- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.021
Günaydın kızlar.
Bir arkadaşımız vardı bebekleri 11 aylık olduoturamıyormuş. Dün eşim konuşmuş. Oturamadığı için. Doktora götürmüşler ve çok sıkıntılı günler geçirmişler. Proflar proflar. Bir tanesi hemen otistik bu çocuk demiş yıkılmışlar. Ama şu anda fizik tedavi görüyormuş iyiye gidiyormuş kas gecşekliğiymiş. Ben de yattığı yataktandır dedim eşime. Gerçekten öyleymiş şu küçük sallanan yataklar varya. Adını bilemiyorum ben üç aylıkken görmüştüm bebeği onun içideydi kenarlarına yumuşak yastıklar koymuştu ve onda yatırıyordu. Gece de bunda yatıyor demişti. Elektirikli kendi sallanıyor. Neyse sorun oymuş. Çocuk hiç haraket etmediği için kasları gelişmemiş. Çok üzüldüm zor bir süreç. Annelik bazen abartılı şekilde korumaya itiyor bizi. Aman rahatetsin aman üşümesin aman aç kalmasın derken gelişmelerini engelleyebiliyoruz.
Günaydın kızlar..
Parmecim başın sağolsun çok üzüldüm inan okuyunca..
Dünüşüm daha iyi olmana sevindim, geldi geçti sorunsuz rahatsızlığın şükür
İki gündür çok iyi canım, bir öyle bir böyle bu çocuk. İdare edip gidiyoruzSaol canim dünüşüm geçti gitti inş ya :) Selim nasıl uyku düzeni ne durumda üzmüyor inş seni
canım dur sakin ol
en az 10 15 dakka sağmak gerek bu birincisi
ikincisi de benim pompanın kullanma kılavuzunda ne yazıyor biliyor musun eğer sütünüz gelmezse brbrğinizi düşünün!
sen de öyle yap gerçekten artıyor inanamayacaksın
Kemana bayılıyorum canım benn. Mini mini kızların elline de çok yakışıyor idoşa da çok ykışırBurda bi arkadaş 2.5 yaşında baleye vermiş ben zaten idoşun o elleri görünce direkt o geldi aklıma ben de kısmese vericem 2.5 yaşına gelince :)) Ne kadar erken başlarsa o kadar çok esner. Bir de parmakları çok uzun piyano için çok uygun piyano ve keman çalmasını istiyorum. Ben göndereyim o isterse devam eder , isterse bırakır :))
kızlar, iyi sabahlar. ayrı ayrı alıntı yapamadım. yani beceremedim. temennileriniz için teşekkür ederim. doğum olduktan sonra benim bebek memeyi almadı. daha doğrusu emmedi sadece uyudu. topuk kanı almak için doktor yarım saat uğraştı uyansın diye. bu esnada emmez ise sarılık olur dediler. ben emziremiyorum, bebek emmiyor... sabah altıda doğdu..öğlene kadar uğraştık. göğüs ucu yok dedi ebe ondan almıyor. sonra bu silikon ucu aldık. öyle başladık..
ya ben her hafta bir tane kullanıyordum ve atıyordum.ve sadece musluk suyunda yıkıyordum. sudan mı yoksa silikondan mı bilmiyorm ama olmuş işte.. son bir haftadır ishaldi, huysuzdu,uykusunda ağlıyordu. normalde 10 gibi uyurdu. gece ikilere kadar uyuyamıyordu yavrum...ilacı kullanmaya başladık:flagyl. verdiğim ilk saat ağlıyor ama sonra huzurlu. Allaha şükür. keşke ablamı annemi dinleyip hiç başlamasaydım. ablam demişti kikendi göğsiünü açtı ve gösterdi; ben iki çocuk emzirdim. seninki de eşşek gibi emecek dedi:) ama ben emziremediğim için başladım. bebeği ben, göğsümü ablam, bebeğin kafasını annem tutuyordu:))) ben beceriksizdim. öyle işte.. musluk sularına dikkat!
Tamam sildim canımda zaten bi tane Msj vardı :44:şimdi yollayanikrdin
Dedim valla açtım ama bende ilk gün girdim sadece alışkanlık yok yabide dün zaten hastalıkla hastaneyle geçti
Bir kere hatalı eksiği icin olmuştu kabarcık krem ve zeytinyağı ile gecti ona mı benziyor ?
Burebir katılıyorum dediklerine o yüzden ben esime hep diyorum eve erken gel evden çalış o da öyle yapıyor yedide evde genelde
Beraber gidemeyiz ya incinin düzenini bozmamam hem gecen sene nerdeyse on gun kalmıştık beraber gerek yok artık bence
Uyku konusunda cok haklisin arada yalpaladikca ayar çekmek lazım her cocuk kendine ozel dogru
Gece yalnız uykusuz kaldık bugun birden dörde kadar uyumadı ama ben bu gece gök sabır gösteremedim bence ondan Esım yorgundu
Sagol tatlım ve diğer başsağlığı dileyen herkes
Öyle Abi'm ablam annem babam cok etkilenmişler ben o kadar değil tabi görmedim olayı ama etkilerinden etkilendim diyebiliriz sonra iste ben dogunca zaten abimin egitimi cok iyi gidiyormuş zaten ist. Unı kazanacağı belliymis babam da egitime cok onem verir cocuklarim okusun diye tası tarağı toplayalım unutalım diye gelmişler buraya :)
Çok önemli birşey yazmissin teşekkürler.
