- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.801
Buraya sürekli yazmasamda sizleri tanıyorum ve senin erken doğum yaptığını biliyorum. Durumunun farklı olduğunu düşünüyorum Yigenimde erken doğdu ve kilosu yavaş yavaş artıyor. Ben sadece kilolu bebeğin problem yaratacağı fikre karsiyim tecrubelerime dayanarak. Kilolu bebek daha rahat büyüyor ve aktivitelerinde de eksiklik olmuyor.
Arkadaşım sence 10 yaşında 20 kg normalmi yada 4 aylıkken 3 kg olmak? böyle örnekler var çok yakın çevremde.bence bu bir sorundur. Sen ne düşünürsün bilmem ama sağlıklı bebek her ay az da olsa kilo almalı. İlla 1 kilo alsın demiyorum. Periyodik olarak düzenli olmalı
Arkadaşım sence 10 yaşında 20 kg normalmi yada 4 aylıkken 3 kg olmak? böyle örnekler var çok yakın çevremde.bence bu bir sorundur. Sen ne düşünürsün bilmem ama sağlıklı bebek her ay az da olsa kilo almalı. İlla 1 kilo alsın demiyorum. Periyodik olarak düzenli olmalı
:)) canım benim ya :) yok takıldığım konu topicte hasıraltından kilo karşılaştırma, o iyi bu kötü vb yorumlar sıkça karşıma çıkıyor. yani hepimiz prof olmuşuz :) misal az önceki mesajlarda lubofy arkadaşımız etrafında gözlemlediği bir örnek vermiş. ben de okudum bilgilendim. çünkü birebir yaşanılan tecrübe edilen bir konu kulaktan dolma bir bilgi değil. bu tarz bilgilerin şahsıma göre değeri var. pudra arkadaşımız da çıkmış yok aksine kilo almayan bebeklerde gelişim geriliği olur bence yazmış. ama ortada bir örnek yaşanılan somut bir vaka yok. belki biraz ters yazdıklarım ama şu yarışmaları bırakalım arkadaşlar. her bebek kendine özeldir. ha ilerde bebeklerimiz büyüdüklerinde kimimiz yeme artık oğlum kızım diyecek kimimiz yesene lütfen oğlum kızım diye yalvaracak kimimiz de mutlu mesut yaşayacağız....
Kızlar Merhaba size bisey sormak istiyorum bebegim grip oldu buhar makinası almak istiyorum tavsiye edecegini bi marka var mi
merhaba kızlar;
sayfayı açmayalı neredeyse 5 ay oldu. bugün bir girip bakayım dedim ve şok oldum herkes hala burada.:)))
ben doğumdan sonra kimse girmemiştir diye düşünüyodum. tüm hamilelik boyunca sizlerle gün saydım . doğum yaptım sizi unuttum. çok özür dilerim çok vefasız çıktım(((
ama evdeyken hiç vakit olmuyoo gerçekten. oğlum doğduğundan beri tüm dünya nimetlerinden soyutlandım. artık işe başladımda yine vakit bulabiliyorum sizleri çooooooooooooook özledim.
yaramaz oğlum şuan 4,5 aylık.
2 ağustos 'ta mecburi sezeryanla dünyaya geldi. iyiki de geldi hoş geldi:)))) onu sevmeye doyamıyorum. çok şanslıyız çook:)))
oğlumu 2 gün önce sünnet ettirdim. herkese tavsiye ederim kızlar. o kadar rahat olduki. sünnet oldu bezi bağladık eve geldik. hayata kaldığımız yerden devam maşallah.
bebekken çok daha iyi oluyor. hem acı ,korku gibi şeylerde yok.
lafa daldım.. pardon.. benim kızım kilolu.. ve bende senin aksine kilolu bebeğin problem yaratabileceği kanısındayım.. kilo bazen hastalık getirebilir Allah korusun.. aktiviteye gelince.. eskiden sağdan sola dönebilen kızım 1 aydır kilodan dolayı dönemiyor.. ve ben hiç memnun değilim.. boyum normal ama zayıf birisiyimdir.. zayıflık daha iyi.. çabuk yorulmaz.. istediği hareketi yapar esnektir.. peki kilolu? kabul edelim lütfen.. aşırı kilo iyi değildir...
