekrar yataga ben bunu belki 30 kere yaptım yatırır gibi yapıyosun baslıyor aglamaya kaldır tekrar sussun tekrar yataga benim yöntem biraz karma yöntem oldu tracy my honey ve parme karısık yöntemi 
Pes ediyor bir sure sonra .bu arada eline uyku arkadası verdım cunku emzik yok bizde. bir bakıyorsun uyuya kalmıs 10 dk sonra tekrar kalkabilir yılmadan tekrar deniyorsun. arada acıkırsa yıne besle .uyku suresi ıkı gunde arttı bakalım bende yolun basındayım daha ne olacak
he he en sonunda becerdim . en basta yapmam gerekeni en son yaparsam böyle olur işte alt tarafı teli kapatıp actım :)
Canım benim çok çok teşekkür ederim çok uğraştırdım seni hakkını helal et.
Rica ederim tek ise yarasın da . İyi bir yazı olsun istedim kullanmak isteyen herkes uygulayabilsin diye umarım becerebilmisimdir
en kısa zamanda deneyeceğim şöyle dinlenmiş ve gergin olmadığım bir günde eşim de evdeyken. canım gündüz sallıyor musun peki?
Kızlar mama sandalyesi alan oldu mu ? Geçen konusu geçiyodu sanırım 1-2 kişide vardı 1.5 ay sonra destekli oturmaya ve ek gıdaya geçicez hafiften bakmaya başlıyım diyorum ben de. Almışken kullanışlı olsun diyorum kullanıp memnun kalanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim :))
Hayır kesinlikle sallamayı hayatımızdan çıkardık eger denersen sende sakın sallama gunduz bir kere kendi uyumayı başardı diğerlerinde mememde uyudu uyandırmadım bende . Evden dışarı çıkmanız gerekmeyecek eve misafir gelmeyecek bir hafta olsun başladığında birde bu sist pat yöntemi altı aya kadar bebisler icin prameture icin nasil bilmiyorum kitabın tamamını okumadım ama okumak istiyorum denk geldikçe senle paylaşırım ne kadar erken o kadar iyi
Canım oğlumda 13 ay adet olmadım , merak etme bir sorun yoktur insallah
ya evet bir de bu konu varr... ben neden hala adet olmuyorum!!! acayip
gerdi beni öyle çok fazla sütüm filan yok tamamen anne sütüyle besleyen arkadaşlar bile adet oldu ben olmıyorum.. birde dikişlerimin sağ tarafı çok acıyor çoğu zaman bir sorun mu var diye aklım çıkıyor 6. ayda kontrole çağırmıştı dr um neredeyse bu ay gıdecektım kızı kontrole gotrudugumde. ama kotu bırsey duymaktan kkorktum sanırım...:18:
bu durumda gözün aydın beklebekle diyorum sana
Ne guzel yazmışsın lepistes gercekten , gözlerim dolduhehe hayırlı olsun..
canım inanki zroluğunun en büyük kısmı süt sağmak bunu ben de yaşadım. bir yanım bırak sağma dedi diğer yanım artık ne kadar sütümü içerse okadar faydalı bebeğime diye düşündüm halen öğlenleri iş arası eve gidiorum koştura koştura 50 cc süt sağmak için yavrumu görmek için. inan yemek yemeye vaktım kalmıyor.yoruluyorum hem de çok. ,
ama geçecek bu günlerde.
bebek doktoruma sütümü sağarak veriyorum dediğimde tebrik ediyorum sizi hiç kolay iş değil dedi.ve tanıdıklarımda var bebek emmeyince sağmaya uğraşmayan. sen emek verdin evet en yıpratıcı en yorucu süreç ama bu günlerde geçecek ve biz bebeklerimiz büyüddüğümüzde hem yüzümüzdeki kırışıklarda hem bebeğimizin gülen gözlerinde hep bu emeklerimizi görücez.
