- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.321
ah canım yaa valla okurken ben yoruldum
keşke bilsem nasıl yaptım da paylaşsam sizinle...çocuk baktı bende bi numara yok kendi kendine yaptı
ama ben Atahan da bişeyi farkettim belki Beril de de öyledir, sakinlik istiyor. yani sallıyım pışpışlıyım falan derken daha çok yoruluyor ve uyuyamıyor. benim tek yaptığım saat 18.30 dan sonra sadece gece lambasını açık bırakıp yanına yatıyordum ve muhabbet ediyordum. mızırdanmaya başlarsa oyunlar oynayıp sakinleştiriyordum ama öyle hareketli şeyler değil. yarım saat falan böyle yanında yatarak devam ediyordum sonra birden ağlamay başlıyordu bende ayağımda sallıyordum sakinleşsin diye
işte bizim kırılma noktası orasıymış. farkettim ki tam ağlamaya başlamadan önce parmaklarını emerek yüzüme bakıyordu. o noktadan sonra artık odadan çıkıyorum ve kendi kendine uyuyor. benim sana tavsiyem uyku hazırlığı oluştur. bizimki ışığı kapatıp yatakta muhabbet etmek, öncesinde ellerine ve ayaklarına masaj yapıyorum onu söylemeyi unuttum. göğsüne ve yüzüne rahatsız oldu, sadece el ayak masajı yapıyoruz. ne yaptığımı anlatarak pijamalarını giydiriyorum, gece lambası ışığında çiftlik hayvanları kitabına bakıp hikayeler uyduruyorum ve işte ondan sonra elleriyle oynamaya başladığında odadan çıkıyorum
canım Atahan iyi şeylerede kötü şeylerede 2-3 günde alışıyor. zaten bebeklerin en uzun alışma süresi 10 günmüş. ama ne yöntem uygulamaya karar verirsen ver her gece aynı şeyi yap ve pes etme. 1 gece değiştirdiğin anda başa saracaksın ve bu sefer daha uzun sürecek. ilk gece belki 3 saatini onun yanında yatarak geçirmen gerekecek. o yüzden bence cuma akşamı başla uygulamaya
bide bez konusunda ben kirli olsada olmasada pijamasını giyerken değiştiriyorum, sonra 23.00 emzirmesinde yine temizde olsa değiştiriyorum. artık biliyorki bezi değişecek o saatte. bukadar küçük bebeğin tuvalet alışkanlığı olur mu diyip gülmeyin bana sakın :) bebekler çok enteresan hemen alışıyor herşeye. ben daha Atahan 1 aylıkken akşamları masal anlatarak yatırıyordum, sanırım birazda o günerin faydası var bugünki kolaylığıma
Teyzeler bize şans dileyin yarın 6 aylık oluyoruz ve 4 tane aşımız var düşündükçe strese giriyorum valla. Bu da geçsin 1 yaşına kadar yok şükür puff
kızlar ya minnakım gözünü ovuşturuken parmağı gözüne kaçmış, tırnağıyla gözünün beyaz yerini kanatmış. bi şey olmaz demi çok kötü gözüküyor çok korktum bugün doktora götürcez
hemen doktorunu arayıp sordum siyah yeri değilse bi şey olmaz dedi, ama ne bileyim bi damla falan olsa daha çabuk iyileşir,
hey allahım ya daha kendilerine zarar vermemeyi bilmiyorlar nasıl öğrencekler bunlar herşeyi
Geçmiş olsunn, benim en korktuğum şey gözünü tırmalaması o yüzden mümkün olduğunca kısa aralıklarda kesmeye çalışıyorum tırnaklarını.Doktor öyle bilgi verdiyse panik yapma bence sende. İnşallah çabucak geçer
canım benmkide çok sık yapıyor o işe bi keresinde kan oturdu 3 gün geçmedi gözünğn beyazındaki kanlı görüntü.birde gözüne parmak sokunca bi ağlayışı var sorma . mesela bi gün gözüne parmak sokup yarım saat göğsüme başını yaslayıp ağlamıştı sevimli cadım... Eki Görüntüle 900392 bizde o anı ölümsüzleştirelim dedik
kızlaar çok kötüyümm mastit oldumm( dün gece 5.30ta bir titreme bir üşümee bir ateşş 40 derece ...sabahta geçmedi göğsümde alew alew yanıodu..we sertleşmişti anladm mastit olduğumu hemen dr a gittim antibiyotik werdi ama çok kötüyüm halsizlik ateşş terlemeee napıcam ben ((
Topigin en beceriksiz anası benim bu arada , birde ne haddimeyse 3 cocuk yaptım , ikisine cok iyi bakabilmisim gibi
Cok hadsizim cok
Ayrıca bi bebeği uyutamiyorsunuz, cok ayıp , bakın bana hiçbirini uyutamiyorum
Simdi kızımın ödevini yaptırarak cinnet geçirmeye gidiyorum , saglicakla kalın
Maşallah canım meleğine.Valla ben sizin bızdıkları görünce bayılıyorum.Benim kızında resmini buraya koymak istiyorum ama koyamıyorum.
