2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tatlim benim opuldun , Of ben gelsin öyle rahatlıycam haftaya da Paris gezisi var

Beraber gitseniz keşke canım ya

Çooook güzel anlatmişsin ve çok iyi gidiyorsun. Uyarlamalarına bayildim.
Benim oğlanin uyku sorunu yoktu ama 1 haftadir gunduz çok az uyur oldu ve 2 gün önce de 2 saat sürdü gece uykusuna geçebilmesi.
Hal böyle olunca biz de dün sss pat yaptık ama seninki gibi karma şekilde. Kundak yapmadik. Emzik kullandik. Sss derken ara ara mizildandiginda yaptik. Sirtina da sadece (yan yatiyordu) kendini gerdirip huysuzlandiginda usul usul pıtladık.
Bizim oğlanda işin sırrı o dalana kadar yanından ayrilmamakmış. 20 dk falan beşiğinin başinda oturuyorum.
Onu da eşim keşfetti. Ben kendi dalabilsin ogrensin diye yatirinca odadan cikip ağladigi zaman dönüyordum emziği cikmiş oluyordu onu verip konuşmadan ve göz göze gelmeden çikiyordum. 5 6 defa tam totomu koyarken ağlamaya baslamisti son zamanlarda. Huylari değişiyor demek ki. Tam öğrendi derken başa donebiliyormuşuz.
Bunda da yan komşuya gidişimiz ve orada uyuyamamasinin etkisi oldu bence. Bozdum çocuğu ((((
Neyse uzun yazdim belki faydasi olur birimize.
Az önce yatirdim başında beklemem ve dalmasi 10 dk sürdü. 2 3 kere içini çekiyor o zaman anliyorum dalmak üzere olduğunu. Patpatlamadim bu sefer. Mizildandiginda sssss dedim sustum, çok huysuzlanirsa karnini ya da sirtini hafifçe saat yönünde ovaladim.
İste boyle. Gitgide müdahaleyi azaltip gene kendi kendine uyur hale getirmeye calisicam planim bu. Fabrika ayarlarına geri dön

Sag gogsumun ucunda beyaz bir kabarti olustu ve agri yapiyor. Ne oldugunu anlamadim. BEnzer seyi yasayan var mi?

Geçmiş olsun canim bilemedim. Sut kristali gibi birşey mi yoksa pamukçuk ya da mantarimsi mi? Bebeğinin agzinin içi beyaz mi?

Harikasin canim devam....

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun canım tedaviyle hiçbir şeyi kalmayacak minnoşunun üzülme.

Bide slikon ucu nasıl steril ediyordun canım? Sadece musluk suyunda yıkıyor muydun yoksa kaynatıyor muydun? Ben bu sterilazyon konusunda çok pimpirikliyim sanırım.

Hayır sallanan beşik değil. Çocuğun içinde dönemeyeceği kıpırdayamıyacağı kadar küçük birşey. Sandlye gibide olabiliyor. Robot gibi yatıyordu çockuk ben gördüğümde.

Abin için çok üzüldüm çok acı bir kayıp ailen çok acı çekmiştir eminim. O şimdi cenette mutludur olan arkada kalana oluyor Başınız sağolsun canım.

bencede akşam gezmeleri yok artık düzen oturtmak hiç kolay değil benim kızım gündüzleri bazen 2 saat kadar uyuyo bazı aralarda yarımsaat kadar akşam saat 8 e kadar 4 saati tamamlıyor uyanık olma süresini arttırmaya çalışıyorum sürekli oyunlar üretiyorum saat 8 de odamıza geçiyoruz loş ışık yatağımıza yatıyoruz üstümüzü değişip konuşuyoruz dönenceside açık oluyo onu iziliyoo hernedense bi enerji gelio çocuğa o anda kıpır kıpır oluyoo :) mamamızıda yiyoruz öpüşüp koklaşmaya devam gazımızıda çıkarttıktan sonra ışıkları dönenceyi kapatıyorum kucağıma alıp odada yürüryüp ninni söylüyorum hep aynı ninni biraz zaman geçince yatağına koyup öpüyorum konuşuyorum emziğini veriyorum mızırdanırsa bekliyorum hemen gitmiyorum genelde emziğini çıkarmış oluyo eller bşında emzik ağzında uyuyor sıpacım :) saat 20:45 gibi dalıyo uykuya gevce 12 gibi uyanmaıyo ama ben son kez mama içirip yatırıyorum sabah 7 ile 8 arası kalkıyo maşallah kuzuma misafirde olsa aynı saatte yatağa geçioz taviz yok bne 10 gündür uğrasıom bakalım ne kadar devam edeck böyle inş dajha ii olur