Gecmisi okumadım sadece bu mesaji okudum konuya dalayim mı bilemedim :))
Bak şimdi ne güzel aşmıştım ben bu olayı. Nerden açıldı bu konu?! Ya neden hep tombul bebek aman aman çok sağlıklı da zayıf bebek gelişememiş,büyüyememiş oluyo!Yapmayın kızlar yaaaBirazcık daha dikkat edelim mi?
Hacim mamayls karşı olduğumu yazmıştım
Kızlar benimm kız artık emmiyor.Zaten az sütüm vardı olanda gidecek.Sağma makinası alayım diyorum.Sizler hangisii kullanıyorsunuz memnunmusunuz.Lütfen acil bilgi verirmisiniz.
Bizimkide tam tersine..babaanneye aşık! Anneanneden pek hoşlanmıyorsevgi sıralaması babanne,benim babam,teyzesi,paşa dedesi,annem yabancılama olayı çok nadir. Çok çapkın benimki..kızlara bool bol gülücük dağıtıyor hemen konuşmaya marifetlerini göstermeye başlıyor :103:
canım bizde weewell aldık ama alırken uyardılar min in dediği modelde sinyal ve parazit sorunu olduğu konusunda
benim ev 3 katlı ve 800m2 bahçe var, her yerde sorunsuz çekiyor...hatta komşunun bahçesine kahve içmeye bile gidiyorum
modeli WMA400
göz teması kuruyor canım çok şükür.hatta kendimde meslek olarak bikaç rahatsızlığı bildiğimden ona özellikle dikkat ettim. kucağımda kahkalar atıyor buaralar. öyle çok çok konuşuyo sayılmaz ama elhamdülillah yapabildiğini gördük. bugün dr a gittik grip olmuş kuzucum ilaç verdi. eşim alıp gelecek.
aranızda bebesi grip olupta ilaç kullanan var mı??? el kadar yavruya zararı olmaz mı ilacın. zaten dr ilaç yazarken kara kara düşünüp yazdı yüz ifadesi iyice moralimi bozdueşim her zamanki hali diyor ama bana öyleymiş gibi gelmedi.
Kenya Nairobiden Herkese tekrar merhaba..Aylardir girmiyordum bakit bulup :) sonunda tekrar burdayim...Bugun tam 4,5 aylik olduk...Ve emmemiz ne yazikki cok zorlakucakta hoppala zippala...3350 Dogdu oglum..ilk ay 1,5 kilo aldi...sonra giderek dustu..Bugun biraz nezle diye doktora goturdum 15 gunde sadece 100 gr almis...doktor kilosu normal kafana takma dedi ama..bende moral sifira indi..Ilk ay 1,5 kilo alan cocuk nasil olduda sadece 100 gr aldi dogdugundan beri gece emmez...8 saat uyur..zorla sagarak verdim ilk baslarda..ama son 1 aydir kestim..sanirim onun gostergesi bu az kilo alimi...normalmi acaba boyle bir dusus cok moralim bozuldu...
Canım öyle bi tablo cizdinki oglumu alıp dr koşasim geldi,benim oğlum 3.ayda 8200du. 4.ayini 3 gün sonra ogrenicem, yalnız anne sutuyle besleniyor ve çok sağlıklı.3 yaşındaki kizimda bebekken kiloluydu fakat şimdi normal kilosu ve uzun boylu, kilolar boya gitti. Senin aksine kilo almayan çocuklarda gelişim sorunu yaşanacağını düşünüyorum. Ancak mamayla alınan kiloyu bende sağlıklı bulmuyorum,naçizane görüşüm
Kilo almayan çokcuklarda ne tarz gelişim sorunları yaşanıyor bilgi verebilir misiniz acaba? Benim kızım da almıyor acaba ne tarz sorunlar yaşarız?
canım sanrım o sütle alakalı bak ben işe başladığımdan beri 50-60 cc zorla sağıyorum.birden acaip azaldı sütüm.
taa en başından beri sürekli swing ile sağıyorum ve taş çatlasa 100 cc. sağmışımdır birde sabahları 240 sağıyordum.
şimdi o da yok makine en iyisi bu diye bunu aldım yine de çok şükür oğlum hiç ememdi beni bu aya kadar getirdi.
olmayınca olmuyor üzülme...
valla öle bayıla ek gıda yiyor hem de pirinç bile verdim tabi sütüm olsa vermezdim şu an .
ama benim oğlum en baştan beri yeme konusunda sabırsız bir bebk.
memeden gıdım gıdım gelmesi yetmedi biberonla verdik.
