- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #6.701
kızlar bebeğinin cinsiyeti belli olan vrmı aranızda bi kızım bi oğlum vr ama yinede çok merak ediyorum cinsiyetini 12. haftamda kontrolüm vr belki belli olur diyorum oğlum dr.um 12. haftada görmüştü kız olsa görünürmü acaba
merhaba arakadaşlar benim bir sorunum var sizlere bir danışmak istedim.benim özellikle gece ellerim uyuşuyor,sanki üzerine yatmışım gibi.Aslında daha önce ki hamileliklerimde de oldu.o zaman dr karpel tünel sendromu demişti ama bu durumdan 1 hafta 10 gün sonra bebeklerimi kaybettim birini 6.ayda,birini 7.ayda .ben bu ikisini birbirine bağladım ama dr kesinlikle alakası yok diyor.korkuyorum birşey olur diye,clexane iğne kullanıyorum bu sefer tedbirlerimizi aldık ama ne bileyim hiç bu kadar erken uyuşma olmazdı,başına gelen var mı acaba:26:
Canım ben de üzerine yatmışsam çok hızlı bir şekilde uyuşup karıncalanıyor.
Merhaba arkadaşlar! Hepinize güzel,rahat,sağlıklı günler olsun!
Başlıktan da anlaşılacağı üzere benim size sorum saç kestirmeyle ilgili. Hiç inanmıyorken şimdi malum hamilelik evhamıyla acaba kestirmesem mi saçlarımı diyorum! Normalde böyle batıl inançlara gülen ben, iyice saçmalar oldum! Sizlerin fikirleri ne? Benim gibi korkan var mı?
Gebelik insanı o kadar hassas yapıyor ki, normalde mantıksız gelen seylerden bile tedirgin oluyoruz ne olur ne olmaz diye. Bu nedenle haklı olabilirsin benide tedirgin eden bazi hurafeler var ama sac kestirmeyle ilgili aklıma böyle bir şey getirmiyorum ve inanmıyorum. Hiç bir mantıklı açıklaması olmayan hurafelerden birisi. Saçlarımı boyatmiyorum ama yeri gelince kestiririm tabiki.
Yok canım onu başka bi mağazadan almıştım hamile taytı değil beli lastikli klasik bi tayt. Paçalarında fermuar var giyerken de rahat oluyor. Etiketini kesmediysem bir bakarım markasına.
Bu arada dün doktorum bebişin 13 hafta 1 günlük olduğunu söyledi. Niye öyle öne zıpladı anlamadım ben. Neyse imzamı güncelledim şimdilik.
ne kadar uzulmede desem senın ıcın ıcını yer buyuzden drundea dedıgı gıbı cıhazın eskılıgınden oabılır allah saglıkla elı ayagı duzgun bı sekılde kucagına almayı nasıp etsın sıkma canınıGünaydın sevgili anne adayları... Dün kontrolüm vardı ve ikili testim uygulanacaktı.. İyi dilekleriniz için hepinize çok çok teşekkkür ederim. Şuan da Artvin'de şark görevimizi yapıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı.
Dün doktorum ultrasonda o kadar çok baktı ki karnıma ödüm patladı. Doktor Bey bir sorun mu var diye sorduk.. Bebeğin yüzünü göremiyorum dedi. Burnunu ölçmem lazım , ölçü alamıyorum dedi. İkili test içinde kan verdik, sonucu 15 gün sonra Trabzon'dan gelecek :44: Ense kalınlığı hakkında birşey demedi. 6 tane ultrason fotoğrafı çekti. Benimde eşiminde saflığına geldi o an bişey diyemedik. Çıktık eve geldik.. Bir baktım ki burun kemiği gözükmemesi, geç oluşması down sendromuna sebep oluyormuş.
Hemen aile hekimimi aradım biraz bilgi verir misiniz dedim. Ense kalınlığı hakkında bişey demediyse bi sorun yoktur ama burun kemiği görülmemesi aynen down sendromu sebebi olabilirmiş. Ama Artvin'deki ultrason cihazları çok eski onlara da pek güven olmaz dediBunları duyduktan sonra moralim çok bozuldu tabi ağladım.. Yavrumu da üzdüm boşuna... Trabzona gitmemizi tavsiye etti. Ne özellerde ne de devlet hastanelerinde randevu sırası var. 3 buçuk saat sürüyor burdan orasıda. Yollar virajlı. 2 hafta sonra kendi doktorum da kontrole gelmemi söyledi. Ve söylediği şey "takip etmemiz gerekli". Ne olursa olsun tabi ki Allah'tan deyip hayırlısı buymuş deyip, sabredeceğiz. Ama insanın morali de bozulmuyor değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
bool degılkı lcwdwkı hamıle bolumu badıler tam uzerıne gore ama karnın buyudukce esnıyor uzerıne tam otruyor yanı beden beden zatenben de lcw ye baktım ama daha vücudumda pek bi değişiklik yok alamadım. Bir de ben bol giyinmeyi hiç sevmem hep çok dar giyinirim. Hamilelikte nasıl yapıcam bilmiyorum.
ne kadar uzulmede desem senın ıcın ıcını yer buyuzden drundea dedıgı gıbı cıhazın eskılıgınden oabılır allah saglıkla elı ayagı duzgun bı sekılde kucagına almayı nasıp etsın sıkma canını
bool degılkı lcwdwkı hamıle bolumu badıler tam uzerıne gore ama karnın buyudukce esnıyor uzerıne tam otruyor yanı beden beden zaten
kedicikler, bir süre sonra artık bebeğin ultrasondaki ölçülerine göre mi ne kadarlık olduğu söyleniyor. bu durumda SAT'tan ileride sanırım senin bebişin gelişimi,
peki doğrum tarihi de doktorun bu söylediği tarihe göre hesaplanacak bu durumda,
benim doktorum sadece normal herşey diyor sürekli, ölçümlere göre ne kadar olduğunu SAT ile uyumlu olup olmadığını söylemiyor,
en son 9. hafatmda gitmiştim bana bebeğin 1.5 aylık olduğunu söyledi, neye göre ölçtünüz dedim bir şey söylemedi,
tabi bizim dil sorunumuz var ingilizce bilen bir doktor bulamadım burada, bu da çat pat anlaştığımız kadarıyla anlatıyor, tek söylediği herşey normal,
9 haftalık bebeğe eğer bir ölçüme göre 1.5 aylık dediyse zaman normal dememesi gerekirdi değil mi...
bir an önce türkiyeye kontrole gelmeliyim sanırım...
üst giyim konusunda sıkıntı yok zaten canım. Pantolonlarda sıkıntı ben dar paça oturan pantolon tercih ederim. Ama hamile pantolonları bana biraz klasik geldi. Bacak kısımları çok düz çok bol...
selamlar..
Belki özel olacak ama düşük tehdidi olan arkadaşlara cinsellik konusunda nasıl davrandıklarını sormak istiyorum. doktor bize kesinlikle yasak dedi ve bu yasağa dikkat ediyoruz. çok şükür eşim de çok anlayışlı. ancak bazen rüyamda istem dışı bir şeyler yaşıyorum. kanama yaşadığım günün gecesinde de böyle bişi yaşadım. kasılmam çok oldu. Bilmiyorum kanamam bu durumdan dolayı mı oldu ama kendimi çok suçladım. Var mı böyle bir durum yaşayan ya da bana akıl verecek olan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?