2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar katı meyve sıkacağı soranlar eşim geçen sene almıştı sıemens ME30000TR 350tl ye almıştı yanılmıyorsam memnunum çokça hemde :)

Teşekkürler ben cok yakınım ihtiyacım oldugunda uğrarım :)

Cooook cok haklisin..ben bunu birebir yasiyorum aslinda ilk oglum suan 8 yasinda 4 kg dogdu..sonra cok iyi kilo aldi ...6 ay sirf anne sutuyle 6. ayda 9,5 kg idi simdi 39 kilo..ama boyuda 136 ..yani 5 e gondersem gider ..Allah saglik versin ...ama cok zorlaniyoruz...hep yeme oglum yeme oglum..buda boyle olunca cok tuhaf geliyor ..hepsine saglik basta istegimiz....

Canım öyle bi tablo cizdinki oglumu alıp dr koşasim geldi,benim oğlum 3.ayda 8200du. 4.ayini 3 gün sonra ogrenicem, yalnız anne sutuyle besleniyor ve çok sağlıklı.3 yaşındaki kizimda bebekken kiloluydu fakat şimdi normal kilosu ve uzun boylu, kilolar boya gitti. Senin aksine kilo almayan çocuklarda gelişim sorunu yaşanacağını düşünüyorum. Ancak mamayla alınan kiloyu bende sağlıklı bulmuyorum,naçizane görüşüm

Kilo almayan çokcuklarda ne tarz gelişim sorunları yaşanıyor bilgi verebilir misiniz acaba? Benim kızım da almıyor acaba ne tarz sorunlar yaşarız?

Geçici emzirme krizi nedir?

Aslında sütünün yetmediğini düşünerek doktora başvuran annelerin bebekleri, gayet sağlıklı olup, iyi de tartı alır. Genellikle ilk 3 ayda ortaya çıkan ve bebeklerin annelerinin memelerini daha sık istemesi nedeniyle annelerin sütünün yetmediğini düşünmesine, geçici emzirme krizi adı verilir.

Geçici emzirme krizi, bebeklerin çok kısa bir zamanda, hızlı büyümesinden kaynaklanır. Yani geçici emzirme krizi, bebeğin hızlı büyümeden duyduğu rahatsızlık duygusunu gösterme şeklidir. Bebek, yaşadığı rahatsızlık duygusunu, sürekli annesinin memesinde kalarak aşmak ister. Annenin paniğe kapılıp, bebeğini doyuramadığını sandığı bu süre, neyse ki, ortalama bir hafta sürer. 5-8 gün arasında değişen krizde, annesini daha sık emen bebek, yine de tatmin olmaz, huzursuzluğunu sürdürür.

Normal koşullarda günde 8-10 kez yeterli olan emzirme sayısı, kriz döneminde 15’i geçer. Göğüslerinin boş olduğunu, dolmadığını hisseden anne memeden sonra mamayla bebeğinin doyup doymadığını test eder. Bebek eğer mamayı yerse aç, yemezse tok kabul eder. Oysa bebekler biberon mamasını kolay kolay reddetmez!

“Sütüm çok sulu!”
Bebeklerinin, kendi sütüyle birlikte mamayı da kabul ettiğini gören anneler hemen tanıyı koyar; “Sütüm çok sulu!”

Anne sütü gerçekten de ticari sütlere oranla daha sulu kıvamdadır. Fakat bu durum sütün eksikliğini değil, annenin vücudunun bebeğinin sindirebileceği şekilde süt ürettiğini gösterir.

Anne sütünün yağ oranı, yüzde 3-4 oranında değişir. Bu oran, anneden anneye ve annenin gününden gününe değişiklik gösterir. Annenin beslenmesinin, sütünün yağ oranıyla hiçbir ilgisi yoktur. Bebek, alacağı süt miktarını, sütten aldığı kaloriye göre belirler. Yani sütün yağ oranı düşükse daha çok emer, yüksekse, az miktarda süt yeterli olur. Bebek yeterince tartı almıyorsa sorun sütün kalitesinde değil, miktarının azlığındadır.

Süt miktarı neden azalır?

Süt salgısı, hormonların etkisi ve göğüslerin boşalmasıyla oluşur. Sütü üreten süt bezleri, tamamen boşalmaz. Bebeğin emmesinden sonra bir miktar süt, hep kalır. Emme sonrasında süt bezlerinde kalan sütün iyice azalması, yani göğüslerin tam olarak boşaltılması, süt üretimini hızla artırır. Göğüsler yeterince boşalmayıp, bu durum süreklilik kazanırsa, süt üretimi, dolayısıyla miktarı azalır.

Sütünün azaldığını düşünen anneler, günde bir kez, bir ölçek bile olsa, bebeklerinin rahat uyuması için biberon maması verir. Biberon mamasına alışan bebek ise, annesinin memesini tam olarak boşaltamaz. Yeterince boşaltılamayan göğüsler süt üretiminden vazgeçerken, bebek bir süre sonra anne sütünden tümüyle yoksun kalır.

pudracım çook özür dilerim, bence o durum sizinkinden farklı, o bebek sürekli memedeymiş, saatlerce annesinin göğsünden ayrılmıyormuş, 4-5 aylıkken her emişte 1 saat boyunca emiyormuş, günde 10-12 kez emiyormuş ayıramıyorlarmış. arkadaşım bana 10 aylık resimlerini gönderdi resmen küçük bir dev adam, yastıklarla oturtmuşlar. yani onun durum anormal gerçekten kıza çok üzüdldüm incecik bi şey kendi de. muhtemelen senin bebeğinin yapısaldır ve tıpkı kızın gibi sonradan boya verecektir.

