2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım gel bi kucaklayayım seni ya içimden geldi. Tabi, kim istemez parklara, bahçelere gitmeyi?? Kadıköy'de otururken kızım parkta oynasın diye annemle tüm parkları bıkmadan üşenmeden yürüyerek olmadı toplu taşıma ile ziyaret etmiştik. Nerdeyse her gün parktaydık. Kışın bile Moda'da çay bahçelerinde oturduğumuz oldu. Bana park, bahçe olsun:)) Dediğin çok doğru, şans eseri yaşıyoruz nerdeyse. Mesela senin yaşadığın yer Tekirdağ'dı değil mi? Umarım doğru hatırlıyorumdur. Ergene havzası o kadar kirlendi ki, o kadar zehirlendi ki, bu konuda acil eylem planları var. Ama korkunç bir denetimsizlik hala hüküm sürüyor ve hiç bir şey yapılmıyor. Çocuklarımızı bu tür büyük kirliliklerden, büyük tehlikelerden nasıl koruyacağız peki? Ya İstanbul'un ve Türkiye'nin bitirilen su kaynakları, ormanları, bozulan doğa dengesi?? Büyük resme bakmamız ve çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı olmasını istiyorsak acilen dürüst ve etik bir şekilde yönetilmeyi talep etmemiz gerekiyor. Bak yine ciddi ciddi konuşmaya başladım. Ah ah hep yalnızlıktan:))

Ya ama kıskandırmayın beni ama olmazki
Ben urlayı çok severim urla yolunun üzerinde eskiden rengarenk enginar tarlaları vardı çok gelirdik

Aaa ben kızımı denizede sokmam :)))

Saka tabiiki, bende guzel koylar biliyorum civarda ^^ akşama kadar tıkınır atarız ufaklıkları da suya. Benim kız suyu çok seviyor zaten tam izmirli. Mangal ları sırayla yaparız canım, bizimde bahçemiz keyiflidir :)) urla da hep yanlız veya eşimin akrabalarıyla takılırdım, nihayet bir arkadaşım oldu oradan hemde kızımada arkadaş var çok sevindim :)

Keşke o zaman planlasaymışız, kısmetd eğilmiş. Yazın bende burada olurum inşallah bir aksilik olmazsa, agustos bebeklerini plajda da buluşturmaya katılırsın sende cnm. Benimde hayalim kızımın 1. Yas gunu urla da kutlamak. Davetli listemize yazdım sizide şimdiden :)

Bu uclu organize oldular bile bize de burdan onlari seyretmek duser.

Arastacım paylaştığın ısırmalık toto resimlerine bayıldım bayıldım
Senin paylaştığın resimlerebayıldım demekten dilimde tüy bitti artık
Fırfırlı totosuyla ida süperdi tabi diğer meleklerde
Bu arada kızım olsada şöyle cicili bicili giydirsem derdim ama onu bile beceremiyorum bu konuda idolümsün
Benim kız sürekli basit tulumlar içinde çünkü en rahat onları giydiriyorum
Neyse şöyle 1 yaşına falan geldiğinde ben de başlarım umarım güzel elbiseler ve şirin bantlar takmaya benim yüzümden kızım giysi konusunda zevksiz olcAk diye korkuyorum

Canım yaa kucaklaşmak iyi geldi:)) Hatırlaman yanlış ama tespitin çok doğru ben de trakyalıyım zaten ha edirne ha tekirdağ :) Şuan çkaledeyim. Sular dediğin gibi mahvoldu daha geçen gün emziği çeşmeden yıkayan bir annemizin bebeği amip kapmış burda yazmıştı. Soluduğumuz havadan , kuallandığımız suya kadar risk. Bi keresinde Edirnede adamın birini öldürüp su deposuna atmışlar, adam şişmiş suyun içinde günlerce çoluk çocuk o sudan içti. Nolcak şimdi ?yani demek istediğim bir sürü görünmeyen tehlike var. İpleri salalım demiyorum tabi ama gelcek olduktan sonra her türlü geliyor:))

Bu uclu organize oldular bile bize de burdan onlari seyretmek duser.