akşam saat başı uyandı sıpam ama artık okadar alıştımki onun beni yormasına ve uykusuz işe gitmelere gelecekse evladımdan gelsin yorgunluk onlar dünyalara bedel. uyuyamasamda geceleri babasıondan ve benden başka kimsenin bakmasını istemiyorum.
bıktım deme nolurr bıkmadın sadece yoruldun :) azcık daha kaldı :)
bazen bende diyorum off gıdım gıdım sütle uğraşıyorum:) süt sağarken anneme diyorum ''ayy doldu taştı tencere getirde koyalım sütü:) ''
bitse bitmiyor doyursa doyurmuyor öyle idare ediyoruz bizde napalım rızkı bu kadarmış yavrularımızın.
Canım sadece sıkıldın , yaşadıkların cok zor , eminim ki bi mola verebilsen gene kızını özleyeceksin , annelik bu iste , bu günlerde geçecek , dillenip dertlerini anlatmaya başladıkları zaman çok daha rahat olacakdesteğin için çok teşekkür ederim leptises. yazının içeriğinden iyi niyetin ve anlayışın nasıl da belli....
ama kullandığım bıktım lafı ne kadar kötü bilsem de bu sadece sütüm için değil inan bana. her aşamasını öyle sancılı ve zorluklar içinde yaşadım ki öyle bir terim kullandım. allahım affetsin......gerçekten çok zorlandım. bir senedir gün yüzü görmüyorum ben. yaşadığım acılar vs.
bu süt olayında da yaşayabileceğim bütün olasılıkları yaşadım. uçları yara bere oldu kanadılar. mastit oldum!! iki gıdım sütle yarıldı diye ne sağabilmiştim nede emzirebilmiştim. ama yılmadım!!!
bir yandan da nasıl çoğalır diye kürler ilaçlar kullandım. artık sona geldik içim rahat ama dediğin gibi fazlasıyla yorgunum. kızım vaktinde doğsa belki bol bol olurdu. neyse geçti gitti artık.
Bi arkadas bebeğinin giysisini kokluyordu isyerinde, sütü daha cok geliyormuşcanım dur sakin ol
en az 10 15 dakka sağmak gerek bu birincisi
ikincisi de benim pompanın kullanma kılavuzunda ne yazıyor biliyor musun eğer sütünüz gelmezse brbrğinizi düşünün!
sen de öyle yap gerçekten artıyor inanamayacaksın
Gecmis olsun cucum , dr dayken duru ya ben bakardım ha 3 ha 4 , evde şenlik olurduSaol parmişkom sürekli wc şimdi tutuyom ilaç etki etsin diye bide bol su nereye kadar
Seksimi benim Tlf arksım diye değiştirdi valla bu dünüşüm dilinden yazında 30 kere okuyom yine yanlış yine yanlış
Saolun canlar
Yok canım iyi dusun iyi olsun , kötü bisey yoktur insallah Allah'ın izniyleadet olayım adet olayım diye bekleyeceksin deseydiler bana bundan iki yıl önce hadii canım sende diye gülüp geçerdim
benim ağrılı sancılı olur adetlerim.
ama daha öncede yazdığım gibi hormonlar vs sağdaki ağrı sancı bitmek üzere olan süt,,,eeeeeeeeee nerde kaldın diye endişe ediyorumm
4. tüp bebek tedavisinde kavuştum yavruma daha öncesinde iki kürtaj histeroskopi ameliyatları filan rahimimi fena yordular endişem bundan cnm. olurum elbet ama insanın ruhu yıpranmaya görsün hep kötüyü düşünüyor işte....