Son düzenleme:

Of çok zor günler gecirmissin ve geciriyorsun da hala sanirim. Umarim bir an önce uykusu da düzelir yoluna girer bebeğinin. Arada bir katil sen de sohbetimuze, açilirsin biraz.

Bacakların tutmamasi olayini (doğumla alakasi yok daha önceden) ben de yasamistim. Gerçekten korkunç birşey. 1 hafta sürmüştü benimkisi. İnsan hep öyle kalicam saniyor. Ben en ufak şeye ağliyordum o dönem.

Oy ne gunlerdi simdi hatirliyorum. Annem çalisiyordu akşama kadar, eşim (o zamanlar erkek arkadasimdi) vardiyasini gececi yapip gündüzleri geliyordu. Bana yemek falan hazirliyordu nazimi çekiyordu. Sonra o uykusuz haliyle bir de işe gidiyordu.
Zaten evlilik teklifine bu olaylar sayesinde sicak bakmaya baslamistim. Her işte varmis bir hayir. İyi ki evlenmisim beaaaaa

Oyy gözlere bak asunun maşallah sana küçük prenses :)
Iyiyim canım çok şükür hala hafif yanma var ama geçiyor
Süper dizi canım ya karakterlere bayılıyorum arifeyi diyosun sen

Saol fındığım geçti gitti inş :)
Ayy Canımsınn ya bi eksiğin duruş valla CNm aklıma gelmedi değil hem sen burda değildin hemde dışarı çıkarıcaktık sanada bıraksak arabayla gittik geldik ama bundan sonra bi darda kalırsam söylerim
Hüsne süper zaten canım ya ondan sonrada arife ve eşorfman sevdası ayy bide dore bu diyoya puhahaa Mahirin yanına giderken

kızlar, iyi sabahlar. ayrı ayrı alıntı yapamadım. yani beceremedim. temennileriniz için teşekkür ederim. doğum olduktan sonra benim bebek memeyi almadı. daha doğrusu emmedi sadece uyudu. topuk kanı almak için doktor yarım saat uğraştı uyansın diye. bu esnada emmez ise sarılık olur dediler. ben emziremiyorum, bebek emmiyor... sabah altıda doğdu..öğlene kadar uğraştık. göğüs ucu yok dedi ebe ondan almıyor. sonra bu silikon ucu aldık. öyle başladık..
ya ben her hafta bir tane kullanıyordum ve atıyordum.ve sadece musluk suyunda yıkıyordum. sudan mı yoksa silikondan mı bilmiyorm ama olmuş işte.. son bir haftadır ishaldi, huysuzdu,uykusunda ağlıyordu. normalde 10 gibi uyurdu. gece ikilere kadar uyuyamıyordu yavrum...ilacı kullanmaya başladık:flagyl. verdiğim ilk saat ağlıyor ama sonra huzurlu. Allaha şükür. keşke ablamı annemi dinleyip hiç başlamasaydım. ablam demişti ki kendi göğsiünü açtı ve gösterdi; ben iki çocuk emzirdim. seninki de eşşek gibi emecek dedi:) ama ben emziremediğim için başladım. bebeği ben, göğsümü ablam, bebeğin kafasını annem tutuyordu:))) ben beceriksizdim. öyle işte.. musluk sularına dikkat!

