2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben alındığım için yazmadım AVM ler hakkında. Forumu takip ederken uzun süredir yazmak istediğim birşeylere denk geldi. İlk bebek heyecanı ile de olabilir ama bazen çok siyah beyaz fikirler ve benim abartılı bulduğum titizlikler konuşuluyordu bu nedenle yazdım. Mesela ben ilk bebeğimde de yoğurdu bir kaç denemeden sonra evde mayalamadım. Bizim yediğimiz, marketten alınanı yedirdim. Belki de ben yanlış yapıyorum, yaptım, bilemem. Her neyse yaşam çok kısa, herkes bebeği için nasıl hissediyorsa, koşulları ne gerektiriyorsa öyle yapıyor zaten...

çok geçmiş olsun inşallah doktorun dediği gibi bir şey olmazda hemen iyileşir.

bizde sık sık kesiyoruz ama çok hızlı uzuyor tırnakları yüzü hep çizik ve bu aralar emzirirken benim göğsümde boynumda dolaştırıyor ellerini ve bol bol çiziyor.

Waaayy canınaaaa!! Bi anneme gittim neler olmuş yahu inanamadım olanlara..şaka gibi. polyanna olup 'hayırlısı olsun' diyeyim olsun bitsin.
Atahan sana maşallah! Dün akşam bende ayağımda sallamadan uyuttum. pışş pışş yaparak.. Bakalım şimdi babannede,bu akşamda deneyecem. Bide erken uyumayı başarsa.
Bu AVM olayına da bir şeyler demek istiyorum. Heracım sana katılıyorum.Saatlerce kalmadıktan sonra bi sakınca görmüyorum. Bu soğukta sokaklarda dolaştırmaktansa bir kaç saat avm de gezilebilir. Başka türlü çocuğun değişik insan görme imkanı olmuyor maalesef.
luboyf çok geçmiş olsun. İnşallah bişii olmaz. Allah korusun kuzunu. Evrene olumlu sinyaller gönderelim ki evren olumlu yönde işlesin..

canım senin mesajına alıntı yaparak yazdım, çünkü konunun devamındaki son mesaj seninkiydi...alındın diye düşünmedim, hatta nerdeyse hemen hemen aynı fikirleri paylaşmışız. zararlar faydalar burda konuşulur, isteyen istediği gibi büyütür bebeğini. benim sana neden market yoğurdu yedirdin deme hakkım var mı?
aslında ben kendimce net açıklamaya çalıştım ama bir kez daha söylemek istedim neyi söyledim
konu sadece İzmir gibi bir şehirde avm ye gitmeyi tercih etmemekti.

aslında dönüp dolaşıp yine aynı şeyleri yazıyorum başka kelime bulamıyorum...çünkü konu net ve basit. sonuçta bebeklerimiz için zararlı olan şeyler bilimsel olarak ispatlanmış. her anne imkanları ölçüsünde bebeklerini bunlardan uzak tutmaya çalışır. ivy avmye gitmeyi tercih etmiyor diye bu onu mükemmel anne (o meşhur kelimemizi kullandım ama) yapmaz, market yoğurdu yedirmende seni kötü anne yapmaz

özetle canım sana alınganlık yaptın demek değildi amacım, sadece konuya sebep olduğum için konunun geneli hakkındaki düşüncelerimi en son senin mesajın olduğu için ona alıntı yaparak paylaştım

saol canım inşallah böyle devam eder bundan sonrada :)
mevzu çok uzuyor ama diyeyim tekrar şu avm konusunda...biz bol güneşli gündüzleri hala sıcak olan İzmir de deniz kenarında otursak mı diye konuştuk, biranda iş başka yerlere geldi. kordonda oturmamız bebeklerimizi hasta etmez ama istanbulda olsaydık caddede kesin hasta ederdik yani kar zarar hesabı yaptığımızda bence izmirde avm daha zararlıyken istanbulda açık hava daha zararlı

Gavur Izmirliler sizi bulusuyorsunuz demek.

