- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #66.961
Ya öyle mi, benim anneannem teyzelerim filan ordalar
Babam asker olunca çok gezdik biz , dogum yerim oyuzden Erzincan ama hic yasamadık orda
Cag kebaba bayılırım , gerci yemek olsun hepsine bayılıyorum
Bende bende ailecek favorimiz hüsne , esim dalga geçiyor sen gibi yiyor sürekli diye
Sanmıyorum canım ya , zamanla düzenini kurar büyüdükce
Ben sallıyordum simdi kendileri uyuyorlar bi caba göstermedim
Uyuyan ve kendi kendine düzeni olan bir bebek icin bence program uygulamak yersiz zaten birşey iyi gidiyorsa dokunmamak en mantiklisi
Bilmiyorum ama kitapta memede uyuya kalma gibi birşeye bağlanarak uyayan kendi kendine uyuyamayan bebislerin ileride büyüdüklerinde uyku problemi yaşadıklarını söylüyor .
Ya öyle mi, benim anneannem teyzelerim filan ordalar
Babam asker olunca çok gezdik biz , dogum yerim oyuzden Erzincan ama hic yasamadık orda
Cag kebaba bayılırım , gerci yemek olsun hepsine bayılıyorum
Bende bende ailecek favorimiz hüsne , esim dalga geçiyor sen gibi yiyor sürekli diye
Sanmıyorum canım ya , zamanla düzenini kurar büyüdükce
Ben sallıyordum simdi kendileri uyuyorlar bi caba göstermedim
Canım bu işin aslında tek bir püf noktası var sabır ve motıvasyon gerci senin ne kadar sabırlı oldugunu kızını altı ay sagarak anne sütü ile beslemenden biliyouruz.
Su an gunduz uykuları ıcın herhangi bir yöntem uygulamıyorum bu ıkıncı adım olcak sadece ne olursa olsun sallama hatta memede uyumasına dahi izin verme bırak kendi kendine uyusun biraz zor olcak biliyorum ve ben su an bunu yasıyorum ama düz
Saat dokuz gibi uyumasını ıstediğim icin bes gibi gece cayı iciriyorum bir kac gune onu kesicem surekli verilcek birsey degil.
Rutin cok önemli hergun aynı saat aynı işler yapılmalı bu işe kalkıstıktan sonra anladım kı inci sadece bunu istiyormus sımdı cok daha mutlu ve inanmıyacaksın gunduz uykusu bilmyen inci nerdyse birbucuk saattir hala uyuyor ( bunu gündüz bir gibi yazdım  )
Aksam yedide yemek yiyoruz o arada yanımızda duruyor sekızde calışmalara baslıyoruz önced babası ve ben seviyoruz yorucu olmayan fasaliyetler okşsama falan filan sonra ben güzelce emziriyorum karnının tok oldugundan emin olmak gerekiyor sen normelden 30 cc falan fazla sut verebıiırdsın ne de olsa goruyorsun ne verdiğini kesinlikle gazı olmayacak altı temiz olacak .
Kızını ne rahatlatıyor ıse müzık olabılır dönence ninni onu ac rahatlasın ben birinden sıkıldıkca digerine geciyorum gevsesin kucagıma alıyorum biraz evde yuruyorum koridorda (my honey den alıntıdır  )poposuna yavas yavas vuruyorum ama asla kucagında hoplatmak sallamak yok .Tenimi tenine degdiriyorum kafa kafaya duruyoruz )
Uykusu geldiğini gordüğün an cok iyi izlemen gerek inci kafasını gögsume gömüyor elleri ile yuzunu ovusturuyor esniyor kacırmadan bu uykulu anını hemen yatagına yatırıyorsun bu arada bizde ninni acık oluyor baslıyorum kıcına )tracy sırtına dıyor ama biz yuzustu yatırmadığımız icin kıcına yapıyorum ben pat pat vuruyorum bir yandan sist sesi durmadan bazen eee diyorum baktım aglayacak gibi dikkat dagıtmak icin aaaa sesi cıkarıyorum ama asla yuksek yada cok alcak bir tonla sinirli degil arya söyler gibi (bunuda esşm buldu  )onunla savasmıyorum onu dinliyorum
Bu arada kıcına vurabilmek icin ben kundak kullanmıyorum ince bir battaniyeyi altına gecirip bir ustune dogru sarıp elimle kendime doğru cekiyorum sabitleniyor böylelikle yana dogru yatmıs oluyor kıcına rahatlıkla vuruyorum (hehe kendi ıcadım ) belim cok agrımasın diye cunku egılıyorum sanki onla yatar gibi yanında hissetsin diye besiğine simdilik koltuk minderini koydum üstüne carsaf serdim bir kac güne onuda kaldırcam .
