- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.381
Ben de resim yüklemeyi becerwmedim hala, çoklu alıntı yapmayı da bilmiyorum ne kadar beceriksiz olduğumu anla .
Saol canım daha iyi çok şükür ama ileriyi düşündükçe içim daralıyor ekgıda ne vericem,
ya birisi kuruyemiş vs ikram eder de ben göremeden ağzına atarsa vb offf yani
senin kızındaiyidir umarım
Ben de resim yüklemeyi becerwmedim hala, çoklu alıntı yapmayı da bilmiyorum ne kadar beceriksiz olduğumu anla .
Aynen bende çoklu alıntıda araya yazamıyorum :/ dolayısıyla yapamıyorum
Neyse nasılsın oğlun nasıl umarım biraz daha iyi olmuştur
Saol canım daha iyi çok şükür ama ileriyi düşündükçe içim daralıyor ekgıda ne vericem,
ya birisi kuruyemiş vs ikram eder de ben göremeden ağzına atarsa vb offf yani
senin kızındaiyidir umarım
Kızlar sanırım bizimde süt ürünlerine karşı alerjimiz var, iki hafta önce falan farkettim , çok sümüksüydü kakası bide iplik gibi kan vardı, bi ara süt yoğurt abartmıştım bi de neyse doktora sordum teşhisi koymuşun zaten internetten dediSaol canım benimkide bugün daha iyi ama aynı kaygılar bende de var :/ özellikle kahvaltıda ne vereceğime dairve herkesten daha dikkatli olmak zorundayız
Kızlar ben size söyleyeyim. Burka'cım çoklu alıntı hani alıntı ile cevapla var ya onun yanında + işareti var alıntılamak istediğin mesajlarda onu tıklıyorsun :) Böylece cevaplarını topluca verebilirsin :)
Resim eklemede cevapla dediğinizde altta eklenti diye bir yer var ona tıklayın ve resminizi ekleyin :) Umarım anlatabilmişimdir
Kızlar sanırım bizimde süt ürünlerine karşı alerjimiz var, iki hafta önce falan farkettim , çok sümüksüydü kakası bide iplik gibi kan vardı, bi ara süt yoğurt abartmıştım bi de neyse doktora sordum teşhisi koymuşun zaten internetten dediİşte bende kestim süt ve yoğurt peynir, biraz düzeldik, kan bi kere olmuştu zaten ama hala biraz sümüksü. Çok hevesleniyodum kendi yaptığım yoğurdu yedircem diye ama olmayacak sanırım
Cevapladığın için teşekkür ederim evet ben resim ekleme kısmını gördümde dosyadan seçmen gerekiyor ben telden nasıl dosya oraya atacağımı anlayamadım :/
Geçen ayki kontrolde Selimin uyku probleminden bahsettim biraz ne yapabilirz falan diye. Bana şöyle cevap verdi :
Bence emzir yatır yatağına uyusun
Allah razı olsun dedim
Asıl vazgeçme sebebim yinede o değil. Muayene ücretlerine zam gelmiş. bir kilo boy ölçümü, bıngıldak kontrolü için o kadar para çok geldi bana, sağlık ocağı da yapıyor aynı ölçümleri aylıkO yüzden başka hastanelerdeki doktorları araştırıyorum
Canım telefondan hiç resim yüklemedim siteye o yüzden bilmiyorum
kızlar kavgamı ediyonuz öle arada bakıyorum anlayamıyorum o yüzden ,
valla sizi takip edebilmek iiçin işi bırakmam gerekecek hızınıza yetişemiyorum :)
Tabi bilim candır
heyyy yoruldum artık biri beni çevirsin...bizim totomuzu kimse ısıramasın diye totomuza köpek koyduk... maşallah barekallah benm hasta zuzuma...
Slm kızlar.
