- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.761
Ne benim ne de ailemin pekmez yeme aliskanligi bulunmamaktadir. O yuzden cahilligimi maruz gorun lutfen abuk bir soru soruyor da olabilirim.
Dut pekmezi, uzum pekmezi ve keciboynuzu pekmezi. Deneyimli anneler bunlardan hangisi ileriki aylarda bebeklere verilecek? Hangisi yararli. Doktorumuza da soracagiz tabi ama deneyimli annelerin de fikrini almak isterim.
Annemin bir yakin dostu Antalya da yasiyor ve kendi bahcesindeki urunlerden pekmezi kendi yapiyor. Annem de Kayra icin rica etmis. O bayan da ne pekmezi istedigimizi sormus. Dur mu, uzum mu, keciboynuzu mu?
Bilgisi olan anneler paylasabilir mi?
Burkacım seni gördüğüme çok sevindim bebeğinin durumunun iyiye gitmesinden bizde durumlar aynı bugün diyetisyen buğdayı da kes dedi çnk kan ve yeşil aynen devam :/ glutensiz ekmek ye dedi onun içindede süt tozu yumurta ve fındık var yazıo aynen dediğin gibi o iyi olsunda hiç önemli deil bu arada bugün diyetisyen gözümün içine baktı mn_elif cim kahvaltı da sadece zeytin ve biber birde istersen yeşillik yiyebilirsin dedi :/ kadın bile üzüldü bana ama glutenide kes diince neden çölyak mı acaba die çok korktum
Kenya Nairobiden Herkese tekrar merhaba..Aylardir girmiyordum bakit bulup :) sonunda tekrar burdayim...Bugun tam 4,5 aylik olduk...Ve emmemiz ne yazikki cok zorlakucakta hoppala zippala...3350 Dogdu oglum..ilk ay 1,5 kilo aldi...sonra giderek dustu..Bugun biraz nezle diye doktora goturdum 15 gunde sadece 100 gr almis...doktor kilosu normal kafana takma dedi ama..bende moral sifira indi..Ilk ay 1,5 kilo alan cocuk nasil olduda sadece 100 gr aldi dogdugundan beri gece emmez...8 saat uyur..zorla sagarak verdim ilk baslarda..ama son 1 aydir kestim..sanirim onun gostergesi bu az kilo alimi...normalmi acaba boyle bir dusus cok moralim bozuldu...
Geçmiş olsun canımcım. Hem taş düşürme olayını hem de normal doğumda sancıyı tattım. Doğum yapmayı tercih ederim! Doğumda ıkınıyorsun zorluyorsun falan derken oldu da bitti maşallah..taş düşürmede ne ıkınması ne zorlamasıı!!!nefes alamıyor insan
Hayırlı olsun. Çabucak iyileşsin erkekbizde yaptırmayı düşünüyoruz,hatta buhafta cerrahla randevumuz var.Siz hangi yöntemi kullandınız?Normal dikişli olanını mı yoksa plastik klips yöntemini mi?
Bu sırada arasta ve canocan kızlarınız süpperr!Maşallah barekallah
Durusel çok geçmiş olsun canım.
Minnosh bebeğin hemen iyileşir inşallah. Kıyamam ben kuzucuğa ya...
Canocan bebeğin çok şirin maşallah...
Ah tatlım ya, dilerim hemen geçer. Aynı annemin dediği gibi taş düşürürken, "dört doğum yaptım böyle bir ağrı yok."
kurtulmuşsun geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz rahat edersin
geçmiş olsun şimdi nasılsın umarım daha iyisindir bitti mi tamamen?
meslektaşım hoşgeldin :)
sanırım epey oldu görünmeyeli..annemlerdeydim 15gün geçmişi de okuyamadım tek satırda yazamadım.eve dönüşte annemle geldik (kv lere baş sağlığı dilemeye geldi) bgnde döndüannemlerde herşey harikaydı keyfimiz çok yerindeydi şimdi fırsat bulup açtım pc yi hala çamaşır ütü işleri devam etsede buralarda olucam sık sık..özledim valla muhabbetlerimizi herkese slmlar...geçmişi bitirmem imkansı z ama yavaş yavaş geriye saracağım
furkan da size mrb diyoo..salya tükürük çok olduğundan önlüklüyüz hepp :)) yüzümüzden gülücükler eksik olmasın hepimizin..
Yaaa! Ne güzel..Benim elitimin 1 kız 1 oğlu var oğlan yine birazcık babaya benziyor da kızı sanki eltim tek başına yapmış. Helal olsun sana diyom gülüşüyoz. Şahsen kız olana kadar doğurmayı planlıyorum ama 4. de erkek olusa artık pees demekten başka çarem yok. Bu babaya benzedi inşallah diğerleri bana benzerEylul ayni ben...bu kadar benzer herkes senin bebekligini goruyoruz diyo...esime hic benzeyen hic bi tarafi yok ;-) negatif elektrik aldi sanirim cocugumm :-D
Teyzesi ellerinden öper dicem ama bu ara dada çok kemirme ve yalama islemi yapıyor idare etyarabbim çok tatlı maşallah :)
hehe bu uslu oğlanı bir de uyanıkken mıkırdanırken görmek lazım:)
4. aydan sonra kilo alımı birazcık yavaşlıyormuş ama.. bu kadar düşer mi bilmiyorum. Hee bi de çok hareketliyse sıkıntı yok. Dr güvenmekten başka çaren yokki.. Benim dr bebek 5. ayında doğum kilosunun 2 katına uşalmışsa çok sağlıklıdır demişti.Ordan yola çık..Kenya Nairobiden Herkese tekrar merhaba..Aylardir girmiyordum bakit bulup :) sonunda tekrar burdayim...Bugun tam 4,5 aylik olduk...Ve emmemiz ne yazikki cok zorlakucakta hoppala zippala...3350 Dogdu oglum..ilk ay 1,5 kilo aldi...sonra giderek dustu..Bugun biraz nezle diye doktora goturdum 15 gunde sadece 100 gr almis...doktor kilosu normal kafana takma dedi ama..bende moral sifira indi..Ilk ay 1,5 kilo alan cocuk nasil olduda sadece 100 gr aldi dogdugundan beri gece emmez...8 saat uyur..zorla sagarak verdim ilk baslarda..ama son 1 aydir kestim..sanirim onun gostergesi bu az kilo alimi...normalmi acaba boyle bir dusus cok moralim bozuldu...