Bu arada otistik yerine spastik mi yazacaktin acaba?
Otizm sosyal gelişim bozukluğu sendromudur çünkü. Sonradan konusulduysa dikkate alma bu yazimi, daha geçmişi bitiremedim.
Gunaydin kizlarrr herkes icin guzel bibgun olsunn ins..PARMECIM basin saolsun...brnmde bi abim olucakmis ama olu dogmus...allah bizlere can vermiss
Saol canim dünüşüm geçti gitti inş ya :) Selim nasıl uyku düzeni ne durumda üzmüyor inş seni
kedicik peki nasıl oluyor atıyorum 5 dakika boyunca sğıyorum sadcee 10 cc çıkıyor, ve hemen göğsüm yumuşuyor, sonra birazcık daha devam ediyorum bu sefer hiç gelmiyoer süt
yani 10 dakika daha sağsam bi anda mı boşalıyo sonra nasıl oluyor bu hafta sonu ısrarla deniycem 20 dakika sağıcam
bu sağma konusunda ne kadar beceriksiz çıktım ben böyle ya
Günaydın tatlış umarım CNm :)Gunaydin kizlarrr herkes icin guzel bibgun olsunn ins..PARMECIM basin saolsun...brnmde bi abim olucakmis ama olu dogmus...allah bizlere can vermiss
İki gündür çok iyi canım, bir öyle bir böyle bu çocuk. İdare edip gidiyoruz
Kaynar su candır :)
Çok geçmiş olsun olmaz inşallah bir daha....
Geçmişler olsun canim..
Ekledim ben de seni şimdi.
Burada instagrama da kaydoldumeltowsky şerefine :)) cizmeli_kedi diye bayiinizden isteyiniz
Kuzum bak aklinda olsun
Bi davranis söneceği zaman önce artarak gelir o anlarda gardını düşürme eğer yükseldiyse bil ki sonuca yakınsın eğitimde bize bunu ünide öğretmişlerdi
Şimdi sınıfta da kullanıyorum gerçekten de doğru
kedicik peki nasıl oluyor atıyorum 5 dakika boyunca sğıyorum sadcee 10 cc çıkıyor, ve hemen göğsüm yumuşuyor, sonra birazcık daha devam ediyorum bu sefer hiç gelmiyoer süt
yani 10 dakika daha sağsam bi anda mı boşalıyo sonra nasıl oluyor bu hafta sonu ısrarla deniycem 20 dakika sağıcam
İnşallah kuzum. Benim biblom napıyo :)Günaydın tatlış umarım CNm :)
Oyy maşallah kuzuma arada nefes Alman için izin çıkıyor inş devamlı olur dünüş
Günaydın canım.günaydın kızlar..
bu aralar kendimi hem bedensel hem de ruhsal olarak çok yorgun hissediyorum :/ hayat enerjim yok sanki ya..oğlumla oynaşırken falan gayet iyiyim de mesela ağladığında çok sabırsız davranıyorum ve geriliyorum hemen.. eşim de bu aralar işten dolayı çok yoruluyor akşam 9 buçuk 10 dedin mi sızmış oluyor.. anlıyorum onu asla kızmıyorum ama işte ben kişisel tatminden mahrum kalıyorum son günlerde.. benim de erkenden uyuyasım geliyor ama işte kendimle kalmak için başka zamanım olmadığından Arda uyuduktan ve işlerimi hallettikten sonra oturuyorum öyle tv izliyorum ya da pc ye bakıyorum.. geçici bir dönem oldugunu biliyorum ama işte.. içimi dökmek istedim.. çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz zaten.. bir de şu kış varyaa kış... iyice bunaalıma sokuyor insanı..
Arda uyandı dönerim sonra yine.......
Kaynar su candır :)
Çok geçmiş olsun olmaz inşallah bir daha....
Geçmişler olsun canim..
Ekledim ben de seni şimdi.
Burada instagrama da kaydoldumeltowsky şerefine :)) cizmeli_kedi diye bayiinizden isteyiniz
Kuzum bak aklinda olsun
Bi davranis söneceği zaman önce artarak gelir o anlarda gardını düşürme eğer yükseldiyse bil ki sonuca yakınsın eğitimde bize bunu ünide öğretmişlerdi
Şimdi sınıfta da kullanıyorum gerçekten de doğru
günaydın kızlar..
bu aralar kendimi hem bedensel hem de ruhsal olarak çok yorgun hissediyorum :/ hayat enerjim yok sanki ya..oğlumla oynaşırken falan gayet iyiyim de mesela ağladığında çok sabırsız davranıyorum ve geriliyorum hemen.. eşim de bu aralar işten dolayı çok yoruluyor akşam 9 buçuk 10 dedin mi sızmış oluyor.. anlıyorum onu asla kızmıyorum ama işte ben kişisel tatminden mahrum kalıyorum son günlerde.. benim de erkenden uyuyasım geliyor ama işte kendimle kalmak için başka zamanım olmadığından Arda uyuduktan ve işlerimi hallettikten sonra oturuyorum öyle tv izliyorum ya da pc ye bakıyorum.. geçici bir dönem oldugunu biliyorum ama işte.. içimi dökmek istedim.. çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz zaten.. bir de şu kış varyaa kış... iyice bunaalıma sokuyor insanı..
Arda uyandı dönerim sonra yine.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?