- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.401
Aybikecim, tesekkur ederim sende zaman ayırıp yazmak zorunda kalmışsın :)
:) battı balık yan gider diyorsun yani... Saka bir yana, bende istanbulda yasadım, bilirim ne çilelidir o şehir. Ama evden çıkınca gidilebilecek oyle çok seçenek varki... Çocuklarla gitmek içinde en azından alışveriş edilebilecek yer seçeneği çok fazla, havalar musait oldukça avm lere tıkılmak zorunda değilsiniz. Bazı kucuk şehirlerde insanların tek seçenekleri avm ler alışveriş için, onlar için daha zor.
Birde, baz istasyonları v.s lere girersek çıkamayız işin içinden, zaten zararları ortada olan şeyleri tartışmaya gerek yok. Ben cep telefonunu da elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum kızımdan. en başta wireless ı da kaptmıştım ama devamını getiremedim o işin maalsef. Herkes kendi bildiğince kendi kurallarını koyuyor işte, bunun tartışılacak, alınılacak bir yanı yok. Burada da kendi uygulama ve fikirlerimizi paylaşıyoruz, birbirimizden faydalanabilelim diye, zaten topic in amacı bu.
kızlar ya minnakım gözünü ovuşturuken parmağı gözüne kaçmış, tırnağıyla gözünün beyaz yerini kanatmış. bi şey olmaz demi çok kötü gözüküyor çok korktum bugün doktora götürcez
hemen doktorunu arayıp sordum siyah yeri değilse bi şey olmaz dedi, ama ne bileyim bi damla falan olsa daha çabuk iyileşir,
hey allahım ya daha kendilerine zarar vermemeyi bilmiyorlar nasıl öğrencekler bunlar herşeyi
Kızlar ben alındığım için yazmadım AVM ler hakkında. Forumu takip ederken uzun süredir yazmak istediğim birşeylere denk geldi. İlk bebek heyecanı ile de olabilir ama bazen çok siyah beyaz fikirler ve benim abartılı bulduğum titizlikler konuşuluyordu bu nedenle yazdım. Mesela ben ilk bebeğimde de yoğurdu bir kaç denemeden sonra evde mayalamadım. Bizim yediğimiz, marketten alınanı yedirdim. Belki de ben yanlış yapıyorum, yaptım, bilemem. Her neyse yaşam çok kısa, herkes bebeği için nasıl hissediyorsa, koşulları ne gerektiriyorsa öyle yapıyor zaten...
Waaayy canınaaaa!! Bi anneme gittim neler olmuş yahuinanamadım olanlara..şaka gibi. polyanna olup 'hayırlısı olsun' diyeyim olsun bitsin.
Atahan sana maşallah! Dün akşam bende ayağımda sallamadan uyuttum. pışş pışş yaparak.. Bakalım şimdi babannede,bu akşamda deneyecem. Bide erken uyumayı başarsa.
Bu AVM olayına da bir şeyler demek istiyorum. Heracım sana katılıyorum.Saatlerce kalmadıktan sonra bi sakınca görmüyorum. Bu soğukta sokaklarda dolaştırmaktansa bir kaç saat avm de gezilebilir. Başka türlü çocuğun değişik insan görme imkanı olmuyor maalesef.
luboyf çok geçmiş olsun. İnşallah bişii olmaz. Allah korusun kuzunu. Evrene olumlu sinyaller gönderelim ki evren olumlu yönde işlesin..
saol canım inşallah böyle devam eder bundan sonrada :)
mevzu çok uzuyor ama diyeyim tekrar şu avm konusunda...biz bol güneşli gündüzleri hala sıcak olan İzmir de deniz kenarında otursak mı diye konuştuk, biranda iş başka yerlere geldi. kordonda oturmamız bebeklerimizi hasta etmez ama istanbulda olsaydık caddede kesin hasta ederdikyani kar zarar hesabı yaptığımızda bence izmirde avm daha zararlıyken istanbulda açık hava daha zararlı
Gavur Izmirliler sizi bulusuyorsunuz demek.
Herkesin kendi dogrusu vardir herkes bebegini o dogruda yetistirsin. Kayra'nin doktoru da kar kis demeden her yere gidebilirsin ama alisveris merkezlerine asla dedi. Ama maalesef biz gidiyoruz. Dogru olmadigini biliyorum ama bu benim kisisel tercihim.