Kilo almayan çokcuklarda ne tarz gelişim sorunları yaşanıyor bilgi verebilir misiniz acaba? Benim kızım da almıyor acaba ne tarz sorunlar yaşarız?

ay ne sorun olcak canım bişey olmuyıor şahsen ben zayıf bir çocuktum doktra götürmüşler kemklere falan bakılmış herşey normal çocugunuzun yapısı bu minyon olucak demişler. herşeyimde gayet normal minyon olarak hayatımı sürdürdüm.
taaa kii evlenene kadar evlenince aldığım kilolar en büyük gelişim sorunum oldu :)

Buraya sürekli yazmasamda sizleri tanıyorum ve senin erken doğum yaptığını biliyorum. Durumunun farklı olduğunu düşünüyorum Yigenimde erken doğdu ve kilosu yavaş yavaş artıyor. Ben sadece kilolu bebeğin problem yaratacağı fikre karsiyim tecrubelerime dayanarak. Kilolu bebek daha rahat büyüyor ve aktivitelerinde de eksiklik olmuyor.

:)) canım benim ya :) yok takıldığım konu topicte hasıraltından kilo karşılaştırma, o iyi bu kötü vb yorumlar sıkça karşıma çıkıyor. yani hepimiz prof olmuşuz :) misal az önceki mesajlarda lubofy arkadaşımız etrafında gözlemlediği bir örnek vermiş. ben de okudum bilgilendim. çünkü birebir yaşanılan tecrübe edilen bir konu kulaktan dolma bir bilgi değil. bu tarz bilgilerin şahsıma göre değeri var. pudra arkadaşımız da çıkmış yok aksine kilo almayan bebeklerde gelişim geriliği olur bence yazmış. ama ortada bir örnek yaşanılan somut bir vaka yok. belki biraz ters yazdıklarım ama şu yarışmaları bırakalım arkadaşlar. her bebek kendine özeldir. ha ilerde bebeklerimiz büyüdüklerinde kimimiz yeme artık oğlum kızım diyecek kimimiz yesene lütfen oğlum kızım diye yalvaracak kimimiz de mutlu mesut yaşayacağız....

Canım ya anladım seni,o durum pek normal değilmis gerçekten

Gecmisi okumadım sadece bu mesaji okudum konuya dalayim mı bilemedim :))

Son düzenleme:
yok yok bu geçmiş bitmeyecek ben galiba pes edeceğim

bir de gelecek o gelmeden yazayım aklımda kalanları bebişlerimize öldüm bittim bayıldım hepsi lokummmm
Chestera zaten bayılıyorummmmm

ben o durumlarda sakin bir yere götürüyordum iyi oldu paylaştığım teşekkür ederim

Bi soru daha sorucam astronot aldınız mı bebişlere mont yerine onlar daha güzel soğuktan korunmak için,arasta nın bebişinde gördüm pek yakışmış maşallah nerden alsam diye bakıyorum internete

kipa dan aldık biz gayet güzel tavsiye ederim

Arkadaşım sence 10 yaşında 20 kg normalmi yada 4 aylıkken 3 kg olmak? böyle örnekler var çok yakın çevremde.bence bu bir sorundur. Sen ne düşünürsün bilmem ama sağlıklı bebek her ay az da olsa kilo almalı. İlla 1 kilo alsın demiyorum. Periyodik olarak düzenli olmalı

İlahii.. Çok güldüm yaa. Sen çok yaşa emi

Öncesinde bende çok takılıyordum. Ya benim çocuğum neden zayıf,neden kilo alamıyor neden söyle neden böyle diyerekten..herkesin dediğine kulak asıyordum.her önerilen şeyi yapmaya çalışıyordum. Sonra baktım saçma sapan şeyler oluyor..aklıma yatanları yapmaya başladım. En son Aklı başında bi yakınım :seninle ben nasılki birbirimize benzemiyoruz başkalarının çocuklarıyla senin çocuğunda birbirine benzemez.Onunkine iyi gelen nerden biliyorsunki seninkine iyi gelecek.Başkalarının dediklerine kulak asma sen kendi çocuğuna bak..yarışma yarıştırma. O günden sonra kulağıma küpe oldu..
Diyebileceğim tek şey: Sağlıklı olduktan sonra her şey normal

Benm bebe zayif gelisim geriligimi olucak nacizane fikrine gore canim..ben hep zayiftim kucukken ilkokuldayken 19 kiloydm ..suan 28 yasndayim ve hcbi gelism geriligm olmadi ...burda knusurkrn biraz dikkatli olalim bnce fikirlerimizi soylerkende...bu da bnm nacizane gorusum

Kedicik ama heyecanlı yerler var oraları kaçırma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…