Evet sorma canım ya
Sen en azından istanbuldasın ben bu Arap ülkesinde iyice zor burdan izlemek
Burda hava 25 derece deniz ışıl ışıl ama buluşacak kimse yok
Eşim zaten sürekli iş sürekli iş öyle sıkıkıyorumki

Bu arada Anason gerçekten süt yapıyırmuymuş sen süt diyince gözlerim açıldı:)))

Canım benim çok teşekkür ederim çok tatlısın ve estağfirullah eminim ki çok zevklisindir Ben de evde aslında hep rahat şeyler giydiriyorum da dışarı çıkarken özenip bezeniyorum madem kızım var tadını çıkarayım diyorum. Oyuncak bebek gibi oynuyorum onla yaa Hem rahat edeceği hem de şık şeyler almaya çalışıyorum. Senin yaşadığın yerde bu anlamda imkanlar nasıldır bilemem canım. Trde çok şirin şeyler var tutamıyor insan kendini:))

Luboyf cum annen yanindaymis at kizi arabasina annenle gidin dolasin temiz hava alin. 25 derece ne demek. Keyfini cikarin bu gunlerin yazin orada disari cikilmaz.

Yok bilmiyorum sut yapiyor mu Aybike ye takiliyorum. Ama dur bir doktor bir tarif vermisti onu bulabilirsem seninle paylasirim.

Allahım nasıl da güzel özetlemiş benim üç mesajda yazdıklarımı:)) Ne tatlısın sen ya...

Son düzenleme:
Enginar tarlası dedim aklıma geldi
Birkaç gün önce annem enginar dolması yaptı kıymalı yapraklarını kesmeden doldurdu
Bu mevsimde ne enginarı demeyin Tunus'ta 4 mevsim enginar var
Veee asıl bizi ilgilendiren kısmı 10 gündür ilk kez göğüs pedlerinden sütüm taşmıştı
Bir de ben şunu farkettim neyi çok severek yesem o süt yapıyor

Canim senin aklimdan geciriyordum bugun, senin bebeginin emme durumu ne oldu duzeldi mi???

sağol canım aslında hepiniz aklımdasınız ben de sizi merk ettim hep.ama o kdar hasta oldumki ilk kez 3 gün boyunca ateşlendim.Çok fena boğaz enfeksyonu geçirdim ilaç kullanmayınca 3 gün hiç dinmedi bu ateş.kemiklerim ağrıdı bebeğimi zor kaldırıyordum.Emem iş nasıl deyim baya bi düzeldi maşllah ama öyle eskisi gibi emeyior önceden ne zmana memeyi versem emerdi.Şimdi öyle değil ama sanırm büyüdü artık o kdar sık acıkmıyor ve çiğinesi güçlendiği için çabuk bitiriyor bu işi.Eskiden çok merdi ama çok da kusardı şimdi kusmuyor.pazartesi dr kontrolümüz vcar İnşallah güzel haberlerle döneriz.Artık çok kilo almaz çok aldığını sanmıyordum da hele son hafta resmen rejimdeydi.boş memelari emdi hep ama bişeyler geliyordurda yoksa bağrır.ama az süt olunca geçeleri sık sık uynadı.neyse çok yazdım bugun daya iyiym su içmeye başadım biraz da yedim gücüm gelmeye başladı sü
tüm de bol bol olacak allahın izniyle.
Ya siz siz nasıl oldunuz.İnşallah daha iyyisiniz.

Canim buldum tarifi

bir paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri bir çay bardağı ılık suda erit ve su miktarini cogalt demisti.

Bu arada sen 20 dakika sagacaktin denedin mi cikti mi sutun?

