2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

lafa daldım.. pardon.. benim kızım kilolu.. ve bende senin aksine kilolu bebeğin problem yaratabileceği kanısındayım.. kilo bazen hastalık getirebilir Allah korusun.. aktiviteye gelince.. eskiden sağdan sola dönebilen kızım 1 aydır kilodan dolayı dönemiyor.. ve ben hiç memnun değilim.. boyum normal ama zayıf birisiyimdir.. zayıflık daha iyi.. çabuk yorulmaz.. istediği hareketi yapar esnektir.. peki kilolu? kabul edelim lütfen.. aşırı kilo iyi değildir...

canım senin söylediğin kg durumu değildi kg almayan çocuklarda gelişim geriliği olacağını ifade ettin. ben buna yorum yaptım. çünkü zayıf ve çok akıllı bir bızdığa sahibim...

Ay yazmayayım dedim ama yazacağım valla. Ben sana her ikisini de örnek vereyim istersen. Komşumuzun kızının çocukları ikisi de erkek. İkisi de aynı annenin sütü ile beslendi. Biri 1 yaşında iken 11 kg idi totosunu kaldıramıyordu diyet verildi ve diyete başlandı. Şuan 4 yaşında hala kilosu var ve ayakkabısını bile giyemiyor. Diğeri 1 yaşında iken 8 kg idi ve kıpır kıpırdı. Şuan 2 yaşında abisi 1 kat inene kadar bu ufaklık 2 kat iniyor.

Şimdi hangisi sağlıklı diye soruyorum. ?

Ayrıca herkesin bebeğine maşallah. İnsan tanık olduğu örnek verdiğinde okunduğunda kimse üzerine alınmasın buarada kimse kimseye af sokma çabasında değil.
Benimde bebeğim zayıf 4 aylık 5700 ne yapayım yemiyor mama anne sütü alıyor zorla mı ağzına tıkayım.

Bak şimdi ne güzel aşmıştım ben bu olayı. Nerden açıldı bu konu?! Ya neden hep tombul bebek aman aman çok sağlıklı da zayıf bebek gelişememiş,büyüyememiş oluyo!Yapmayın kızlar yaaa Birazcık daha dikkat edelim mi?

her zayıf bebekte gelişim geriliğimi oluyor ki sanki...
bebekte extra bir sorun yoksa zayıf olsun tombik olsun farketmez sağlıklı olsunlar yeter bence
med gibi bende kıyaslamalardan nefret ediyorum

Kızlar Merhaba size bisey sormak istiyorum bebegim grip oldu buhar makinası almak istiyorum tavsiye edecegini bi marka var mi

weewell kullanıyorum 130 lira çok güzel dijital ekranlı kumandalı olan modeli

hoşgeldin canım.. evet topikçe kırgınız sana.. doğum haberini verdin kayboldun.. unuttun bizi.. vallahi biz zaman yaratıyoruz birbirimize.. aynı yolda yürüdük beraber dediğin gibi beraber gün saydık beraber atlattık bütün problemleri.. inş seni de aramızda daha sık görürüz..

Hacim mamayls karşı olduğumu yazmıştım

Gecmisi okumadım sadece bu mesaji okudum konuya dalayim mı bilemedim :))

Daldım ben artık valla hemde yaşanmış ve yaşanan olay ile :)

Aynen ya ne yapalım kilo almıyorsalar. Bizimkiler manken olacak. Çok şükür medin ve benim kızımın maşallahları var ( diğer bebeklerinde)
Erken geldiler ama maşallah bıcır bıcır laf söylüyorlar :)

Hacim mamayls karşı olduğumu yazmıştım

evet sütüm yok.. her mama verdiğimde vicdan azabı çekiyorum.. kalbimi her seferinde cehenneme atıyorum.. lanet okuyorum kendime sütüme sahip çıkamadığım için.. çok büyük konuşmuştum çünkü.. hamile iken asla mama vermem demiştim.. mamayla kilo aldı.. ama az yemesiyle kilo aldı.. sen süt veriyordun 3 aylıkken 8 küsür diyorsun.. benim kızım mama yiyor 4 aylıkken 8 kilo oluyor.. şimdi hangisinin kilosu daha iyi?

Son düzenleme:
pudra kardeşim.. birde şunu sorayım sana.. kilolu olmak daha iyi ise.. şekerin tansiyonun kolestrolun kalp rahatsızlığın vs olduğunda doktor zayıflamanı önerip diyestisyene niye yolluyor seni? benim kızımda kilolu.. kiloyu savunabilirdim aynı senin gibi.. ama lütfen gerçekçi olalımmmm

Son düzenleme:
Kızlar benimm kız artık emmiyor.Zaten az sütüm vardı olanda gidecek.Sağma makinası alayım diyorum.Sizler hangisii kullanıyorsunuz memnunmusunuz.Lütfen acil bilgi verirmisiniz.

Canim medela mini aldim ben ama guzel sagmiyor, helede gogusler artik sut uretiminde 4. 5. Aydalarken.

Benim kizimda insanlara bayiliyor, cok sosyal. Oyuncak verme eline ama gotur bakkala cakkala insallara agulasin ciglik kahkaha atsin falan... Cok humanist yavrum :)

Canim benim goruntulu birseye ihtiyacim var, bu modelde ekran var ama kamera ekranimi ki o?

Canim meslegin neydi senin? belki soylemistin ama kacirdim ben.

Bence suanda toparlamissaniz kilo alimini, genel tabloya bakmakta fayda var. ilk ay guzel almis kilo demekki kilo alma potansiyeli var. sanirim beslenme duzeninden alamamis kilo.