Ya bu ara kızım göğsüm yetmiyor onunla beraber parmağını da sokmaya çalışıo ağzına :s aynı şeyi yapan bebiş var mı? Yoksa benim kızım iice psikopata mı bağladı??
Bu arada sormuştum ama kaynadı arada telden resim nasıl yüklerim anlatabilir misiniz lütfen?
Çok balıklama dalmak olacak, geçmişe çok bakamadım öünkü
avm lere çocuklarımı götürmüyorum.
Çok nadir mecbur kalınca. Çünkü 500 mağazanın en aşağı 1500 radyasyon veren aleti var. Pos cihazi, bilgisayar vs.
Radyasyon yayan milyon tane ampul var. Hepsi kapalı binada. Çok yoğun radyasyon kirliliğiolduğuna inanıyorum.
Hele otoparları. Resmen zehir solunuyor. Ve benim gözlemim çocuklar avm de mutlu olmuyorlar. Hele bebekler için çok çok fazla gürültülü ve ışıltılı.
Benim kendi tercihim tabi, bunun gezmesi ve sonra yemek olayı var. Gönül rahatlığıyla yemek yedireceğim bir mekan yok avm lerde.
Çok haklı sormuşsun, bak anlatayım neden öyle düşündüğümü;
Ben daha önce bir pediatri uzmanının yazısını okumuştum, avm lerde biriken elektomanyetiklerin insan bunyesini yordugunu, ayrıca içerideki havanın tamamen yapay hava (koca binaları doğal şekilde havalandırma imkanları yok tabi) olduğunu ve girip çıkan binlerce kişinin bıraktığı nefes, cep teli sinyalleri tum manyetikler hep o bina içerisinde birikiyor... Vitrinlerdeki ışıklar, insan kalabalığı sağdan soldan gelen aydınlatmalar ve uygunsuz hava akımBunu okuduğumda tabii daha yeni evliydim, öylesine okumuştum. Sonra avm lerde gezerken ayaklarımın daha çabuk yorulduğunu hissettim hep bu yazı geldi aklıma. Sonra başka bir ortamda bir bayan avm lere giremez olduğunu migreninin tuttuğunu söylemişti, bunun gibi birsuru ornek var. evlerimizde yerlerden gecen kalın sanayii kabloları yok, heryerde ışıklandırmalar yok ve camlarımızı açıp mis gibi temiz hava dolduruyoruz içeriye...
Ha ben avm ye gidiyorum tabiiki, bebeğimi hiç sokmam diyordum ama mumkun değil. Alışveriş yapacağım zaman mutlaka götürmek zorunda kalıyorum, benim etrafımda ailem veya bebek bakıcım olmadığı için kızımı yanımda heryere goturmek zorundayım. Ama mesela avm lerde değilde, sokak mağazalarında bulabileceğim şeyler varsa önce oraları tercih ediyorum, yoksa mecbur avm.
Kızlar avm konusunda öyle yazmamın nedenide, izmirde hava misss, bebeklere temiz deniz havası aldırmak varken niye avm olsunli diye dusunmuştum ama haklılar cunku bebek odaları sadece avm lerde var maalsef...
