2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Maceraya gel, superr :)) biz de geceleri kaka yapmaz olduk

Kizlarr naber isirmalikk totolara bayildimm :-D cok sekerler...guzel saa sapan olaylarin olmadgi biz bize olduguz bi gun sn ins seviyrm szi

geçmiş olsun cnm, inş hemencecik geçer de rahatlarsın, soğuk bişeyler ii geliyo diye biliyorum.

luboyf cnm çok maceralı bi gece olmuş neyse kaka yapıp rahatlamasına şükür..

https://blogbabba.wordpress.com
SESSİZLİĞİN GÜRÜLTÜSÜ
“En iyi çocuk, uyuyan çocuktur” diye, çok bilgece bulduğum bir söz vardır.
Çocuğu olmayan biri bu sözü okuduğunda, “Abi bu çocuk olayı ne fena birşey ki, neredeyse her ebeveyn aynı şeyi söylüyor?” diye tırsabilir çocuk yapmaktan. Fakat bilmediği birşey varsa, o da çocuk uyuduktan sonra bir çok anne ve babanın paso çocuktan bahsettikleri, birbirlerine son çektikleri resimlerini gösterip, onu ne kadar özlediklerini anlattıklarıdır. Desen ki, “E madem çok özlediniz, uyandırıp getiriyim çocuğunuzu?”…
Hıslarlar sana. Bildiğin kedi gibi.
Ya da sarımsak gösterilmiş vampir misali.
Soruyu bir daha asla tekrarlamazsın.
İçinden bile.
Çünkü olay şöyle gelişir (hızlı okuyunuz):
Uyandı, ama çok huysuzdu, kahvaltıda hiç bir şey yemedi, sütünü döktü, sonra zorla iki lokma tost yedi, tam kapıda altına işedi, değiştir, neyse okula gitti, çıktığında acıkmıştı, çorba içti dışarıda, kaka yaptı, tuvalette temizledik, sonra park diye tutturdu, tam parka girerken uyudu, geri döndük eve, altına işemiş, değiştirmedik, uyuyo çocuk, yatağına yatırırken uyandı, parka gitmek istiyorum diye yıktı ortalığı, altını değiştirmek istedik, topyekün karşı çıktı, tekme tokat hallettik, tam giyindik çıkıyorduk ki, film seyretcem diye tutturdu, ama park n’oldu dedik, hayvanlar gibi bağırıp ağlamaya başladı, bir saat ağladıktan sonra yemek istedi, verdik yemedi, başka yemek dedi, başka birşey verdik, ilk verdiğimizi istedi, onu verdik yine yemedi, eeh (biiip) (biiiiiip) dedik, daha da kızdı, neyse birden yumuşadı, birer saat dönüşümlü oynattık, bol bol sarılıp öptü, sonra biraz televizyon seyredelim dedik, habire televizyonu kapadı, o zaman yatağa artık dedik, kudurdu, bi ara o kadar bağırdı ki gözünden biraz ışın çıktı gibi, sonra birden yumuşadı, bişeyler anlattı, hadi parka dedi, lan yeter ne parkı dedik, ağlamaya başladı, ağlarken yoruldu…
Ve uyuya kaldı…
Uyku…
Sessizlik…
Huzurun yaprak kımıldatmayan esintisi…
Şşş…
Hihihihihi…
Duyuyor musun?…
Neyi?…
Hiçbir şeyi! Ne kadar güzel değil mi?… Hihihihihi…
BAAAAAAM!!!!
Anamm, n’oluyo lan???!!!
Ne olduğunu söyliyim, baba mutfağın kapısını yavaşça kapatmaya çalışırken bir şekilde hayvan gibi çarptı kapı. Ya da anne diken üstünde bulaşıkları yıkarken yeni doğmuş bebek gibi tuttuğu bardak ne hikmetse elinden kayıp lavaboda patladı. Uyuyan çocuk bu kadar değerli, ve sessizlik bu değerli anın garantörüyse eğer, gürültüde iblisin ta kendisidir. Yanlışsam düzeltin, ama böyle zamanlarda sen ne kadar çok kasarsan sessiz hareket etmeye, o kadar çok gürültü yaparsın.