Oy kuzu yatmadın mı sen daha , benim uykularım sana gelsin , guzel guzel uyu da annis dinlensinEki Görüntüle 893871
An itibariyle Asu kusum :))
kızlar merhaba.. bikaç gün önce silikon uc kulandığımıve kurtulmak istediğimi yazmıştım...korktuğum başıma geldi bebeğim amip olmuş:ağlyor mıniğim, çook.. doktor surup verdı. bulunduğumuz ilde salgın varmış, çeşme suyundan da kaynaklanabilir dedi( yıkamak için kullanıyoruz) damacana suyu kullanacağız artık. ama sındırım yoluyla geçtiği için baş şüphelimiz silikon ucsizlere ve okuyuculara yazmak istedim.. başka bebekler bu acıyı çekmesinler...bebeğin acı çekerek ağlaması çok kötü... o ağlıyor ben onu koruyamadığım için ben ağlıyorum..
işte böyle
anladım canım o zaman biz biraz geç kalmış olabiliriz :)) şu k,tabın tam adı nedir yahu alayım bari
Bugun tam 4aylik olduk kontrolumuz vardi. 6600g ve63cm olmuş kuzum. 700g almis ve5cm uzamis. Doktor cok iyi dedi mamayi 1e dusur yettigini dusunuyorsan aranmiyorsa hic verme dedi. Cok sukur. Benim sutum 80 90ml ancak oluyor dedim. Doyuyormu dedim. Doyar dedi doymasa bu kiloyu almaz dedi:)
Tattirmaya baslayalim dedi. Elma havuc ile basla ve bes gun ayni seyi vereceksin dedi. Bir cay kasigi dedi. Iki yemek kaşığına kadar arttir dedi. Sonra besinci ayi gecince yogurt tattiracaksin ve devam sutuyle calacaksin dedi. 5 inci ayda meyve ve yogurt iki ogun tattiracaksin. 6 inci ayda corba ile devam dedi..
Bende sordum 6aya kadar sadece anne sutu deniyor neden basliyoruz dedim. Zaten anne sutu ile doyacak, bunlar damagi tada alissin diye tadimlik asla doyurmak icin degil dedii. 6ayda sorun yasamasin diye dedi. Ve eger bunlari yemek istemezse asla bebegi zorlama dedi. Bazi bebekler 6 aya kadar istemeyebilir dedi israr yok dedi.
Demir ilacini saglik ocagi verince 4 damla ver dedi.
hamdolsun uyku problemimiz hiç olmadı bu yüzden ben kızıma bi yöntem uygulamıyorum acaba yanlışmı yapıyorum???
uyku zamanlarını kendi belirledi ve ben onun uykusunun geldiğini mızırdamasından anlıyorum emziriyorum ve emerken uykuya dalıyor birde ben çalışmıyorum bu yüzden üstünde durmadım emerken uyumasında bi sakınca görmedim ama ileride zorlar mı bu durum beni?
Ya öyle mi, benim anneannem teyzelerim filan ordalarAdasim cok ortak yonumuz cikiyor. Biz de hem anne hem baba tarafi Erzurumlu.
Bende bende ailecek favorimiz hüsne , esim dalga geçiyor sen gibi yiyor sürekli diyeSaol canımcım maydonoz suyunu bende duydum onuda yaparım CNm saol :)
Tüh be dünüş neyse artık olmadı HM den bak bu arada geçmişi okuyamıcam sohbet uzun gibi yarın okurum uyusam ii olcak öpüyorum en kocamanından favori dizim bitti aramızda kalsın çok seviyorum o diziyi ya çok doğallar tavsiye ederim .yarın güzel bi gün olur umarım hepimiz içingüzel rüyalar
Sanmıyorum canım ya , zamanla düzenini kurar büyüdükcehamdolsun uyku problemimiz hiç olmadı bu yüzden ben kızıma bi yöntem uygulamıyorum acaba yanlışmı yapıyorum???
uyku zamanlarını kendi belirledi ve ben onun uykusunun geldiğini mızırdamasından anlıyorum emziriyorum ve emerken uykuya dalıyor birde ben çalışmıyorum bu yüzden üstünde durmadım emerken uyumasında bi sakınca görmedim ama ileride zorlar mı bu durum beni?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?