Çok saol benim gibi teknoloji özürlü olunca zor oluyor böyle şeyler

Geçmiş olsun, bizim çoklu besin alerjisi tek tek yazmıyım ama liste baya uzun hurma kabak bile alerjik reaksiyona neden olabilir yani

Bir de hamilelik döneminde okurken senin evde bir dişi bir erkek kedinolduğunu hatırlıum kedilerle bebeğin arası nasıl?
Benim de 2 kedim var siyam olan oğlumun dibinden ayrılmıyor tekir ondan korkuyor yaklaşmıyor

Arkadaslar acıkcası uzunca dusundum bu mail icin. Ama her zaman ki gibi durustlukten yanayım. Ve o yuzden gercek duygularımı paylaşak istedim.
Giyilen pamuk polar geziln yer vs hepsi annelerin kendi tercihi kimse yargılayamaz.Ama hem cam fanuslarda saklayamam diyip hemde herseyın en derin bilimsel acıklamalar ile yapılması biraz paradoks oluyor bence. Bunu uzatmıycam dediğim gibi tercih .
Gözlerle iletişm yok ve burda bizim butun algıladıklarımız kelimelerden ibaret. Yani söylediklerimiz düşüncelerimizin bir aynası coğu zaman. Eski meslegim gereği belki de bazı cümlelerin arkasını okumanın gerceği görmek ile cok ilgili oldugunu biliyorum.
Burada kimsenin evinin nasıl olduğu ne aldıgı vs ile ilgili aşırı bir bilgim yok. Yani açıkcası herkes birseyler söylüyor lafı gelince ama genel olarak kimsenin yasayıs tarzını cok bilmiyoruz ya da vurgulanan cok o olmuyor .yoksa pek cok arkadas yurt dısı gezileri evdeki yardımcılar meslekler vs bundan bahsetti hayatın doğal akışında normal olarak. Ama bir kişi var ki nerdeyse her mesajı maddiyat ile ilgili ya da satıraltı bunla ilgili. Belki bilinçli değil niyeti bu degil ama bir ayna olmak dısardan birde kendisine bakmasını sağlamak isterim. Bu sitede esi calışmayan maddi durumu cok ta iyi olmayan bır suru kişi var biraz daha dikkatli olmak gerekmez mi . konu tas evden acıldı diye
Bu telsiz meselesinden cok daha önce evin tas evi ve tarihi bşir ev oldugunu biliyorduk . bir kac postta neden oldugunu bile hatırlamıyorum vardı.
bambu koltuk kullanmak icin ada mutfagın olması sart degil birinci koşul degil soylemek zorunda değiliz ne alaka ben evimin mutfagında ki köşe koltugunu soyleyen duymadım.
Tırnaktaki batma icin pedikur gercekten işe yarar ama konu anlatılırken pedikurcum demek zorunda değilsin temiz olduguna inandıgın desen yeter illa sahiplik eki gerekmez.
Altın oldugunu belirtmene inan hic gerek yok.

Euro kazanınca cok gelmiyor ne demek bir seyin alım gücü senin gelirin ile iklgilidir 800 liralık gelir euro cınsinden verilse de azdır . ayrıca bu mesajdan sonra işte en cok korktugum sey basıma geldi yanlıs anlaşıldım bu konu ile ilgili dedin neden korkuyordun ki bundan kimse mal varlıgı ile ilgili yanlıs anlaşılnmaktan korkmuyor bence burda

Pek cok mesajında yardımcılarından bahsettın ki bu olabilir. Ama mesela burda tulumlar yıkamada diyebilirsin . tulumu kimin yıkamaya attıgı hiç önemli değil . yine gizli özneler var cümlede

200 tl pek cok kişi için az degil burda sende calışıyorsun para kazanmak zor eminim biliyorsun . ama burda bana göre az ama kurtardı diyorsun . rakamlardan bahsetmişsin yine

üstüste izlendiğnde böyle bir tablo gördüğüm sahip oldukların iyi cok iyi ya da kotü olabilir farketti isen yakın bir zamanda tam tersi bir case icin de hissettiklerimi yazdım . farkında değilsin belki ama vurgulananlar bunlar

Evin önünde sahil yolu var hafta sonları orda yürüyüş yapıyoruz
Tek sorun çok kalabalık her gören bi el atıyo berile dokunularak sevilmesinden nefret ediyorum elini ve başını öpenler bile oldu
Bunlar böyle maalesef şimdi bi şey diyip ayy soğuk Türk algısı da olmasın diyosun ama
Burda havalar çok güzel ama yine de kara kışında istanbulda olmak isterdim

canım ben 6 da emzirip uyku hazırlığına başlıyorum, 7 de uyuyor
Allah korusun, haklısın tabi...ben yavaş yavaş geri çekmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…