Odasına girersin, sanki havada yürüyosun, ninja gibi, yerden ses çıkmaz, yılan gibi süzülürsün. Bakarsın üstü örtülü, yavaşça döner ve sessizce kapıya yönelirsin karanlıkta… KIRMIZI BAALIK GÖÖÖLDE, KIVRILA KIVRILA YÜZÜYOOR, BALIKÇI HAS…çıt! Allah kahretsin, kim koydu bu salak oyuncağı kapının dibine?! sorusu yankılanır beyninizde (yiyorsa ağzınızda yankılansın). Böyle zamanlarda anne salondayken, koridordan ışık hızıyla kucağında şarkı çığrınan bir oyuncakla koşarak geçen babayı gördüğünde bilir ki, kapama düğmesini bulamamıştır baba panikleyince. İmha edemediği bombanın üstüne atlamıştır başka bir tabirle…
Ya da zincirleme kaza olur. Anne gece çişe kalktığında üstü örtülü mü diye bakmaya gider, çocuğun odasındayken duvara dayalı lego kutusuna şut çeker yanlışlıkla (TONGIRLENK), tam kutu devrilmeden tutmak için eğilir, dolaba gömer poposunu (DAAN), hay allah diye kapıya yönelince, sesten panik olmuş baba dalar odaya ve ışığı açar (Çıt), anne çığlık atar babayı görünce (HİYAAAA) , baba da karşılık verir (NOOLUYO LAN BURDA), ve çocuk uyanır (Anne?)…
Sessiz olmaya çalışmak öyle bir paradokstur ki, ne kadar çok kasarsan o kadar gürültü yaparsın. Sen kapıyı pandomim yapar gibi yavaş hareketlerle kapadığını varsayarsın ama kapı sanki mancınıkla fırlatmışsın gibi çarpar. Televizyonu açarsın, ses en yüksek seviyede kalmıştır, kapamak için panikle eksiye basarsın ama televizyon komutu almaz, o an pili bitmiştir. Buzdolabına fasulyeyi ameliyatla koyarken, peynir kabını devirirsin, o da yoğurt kabına çarpıp aşağı düşürür, yoğurt yerde patlar. Tam kapıdan çıkıyorsundur, ayakkabı çekeceğini düşürürsün, tangırlondeyinksidongdeyinskidong, diye yerde derya kuzusu gibi dansetmeye başlar metal çekecek… Kapı çalar, yanlış daire pardon, telefonun sesini kısmayı unutursun, telefon çalar, Sevgili Müşterimiz bu ay ki fırsatlardan yararlanmak…
Başka bir laf daha vardır çok kullanılan.
Birşeyler kaçınılmazsa, zevk almaya bakacaksın.
Lego kutusunu mu deviriyordun az kalsın? Devir anam be! Koy tekmeyi, rahvan gitsin.
Fasulyeyi mi koyacan buzdolabına? At tencereyi havaya, al göğsünde yumuşat, göm voleyi üstten ikinci rafın doksanına…Geri sekerse o hızla tencere, gelişine yumuşak bir plase…
Oyuncak bangır bangır müzik çalmaya mı başladı? Gir şarkıya en uygun yerinde bağıra bağıra eşlik et, ooooh sefaam olsun, Hassan ustaaa geliyoor..
Yemin ediyorum, yanlışlıkla yan odadan hıçkırsan uyanır çocuk, ama yanında uyandırmak isteyerek top at, uyanmaz.
Böyle adaletsiz bir dengede, aldırmamak lazım sessizliğe.
Bu arada, bu yazıdan en çok aklınızda kalacak şey?
Kırmızı balık gölde.

heyyy yoruldum artık biri beni çevirsin...bizim totomuzu kimse ısıramasın diye totomuza köpek koyduk... maşallah barekallah benm hasta zuzuma...

