- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.781
İstanbulda olup nişantaşı tarafına giderseniz hacımansur sokakta bir pasaj var funnababy. Shipsbaby, tomuycuk vb birçok firmanın toptan satış mağazaları var ve bazıları perakende de satış yapıyor. İnternette indirimli 10 tl olan bodyleri 6 tl ye 50 tl olan kadife takımları 35 tlye aldım . Sadece pasaj için gidilmez ama otarafa giderseniz aklınızda bulunsun( özellikle fügen hanıma gidecek olanlar
İçin muayenehaneyle aynı sokakta)
canım hoşgeldin,
ben de sendenim afrikanın en tepesindeyim:):):) bu kıtalarda zor işimiz gerçekten, türkiye de bile zorken buralar da hele bir de küçük bebekle. bu arada bence bu ay bebeğinin kilo alımın öyle az olması normal, bence de takma kafana, olmazsa o 8 saatlik uykuları arasında emzirmeye çalış, hem ilk ay da çok iyi almış, kilosu da çok iyi doğmuş. benim kzıımda normal bi kiloda 4 aylık olmasına 5 gün var yaklaşık 6.5 kilo. yani alt sınrıda değil en azından. bu ay benimki de çok az aldı. gelecek ay daha da az alacaktır. bir de zayıf olması değil kilolu olması sorun bence. yakın arkadaşımın kardeşinin bebeği 10 aylık ve 13 kilo civarıymış şu an, 3 aylıkken 8.5 kiloymuş düşün yani. çocuk 10 aylık ama daha kendi başına desteksiz oturamıyor, anne sütüyle almış bu kadar kiloyu doktoru anne sütünden bi şey olmaz alsın demiş, ama çocuk almış başını gitmiş resmen, şimdi de diyetisyene götürüyorlar, az zayıflasın da oturabilsin yürüyebilsin diye. çocuk sürejkli kucakta durmak istiyo ve sürekli emmek istiyor, annesi bel fıtığı olmuş, aylardır o kadar kiloyu taşımaktan. işe başlayacak ama babanne de anneanne de bakmak istemiyor çocuğa, ikisi de 50li yaşlarında kadınlar tüm gün 13 kiloyu kim taşır.
benim yeğenim de 10 aylık ve 9 kilo 3 aylıkken 6 kilo falandı, henüz 10 aylık ama yürüyor, el becerileri falan da çok iyi algısı falan da çok iyi. o yüzden kilonun normal olması bence en iyisi. ben de bazen üzülüyorum zayıf kızım diye ama böyle kilolu haberleri duydukça da olsun diyorum normali en iyisi.
canım hoşgeldin,
ben de sendenim afrikanın en tepesindeyim:):):) bu kıtalarda zor işimiz gerçekten, türkiye de bile zorken buralar da hele bir de küçük bebekle. bu arada bence bu ay bebeğinin kilo alımın öyle az olması normal, bence de takma kafana, olmazsa o 8 saatlik uykuları arasında emzirmeye çalış, hem ilk ay da çok iyi almış, kilosu da çok iyi doğmuş. benim kzıımda normal bi kiloda 4 aylık olmasına 5 gün var yaklaşık 6.5 kilo. yani alt sınrıda değil en azından. bu ay benimki de çok az aldı. gelecek ay daha da az alacaktır. bir de zayıf olması değil kilolu olması sorun bence. yakın arkadaşımın kardeşinin bebeği 10 aylık ve 13 kilo civarıymış şu an, 3 aylıkken 8.5 kiloymuş düşün yani. çocuk 10 aylık ama daha kendi başına desteksiz oturamıyor, anne sütüyle almış bu kadar kiloyu doktoru anne sütünden bi şey olmaz alsın demiş, ama çocuk almış başını gitmiş resmen, şimdi de diyetisyene götürüyorlar, az zayıflasın da oturabilsin yürüyebilsin diye. çocuk sürejkli kucakta durmak istiyo ve sürekli emmek istiyor, annesi bel fıtığı olmuş, aylardır o kadar kiloyu taşımaktan. işe başlayacak ama babanne de anneanne de bakmak istemiyor çocuğa, ikisi de 50li yaşlarında kadınlar tüm gün 13 kiloyu kim taşır.
benim yeğenim de 10 aylık ve 9 kilo 3 aylıkken 6 kilo falandı, henüz 10 aylık ama yürüyor, el becerileri falan da çok iyi algısı falan da çok iyi. o yüzden kilonun normal olması bence en iyisi. ben de bazen üzülüyorum zayıf kızım diye ama böyle kilolu haberleri duydukça da olsun diyorum normali en iyisi.