Estağfurullah canım.Ama tek başıma olmaktan artık sıkıldım.Kızım 4 ay 1 haftalık oldu eşim 4 gün izin kullandı.Birde bizimki tüp bebek.Çok zor kavuştuk kızımıza.3. denemede tuttu.Çok şükür kucağımıza aldık ama babası sevemiyor bile.Dün akşam çok canım sıkkındı eve gelince konuşmadım.Galiba zaman geçirmeye geçirmeye soğuyorum.
Bu günde canım çok sıkkın.Daha ne kadar böyle gidecek bilmiyorum.Yüzdürerek nasıl yıkıyorsun.Ben kendi küvetinde file ile yıkıyorum.
Bu projeyi sun sen kuzum kedin onaylanırah ahh doğal yaşam gibisi varmı şekerim yak mumunu otur aşağı taş evlerimizde mutlu Mesut yaşardık taş devri gibi vilma Fred ve çakıl olarak yaba daba duuu
oyyy kuzum benim resmen sokulmuş ağlıyor, büyünce gösteririsin burda kendi gözüne parmak sokup ağlamıştın diye:):)
allah korusun yavrularımızı gerçekten insanın içi gidiyor
benim kzı çok ovuşturuyor gözlerini bir de tırnakları çok güçlü benimkiler gibi, sağlam öyle kolay kırılır eğilir büğülür cinsten değil, ve o kadar çabuk uzuyoki tıpkı benimkiler gibi 2 günde bir kesicem bundan sonra
babası en son tırnağk etini kesitiği için dokunamıyo o işte bana kaldı, annemin zaten yakını gözleri görmüyo, tırnak kesmek de zor iş onu ble beceremiyorum
Canım kıyamam ne çabuk büyüdünüz valla :) İnşallah sorunsuz az acıyla atlatırsınız aşılarınızı. Güzel haberlerle gelin yarın
Oyy CNm benim maşallah ya nasılda geçiyor zaman inş sorunsuz atlatırsınız
İnşallah sorunsuz geçer ne çabuk geçti zaman vay be :)))
ayyyyy.. inş.. rahat geçer aşınızzz.. allh yardım etsinn, çokk ağlamasın kuşlokumu
Çok geçmiş olsun cnm, burda baya konuşulmuştu bu konu sıcak duş ve masaj fln diye, hemen başla bence doğal yontemlerle çözme işine olmassa antibiyotik alırsın...ben olsam oyle yapardım.
Çook kolay gelsin cnm, bu topikte ne kadar beceriksizsen o kadar iyi :) becerikli hatunlar sevilmiyor burda ^^
Allah bağışlasım yavrunuzu, ben kuveti doldurup yuzustu yatırıyorum kızı, tek alimle başının altına destek veriyorum o kendisi yuzuyor, çok seviyor suyu zaten. Bu sırada vucudunu sabunluyorum, sonra yuzustu cevirip sırtını falan sabunlayıp saclarını yıkayıp daha önceden hazırladığım temiz suyla durulayıp çıkarıyorum. Su bebeği kaldırdığı için hiç yorulmuyorsun. Bebekte konforlu oldugundan huzursuzlanmıyor.