Agiamadıgı surece buna devam muhakkak esınden annenden birinden yardım al cok uzun suruyor ınsan yoruluyor aglarsa al kucagına sil bastan sakinleştir, yuru korıdorda, konus sevgi sözcukleri söyle .sustugu sakinlediğ an tekrar yataga ben bunu belki 30 kere yaptım yatırır gibi yapıyosun baslıyor aglamaya kaldır tekrar sussun tekrar yataga benim yöntem biraz karma yöntem oldu tracy my honey ve parme karısık yöntemi 
Pes ediyor bir sure sonra .bu arada eline uyku arkadası verdım cunku emzik yok bizde. bir bakıyorsun uyuya kalmıs 10 dk sonra tekrar kalkabilir yılmadan tekrar deniyorsun. arada acıkırsa yıne besle .uyku suresi ıkı gunde arttı bakalım bende yolun basındayım daha ne olacak
Off çok tatlı olmuş annesi bu gözlerine bayıldım iri iri maşallah Allah hepimizinkini nazarlardan , kem gözlerden korusun.Eki Görüntüle 893871
An itibariyle Asu kusum :))
Bende adanali olarak adana disinda pek yemeyi tercih etmiyorum. Olsada yesek:)))
Gozun aydin canim. Evin bahceliydi galiba idayida alip bir hava alsaydin:))
Canım ben de bez istemiyorum ondan sordum zaten bence o muşambamsılar daha kullanışlı. Meyve suyudur, yağlı çorbadır kolay kolay çıkmaz onla mı uğraşıcamSaol tatlım. Muşambamsıdesem daha doğru olur. Bir çok mama sandalyesi baktım bez kılıflı olan hiç yoktu.. Muşamba leke tutmaz o yönden iyi
Fuların burda reklamını yaptım ben alana kadar ürün bitmiş :95::99:
Canım maşallah sütün ne güzel yarıyo anne sütünden obez olmaz topaç maşallah yaa :)))Çok sağolun kızlar..
Kilosunun normalin üstünde olduğunun farkındayım elbette,bende göğsümü gere gere söylemek istemiyorum zaten bu durumdan bende memnun değilim.. ama dobiç oğlum aç duramıyorki :) gerçi emdiğinde en fazla 10 dk emiyor,bende anlamıyorum nasıl bu kadar kilo alıyor :26: ama bundan sonraki aylar çok önemli daha az alması lazım. bende çok yoruluyorum gün içinde az değil 9 kiloyu kucakta taşımak :)
Med'cim oğlum 4 ayı bitirdi ve sanırım bunun yapıyla ve genlerlede alakası var bende tombuldum bebekkenartık hareketlendiğinde zayıflar diye düşünüyorum :)
İkea mama sandalyesi birde minder var yine ikeada içine. Diğer komplike mama sandalyelerinden alanlar bile ikinciye ikea almış. Hem çevremde var böyle yapanlar hemde nette araştırmam sonucu böyleydi.
Offf parmişim yaa valla çok zor iş Allah kolaylık versin. İşe yaramaya başlamasına sevindim canım inş mışıl mışıl uykuları olacak inci kuzumun. Ben bu konuda Allahın şanslı kullarındanım hanfendi kucakta uyumak istemiyor yatağında rahat ettiği için kucağımda mızırdıyo yatağına yatırınca susuyoEliyle bi uyuma pozisyonu yapıyo Banu Alkanın bebek modeli ahaha. Hep çekip koyacak oluyorum unutuyorum çekip koyayım uykuya dalmak için elini nasıl yaptığını bi ara
Off çok tatlı olmuş annesi bu gözlerine bayıldım iri iri maşallah Allah hepimizinkini nazarlardan , kem gözlerden korusun.