Canım öyle bi tablo cizdinki oglumu alıp dr koşasim geldi,benim oğlum 3.ayda 8200du. 4.ayini 3 gün sonra ogrenicem, yalnız anne sutuyle besleniyor ve çok sağlıklı.3 yaşındaki kizimda bebekken kiloluydu fakat şimdi normal kilosu ve uzun boylu, kilolar boya gitti. Senin aksine kilo almayan çocuklarda gelişim sorunu yaşanacağını düşünüyorum. Ancak mamayla alınan kiloyu bende sağlıklı bulmuyorum,naçizane görüşüm
Canım öyle bi tablo cizdinki oglumu alıp dr koşasim geldi,benim oğlum 3.ayda 8200du. 4.ayini 3 gün sonra ogrenicem, yalnız anne sutuyle besleniyor ve çok sağlıklı.3 yaşındaki kizimda bebekken kiloluydu fakat şimdi normal kilosu ve uzun boylu, kilolar boya gitti. Senin aksine kilo almayan çocuklarda gelişim sorunu yaşanacağını düşünüyorum. Ancak mamayla alınan kiloyu bende sağlıklı bulmuyorum,naçizane görüşüm
bir an önce iileşsemde kp kv gitseler herşeye karışır oldular uyutacam diorum kp uyumaz dio kucağına alma gezdirme diorum alışıo diorum bişe olmaz alışsın dio en son dedim sen bakmıcan gitcen ben bakcam bu kıza dedim.haa kızın boklu bezini eve koymucakmışım rahatsız oluomuş kp ben hep poşetliyorum ağzını sıkıca bağlıyıp çöpe atıorum eşimde her sabah dışarı götürür döker balkona koycakmışım bi kp böle karı gibi karışırmı herşeye yaa kusura bakma balkona çıkıp kendimi üşütemem dedim bende. kv dersen yelek elinde dolanıo kızıma puff Allah kimseye muhtaç etmesin
Kilo almayan çokcuklarda ne tarz gelişim sorunları yaşanıyor bilgi verebilir misiniz acaba? Benim kızım da almıyor acaba ne tarz sorunlar yaşarız?
Kilo almayan çokcuklarda ne tarz gelişim sorunları yaşanıyor bilgi verebilir misiniz acaba? Benim kızım da almıyor acaba ne tarz sorunlar yaşarız?
ay ne sorun olcak canım bişey olmuyıor şahsen ben zayıf bir çocuktum doktra götürmüşler kemklere falan bakılmış herşey normal çocugunuzun yapısı bu minyon olucak demişler. herşeyimde gayet normal minyon olarak hayatımı sürdürdüm.
taaa kii evlenene kadar evlenince aldığım kilolar en büyük gelişim sorunum oldu :)
pudracım çook özür dilerim, bence o durum sizinkinden farklı, o bebek sürekli memedeymiş, saatlerce annesinin göğsünden ayrılmıyormuş, 4-5 aylıkken her emişte 1 saat boyunca emiyormuş, günde 10-12 kez emiyormuş ayıramıyorlarmış. arkadaşım bana 10 aylık resimlerini gönderdi resmen küçük bir dev adam, yastıklarla oturtmuşlar. yani onun durum anormal gerçekten kıza çok üzüdldüm incecik bi şey kendi de. muhtemelen senin bebeğinin yapısaldır ve tıpkı kızın gibi sonradan boya verecektir.
:)) canım benim ya :) yok takıldığım konu topicte hasıraltından kilo karşılaştırma, o iyi bu kötü vb yorumlar sıkça karşıma çıkıyor. yani hepimiz prof olmuşuz :) misal az önceki mesajlarda lubofy arkadaşımız etrafında gözlemlediği bir örnek vermiş. ben de okudum bilgilendim. çünkü birebir yaşanılan tecrübe edilen bir konu kulaktan dolma bir bilgi değil. bu tarz bilgilerin şahsıma göre değeri var. pudra arkadaşımız da çıkmış yok aksine kilo almayan bebeklerde gelişim geriliği olur bence yazmış. ama ortada bir örnek yaşanılan somut bir vaka yok. belki biraz ters yazdıklarım ama şu yarışmaları bırakalım arkadaşlar. her bebek kendine özeldir. ha ilerde bebeklerimiz büyüdüklerinde kimimiz yeme artık oğlum kızım diyecek kimimiz yesene lütfen oğlum kızım diye yalvaracak kimimiz de mutlu mesut yaşayacağız....