Ek bilgi vereyim, son 24 saat için tas evde yasadıgımdan bahsetmiştim ve avm lerdeki elektrik yukunden ^^ ehehe çok komik ama anlatıveryim senin üzerinden canım :) 100 kusur yıllık bir tas binada yasıyorum, yasadıgım sehırde zaten yeni bina yok denecek kadar az, tas devri gibi değil ama çok orjinal ve romantik bir havası var :)) balkonumuzda bile heykelcikler duvarlarda el işlemeleri falan. Elektiriği suyu internetide var, daha ne olsun :) tek sorun dekorasyonu çok zor...
Bu ev geyiğinde yerim olduğundan cevap verme gereği duydum mesajaEk bilgi vereyim, son 24 saat için tas evde yasadıgımdan bahsetmiştim ve avm lerdeki elektrik yukunden ^^ ehehe çok komik ama anlatıveryim senin üzerinden canım :) 100 kusur yıllık bir tas binada yasıyorum, yasadıgım sehırde zaten yeni bina yok denecek kadar az, tas devri gibi değil ama çok orjinal ve romantik bir havası var :)) balkonumuzda bile heykelcikler duvarlarda el işlemeleri falan. Elektiriği suyu internetide var, daha ne olsun :) tek sorun dekorasyonu çok zor...
dediklerini uyguluycam aybikecim, bir kaç kez yaptım aslında yanına uzandım konuşa konuşa pışpışlaya pışpışlaya uyutmaya çalıştım, gözlerini kapadı 3 dakika sonra çığlık çığlığa uyandı, bir kaç kez yaptım hep çığlık atınca vazgeçtim ben de artık
ama 20 gün geçti üzerinden şimdi tekrar deneyeyim bakalım, bir de başka kimsenin diiznde uyumuyo illa ben sallıycam ellerini tutyorum ninni söylüyorum o da bana eşlik diyo eeee eee eee e diye sesler çıkartıyo kendi kendine ninni söylüyor, bence benim kzıımda kitap bebek ama ben çok düzensiz ve beceriksiz bi insan olduğum için bi türlü çocuğumun istediği gibi hareket etmeyi başaramıyorum
bir de annem var herşeyime koşuyor canım annem ama yine yetişmiyor yine yine
senin gibi bir de bela kaynana olsa ne yapardım bilmiyorum
dağına göre kar diyorum ben buna
dediklerini deniycem bu akşam 7 gibi başlayalım bakalım, tek sorun artık işe de başladığım için akşam 9 dan önce işlerimi bitiremiyorum, o yüzden berili uyutma işi de 9 a kalıyor, o vakte çok yorulmuş oluyor bebeğim ve yorgunluktan da uyuyamıyor, düşünsene günde 7-8 saat uykuyla duruyor ve tüm gün uyumuyo hiç biz bile dayanamıyoruz, anneannesi tüm gün onu uyutmaya çalışıyor
nromalde her sabah ve her akşam duş alırdım ankaranın kara kışında bile, artık 2 günde bir duş yapmaya başladım bu çöl ülkesinin sıcağında, duşa bile vakit yok, bazen kendime bile kokuyorum nereye gidecek böyle bilmiyorum
Konuya atlama sebebimi açıklamıştım diye düşünüyorum ama çok açıklayıcı olmamış yinede anlaşılmamış çünküSakin olun kızzzzz lar, geyiğinize devam. Kankamla (dunur veya:)) bir anlaşmazlığın oldu hemen atlarım olaya yapmaya gerek yok :) herzamanki geyikler olduğunu bende fark ettim zaten google pic. Leri konu butunluksuz girişi fln görünce, keşke tas avmler olsa marketler olsa gibi yerinde bir dilek görünce hemen konuyu bağdaştıramadım tabii, mukemmel anne ve insan olarak konuya dahil olayım dedim içeriden alayım bilgiyi dedim.
