2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim cok uzuldum allah sabir versin cok zor. gorumcrmde olu dogum yapmisti. bebek 3 gundur karninda oluymus konduramadigindan doktora gitmemisti. simdi bir bebegi daha oldu saglikli cok sukur. allah kuzeninede tez zamanda saglikli evlat verir insallah

Günaydın arkadaşlar;
Cumartesi kontrolüm vardı. Bebek iyi, satla uyumlu dedi doktor. Kan tahlili falan yapmadı. Bakması gerekmez mi? 2 hafta sonra 2 li teste gideceğiz. Heyecanlıyım. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Lierac kremi herkes tavsiye ediyor. internette araştırınca en çok ondan memnun kalındığını farkettim. Mustela'nın kremleri de iyi deniyor. ama pahalıymış biraz. Bi de Bella B Tummy Honey Butter Çatlak Önleyici kremin tavsiyeleri fazla. Ben kararsızım hangisini alacağıma. Kaçıncı haftadan itibaren kullanmak faydalı olur? Benim için daha erken değil mi?
Çok ama çok zor bir durum. Allah sabır versin. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. 9 ay taşı, sev hayaller kur, odasını hazırla sonra da elin boş kalsın. Allah dayanma gücü versin kuzeninize. Siz de çok etkilenmişsinizdir.Çok üzüldüm.

gunaydın kızlarrr nasılsınız yarın kontrolum var cok heycanlıyım olcumler yapılacak 2 lı test ıcın kan verıcemmm

Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah :)

Gunaydin herkese. uzun bir zamandir giremiyorum. cok fazla bulantim. var birde simdi ustune hasta oldum ilac falanda icemiyorum oluyorim resmen (

Gecmis olsun, nedir bu çektiğimiz ya bulantilardan bende çok çektim halada çekiyorum. Yeter artık diyorum bazen ağlamak istiyorum. Gecede öksürükten uyuyamadim sanırım şifayı kapmışim bende. Ama geçecek az kaldı bunun da üstesinden gelicez moralini bozma.

Oksuruk mahvediyo beni cigerlerim parcalaniyo sanki( bulantilarda hic gecmicek gibi hic biseyden tat alamiyorum. oglumla bile ilgilenemiyorum yemek bile yapamiyorum ona( cok kiziyorum kendime bazen acelen neydi diye((

Bence erken değil cildin esnekliğini kazanması icin ne kadar erken başlansa o kadar iyi diye düşünüyorum kilo almaya başlamadan başlamak lazım . Gerçi ben krem kokuları midemi bulandirdigi icin her gün basliyacam diyorum ama baslayamiyorum. Kızımda ilk uç ay bebe yağı ve kakao yağlı bir krem sürmüştüm . Sonradan da bepanthol , kakao yağı, bebe yağı, pregnicare ne rastlasa sürdüm.
Bu sefer çatlayacam diye korkuyorum dogrusu çünkü hiç bir şey sürmedim henüz ayrıca suda icemiyorum. Ve göbeğim şimdiden kaşınmaya başladı. Kızımda kaşınma ilerleyen aylarda olmuştu.

böyle durumlarda 1 doktora daha gitmek lazım her zaman, çünkü bazıları yanıltıcı olabiliyorr,
o arada çekilen stres de tabi hem bebeğe hem anneye zararlı,
arkadaşıma da test sonuçlarından riskli dedi doktoru, amnio sıvısı alınacaktı karından alınıyor sanırım,
o sonra son teknoloji ultrason aleti olan bir doktor buldu,
o doktor herşeyin normal oluğunu söyledi, bu sayede başka test yaptırmasına da gerek kalmadı,
üstelik 13.haftasında bebeğinin erkek olduğunu öğrendi bu sayede,
korkulcak bi şey yoktur inşallah içini ferah tut iyi hissetmeye çalış...

merhaba kızlar. nasılsınız? ben hayatımın en zor günlerini geçiriyorum belki de arada saatler süren ağlama krizlerine giriyorum. eşimle bundan sonraki hayatımıza yön verecek bir konu da anlaşmazlığa düştük ne yapacağım bilmiyorum kafam çok karışık. yine bir dönüm noktasına geldim ama artıkk tek kişi değilim bebeğimde hissediyordur biliyorum. kafam çok karışık eşim ailesinin yanına memleketine taşınma kararı aldı benimle doğru düzgün konuşmadan ben orada mutlu olacak mıyım bilmiyorum

Ne guzel ilk gebeliginde catlamamissin ins bunda da boyle olur. ben o kremlere inanmiyorum 2 aydan itibaren surmedigim sey kalmamisti ama maalesef cok fazla catladim belime kadar hemde.gerci biraz fazla kilo almistim buda bi sebep olabilir. en inemli sey cilt kalitesi

Canim benim esimde bazen memlekete gidelim diyor ama dusuncemin ne oldugunu cok iyi anlattim ona.esinin senle konusmadan boyle bir karar almasicok sacma. sebebi ne peki oraya gitmek. Istemesini??

Allah sabırlar versin çok ama çok zor bir durum. Hem kuzeninin acısı bir yandan, hem kendi yavrunu düşünüp haklı endişeler yaşaman... Allah korusun bebişlerimizi... Elinden geldiğince kendi bebeğinle ilgili olumlu düşün canım. Kendini şimdiden yıpratma, inşallah sağlıkla alırsın kucağına....