Isteyen goturur isteyen goturmez tercihler bize kalmis
şu emzirme işi olmasa bu gavurlar içer de :))
ya işin garip tarafı bu avm konusu bukadar dallanıp budaklandı, biz konunun en başında avmde buluşmaya kadar verdik :)
Ben AVM lere çok sık olmasa da mecburen gidiyorum ve bebeğimi de emzirdiğim için yanımda götürüyorum. Neden mecburen diye yazdım çünkü hava çok soğuk ve yaşadığım civarda alışveriş gibi ihtiyaçları karşılayabileceğimiz başka bir şeçenek yok. Bu konuları bu kadar didiklemenin kendimize vepsikolojimize zarar verdiğini düşünüyorum. Bazılarımızın bebek ve bebek sağlığı gibi konuları, buna kullanılan ıslak mendil, giydirilen eşyalar vb. de dahil, biraz abarttığını düşünüyorum. Elbette çocuklar AVM lerde çok da mutlu değiller, mesela benim kızım alışveriş mekanlarından nefret ediyor ve gözleri bu tarz mekanlarda kızarıyor, sanırım alerjik bünyesi olduğundan ışıklardan etkileniyor. Fakat Kadıköy, Bakırköy gibi açık hava alışveriş mekanlarına yakın olmadıkça bu tarz kapalı mekanlarda zaman geçirmek zorunda kalıyoruz. Ben de sevmiyorum beton beton olsun her yer, kapalı ve ruhsuz olsun ama evde oturup, hiç bir yere çıkamamak çok daha bunaltıcı. Ayrıca gönül rahatlığıyla yemek yedirilecek iyi lokantalar buluyorum ben AVM lerde. Bunlar benim koşullarım tabi, benim yaşam şartlarım. Ve tabi benim düşüncelerim... Teknoloji çağındayız. Kullanılan telefondan, bilgisayarlara her şey zararlı olabilir. Olabilir diyorum çünkü ben mahallemize konulan baz istasyonu için hem valiliğe hem bakanlığa şikayet dilekçesi yazdığımda bana bu istasyonların insan sağlığına zararlı olmadığına dair kitapçıklar gönderilmişti! Eğer bu zararlı etkilerden kaçınmak istiyorsak bir münzevi gibi doğada hiç bir teknolojik aracı kullanmadan yaşamamız gerekir. Ama nacizane şunu söyleyebilirim ki, özellikle gece acile gidildiğinde çocuklarımıza teşhis koymak için çoğu zaman gereksiz yere çekilen röntgen filmlerinin zararları AVM ye gitmekten çok daha fazla. Asıl noktaları kaçırmayalım diyorum ben ve herkese bebekleriyle sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Ivy ne yazık ki İstanbul'da pencereyi açıp mis gibi temiz hava dolduramıyoruz içeriye. Çünkü bu şehir hem hava kirliliği hem gürültü kirliliği açısından çok kötü durumda. Mesela kullandığımız telefonların iyi çekmesi her yere gizli açık yerleştirilen baz istasyonları ile alakalı .Yani teknolojinin nimetlerinden yararlanırken bunların yan etkilerini almıyorum diyemiyoruz ne yazık ki...
Kızlar ben alındığım için yazmadım AVM ler hakkında. Forumu takip ederken uzun süredir yazmak istediğim birşeylere denk geldi. İlk bebek heyecanı ile de olabilir ama bazen çok siyah beyaz fikirler ve benim abartılı bulduğum titizlikler konuşuluyordu bu nedenle yazdım. Mesela ben ilk bebeğimde de yoğurdu bir kaç denemeden sonra evde mayalamadım. Bizim yediğimiz, marketten alınanı yedirdim. Belki de ben yanlış yapıyorum, yaptım, bilemem. Her neyse yaşam çok kısa, herkes bebeği için nasıl hissediyorsa, koşulları ne gerektiriyorsa öyle yapıyor zaten...
Anason cok pis sut yapiyormussss ppppp :)
Waaayy canınaaaa!! Bi anneme gittim neler olmuş yahuinanamadım olanlara..şaka gibi. polyanna olup 'hayırlısı olsun' diyeyim olsun bitsin.
Atahan sana maşallah! Dün akşam bende ayağımda sallamadan uyuttum. pışş pışş yaparak.. Bakalım şimdi babannede,bu akşamda deneyecem. Bide erken uyumayı başarsa.
Bu AVM olayına da bir şeyler demek istiyorum. Heracım sana katılıyorum.Saatlerce kalmadıktan sonra bi sakınca görmüyorum. Bu soğukta sokaklarda dolaştırmaktansa bir kaç saat avm de gezilebilir. Başka türlü çocuğun değişik insan görme imkanı olmuyor maalesef.
luboyf çok geçmiş olsun. İnşallah bişii olmaz. Allah korusun kuzunu. Evrene olumlu sinyaller gönderelim ki evren olumlu yönde işlesin..