Konuya atlama sebebimi açıklamıştım diye düşünüyorum ama çok açıklayıcı olmamış yinede anlaşılmamış çünkü
Sakin olun kızzzzz lar, geyiğinize devam. Kankamla (dunur veya:)) bir anlaşmazlığın oldu hemen atlarım olaya yapmaya gerek yok :) herzamanki geyikler olduğunu bende fark ettim zaten google pic. Leri konu butunluksuz girişi fln görünce, keşke tas avmler olsa marketler olsa gibi yerinde bir dilek görünce hemen konuyu bağdaştıramadım tabii, mukemmel anne ve insan olarak konuya dahil olayım dedim içeriden alayım bilgiyi dedim.
https://blogbabba.wordpress.com
SESSİZLİĞİN GÜRÜLTÜSÜ
En iyi çocuk, uyuyan çocuktur diye, çok bilgece bulduğum bir söz vardır.
Çocuğu olmayan biri bu sözü okuduğunda, Abi bu çocuk olayı ne fena birşey ki, neredeyse her ebeveyn aynı şeyi söylüyor? diye tırsabilir çocuk yapmaktan. Fakat bilmediği birşey varsa, o da çocuk uyuduktan sonra bir çok anne ve babanın paso çocuktan bahsettikleri, birbirlerine son çektikleri resimlerini gösterip, onu ne kadar özlediklerini anlattıklarıdır. Desen ki, E madem çok özlediniz, uyandırıp getiriyim çocuğunuzu?
Hıslarlar sana. Bildiğin kedi gibi.
Ya da sarımsak gösterilmiş vampir misali.
Soruyu bir daha asla tekrarlamazsın.
İçinden bile.
Çünkü olay şöyle gelişir (hızlı okuyunuz):
Uyandı, ama çok huysuzdu, kahvaltıda hiç bir şey yemedi, sütünü döktü, sonra zorla iki lokma tost yedi, tam kapıda altına işedi, değiştir, neyse okula gitti, çıktığında acıkmıştı, çorba içti dışarıda, kaka yaptı, tuvalette temizledik, sonra park diye tutturdu, tam parka girerken uyudu, geri döndük eve, altına işemiş, değiştirmedik, uyuyo çocuk, yatağına yatırırken uyandı, parka gitmek istiyorum diye yıktı ortalığı, altını değiştirmek istedik, topyekün karşı çıktı, tekme tokat hallettik, tam giyindik çıkıyorduk ki, film seyretcem diye tutturdu, ama park noldu dedik, hayvanlar gibi bağırıp ağlamaya başladı, bir saat ağladıktan sonra yemek istedi, verdik yemedi, başka yemek dedi, başka birşey verdik, ilk verdiğimizi istedi, onu verdik yine yemedi, eeh (biiip) (biiiiiip) dedik, daha da kızdı, neyse birden yumuşadı, birer saat dönüşümlü oynattık, bol bol sarılıp öptü, sonra biraz televizyon seyredelim dedik, habire televizyonu kapadı, o zaman yatağa artık dedik, kudurdu, bi ara o kadar bağırdı ki gözünden biraz ışın çıktı gibi, sonra birden yumuşadı, bişeyler anlattı, hadi parka dedi, lan yeter ne parkı dedik, ağlamaya başladı, ağlarken yoruldu
Ve uyuya kaldı
Uyku
Sessizlik
Huzurun yaprak kımıldatmayan esintisi
Şşş
Hihihihihi
Duyuyor musun?
Neyi?
Hiçbir şeyi! Ne kadar güzel değil mi? Hihihihihi
BAAAAAAM!!!!
Anamm, noluyo lan???!!!
