- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #66.981
Âmin Canim sagol bu arada kocis geldi simdi :)
Sevindim canım ya , iyi olmus sagsalim gelmis
Ankara'da buzzz su an - 10 derece
Fili tuttuğum yerden bir de ben tarif edeyim...: Bumbo Bebek Koltuğu nedir, ne işe yarar? kullanan bir anne anlatmış canım ama her bebek sever mi bilmem
Merhaba kendileri, bebekleri , gönülleri güzel ağustos anneleri
(Çoklu alıntı yapmayı beceramedim geçmiş olsun dileyen herkese teşekür)
Ben aylardır sizin yazdıklarınızı okuya okuya sanki sizi tanıyor gibiyim ayrı ayrı
hepinizin çooook iyi anneler olduğunuzu düşünüyorum
kısaca ben, yaşım 35 oğlum ozan ilk bebeğim
Hamileliğimde sata göre doğum tarihi 15 eylüldü ama ben erken doğacağını hissettiğim için eylül annelerini değil sizi okudum , aceleci oğlum 2 temmuzda gelmeye kalktı,Hastanede 3 gün yattım doğumu durdurdular sonrasında da 20 ağustosa kadar evde yattım yine doğum sancısıyla 2 gün hastanede yattım bu sefer durdurmadılar kendi durdu vs ve 2 eylülde sezeryanla geldi
3 hafta belden aşağısı felçli gibiydim annem ve eşim taşıyıp tuvalete götürdüler kabus gibi günlerdi bebeğim ağladığında kalkıp kucağıma alamamak kendimi hep öyle kalıcam zannetmek, doktor bu binde bir olur vs dedi neden olduğu belli değil yürümeye ancak 20 günlükken falan başladım. Annem 12 günlükken gitti sonra eşim yıllık iznini kullandı 26 günlükten beri tamamen yalnızım
Ozanın kusması ilk günden başladı ama normal ölçülerde idi annem gittikten sonra gittikçe artı kime söylesem çok kusuyor diye her bebek kusar fazlasını çıkartıyor vs dediler ama bir anormallik olduğunu hissediyordum ben. 1 ayda 500 gram almıştı dra kusmasını söyledim o da yan yatır gazını çıkart vs dedi pek tınlamadı açıkçasıdaha sonra daha da arttı kusması ve 5 kez acile gittik 3 ünde idrar yolu iltihabıdır diye idrar aldılar eve yolladılar eetesi gün arayıp idrar kültürünün temiz çıktığını söylediler. 4 .cü gittiğimizde artık yeter idrar vermiycem nesi var bulun diye bağırdım doktora. Refü dedi ve reflu ilaçları verdi hiçbir faydası olmadı, daha beyer oldu Kusması korku filmlerindeki yaratıklar gibiydi ,beşiğinde yatarken bir kusuyordu benim üstüm batıyordu, yada kucağımdayken yatak, altını açarken kustuğunda patikleri batıyordu, hani anamdan emdiğim burnumdan geldi diye bir laf var ya onun gerçek olduğunu gördüm çünkü emerken kusuyoru burnundan fışkıtarak, ve 5. Gidişimizde dr bu pilor stenozu dedi çocuk cerrahına gittik muayenede yok değil dedi ama ultrasonda var çıktı .
Devamı yarına
İyi geceler tatlı rüyalar
Not: Bugün ilk defa uyurken kusmadı ve ilk defa 45 dakikadan fazla gündüz uykusu uyudu bende diğer işlerin ve sizi okumanın dışında bunları yazabildim.
Doğduğunun 2. Gunu ölen bir ablam var o ayri Abi'm bizim aile icin tam bir trajedidir Canim ya
Doğduğunda ebe elinden düşürüyor yer musamba kayiyor kafası Duvara çarpıyor sakat kalıyor yuruyemiyor cok Zeki ve yakisikliymis anlata anlata bitiremez onu bütün sülale . 12 yadına kadar yaşıyor bir gun bir hastalanıyor anne ben yarın olcem diyor ertesi gun hakka kavuşuyor .
Ondan sonra babam kumar içkiye vermiş kendini sonra beni yapmışlar annem hep der sen doğacaksın sancım geldi kumar masasından alamadık babanı
Neyse gecmis zaman iste gömmüşler kalmış orda . Abim tabi kardeşimiz onun cok etkilenmiş onun ölümü ile iki Sene once yıllar sonra ilk kez bayramda memlekete gittik tüm aile . Abi'm dedi kalkın gidelim Erzincan'a belki buluruz mezarı bulamadık tabi
Kimsesiz bir cocuk mezarı bulduk oturduk dua ettik aglastik
Cok uyumus bi bakiyim annem bensiz neler karistiriyo diye acmis gozlerini :) hakkini yemiyim simdi yegegimi yemeye firsat bulabildim.
Isirabilirsin teyzesi :))
Direnisci kizim benim. Herseye de direnilmez ki
Cok uyudu ya ondan kizarmistir gozleri ahahah findik kurdum.
benimki toplamda 10 dk oturmadı (ki kendisi oturma manyağı şimdiden)
verdiğim para çöpe gitti
Devaminda insallah iyi haberler vardir cnm, Allah bundan baska dert gostermesin, yavrunla saglikli mutlu bir omur surun insallah...
Basiniz saolsunne acidir kim bilir, mekani cennet olsun melek abinin.