şu emzirme işi olmasa bu gavurlar içer de :))
ya işin garip tarafı bu avm konusu bukadar dallanıp budaklandı, biz konunun en başında avmde buluşmaya kadar verdik :)
offff offfff bas damarıma
bu gidişle ben anasonun tadını unuturum, Atahan gibi oburcuk bir bebekle
Dur bakalım bu daha ilk buluşma, izmirin yazı gelsin, emzirme olayları bitsin ( temennim aylarca emzirelim ama ben yaza biter diye hissediyorum), iskelede yaparız biir buluşmada, ıslatırız :)
ayy kızlar ben ilçedeyim burda avm mvm yok en büyük avm evimin karşısındaki a101:))) olsada gitsem valla 1 aya kadar hergün çıkıp gezioduk kızımla bende temiz hava ve yeşillik yönünden şanslıyım.bağlı olduumuz ile avm yapılıo heyecanla bitmesini bekliorum:) valla ondan sakın bundan sakın şizofren olurum ben öle çok kasamam v Allahıma emanetleri yavruların ıslak mendilde kullanıorum hiç pamuk kullanmadım hep diorum ama kullanananıda takdir ederim ayrı mesele.haa hazır yoğurtta verilir arada nolcak yani her çocuk manda yoğurduyla büyümedi benim kuzenim bebekken hep ülkerin yoğurtlarıyla büyüdü boyu benden uzun kızın fidan gibi 5e gidio ve okul birincisi.benim imkanım var yaparım yoğurdu ama imkanı olmayan napsın ölsün mü?sakınan göze çöp batar annem beni 5 aylıkken örümceğe bindirmiş keza kardeşimde öle söylemesi ayıp sütuuunnn gibi bacaklarımız var yengem kuzenimi bacağı eğri olur die bindirmemiş onun bacakları eğri yani ne kadar sakınırsan sakın olacağı varsa oluo.tabi bu da demek deilki çocuğu radyasyon vs.den sakınmayalım koyverelim gitsin,tedbirimi sınırlı ölçüde alıyorum aşırısı bence beni hasta eder bu da benim naçizane görüşüm:))) ammada uzun yazdm öptüm hepinizi seviorum kız anneler ve bebişler kasmayın sinirler kış kışş kışş gitsinnn forumumuzdan:))9
benmkide buaralar memede uyumaya başladı ama napim parmağnı emmesinden iyidir. hoş o da bi aşamadan sonra sıkıntı eltimin kızı 2 yaşına girmek üzere hala memede uyuyor
amaaannn bir biiiir hepiciğinin totosunu ısırasım geldi be yaw. elinize sağlık pek hoş olmuş
Allah acil şifa versin canm. benm pıtırcığımda bi süredir hasta ::çok üzücü inşallah tez zamanda iyileşirler. ağlarken bile sesi boğuk gelince insan çok üzülüyo. ama sanki bugün daha iyi elhamdülillah
sende bizdensin :) ben zaten tembeldim bebek olunca bahanem oldu extra tembelim. sabah kocşim evin çöpünü toplamaktan işe geç kaldı :)
ah canım yaa valla okurken ben yoruldum
keşke bilsem nasıl yaptım da paylaşsam sizinle...çocuk baktı bende bi numara yok kendi kendine yaptı
ama ben Atahan da bişeyi farkettim belki Beril de de öyledir, sakinlik istiyor. yani sallıyım pışpışlıyım falan derken daha çok yoruluyor ve uyuyamıyor. benim tek yaptığım saat 18.30 dan sonra sadece gece lambasını açık bırakıp yanına yatıyordum ve muhabbet ediyordum. mızırdanmaya başlarsa oyunlar oynayıp sakinleştiriyordum ama öyle hareketli şeyler değil. yarım saat falan böyle yanında yatarak devam ediyordum sonra birden ağlamay başlıyordu bende ayağımda sallıyordum sakinleşsin diye
işte bizim kırılma noktası orasıymış. farkettim ki tam ağlamaya başlamadan önce parmaklarını emerek yüzüme bakıyordu. o noktadan sonra artık odadan çıkıyorum ve kendi kendine uyuyor. benim sana tavsiyem uyku hazırlığı oluştur. bizimki ışığı kapatıp yatakta muhabbet etmek, öncesinde ellerine ve ayaklarına masaj yapıyorum onu söylemeyi unuttum. göğsüne ve yüzüne rahatsız oldu, sadece el ayak masajı yapıyoruz. ne yaptığımı anlatarak pijamalarını giydiriyorum, gece lambası ışığında çiftlik hayvanları kitabına bakıp hikayeler uyduruyorum ve işte ondan sonra elleriyle oynamaya başladığında odadan çıkıyorum
canım Atahan iyi şeylerede kötü şeylerede 2-3 günde alışıyor. zaten bebeklerin en uzun alışma süresi 10 günmüş. ama ne yöntem uygulamaya karar verirsen ver her gece aynı şeyi yap ve pes etme. 1 gece değiştirdiğin anda başa saracaksın ve bu sefer daha uzun sürecek. ilk gece belki 3 saatini onun yanında yatarak geçirmen gerekecek. o yüzden bence cuma akşamı başla uygulamaya
bide bez konusunda ben kirli olsada olmasada pijamasını giyerken değiştiriyorum, sonra 23.00 emzirmesinde yine temizde olsa değiştiriyorum. artık biliyorki bezi değişecek o saatte. bukadar küçük bebeğin tuvalet alışkanlığı olur mu diyip gülmeyin bana sakın :) bebekler çok enteresan hemen alışıyor herşeye. ben daha Atahan 1 aylıkken akşamları masal anlatarak yatırıyordum, sanırım birazda o günerin faydası var bugünki kolaylığıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?