Günaydın kızlarKızım babannesinden korkuyor:)) güldüğüme bakmayın hiç hoşnut değilim bu durumdan aslında, çocuk bütün hafta benden başka. Kimseyi görmüyor, akşam bi saat babası bi de o kadar. Başka birini görünce büzüveriyor dudakları hemen. Bende psikolog bi arkadaşımla konuştum, şimdiden önlemini al bol bol dışarı çıkar , insamlara alışsın dedi, bizde akşam avm ye gittik azcık dolandık sonra markete girdik biraz mızladı ama yapçak bişi yok alışçak. Bir de bir ortamda ağlıyorsa ordan uzaklaştırma orada sakinleştirmeye çalış dedi. Belki bizim gibi olanlar vardır paylaşayım dedim.
Bi soru daha sorucam astronot aldınız mı bebişlere mont yerine onlar daha güzel soğuktan korunmak için,arasta nın bebişinde gördüm pek yakışmış maşallah nerden alsam diye bakıyorum internete
Gecmisi okumadım sadece bu mesaji okudum konuya dalayim mı bilemedim :))
:)) canım benim ya :) yok takıldığım konu topicte hasıraltından kilo karşılaştırma, o iyi bu kötü vb yorumlar sıkça karşıma çıkıyor. yani hepimiz prof olmuşuz :) misal az önceki mesajlarda lubofy arkadaşımız etrafında gözlemlediği bir örnek vermiş. ben de okudum bilgilendim. çünkü birebir yaşanılan tecrübe edilen bir konu kulaktan dolma bir bilgi değil. bu tarz bilgilerin şahsıma göre değeri var. pudra arkadaşımız da çıkmış yok aksine kilo almayan bebeklerde gelişim geriliği olur bence yazmış. ama ortada bir örnek yaşanılan somut bir vaka yok. Rbelki biraz ters yazdıklarım ama şu yarışmaları bırakalım arkadaşlar. her bebek kendine özeldir. ha ilerde bebeklerimiz büyüdüklerinde kimimiz yeme artık oğlum kızım diyecek kimimiz yesene lütfen oğlum kızım diye yalvaracak kimimiz de mutlu mesut yaşayacağız....
İlahii.. Çok güldüm yaa. Sen çok yaşa emiay ne sorun olcak canım bişey olmuyıor şahsen ben zayıf bir çocuktum doktra götürmüşler kemklere falan bakılmış herşey normal çocugunuzun yapısı bu minyon olucak demişler. herşeyimde gayet normal minyon olarak hayatımı sürdürdüm.
taaa kii evlenene kadar evlenince aldığım kilolar en büyük gelişim sorunum oldu :)
Öncesinde bende çok takılıyordum. Ya benim çocuğum neden zayıf,neden kilo alamıyor neden söyle neden böyle diyerekten..herkesin dediğine kulak asıyordum.her önerilen şeyi yapmaya çalışıyordum. Sonra baktım saçma sapan şeyler oluyor..aklıma yatanları yapmaya başladım. En son Aklı başında bi yakınım :seninle ben nasılki birbirimize benzemiyoruz başkalarının çocuklarıyla senin çocuğunda birbirine benzemez.Onunkine iyi gelen nerden biliyorsunki seninkine iyi gelecek.Başkalarının dediklerine kulak asma sen kendi çocuğuna bak..yarışma yarıştırma. O günden sonra kulağıma küpe oldu..:)) canım benim ya :) yok takıldığım konu topicte hasıraltından kilo karşılaştırma, o iyi bu kötü vb yorumlar sıkça karşıma çıkıyor. yani hepimiz prof olmuşuz :) misal az önceki mesajlarda lubofy arkadaşımız etrafında gözlemlediği bir örnek vermiş. ben de okudum bilgilendim. çünkü birebir yaşanılan tecrübe edilen bir konu kulaktan dolma bir bilgi değil. bu tarz bilgilerin şahsıma göre değeri var. pudra arkadaşımız da çıkmış yok aksine kilo almayan bebeklerde gelişim geriliği olur bence yazmış. ama ortada bir örnek yaşanılan somut bir vaka yok. belki biraz ters yazdıklarım ama şu yarışmaları bırakalım arkadaşlar. her bebek kendine özeldir. ha ilerde bebeklerimiz büyüdüklerinde kimimiz yeme artık oğlum kızım diyecek kimimiz yesene lütfen oğlum kızım diye yalvaracak kimimiz de mutlu mesut yaşayacağız....
yok yok bu geçmiş bitmeyecek ben galiba pes edeceğim
bir de gelecek o gelmeden yazayım aklımda kalanları bebişlerimize öldüm bittim bayıldım hepsi lokummmm
Chestera zaten bayılıyorummmmm
ben o durumlarda sakin bir yere götürüyordum iyi oldu paylaştığım teşekkür ederim
kipa dan aldık biz gayet güzel tavsiye ederim
Gecmisi okumadım sadece bu mesaji okudum konuya dalayim mı bilemedim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?