Canım ya senin herifi boğasım geldi benim burda. Ne demekmiş kendi başına karar almak tek başına mı yaşıyor. Hele ki hamilelik döneminde böyle şeyleri sana niye yaşatıyor Karşına alıp uzuuun bi konuşma yap kendini net ve iyice anlat bence. Kolay gelsin....

Kremlerin tek basına fayda sağladığına bende inanmıyorum . Destek tedavisi diyelim. Yediğin ve içtiğin basta olmak üzere alınan kilolar, spor yapmak ... Bunların hepsi etken. Tabi cilt yapısida etkili olabilir. Benim kuru bir cildim var dikkatli olmasam çatlardim herhalde . Bol su ictim, yağlı yiyecekler yemedim ve kafein içeren icecekler hiç içmedim .Havalar musaitti bol bol yüzmüştüm . Kefir ictim son aylarda düzenli olarak. Kremlerimi yağlarımı sürdüm. Toplamda 12 kilo aldım. Boyum 1,70 kilo üzerimde fazla gibi gözükmuyordu. Benim reçetem bu.

kızlarrrrr günaydın grip olanlara mide bulantısı yaşayanlara kanama yaşatanlara çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun testi sorunlu görenlere de Allah yardımcı olsun ne deyim kızlar Allah hepimizin yardımcısı olsun bir şekilde geçecek bu günler sadece güçlü olmamız birbirimize destek olmamız lazım. hayat bu yaşaki göresin inşallah güzel sağlıklı hayırlı geçririz bu günleri

Guzelim kendini bosuna uzme once bebegini duşun. Kendi basına karar alması hiç hoş değil tabi ama sakin olursan daha iyi basa çıkarsın. Kavga etmeden konuşmanız lazım gitmek istemesinin sebepleri neler belki haklı yönleri vardır once onu iyice dinle sonra da sen düşüncelerini söyle . Belki o seni ikna eder belki de sen onu sonuçta hayat müşterek birbirinize destek olmalısınız. Tabi konuşmadan onceden sakinlesmeyi bekle tartismalarda kendini kaybeden , kaybeder.

Canim benim esimde bazen memlekete gidelim diyor ama dusuncemin ne oldugunu cok iyi anlattim ona.esinin senle konusmadan boyle bir karar almasicok sacma. sebebi ne peki oraya gitmek. Istemesini??

evet kızlar heleki bu ruh haliyle çok daha zoruma gidiyor. defalarca düşüncelerimi anlattım ama nafile. oraya gitmek istemesinin esaslı sebebi ailesini çok özlemesi ve onların kendisi olmadan sahipsiz kaldıklarını düşünmesi ama böyle bir şey yok sadece kendisi öyle hissediyor. bilmiyorum bir kadının yeri kocasının yanıdır ama hiç gitmek istemiyorum:26:

merhabalar herkese,

cumartesi bende doktora gittim herşey yolunda dedi doktor ikili test yapalımmı dedi bende yaptırmadım. sorun çıkarsa 9 ay sıkıntı çekmek istemediğimden dolayı.
cinsiyet sordum bizim bebiş yüzüstü yatıomuş göremedik birşey. Guatrım çıkmıştı ilaç kullanıodum oda düşmüş çok şükür.

günaydın kızlar. umarım herkes iyidir. geçmişi okuyamadım, haftasonu ne olup bitti haberim yok
size güzel haberim var; 2li sonuçlarımız çıkmış doktor düşük risk grubundasınız dedi. tlfnla konuştugumuz için cokta birşey soramadım.
test sonucunda;

PAPP-A 1390,00
HGC(T1) 44380
NT 0,5 mm
down sendromu __ 1:50000
sadece yaş ______ 1:820
trisom, 18/13 _____ 1: 99000 diye yazıyor....
ve down sendrom risk tarama cutoff değerinin altındadır , biyokimyasal risk = 1 : 19889
trisomi 18 riski tarama cutoff değerinin altındadır diye yazıyor....

anlayan arkadaşlar bir bakıverin kızlar :)

Son düzenleme:
internetten baktım çoğul gebelikte 2li ve 3lü test yapılmıyrmuş benmki de ikiz. doktor bana sormadan yaptırman lazım dedi keşke yaptırmasaydım 2li testi ve ayrıntılı ultrasonu. bakalım 2i nin sonucu insallah iyi çıkar da moralim yerine gelir. sizlere de çok teşekkür ederim desteğiniz için. insallah bu hafta hepimizin morali düzelir her ley yoluna girer her şey gönlümüzce olsun :)

Gözün aydin canım, aslında çok ta açıklanacak bir şey yok riskli grupta degilsin. Down sendromu riskin elli binde bir. Trizomi 13 ve 18 doksandokuzbinde bir.

Bu arada sana bilimsel bir hurafe ha:) serbest hcg degerin 44 ellinin altı hurafeye gore bebeğin erkek :)

canım tebrikler cuma günü gidicez biz de inşallah biz de atlatırız güzelce çaktırmamaya çalışıyorum eşime falan ama endişeliyim... ben çok anlamıyorum ama 1:250 den küçük bütün değerlerin sınır 1:250 olarak biliyorum doktor da iyi olduğunu söylemiş zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…