Ne olduğunu söyliyim, baba mutfağın kapısını yavaşça kapatmaya çalışırken bir şekilde hayvan gibi çarptı kapı. Ya da anne diken üstünde bulaşıkları yıkarken yeni doğmuş bebek gibi tuttuğu bardak ne hikmetse elinden kayıp lavaboda patladı. Uyuyan çocuk bu kadar değerli, ve sessizlik bu değerli anın garantörüyse eğer, gürültüde iblisin ta kendisidir. Yanlışsam düzeltin, ama böyle zamanlarda sen ne kadar çok kasarsan sessiz hareket etmeye, o kadar çok gürültü yaparsın.
Odasına girersin, sanki havada yürüyosun, ninja gibi, yerden ses çıkmaz, yılan gibi süzülürsün. Bakarsın üstü örtülü, yavaşça döner ve sessizce kapıya yönelirsin karanlıkta KIRMIZI BAALIK GÖÖÖLDE, KIVRILA KIVRILA YÜZÜYOOR, BALIKÇI HAS çıt! Allah kahretsin, kim koydu bu salak oyuncağı kapının dibine?! sorusu yankılanır beyninizde (yiyorsa ağzınızda yankılansın). Böyle zamanlarda anne salondayken, koridordan ışık hızıyla kucağında şarkı çığrınan bir oyuncakla koşarak geçen babayı gördüğünde bilir ki, kapama düğmesini bulamamıştır baba panikleyince. İmha edemediği bombanın üstüne atlamıştır başka bir tabirle
Ya da zincirleme kaza olur. Anne gece çişe kalktığında üstü örtülü mü diye bakmaya gider, çocuğun odasındayken duvara dayalı lego kutusuna şut çeker yanlışlıkla (TONGIRLENK), tam kutu devrilmeden tutmak için eğilir, dolaba gömer poposunu (DAAN), hay allah diye kapıya yönelince, sesten panik olmuş baba dalar odaya ve ışığı açar (Çıt), anne çığlık atar babayı görünce (HİYAAAA) , baba da karşılık verir (NOOLUYO LAN BURDA), ve çocuk uyanır (Anne?)
Sessiz olmaya çalışmak öyle bir paradokstur ki, ne kadar çok kasarsan o kadar gürültü yaparsın. Sen kapıyı pandomim yapar gibi yavaş hareketlerle kapadığını varsayarsın ama kapı sanki mancınıkla fırlatmışsın gibi çarpar. Televizyonu açarsın, ses en yüksek seviyede kalmıştır, kapamak için panikle eksiye basarsın ama televizyon komutu almaz, o an pili bitmiştir. Buzdolabına fasulyeyi ameliyatla koyarken, peynir kabını devirirsin, o da yoğurt kabına çarpıp aşağı düşürür, yoğurt yerde patlar. Tam kapıdan çıkıyorsundur, ayakkabı çekeceğini düşürürsün, tangırlondeyinksidongdeyinskidong, diye yerde derya kuzusu gibi dansetmeye başlar metal çekecek Kapı çalar, yanlış daire pardon, telefonun sesini kısmayı unutursun, telefon çalar, Sevgili Müşterimiz bu ay ki fırsatlardan yararlanmak
Başka bir laf daha vardır çok kullanılan.
Birşeyler kaçınılmazsa, zevk almaya bakacaksın.
Lego kutusunu mu deviriyordun az kalsın? Devir anam be! Koy tekmeyi, rahvan gitsin.
Fasulyeyi mi koyacan buzdolabına? At tencereyi havaya, al göğsünde yumuşat, göm voleyi üstten ikinci rafın doksanına Geri sekerse o hızla tencere, gelişine yumuşak bir plase
Oyuncak bangır bangır müzik çalmaya mı başladı? Gir şarkıya en uygun yerinde bağıra bağıra eşlik et, ooooh sefaam olsun, Hassan ustaaa geliyoor..
Yemin ediyorum, yanlışlıkla yan odadan hıçkırsan uyanır çocuk, ama yanında uyandırmak isteyerek top at, uyanmaz.
Böyle adaletsiz bir dengede, aldırmamak lazım sessizliğe.
Bu arada, bu yazıdan en çok aklınızda kalacak şey?
Kırmızı balık gölde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?