Eklentiler

• $SAM_5557-horz.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Canım eşim geldiğinde kızım uyumuş oluyor.O yüzden kızımın bakımında bana maalesefki bir yardımı yok.Haftalık iznide yok.Kızını sadece uyurken seyredebiliyor.Sevemiyor bile.

Anladım canım, yine iyi bile idare ediyormuşsun bende burnumu soktum olaya kusura bakma... Bu arada bende tek başıma yıkıyorum çoğunlukla, yuzdurerek yıkıyorum diye anlatmıştık burda. Çoook kolay oluyor hatta acaip zevkli...

Cok samimi bir arkadasimin ablasinin 2 cocugu var biri 8-9 yaslarinda digeri de 5-6 yaslarinda. Her iki cocuguna da dogdugundan beri hicbir asi yaptirmadi. Kendi karari degildi. Gittigi cocuk doktoru asiya karsi bir doktordu.

Benim eşimde aşı yaptırma konusunda çok hevesli değildi ama aşı söz konusunda çoğunluğa uymak gerekiyormuş. Bir sürü şey okuyup ailemize danıştıktan sonra yaptırmaya karar verdik bizde, bana kalsa ben zaten yaptıracaktım ama eşimde ikna oldu.

Haklısın gunebakan, 3 bebekle zor olabilir, ben normalde kızımı çok sokmuyorum avm lere, sarıp sarmalayıp dışarıda temiz hava daha iyi, zeminde duvarlarda elektrik yığını, ışıklar ve yapay havalandırmada cabası, hatta haftasonu avm çocuklarıyla avm gezenleri çok yadırgardım :)))) ama bu durumda başka seçeneğimiz yok gibi. Bana optimumda balçovada uyar. Hangisi olsun o zaman?

Luboyf yazıya koptum
Bi taraftan oğlanı pşşş lıom bi taraftan gülüom bıyık altında çok iiymiş yaaa cidden de öle olmuo mu ses yapmamamız gerektiğinde illa b.kunu çıkaracak kadar gürültü yapıoz

Çorap kardeşliğiiiiii
Öpücükler o popişlerinize çokkkk tatlısınız oğlum uyuo olmasa bi poz da ben şeettiriverirdim ama başka bahara artık
Ve diğer eklenen bebişler hepsine maşallah çok tatlılar

Ara ars yaziyorum ama hep takipteyim kizlar. Gecen hafta halama geldim gelmez olaydim biktirdilar mama ver yemeek suyu ver ilac ver kara kara nasil gidecegimi dusunuyorum

Sesim çıkmayınca herkes elestiriyor beni, hergün duyuyorum çocuk oturmuyormu koltuğa tutunup ayakta durmuyo mu yavrum 10 ağustos doğumlu. Kızım 3 yaşına yaklasiyor tuvaleti öğretemedim. Tamam ben beceriksizim kabullendim artık. Yaşama hevesim kalmadı

yok artık 4 aylık bebek mi oturup koltuğa tutunup ayakta duracakmış 6 aylıkken de yürümesi lazım o zaman.rahat ol komşumun oğluda 3 yaşında hala beze yapıyor. o eğitim vermek için baharı bekliyor. evet 2 yaş ideal olabilir ama çocuklarımız herşey ideal zamanda yapacak diye bir koşul yok

heyyy yoruldum artık biri beni çevirsin...bizim totomuzu kimse ısıramasın diye totomuza köpek koyduk... maşallah barekallah benm hasta zuzuma...

Maşallah canım meleğine.Valla ben sizin bızdıkları görünce bayılıyorum.Benim kızında resmini buraya koymak istiyorum ama koyamıyorum.