Canım 8 saat biraz uzun deil mi benim doktorum en uzun uykusu 6 saat olsun dedi ayrıca tam aynı haftada kızım 4,5 aylığız ve emme sorunu bizimde var bu ayda olabilirmiş dedi bizim doktor memeden soğuma oluyormuş sonra toparlayacaklar inş sıkma canını benim kızımda düşük kiloda elden ne gelir ne yapsam kilo aldıramadım bizim en yüksek 900 gr dı :/
Merhaba..ne yediginizde oluyor boyle ? arada benim oglumdada oluyo..cok nadir..ince tel gibi kan pihtisi.aradada yesil oluyor..ben hep usuttu diyorum.tahlil yaptirdik bakteriyel fln degil..ama burda allerji olabilecegi akillarina gelmedi sanirim ki test istemediler
Dokuzay üzüldüm geçmiş olsun ,
Ozan 15 günlükken grip olmuştu doktor ona ilaç vermemişti verhergün kontrole gitmemizi istemişti 3 günde iyileşmişti 3. Gün iyileşmezse ilaç vereceğini söylemişti kaç gün oldu hasta olalı 1-2 gün geçtiyse ilaç vermek lazım ,ama daha 1. Günse bilmiyorum
İnşallah çabucak iyileşir
Yaaa! Ne güzel..Benim elitimin 1 kız 1 oğlu var oğlan yine birazcık babaya benziyor da kızı sanki eltim tek başına yapmış. Helal olsun sana diyom gülüşüyoz. Şahsen kız olana kadar doğurmayı planlıyorum ama 4. de erkek olusa artık pees demekten başka çarem yok. Bu babaya benzedi inşallah diğerleri bana benzer
Teyzesi ellerinden öper dicem ama bu ara dada çok kemirme ve yalama islemi yapıyor idare etBir dahakine sabah şekeri halini paylaşırım.. Senin fındık içinide görelim
4. aydan sonra kilo alımı birazcık yavaşlıyormuş ama.. bu kadar düşer mi bilmiyorum. Hee bi de çok hareketliyse sıkıntı yok. Dr güvenmekten başka çaren yokki.. Benim dr bebek 5. ayında doğum kilosunun 2 katına uşalmışsa çok sağlıklıdır demişti.Ordan yola çık..
Kenya Nairobiden Herkese tekrar merhaba..Aylardir girmiyordum bakit bulup :) sonunda tekrar burdayim...Bugun tam 4,5 aylik olduk...Ve emmemiz ne yazikki cok zorlakucakta hoppala zippala...3350 Dogdu oglum..ilk ay 1,5 kilo aldi...sonra giderek dustu..Bugun biraz nezle diye doktora goturdum 15 gunde sadece 100 gr almis...doktor kilosu normal kafana takma dedi ama..bende moral sifira indi..Ilk ay 1,5 kilo alan cocuk nasil olduda sadece 100 gr aldi dogdugundan beri gece emmez...8 saat uyur..zorla sagarak verdim ilk baslarda..ama son 1 aydir kestim..sanirim onun gostergesi bu az kilo alimi...normalmi acaba boyle bir dusus cok moralim bozuldu...
bu arada herkese slm minikler,katı meyve sıkacağı tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar,internetten alacam.
bir an önce iileşsemde kp kv gitseler herşeye karışır oldular uyutacam diorum kp uyumaz dio kucağına alma gezdirme diorum alışıo diorum bişe olmaz alışsın dio en son dedim sen bakmıcan gitcen ben bakcam bu kıza dedim.haa kızın boklu bezini eve koymucakmışım rahatsız oluomuş kp ben hep poşetliyorum ağzını sıkıca bağlıyıp çöpe atıorum eşimde her sabah dışarı götürür döker balkona koycakmışım bi kp böle karı gibi karışırmı herşeye yaa kusura bakma balkona çıkıp kendimi üşütemem dedim bende. kv dersen yelek elinde dolanıo kızıma puff Allah kimseye muhtaç etmesin
bir an önce iileşsemde kp kv gitseler herşeye karışır oldular uyutacam diorum kp uyumaz dio kucağına alma gezdirme diorum alışıo diorum bişe olmaz alışsın dio en son dedim sen bakmıcan gitcen ben bakcam bu kıza dedim.haa kızın boklu bezini eve koymucakmışım rahatsız oluomuş kp ben hep poşetliyorum ağzını sıkıca bağlıyıp çöpe atıorum eşimde her sabah dışarı götürür döker balkona koycakmışım bi kp böle karı gibi karışırmı herşeye yaa kusura bakma balkona çıkıp kendimi üşütemem dedim bende. kv dersen yelek elinde dolanıo kızıma puff Allah kimseye muhtaç etmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?