şimdide süt yetmıo mama veriyoruz :)
her çocuk farklı çok şükür sorunumuzda yok mamayla alakalı pütürlü bile veriyorum.
benım ablam hep kavanoz mamalrdan verdi kızı hiç pütürlü yemedi sonra.kzı 5 yaşında dolma bile yeni yiyor düşün artık.
ben o yüzden biraz alışşsın istiyorum arada midesi kalkıyor ama yiyor yinede:)
yok canım dalma :) ben ana fikri verdim diye düşünüyorum. hepimiz evlatlarımız için en doğrusunu biliyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz sonuçta.
Ben direk daldim parmisim ;-)
Eki Görüntüle 896335 kızlar merak ediyorum.. siz de benim gibi convers giydiniz mibeni ordaki teyzeler çok ayıplamıştı
Foruma yazılanları üye olmayanlar ve Google amca göremese keske
Eksi sözlükte kk hakkında yazılanları okudum da az önce
günaydıınn herkese iyi pazarlar
üstümüzdeki kara bulutları dağıtmak için uyku tulumu kardeşliği iş başındaArduş, yavuklusu İdoş, ve panpa baldızlar Duruş ile İnci kuş yapımda emeği geçen Parmişe kucak dolusu sevgiler
Eki Görüntüle 896413
Canım e.sozluk cülerşn baxıları zaten uzaydan falan bildiriyorlar, başka bir ülkenin mavi kanları onlar :) benim bir yakınım var mesela, nick ini biliyorum arada yazdıklarına denk geliyorum, herşeyi eleştrir tr yi diğer ülkelerle kıyaslar, isim yapmış kişileri aşağılar, meslekleri, kültürümüzü fln baya alaya alır fln ama gerçekte işsiz, babasından sigara parası alarak evinde internet başında 24 saat yaşayan, hiç yurtdışına çıkmamış, iş deneyimi olmayan, çok insan tanımayan bir asalaktır. Klavyesi kuvvetli sadece :) bu tiplerin analizlerini ciddiye alır mıyız?
kızımmm herkesee gülücükkk gönderiyrrr kızlarrr.. amann ha sakın nazar etmeyinnn
Merhaba arkadaşlar.Umarım bebişlerimiz ve sizler iyisinizdir.Ben 1,5 haftadır yokum.Tırnağımın batan kısmını mecburen aldırdım.Dikişlerimde alındı.Bu süre içinde annemde kaldım.Bugün eve geldim.geçmişi okumaya çalıştım ama nafile.Ela izn vemedi.Şimdi fırsat bulmuşken hemen yazayım dedim.
Eki Görüntüle 896934
iyi akşamlar anneler ve yakışıklılar ve prenseslerNihancıkla size merhaba demeye geldik ki biiiz :)
herkese iyi geceler,
dün oğlumu sünnet ettirdik hayırlısıyla arkadaşlar,operasyona ben de girdim çok garip bir deneyimdi benim için,babamız cesaret edemedi onun yerine ben gireyim dedim ,hayatım boyunca kaç kere görebilirim ki ,yaşayabi,lirim ki böyle bir olayı değil mi ? ben de kaçırmadım valla fırsatı,neyse operasyon çok şükür iyi geçti ama yapılan kan tahlili sonucunda oğlumun kanının pıhtılaşma düzeyinin sınırda çıktığını öğrendik ve kanama beklenebilir dedi doktorumuz en nihayetinde bugün kanamamız oldu tekrar gittik pansuman yenilendi k vitamini vuruldu kanama için derken eve geldik bebişim şimdilik iyi çok şükür,ama ben kanamasını çok sık kontrol ettiğim için çok uykusuzum yorgunum ,uzun zamandır da sizleri takip edemiyorum inş herkes çok iyidir ,ben de en kısa zamanda toparlanıp aranıza dönmeyi en azından takip etmeyi istiyorum,sağlıcakla kalın ,herkesi çok özledim ve öpüyorum
Selam arkadaşlarım; uzuuun zaman sonra sizlerle yeniden paylaşımda bulunmak çok güzel...Ani olarak doğuma gitmem ve bilgisayarımın da bulunmaması gibi sebeplerle giremedim malesef
Neyse 25 temmuzda 2 kg ağırlığında bir KIZIM oldu:) 36 haftalık olmasına rağmen 33. haftada gelişimi durduğu için çok küçük doğdu. Küvöz falan derken çok şükür iyiyiyiz.