Maalesef tutmadı canım yaaAyrıca bugün sayenizde eve adana sipariş ettim
Canım ben de bez istemiyorum ondan sordum zaten bence o muşambamsılar daha kullanışlı. Meyve suyudur, yağlı çorbadır kolay kolay çıkmaz onla mı uğraşıcam
Suloz yatarayak güldürdün beni. Söze bak yalnız yatarayak ahaha
Canım maşallah sütün ne güzel yarıyo anne sütünden obez olmaz topaç maşallah yaa :)))
Ben de nette ikeaya çok rastladım yakından göremedim ama netten baya eğreti geldi:26:
canım biz oğlum 13 aylıkken almıştık crystal baby nin mama sandalyesini 150 liraydı sanırım. kerem ilk başlarda hiç oturmadı boşuna aldık diye hep söylenirdik neyse 2,5 yaşından sonra oturmaya başladı şimdide her yemekte anne sandalyemi aç diyo :)
5 kademeli boyu ayarlanabiliyor gayet memnunuz tavsiye ederim cnm netten baktım da şimdi 170-200 arası fiyatlar sanırım
Merhaba kendileri, bebekleri , gönülleri güzel ağustos anneleri
(Çoklu alıntı yapmayı beceramedim geçmiş olsun dileyen herkese teşekür)
Ben aylardır sizin yazdıklarınızı okuya okuya sanki sizi tanıyor gibiyim ayrı ayrı
hepinizin çooook iyi anneler olduğunuzu düşünüyorum
kısaca ben, yaşım 35 oğlum ozan ilk bebeğim
Hamileliğimde sata göre doğum tarihi 15 eylüldü ama ben erken doğacağını hissettiğim için eylül annelerini değil sizi okudum , aceleci oğlum 2 temmuzda gelmeye kalktı,Hastanede 3 gün yattım doğumu durdurdular sonrasında da 20 ağustosa kadar evde yattım yine doğum sancısıyla 2 gün hastanede yattım bu sefer durdurmadılar kendi durdu vs ve 2 eylülde sezeryanla geldi
3 hafta belden aşağısı felçli gibiydim annem ve eşim taşıyıp tuvalete götürdüler kabus gibi günlerdi bebeğim ağladığında kalkıp kucağıma alamamak kendimi hep öyle kalıcam zannetmek, doktor bu binde bir olur vs dedi neden olduğu belli değil yürümeye ancak 20 günlükken falan başladım. Annem 12 günlükken gitti sonra eşim yıllık iznini kullandı 26 günlükten beri tamamen yalnızım
Ozanın kusması ilk günden başladı ama normal ölçülerde idi annem gittikten sonra gittikçe artı kime söylesem çok kusuyor diye her bebek kusar fazlasını çıkartıyor vs dediler ama bir anormallik olduğunu hissediyordum ben. 1 ayda 500 gram almıştı dra kusmasını söyledim o da yan yatır gazını çıkart vs dedi pek tınlamadı açıkçasıdaha sonra daha da arttı kusması ve 5 kez acile gittik 3 ünde idrar yolu iltihabıdır diye idrar aldılar eve yolladılar eetesi gün arayıp idrar kültürünün temiz çıktığını söylediler. 4 .cü gittiğimizde artık yeter idrar vermiycem nesi var bulun diye bağırdım doktora. Refü dedi ve reflu ilaçları verdi hiçbir faydası olmadı, daha beyer oldu Kusması korku filmlerindeki yaratıklar gibiydi ,beşiğinde yatarken bir kusuyordu benim üstüm batıyordu, yada kucağımdayken yatak, altını açarken kustuğunda patikleri batıyordu, hani anamdan emdiğim burnumdan geldi diye bir laf var ya onun gerçek olduğunu gördüm çünkü emerken kusuyoru burnundan fışkıtarak, ve 5. Gidişimizde dr bu pilor stenozu dedi çocuk cerrahına gittik muayenede yok değil dedi ama ultrasonda var çıktı .
Devamı yarına
İyi geceler tatlı rüyalar
Not: Bugün ilk defa uyurken kusmadı ve ilk defa 45 dakikadan fazla gündüz uykusu uyudu bende diğer işlerin ve sizi okumanın dışında bunları yazabildim.
Ne guzel yapmissinizKiz meltem bende Erzincan dogumluyum baba memur olunca üst oncesi son durak orasiymis sonra hemen istanbula gelmişiz .
İki sene once Erzincan'a gittik esimle doğduğum evi bulduk falan komşularla konuştuk ben filancanin kızıyim diye :)
Gecmis olsun canım ya , neler yasamışsinMerhaba kendileri, bebekleri , gönülleri güzel ağustos anneleri
Ben aylardır sizin yazdıklarınızı okuya okuya sanki sizi tanıyor gibiyim ayrı ayrı
Hamileliğimde sata göre doğum tarihi 15 eylüldü ama ben erken doğacağını hissettiğim için eylül annelerini değil sizi okudum , aceleci oğlum 2 temmuzda gelmeye kalktı,Hastanede 3 gün yattım doğumu durdurdular sonrasında da 20 ağustosa kadar evde yattım yine doğum sancısıyla 2 gün hastanede yattım bu sefer durdurmadılar kendi durdu vs ve 2 eylülde sezeryanla geldi
3 hafta belden aşağısı felçli gibiydim annem ve eşim taşıyıp tuvalete götürdüler kabus gibi günlerdi bebeğim ağladığında kalkıp kucağıma alamamak kendimi hep öyle kalıcam zannetmek, doktor bu binde bir olur vs dedi neden olduğu belli değil yürümeye ancak 20 günlükken falan başladım. Annem 12 günlükken gitti sonra eşim yıllık iznini kullandı 26 günlükten beri tamamen yalnızım
Ozanın kusması ilk günden başladı ama normal ölçülerde idi annem gittikten sonra gittikçe artı kime söylesem çok kusuyor diye her bebek kusar fazlasını çıkartıyor vs dediler ama bir anormallik olduğunu hissediyordum ben. 1 ayda 500 gram almıştı dra kusmasını söyledim o da yan yatır gazını çıkart vs dedi pek tınlamadı açıkçasıdaha sonra daha da arttı kusması ve 5 kez acile gittik 3 ünde idrar yolu iltihabıdır diye idrar aldılar eve yolladılar eetesi gün arayıp idrar kültürünün temiz çıktığını söylediler. 4 .cü gittiğimizde artık yeter idrar vermiycem nesi var bulun diye bağırdım doktora. Refü dedi ve reflu ilaçları verdi hiçbir faydası olmadı, daha beyer oldu Kusması korku filmlerindeki yaratıklar gibiydi ,beşiğinde yatarken bir kusuyordu benim üstüm batıyordu, yada kucağımdayken yatak, altını açarken kustuğunda patikleri batıyordu, hani anamdan emdiğim burnumdan geldi diye bir laf var ya onun gerçek olduğunu gördüm çünkü emerken kusuyoru burnundan fışkıtarak, ve 5. Gidişimizde dr bu pilor stenozu dedi çocuk cerrahına gittik muayenede yok değil dedi ama ultrasonda var çıktı .