Herkesin kendi dogrusu vardir herkes bebegini o dogruda yetistirsin. Kayra'nin doktoru da kar kis demeden her yere gidebilirsin ama alisveris merkezlerine asla dedi. Ama maalesef biz gidiyoruz. Dogru olmadigini biliyorum ama bu benim kisisel tercihim.

Isteyen goturur isteyen goturmez tercihler bize kalmis

şu emzirme işi olmasa bu gavurlar içer de :))
ya işin garip tarafı bu avm konusu bukadar dallanıp budaklandı, biz konunun en başında avmde buluşmaya kadar verdik :)

Heraseracım duygularıma öyle güzel tercüman olmuşsun ki Elbette hepimiz yavruşlarımıza karşı korumacıyız dediğin gibi ilk göz ağrılarımız olunca birz daha hassazız. Ama ben de aynen senin gibi çok kasmamamız gerektiğini düşünüyorum. Elbette yazın, baharda ya da güzel havalarda cıvıl cıvıl parklar bahçeler varken AVM ye gitmeyi birçok kişi tercih etmez ben de dahil. Ama kış günü yağmurda çamurda AVMye gitmiycem diye eve tıkılıp kalmak ruh sağılımız açısından iyi değil. Psikolojisi bozuk, bunlarmış bir anne belki daha çok zarar verecek çok haklısın canım. Düşününce evimizdeki buzdolabından, modeme, televizyondan, telefona, hatta kumandaya kadar hep radyasyon alıyoruz.
Ben son zamanlarda AVM lafını çok eder oldum herkes bilir. Haftasonları hep oraya gttiğimizi söylüyodum buraya girince. Taş evden başlayan muhabbet ben de hep avm ye gidiyodum yadırganıyo muydum alınganlığına kadar giderse bambaşka haller alır:))

Amin canım sakınan göze çöp batar derler , ohooo düşününce neler var çoğumuz mucize eseri yaşıyoruz valla. Allah kötü yazı yazmasın. Amin :))

şu emzirme işi olmasa bu gavurlar içer de :))
ya işin garip tarafı bu avm konusu bukadar dallanıp budaklandı, biz konunun en başında avmde buluşmaya kadar verdik :)

Dur bakalım bu daha ilk buluşma, izmirin yazı gelsin, emzirme olayları bitsin ( temennim aylarca emzirelim ama ben yaza biter diye hissediyorum), iskelede yaparız biir buluşmada, ıslatırız :)

ayy kızlar ben ilçedeyim burda avm mvm yok en büyük avm evimin karşısındaki a101:))) olsada gitsem valla 1 aya kadar hergün çıkıp gezioduk kızımla bende temiz hava ve yeşillik yönünden şanslıyım.bağlı olduumuz ile avm yapılıo heyecanla bitmesini bekliorum:) valla ondan sakın bundan sakın şizofren olurum ben öle çok kasamam v Allahıma emanetleri yavruların ıslak mendilde kullanıorum hiç pamuk kullanmadım hep diorum ama kullanananıda takdir ederim ayrı mesele.haa hazır yoğurtta verilir arada nolcak yani her çocuk manda yoğurduyla büyümedi benim kuzenim bebekken hep ülkerin yoğurtlarıyla büyüdü boyu benden uzun kızın fidan gibi 5e gidio ve okul birincisi.benim imkanım var yaparım yoğurdu ama imkanı olmayan napsın ölsün mü?sakınan göze çöp batar annem beni 5 aylıkken örümceğe bindirmiş keza kardeşimde öle söylemesi ayıp sütuuunnn gibi bacaklarımız var yengem kuzenimi bacağı eğri olur die bindirmemiş onun bacakları eğri yani ne kadar sakınırsan sakın olacağı varsa oluo.tabi bu da demek deilki çocuğu radyasyon vs.den sakınmayalım koyverelim gitsin,tedbirimi sınırlı ölçüde alıyorum aşırısı bence beni hasta eder bu da benim naçizane görüşüm:))) ammada uzun yazdm öptüm hepinizi seviorum kız anneler ve bebişler kasmayın sinirler kış kışş kışş gitsinnn forumumuzdan:))9

offff offfff bas damarıma
bu gidişle ben anasonun tadını unuturum, Atahan gibi oburcuk bir bebekle