Boyle bir konuda nacizane goruse gerek yok, ortalamanin alti ve uzerindeki kilo sagliksizdir. Ben hic bir doktorun aynina gore fazla kilolu bebek annelerini uyarmadigina da inanmiyorum. Ayrica mama dan kastin formul sut ise, bununl beslenen bebeklerin aldiklari kilolarin nesi sagliksiz? Sen gebeliginde folik asitleri vitaminleri demirleri yuttun ama bebegime yarasin diye :) halada belki takviye aliyorsundur, laktamil falan gibi, ayni sey :) sutunde de bulunan butun tum vitaminler formul mamada var, sadece hazmi daha zor.

Kilo almayan çokcuklarda ne tarz gelişim sorunları yaşanıyor bilgi verebilir misiniz acaba? Benim kızım da almıyor acaba ne tarz sorunlar yaşarız?

Okulda en on siralarda oturacaklar, bunlarin kiz olanlarida zarif olur :))) benim kizda tosuncuk, biz arka sirayiz :)

Benim kiz da biraz kilolu malumunuz, ben hicbir zaman kilolu diye dert etmedim ama zayif olup cok saglikli olan bebekler de var. Bence genel tabloya bakmaliyiz, alt ve ust sinirlar dahilindeyse sorun yok gibime geliyor. Heracim evet seninki son ay mamayla kilo almisti ama duzene girer merak etme, kendine lanet edecek bisey de yok, benim arkadasimin annesi kizi dogduktan sonra sarilik olmus ve HİC anne sutu verememis mamayla buyumus kiz, tombulmus da. Ama simdi gayet saglikli hatta yeni bir oglu oldu :) ilk ay ben de mamayla takviye yaptim ve 1200gr almisti ama hic dertlenmedim, hem boyu uzun hem de kilosu yuksek demek ki dedim. Ha diceksiniz burada kicini yirttin emmiyo diye :) o ay kilo almadigini dusunmustum cidden 1at durakladi gibi gelmisti ama aldigini gorunce sadece kizim beni emmiyo iteklio diye uzuldum. Simdi regl oldum demek ondan diye icimi rahatlatiyorum gececek diyorum. Bosverin kilo konusunu herkes bir degil, amaaan.

Bayağı azalmış canım.Benden 100 cc hiç çıkmadı.Doğumdan sonra benim sütüm hiç yoktu.Hastanelerdeki sağma makinelertinden kiralamıştık.Onunla geldi.Eşime söyledim 1 haftalık kirala diye.Bakalım ne kadar çıkacak.Ona göre makine satın alırım.

Eki Görüntüle 896335 kızlar merak ediyorum.. siz de benim gibi convers giydiniz mi beni ordaki teyzeler çok ayıplamıştı

Ben ilerleyen saatlerde topukluları çıkarıp sandalet giydim. Temmuzun sıcağında convers giyemezdim

Foruma yazılanları üye olmayanlar ve Google amca göremese keske

Eksi sözlükte kk hakkında yazılanları okudum da az önce

Ben bu siteyi ekşi sayesinde tanıdım :)) Hamile olduğumu öğrenince üye oldum. Kanaatimce burda birkaç sözlükçü var öyle hissediyorum. Sen orda her yazana takılma bazıları sadece klavye delikanlısı

Ahahahah yerim ben sizi ya önündeki yazıyı da ilk kez okuyorum bayıldım

İmzamı atarım :)

kızımmm herkesee gülücükkk gönderiyrrr kızlarrr.. amann ha sakın nazar etmeyinnn

Kıkbinbeşyüz kere maşallah canım çoook güzel gülmüş :))

Geçmiş olsun canım inşallah bir daha olmaz

Eki Görüntüle 896934
iyi akşamlar anneler ve yakışıklılar ve prensesler Nihancıkla size merhaba demeye geldik ki biiiz :)

Nihancık çok tatlıymış annesi hoşgeldiniz :)

Kuzummm yüzün kapanmış kız süslü olayım derken :) Neyse güzel yüzünü görüp nazar değdirenler olabilir böylesi daha iyi

Geçmiş olsun canım inşallah tekrar kanama yaşamazsınız

Hoşgeldin canım

Eki Görüntüle 897688
Elindeki oyuncağını o kadar seviyor kii.. Alırken böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim Huysuz ve tatlı oğlum rüyalar aleminde...

Maşallah kuzucuğa çok tatlı Şimdiden ticarete de atılmış

Ayyy çok neşeli bir bebek olduğu belli canım maşallah

Geçmiş olsun canım İnşallah öyle değildir. Geçici bir alerjik durumdur sadece böyle düşün iyi olsun.

ayyy geçmişi birazcık okudum ve dalma gereksinimi istedimmm benim kızımda çok kilolu deil ama masallahh kıpır kıpır dönüo kalkıo arkadaşımın bebeği kızımın 2 katı kiloda ve 7 aylık oldu daha yeni dönebiliyor ha bu demek deil ki kilolu bebek dönemez hareket etmez bu bebeğine göre bünyesine göre değişir ben asla kilosunu problem etmem kızımın ama burda problem edenler var hepimiz anneyiz pimpirikliyiz hassasız bazı konularda yazdığımız cümlelere lütfen biraz daha dikkat edelimmm.

Kimmis o sozlukculer azcik tuyo versinler merak ettim :) bende coook eski uyelerindenim, 1. Jenerasyon ^^

Canım senin bebiş ne kadarlıktı?

kurtulmuşsun geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz rahat edersin

Sağol canım.UMARIM TEKRARLAMAZ.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…