Devamı yarına
Not: Bugün ilk defa uyurken kusmadı ve ilk defa 45 dakikadan fazla gündüz uykusu uyudu bende diğer işlerin ve sizi okumanın dışında bunları yazabildim.
Canım sana da tosuncuğa da bayıldım. Sanki biraz daha kilo vermişsin ve daha da güzelleşmişsin. Maşallah kuzum
Atladığım arkadaşlar varsa nolur kusuruma bakmayın bazen geçmişe gitmek samanlıkta iğne aramaya benziyor alıntılardan gördüğüm kadarıyla yorum yapmaya çalışıyorum
Ne guzel yapmissiniz
Tren istasyonu lojmanlarının yakınında bir ev benim doğduğum :) anam Dr korkusundan evde doğurmuş :)
Gecmis olsun canım ya , neler yasamışsin
Pilor stenozu var mı simdi ? Tdv oldu mu
Merhaba kendileri, bebekleri , gönülleri güzel ağustos anneleri
Devamı yarına
Kopya yok , azmet sende oku bakiim
Saat 10 dan beri okuyorm, yavaştan bende yatayım bari, yarın yone zor bi gün bizi bekler
Ben evde değil hastanede doğmuşsam babam emekli saglik memuru zaten
Ev nerde bilmiyorum sma tek katlı Bahçeli kocaman cok guzel bir evdi
Biz aslında rahmetli abimin mezarını bulmaya gitmiştik bulamadık o ayri
Off neler yaşamışsın canım yaa annenin de erken gitmesi çok fena olmuş. Geçmiş olsun
Geçmişi okurken burayı kaçırıyo insan. İdare edin beni. İyi geceler ben de idoşumu emzirip yatıcam
Basınız sagolsun canım ya, bebekken mi vefat etmis
Doğduğunun 2. Gunu ölen bir ablam var o ayri Abi'm bizim aile icin tam bir trajedidir Canim ya
Doğduğunda ebe elinden düşürüyor yer musamba kayiyor kafası Duvara çarpıyor sakat kalıyor yuruyemiyor cok Zeki ve yakisikliymis anlata anlata bitiremez onu bütün sülale . 12 yadına kadar yaşıyor bir gun bir hastalanıyor anne ben yarın olcem diyor ertesi gun hakka kavuşuyor .
Ondan sonra babam kumar içkiye vermiş kendini sonra beni yapmışlar annem hep der sen doğacaksın sancım geldi kumar masasından alamadık babanı
Neyse gecmis zaman iste gömmüşler kalmış orda . Abim tabi kardeşimiz onun cok etkilenmiş onun ölümü ile iki Sene once yıllar sonra ilk kez bayramda memlekete gittik tüm aile . Abi'm dedi kalkın gidelim Erzincan'a belki buluruz mezarı bulamadık tabi
Kimsesiz bir cocuk mezarı bulduk oturduk dua ettik aglastik
Haklisin canım ama kaçırırsam icim rahat etmiyor , illa okuyacam
Gecen gün yatarak okurken uyuyakalmişım telf üstüme düşmüş
Bu arada instagram filan varsa meltowski yim orda da, ıvy ve rabarba yi ekledim az önce
Cok üzüldüm canım ya , keske hatırlatmasaydım
Allah size uzun ömürler versin , ailene sabır versin
Onlar zaten Melek olmus cennete gitmişler , Allah annene sabır versin en cok ona zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?