Eki Görüntüle 893871
An itibariyle Asu kusum :))
Parme'cim başınız sagolsun. Anne bana için ne büyük acıdırDoğduğunun 2. Gunu ölen bir ablam var o ayri Abi'm bizim aile icin tam bir trajedidir Canim ya
Doğduğunda ebe elinden düşürüyor yer musamba kayiyor kafası Duvara çarpıyor sakat kalıyor yuruyemiyor cok Zeki ve yakisikliymis anlata anlata bitiremez onu bütün sülale . 12 yadına kadar yaşıyor bir gun bir hastalanıyor anne ben yarın olcem diyor ertesi gun hakka kavuşuyor .
Ondan sonra babam kumar içkiye vermiş kendini sonra beni yapmışlar annem hep der sen doğacaksın sancım geldi kumar masasından alamadık babanı
Neyse gecmis zaman iste gömmüşler kalmış orda . Abim tabi kardeşimiz onun cok etkilenmiş onun ölümü ile iki Sene once yıllar sonra ilk kez bayramda memlekete gittik tüm aile . Abi'm dedi kalkın gidelim Erzincan'a belki buluruz mezarı bulamadık tabi
Kimsesiz bir cocuk mezarı bulduk oturduk dua ettik aglastik
BÜgün Esım olmadıgı icin ( onunla vakit geçirmesi icin beklememe gerek yoktu ) ve uykusu geldigi icin daha erken başladım çalısmaya
Yedide başladım 19:35 de uyudu onda kalktı on dk emdi yine uyudu :))
Bence mükemmel sadece 3. Gun bugun ,bakalım gece ne olacak
Offf parmişim yaa valla çok zor iş Allah kolaylık versin. İşe yaramaya başlamasına sevindim canım inş mışıl mışıl uykuları olacak inci kuzumun. Ben bu konuda Allahın şanslı kullarındanım hanfendi kucakta uyumak istemiyor yatağında rahat ettiği için kucağımda mızırdıyo yatağına yatırınca susuyoEliyle bi uyuma pozisyonu yapıyo Banu Alkanın bebek modeli ahaha. Hep çekip koyacak oluyorum unutuyorum çekip koyayım uykuya dalmak için elini nasıl yaptığını bi ara
Off çok tatlı olmuş annesi bu gözlerine bayıldım iri iri maşallah Allah hepimizinkini nazarlardan , kem gözlerden korusun.
Maalesef tutmadı canım yaaAyrıca bugün sayenizde eve adana sipariş ettim
Canım ben de bez istemiyorum ondan sordum zaten bence o muşambamsılar daha kullanışlı. Meyve suyudur, yağlı çorbadır kolay kolay çıkmaz onla mı uğraşıcam
Suloz yatarayak güldürdün beni. Söze bak yalnız yatarayak ahaha
Canım maşallah sütün ne güzel yarıyo anne sütünden obez olmaz topaç maşallah yaa :)))
Ben de nette ikeaya çok rastladım yakından göremedim ama netten baya eğreti geldi:26:
Kızlar kvdem oğlum kakasini yapsın duye dove kremle göbeğini ovmuş. Te allahım uyuz oldum dedımki anne ben bebek yağ sürüyorum başkabişey kullanmıyorum biley olmazmış. Kocamlada smyledım sürülmez 4 aylık o daha ddim.onun anası ya ya yapan bişey olmaz dedi ben yapsam kırk tane laf söylerdi. Ne pısırık adam ya bişey dıyemıyor valla uyuz oldum . Ya aynı şeyi kendi annem yapsa çoktan kalbini kırmıştım valla .
Canım üzme kendini yavrularımızı korumak için canımızı bile veririrz ama mikrop biryerden gelip bulaşıverir. Yapılacak birşey yok. Allah şifaversin.kızlar merhaba.. bikaç gün önce silikon uc kulandığımıve kurtulmak istediğimi yazmıştım...korktuğum başıma geldi bebeğim amip olmuş:ağlyor mıniğim, çook.. doktor surup verdı. bulunduğumuz ilde salgın varmış, çeşme suyundan da kaynaklanabilir dedi( yıkamak için kullanıyoruz) damacana suyu kullanacağız artık. ama sındırım yoluyla geçtiği için baş şüphelimiz silikon ucsizlere ve okuyuculara yazmak istedim.. başka bebekler bu acıyı çekmesinler...bebeğin acı çekerek ağlaması çok kötü... o ağlıyor ben onu koruyamadığım için ben ağlıyorum..
işte böyle
Günaydın kızlar.
Bir arkadaşımız vardı bebekleri 11 aylık olduoturamıyormuş. Dün eşim konuşmuş. Oturamadığı için. Doktora götürmüşler ve çok sıkıntılı günler geçirmişler. Proflar proflar. Bir tanesi hemen otistik bu çocuk demiş yıkılmışlar. Ama şu anda fizik tedavi görüyormuş iyiye gidiyormuş kas gecşekliğiymiş. Ben de yattığı yataktandır dedim eşime. Gerçekten öyleymiş şu küçük sallanan yataklar varya. Adını bilemiyorum ben üç aylıkken görmüştüm bebeği onun içideydi kenarlarına yumuşak yastıklar koymuştu ve onda yatırıyordu. Gece de bunda yatıyor demişti. Elektirikli kendi sallanıyor. Neyse sorun oymuş. Çocuk hiç haraket etmediği için kasları gelişmemiş. Çok üzüldüm zor bir süreç. Annelik bazen abartılı şekilde korumaya itiyor bizi. Aman rahatetsin aman üşümesin aman aç kalmasın derken gelişmelerini engelleyebiliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?