Senin için açicam bi hesap :))
Face'te ekkesmek isteyen olursa ozelden yazsin :)
Cucum mesaj kutun doluydu, o kadar actirdik sana da beni niye kimse eklemiyo demeyesin

Parmisim neler de yasamişsin canim benim. Allah rahmet eylesin, sizlere, sicacik aileme ömürler versin...

Âmin Canim sagol bu arada kocis geldi simdi :)

Oh :))))

Canım öncelikle gözün Aydın eşine kavuşmuşsun :)
Canımsınn ya abinin hikayesi çok acı bunu tekrar yazıp acını tazelemek istemezdim çok üzüldüm eminim cennetin en değerli yerini hak ediyodur

su an iki üç tane koyuyorum emzireceği yere. hepsini kaynar suyla yıkıyor ve peçeteyle kuruluyorum. bir tek sefer kullanıyorum. yine bir haftadan fazla kullanmıyorum.

Tamam sildim canımda zaten bi tane Msj vardı :44:şimdi yollayanikrdin
Dedim valla açtım ama bende ilk gün girdim sadece alışkanlık yok ya bide dün zaten hastalıkla hastaneyle geçti

Tamam işte İdoş da aynı öyle uyuyor elini ters çevirip alnına koyuyor ama o el düz durmuyor hani balerinler ellerini sanatsal kullanırlar ya aynen öyle yapıyor elini diyorum hiç anasına çekmemiş doğuştan kokoş

Sag gogsumun ucunda beyaz bir kabarti olustu ve agri yapiyor. Ne oldugunu anlamadim. BEnzer seyi yasayan var mi?

Bir kere hatalı eksiği icin olmuştu kabarcık krem ve zeytinyağı ile gecti ona mı benziyor ?

Burebir katılıyorum dediklerine o yüzden ben esime hep diyorum eve erken gel evden çalış o da öyle yapıyor yedide evde genelde

Beraber gidemeyiz ya incinin düzenini bozmamam hem gecen sene nerdeyse on gun kalmıştık beraber gerek yok artık bence

Uyku konusunda cok haklisin arada yalpaladikca ayar çekmek lazım her cocuk kendine ozel dogru

Gece yalnız uykusuz kaldık bugun birden dörde kadar uyumadı ama ben bu gece gök sabır gösteremedim bence ondan Esım yorgundu

Abin için çok üzüldüm çok acı bir kayıp ailen çok acı çekmiştir eminim. O şimdi cenette mutludur olan arkada kalana oluyor Başınız sağolsun canım.

Sagol tatlım ve diğer başsağlığı dileyen herkes

Öyle Abi'm ablam annem babam cok etkilenmişler ben o kadar değil tabi görmedim olayı ama etkilerinden etkilendim diyebiliriz sonra iste ben dogunca zaten abimin egitimi cok iyi gidiyormuş zaten ist. Unı kazanacağı belliymis babam da egitime cok onem verir cocuklarim okusun diye tası tarağı toplayalım unutalım diye gelmişler buraya :)

Puhaha kiz kokos valla bunlar begenmicekler bizi kocis dip o Eller konusuyo Sanki Allahim o Eller Balerin olucaklar basimiza bu arada Ben cok isterim zaten kendi secimi AMA guzel sanatlara gider ins diyorum icimden Bunun icinde kucuk yasta gerekeni yapmayi dusunuyoruz ahu banu kardesler

Burda bi arkadaş 2.5 yaşında baleye vermiş ben zaten idoşun o elleri görünce direkt o geldi aklıma ben de kısmese vericem 2.5 yaşına gelince :)) Ne kadar erken başlarsa o kadar çok esner. Bir de parmakları çok uzun piyano için çok uygun piyano ve keman çalmasını istiyorum. Ben göndereyim o isterse devam eder , isterse bırakır :))

Bende bende Ayy Harika olur evede piyano alirim zaten cok severim kizinmda konser verir ins canim biz gerekeni yapalim secim onlarin sosyal bi kiz olsun ya herseyi azda olsa hobi olarakta olsa bilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…