Rezene çayıyla idare edivereceeniz gari

Hadi kızlar artık ya valla nazar değdirio kem gözler kış kış kışşşşş

Bugün an itibariyle yeni bi yöntemle oğlumu uyuttum bu aralar her gün başka bi still uyur oldu zaten
Sizce mantıklı bişi mi bunu devam ettiriim mi die sorcam
Normalde emerek uyur doğumdan beri kendi kendine uyuduğu elin parmakları kadardır
Bugün kanepede yanıma yan yatırdım sırtına po pıt yaptım ışık kapalı sadece tv ışığı var kendi gözlerimi de kapatır gibi kıstım giZlice izledim onu
Önce suratıma baktı baktı sırıttı bikaç ufak esnemeler oldu arada kıpırdandı
Yaklaşık 10 dk içinde gözler kısıldı ve ba bammmm UYUDU
5 dk bekledim aldım beşiğine yatırdım
Sizce böle bi yönteme alışması ii midir ilerde ayrılmak zor olur mu:26:

Edit: DURUSEL ikimiz de bişileri kışkışlamışız arka arkaya

Son düzenleme:
Dur bakalım bu daha ilk buluşma, izmirin yazı gelsin, emzirme olayları bitsin ( temennim aylarca emzirelim ama ben yaza biter diye hissediyorum), iskelede yaparız biir buluşmada, ıslatırız :)

iskeledeki denizyıldızı süper midye dolma yapıyor kuzularıda atarız denize :) ama akşama da bizim bahçede mangal
ben koca göbeğimle bütün yazı orda geçirdim, millette sudaki o garip şey ne diye bakıyordu
bak şimdiden heyecan yaptım

Ağzına sağlık canım :))

Kızlar buluşcakmısınız çok özendim size şunu 1 ay önce yapsaydınız ben de İzmirdeydim biliyorsunuz ailem orda ben izmirde doğdum büyüdüm
Çok isterdim tanışmak sizinle tabi kuzucuklarda tanışırdı
Avm dışarısı farketmez ikisine de uyardım ben
Bu Ağustos'ta gelicem tekrar olmazsa 1. Yaşgünlerimizi birlikte kutlarız

Bu arada saat 7 de başlayan uyutma çalışmalarım devam ediyor
Tunus'ta şu an saat akşam 21.51
Yaklaşık 3 saattir uyumaya çalışıyoruz
Arada annem gelip ayağında salladı beni dinlemeyerek sallamadan uyumaz çocuk dedi
Salladı 1 saat Berilin ağzında emzik cork cork onu emiyo tabi annem yerine bıraktı 5 dakika sonra beril kalktı tabi
Emziği çıkardım ağzından az pışpışladım ağlamaya başladı
Kucağıma aldım biraz emzirdim güle güle uyudu
Kaç dakika uyuycak bilmiuorum ama en azından emxşrdikten sonra yerine koydum az güldü falan sonra kendiliğinden uyudu umarım tekrar sallamak zorunda kalmam
Yine başaramadım ama bilmiyorum az gelişme var sanki

ayyy al benden de o kadar tembellikte son nokta bugün bi baktım geçen hafta ütülediğim kıyafeler hala sepette yerlerine yerleştirilmeyi bekliyorlar

canım bişey sormak istiyorum emzirdikten ne kadar sonra uyku hazırlığına başlıyorsun? benm oğlum emerken uyuyor da ondan vazgeçirmek adına bişiler yapmam lazım değilse iki gün sonra biyerlere gitsem işim çıksa ya da Allah korusun ama bana bişey olsa çok zorlanır yavrum:44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…