Estağfurullah canım.Ama tek başıma olmaktan artık sıkıldım.Kızım 4 ay 1 haftalık oldu eşim 4 gün izin kullandı.Birde bizimki tüp bebek.Çok zor kavuştuk kızımıza.3. denemede tuttu.Çok şükür kucağımıza aldık ama babası sevemiyor bile.Dün akşam çok canım sıkkındı eve gelince konuşmadım.Galiba zaman geçirmeye geçirmeye soğuyorum.

Bu günde canım çok sıkkın.Daha ne kadar böyle gidecek bilmiyorum.Yüzdürerek nasıl yıkıyorsun.Ben kendi küvetinde file ile yıkıyorum.

Son düzenleme:

cnm neden yaşama hevesin kalmasın yuhhh 4 aylık çocuk otururmu yada ayakta dururmu kusura bakmada bunu diyenlere oha demek istiorum bana deseler yoo kosuo da nazar değmesin die saklıorum derdim:) benim yeğenimde 4 yaşında öğrendi tuvaleti çocuktan çocuğa değişir elbet öğrenecektir lütfen üzülme. şu karışanların hepsini pıçaklayasım var benimde kp ve kv burdaydı malum, akşam yaşpasta aldım yiyoruz kp kendi çatalındaki kremayı yaladııııı sonra kızımın ağzına sokuodu kiii ben panter atladımm aaa verme dedim ben öle deyince kv hemen bi parmak çaldı kremaya kızın ağzına götürüo sakıınnn dedimmm yani herkes senin çocuğuna hayatına muhalefet bi yerlerde diş göstermek gerekio sanane be adam kadın benim çocuğuma krema yalatmak!!!! sana mı kaldı 4bucuk aylık yavruma

amann bi de bu var demi emeklemior mu yürümüor mu hadi cişinide sölemior kocaman ne kadar hayatımıza müdahale var yaa millett sizene yav herkes kendi işine baksın ne çektik kızlar yaaa

Biz de 4. ayımıza girdik ama hala doktor kontrolüne gidemedik. Bu hafta sonu inşallah. Geçen ay kilosunu az bulmuştu doktor o yüzden ben de mamaya başladım. Günde 200-250 ml anne sütü artı 300 ml mama veriyorum aşağı yukarı sizce normal mi bu. Çevremde kimseye soramıyorum bunu çünkü mamaya başladığımı söyleyince büyük tepki almış ve moralim sıfıra inmişti. Benim sütüm şu kadar çoktu bu kadar çoktu diyip durmuşlardı anca . Ben de yok ne yapayım. bu beni kötü anne yapmazki.

Offf beim evimde çok kötü şu an üstüne üstük grip oldum. Önceden sabrina diye bir dizi vardı. onun gibi olup, tek el hareketimle evimin düpdüzgün olmasını isterdim. .... Çok hayalperestim...

Maşallah canım , hosgelmis paşan

hoş geldin yakışıklımm çokk tatlısın

maşallah sana küçük paşa

masallh cok seker

Ne kadar güzel gülmüş, maşallah sana.

Maşallah oğluşuna Çok yakışıklı :)

Teşekkür ederiz teyzeleri:)

Benim eltim de ben mutfaktayken kızının daninosundan yedirmeye kalktı oğlum daha iki aylıktı...Ay hala düşündükçe sinir oluyorum..Ben de elinden kaptığım gibi aldım.Bizimki sırıtıyor,dudaklar pembe pembe..Bi de bak ne kadar çok sevdi çocuk diyor.Nerden bilsin çocuk sevmeyi dedim.Oğluum,senin bu anan çok biliyo herşeyi diyo bi de pişkin pişkin...Ya sabır...

Bi taraftan yemek yapıyorum bir taraftan da nette sırf yapıyorum vay be dedim eskiden insanlar nasıl evlerde yaşarmış. Teknoloji ne çabuk ilerledi.

cnm bnde yetiskin kuvetini sh dklduruyrm biraz. Yuz ustu koyuyorm suya. Basini kaldryr hmn zat n. Bjr guzel yuzuyr ki...ablasi da kuvette tabjj. Her zmn beraber gjriyrlar duşa. ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…