SİZLERİNDE YAVRULARI HAYIRLI OLSUN HEPİNİZİ ÇOK ÖZLEDİM
Eki Görüntüle 897688
Elindeki oyuncağını o kadar seviyor kii.. Alırken böyle olacağını hiç tahmin etmemiştimHuysuz ve tatlı oğlum rüyalar aleminde...
Burkacım seni gördüğüme çok sevindim bebeğinin durumunun iyiye gitmesinede bizde durumlar aynı bugün diyetisyen buğdayı da kes dedi çnk kan ve yeşil aynen devam :/ glutensiz ekmek ye dedi onun içindede süt tozu yumurta ve fındık var yazıo aynen dediğin gibi o iyi olsunda hiç önemli deil bu arada bugün diyetisyen gözümün içine baktı mn_elif cim kahvaltı da sadece zeytin ve biber birde istersen yeşillik yiyebilirsin dedi :/ kadın bile üzüldü bana ama glutenide kes diince neden çölyak mı acaba die çok korktum
Ben ilerleyen saatlerde topukluları çıkarıp sandalet giydim. Temmuzun sıcağında convers giyemezdim
Ben bu siteyi ekşi sayesinde tanıdım :)) Hamile olduğumu öğrenince üye oldum. Kanaatimce burda birkaç sözlükçü var öyle hissediyorum. Sen orda her yazana takılma bazıları sadece klavye delikanlısı
Ahahahah yerim ben sizi ya önündeki yazıyı da ilk kez okuyorum bayıldım
İmzamı atarım :)
Kıkbinbeşyüz kere maşallah canım çoook güzel gülmüş :))
Geçmiş olsun canım inşallah bir daha olmaz
Nihancık çok tatlıymış annesi hoşgeldiniz :)
Kuzummm yüzün kapanmış kız süslü olayım derken :) Neyse güzel yüzünü görüp nazar değdirenler olabilir böylesi daha iyi
Geçmiş olsun canım inşallah tekrar kanama yaşamazsınız
Hoşgeldin canım
Maşallah kuzucuğa çok tatlıŞimdiden ticarete de atılmış
Ayyy çok neşeli bir bebek olduğu belli canım maşallah
Geçmiş olsun canımİnşallah öyle değildir. Geçici bir alerjik durumdur sadece böyle düşün iyi olsun.
canım sanrım o sütle alakalı bak ben işe başladığımdan beri 50-60 cc zorla sağıyorum.birden acaip azaldı sütüm.
taa en başından beri sürekli swing ile sağıyorum ve taş çatlasa 100 cc. sağmışımdır birde sabahları 240 sağıyordum.
şimdi o da yok makine en iyisi bu diye bunu aldım yine de çok şükür oğlum hiç ememdi beni bu aya kadar getirdi.
olmayınca olmuyor üzülme...
valla öle bayıla ek gıda yiyor hem de pirinç bile verdim tabi sütüm olsa vermezdim şu an .
ama benim oğlum en baştan beri yeme konusunda sabırsız bir bebk.
memeden gıdım gıdım gelmesi yetmedi biberonla verdik.
şimdide süt yetmıo mama veriyoruz :)
her çocuk farklı çok şükür sorunumuzda yok mamayla alakalı pütürlü bile veriyorum.
benım ablam hep kavanoz mamalrdan verdi kızı hiç pütürlü yemedi sonra.kzı 5 yaşında dolma bile yeni yiyor düşün artık.
ben o yüzden biraz alışşsın istiyorum arada midesi kalkıyor ama yiyor yinede:)
kurtulmuşsun geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz rahat edersin
Canm o allahin emri...bnmde gorumcemin bebegi 5bucuk aylik..habire onunla kiyasliyo..yok o cok sakinmis yok yattigi yerde uyutmus yok gece zorla uyandirilarmis..en komigide ek gidaya gectiler diyo daha 4 aylikti bunu dediginde...ve bu cocuk doktor yuzu gormedi kafasina gore yani....aaa oylemi ne yediriyo dedim...cici bebeyi cays batirip veriyomus...ek gida yani :-D :-D
canım doktor hanım ek gıdaya geçirdi ve ilk dediği şey asla rondadan geçirme yasak dedi :)
Canım senin bebiş ne kadarlık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?