Ben AVM lere çok sık olmasa da mecburen gidiyorum ve bebeğimi de emzirdiğim için yanımda götürüyorum. Neden mecburen diye yazdım çünkü hava çok soğuk ve yaşadığım civarda alışveriş gibi ihtiyaçları karşılayabileceğimiz başka bir şeçenek yok. Bu konuları bu kadar didiklemenin kendimize vepsikolojimize zarar verdiğini düşünüyorum. Bazılarımızın bebek ve bebek sağlığı gibi konuları, buna kullanılan ıslak mendil, giydirilen eşyalar vb. de dahil, biraz abarttığını düşünüyorum. Elbette çocuklar AVM lerde çok da mutlu değiller, mesela benim kızım alışveriş mekanlarından nefret ediyor ve gözleri bu tarz mekanlarda kızarıyor, sanırım alerjik bünyesi olduğundan ışıklardan etkileniyor. Fakat Kadıköy, Bakırköy gibi açık hava alışveriş mekanlarına yakın olmadıkça bu tarz kapalı mekanlarda zaman geçirmek zorunda kalıyoruz. Ben de sevmiyorum beton beton olsun her yer, kapalı ve ruhsuz olsun ama evde oturup, hiç bir yere çıkamamak çok daha bunaltıcı. Ayrıca gönül rahatlığıyla yemek yedirilecek iyi lokantalar buluyorum ben AVM lerde. Bunlar benim koşullarım tabi, benim yaşam şartlarım. Ve tabi benim düşüncelerim... Teknoloji çağındayız. Kullanılan telefondan, bilgisayarlara her şey zararlı olabilir. Olabilir diyorum çünkü ben mahallemize konulan baz istasyonu için hem valiliğe hem bakanlığa şikayet dilekçesi yazdığımda bana bu istasyonların insan sağlığına zararlı olmadığına dair kitapçıklar gönderilmişti! Eğer bu zararlı etkilerden kaçınmak istiyorsak bir münzevi gibi doğada hiç bir teknolojik aracı kullanmadan yaşamamız gerekir. Ama nacizane şunu söyleyebilirim ki, özellikle gece acile gidildiğinde çocuklarımıza teşhis koymak için çoğu zaman gereksiz yere çekilen röntgen filmlerinin zararları AVM ye gitmekten çok daha fazla. Asıl noktaları kaçırmayalım diyorum ben ve herkese bebekleriyle sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Ivy ne yazık ki İstanbul'da pencereyi açıp mis gibi temiz hava dolduramıyoruz içeriye. Çünkü bu şehir hem hava kirliliği hem gürültü kirliliği açısından çok kötü durumda. Mesela kullandığımız telefonların iyi çekmesi her yere gizli açık yerleştirilen baz istasyonları ile alakalı .Yani teknolojinin nimetlerinden yararlanırken bunların yan etkilerini almıyorum diyemiyoruz ne yazık ki...
konuya dahil olmayayım dedim ama bu noktaya bizim yüzümüzden geldiği için yazma ihtiyacı duydum
dediğin gibi canım herkesin yaşadığı şehrin koşulları imkanları farklı...İzmir de nerde buluşalım diye konuşurken ivy avmleri tercih etmiyorum dedi, avmlere neden götürüyorsunuz çocuklarınızı kötü annesiniz falan değil cümle. evet İzmir gibi güneşi bol havası temiz bir şehirde dışarı çıkacaksan avmye gitmekten daha mantıklı ve sağlıklı alsancakta deniz havası solumaları bebeklerimizin. sonra gunebakan emzirme konusunu hatırlatınca evet avm olsun dedik
avmler zararlı mı? yapmayın anneler, bu tartışma götürmez kanıtlanmış gerçek, zararlı..arkadaşlar zararlarını yazmış zaten. bebeğini avmye götüren anne bilerek bebeğine zarar mı veriyor?hayır kimse bu iddia etmedi, etmek de kimsenin haddine düşmek. evet artık etrafımızda okadar çok zararlı şey var ki, hangi birinden koruyalım. ama her anne belirli ölçülerde yapabildiği kadar bebeğini korumaya çalışıyor. kimimiz ıslak mendil kullanmıyor, kimimiz avmlere gitmemeye çalışıyor, kimimiz sütünün kalitesi için organik besleniyor. hiçbirimizin tercihleri için birbirini eleştirmeye laf söylemeye hakkı yok. daha dün aramıza yeni katılan birine bunu söylüyorduk yargılama diye, şimdi içimizden biri fikrini söyledi diye kızıyoruz. kaldı ki fikri "bebeklerini avm ye götürenler kötü annelerdir" değil...söylediği şey "ben avmleri tercih etmiyorum"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?