2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sen kendine ondan pay çıkardın demek :) Üzüldüm bak şimdi halbuki büyük bir birikimin patlaması olduğunu görmen gerekirdi. Olayın senle alakası yok ama hobi olsun diye sen yaz yine ben okurum :))

ya evet ben konuyu konuşan iki kişiden biri olarak kendime pay çıkardımda diğerleri nerden pay çıkardı onu anlamadım
ama bana öyle yüz verme, ben bu gazla okuyanım var diye sayfalarca yazarım haberin olsun

:) evet sürekli ağız açık biimkinin hele kahkahalı bi videosu var tam youtube luk
Maşallah minik meleğe annesi , Allah iyi yazılar yazsın tüm yavrularımıza
Âmin Rabbim sağlık sıhhat nasip etsin onlara.

Pediküre gidicem demekle pedikürcüm demek arasındaki farkı anlamayan insana daha fazla bişey anlatmıycam. Herkese hayırlı geceler. Ne demişler;

"ANLATTIKLARIN KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR"

Bundan sonra, doktorum değil doktor. Kuaforum değil, kuafor. Fotoğrafcım değil, fotoğrafcı. Yardımcım değil, yardımcı. Bankam değil (kullandığımız bankalar için kullanırız), banka. Musteri temsilcim değil, musteri temsilcisi...

Boyle dersek mutevazi oluyoruz heralde.

Bende peşin peşin söyleyeyim, senin post un olduğu için cevaplamıyorum sadece, ha burada paylaşımlarından birşeyler öğrendiğim kişilerden birisin o ayrı :)

Bu mevzu buraya birikerek gelmiş, ilgili (direk beni hedef alan) post lara cevap vermiyorum burayı takip eden diğerlerine haksızlık olmasın iyice çirkin görünmeye başladı çünkü. Ama sen ve senin gibi sevdiğim kişiler için açıklama gereği duydum çunku birilerine verdiğim cevaplar belki alakasız kişiler,de kırmış olabilir.

Ben burada kimsenin, birisini aşağılamadığı, dalga geçmediği veya cocuk istismarı barındırmadığı sürece paylaşımlarından asla rahatsız olmadım. Gerçek hayattada kişilerle diyalog kurarken bunlara özen gösteririm özllikle. Ne bebek hazırlığı aşamasında, ne doğum sırasında ne de bebeklerimizi buyuturken paylaştığımız samimi şeylerin altında art niyet aramadım. Bebeğime oda hazırlamadım ama hazırlayanların detaylı anlatımlarını takip ettim, kıskanmadım veya bak ne sevimsiz anlatmış bu kesin aslında şunu demek istemiş demedim. Bebeğime doğum fotoğrafcısı tutmadım, ozel hastahanelere goturmedim, doğum odası susleme, mevlut v.s hiç yapmadım ama yapanları takip ettim, çokda beğendim gerek resimleri gerek yapılan adetleri. Bebeğime aldığım hiçbirşeyin resimlerini paylaşmadım, ürün yorumu sorulması dışında, eşimin veya kendi mesleğimi soylemedim şimdiye kadar, dun bir arkadaşa ustu kapalı yazdım. Eşimin, kayınvalidemin veya kendi ailemin bana yaptıkları veya yapmadıklarıyla ilgili somut birşey paylaşmadım, sadece gerçekten sorunum olan konuyu tum samimiyetimle paylaştım ama burada kocişlerle paylaşılan güzel anıları art niyetli bulmadım ve gösteriş için yapıldığını düşünmedim. Kızımla ilgili olarak bile, sadece önemli bulduğum ve sizlerin görüşlerine ihtiyac duyduğum şeyleri paylaştım ki burası aslında onların topic i. Kızımın adını bile hiç yazmadım burada :) ve sadece kızım için alacağım ürünler için tavsiye istedim sizlerden, kendime alacağım ayakkabı parfum v.s gibi zımbırtılarla meşgul etmekten kaçındım topic.i. Ve aldığım hiç bir ürünü sayfa sayfa paylaşarak kafanızı şişirmemeye özen gösterdim.

Son olarakda, gerçekten geçmişte yazılanları okuyup genel bir tablo çıkarmaya kalkarsanız, doktor-ebemden edindiğim tavsiyeleri sizlerle mutlaka paylaşmışımdır, faydası olacağını düşündüğüm için. Bebek ürünlerine dair, alıp kullandığım ürünler hakkında iyi veya kötü yorumlar yapmışımdır. Kızımın haklarını ihlal edecek, ona dair hoş olmayan hiç bir ifade, sıfat v.s. Kullanmadan burada sizlerle gunluk rutinlerimi paylaştım işte, o kadar.

Ha birde, bilmeyenler için, arasta bebeğine polar uyku tulumu almış, bende poların bebeklerde uyku suresi gibi uzun surelerde kullanılmasını zararlı bulduğum ve bu konuda uzman gorusleri olduğunu savunduğum için onunla aramızda bir yazışma olmuştu, tum gun suren :) polar sağlıklımı sağlıksızmı diye. İşte olayın başıda buna dayanıyor.

Aybike bir konuda yanılıyorsun. Çıkış noktası sizin "nerede buluşalım" konusu değildi. Bu şimdiye kadar yazılan ve okunan pek çok mesajın üstüste bazılarımıza benzer enerjiyi yada algıyı diyelim hissettirmesiydi. Bu hepimizin farklı kişilikler olmasından ve kendimizi ifade etmek için seçtiğimiz yolların da haliyle farklı olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Ben mesela mesajlardaki maddiyat vurgusundan daha çok, şu siyah beyaz algı meselesi, kuralcılık, kesinlik ve bazı konuları abartma noktalarına takılmıştım. Takılmak değil de hissetmek diyelim. Mesela ben burada geyik yapılmasını eğlenceli buluyorum ve başkalarının zamanını çalmak olarak görmüyorum. Herşeyi bu kadar ciddiye almak gerektiğine de inanmıyorum. Bu topik illa bir şeyler öğrenmek için kullanılmak zorunda değil şahsi fikrimce. Zaten şu sıralar tekdüze olan yaşamımıza biraz espri katılması da gayet güzel. Ha daha önce gayet ciddi meseleler ile ilgili de yazdım. O da olur, niye olmasın. Hep bebeklerimizden konuşmak zorunda değiliz. Avukat olur muydun bilmem ama mühendis kafası başka bir şeymiş ben bunu anladım:)) (Çıkış noktası seninle ilgili değil, konunun buralara gelişi kısa bir geçmişten ibaret değil yani o nedenle yaptım bu espriyi)

Pufy canim herkesin yaptıgı sunu aldım su kadara aldım demek ile inanmıyorum 200 liralık şey ise yaradı demenin arasında ki farkı anlatmaya çalıştım sadece

:)) daha önce kızını kucagında gezdirmekten bir iş yapamadığını paylaşan bir anne, önce tavsiyeler alır. Baby sling, kangru v.s. veya şu heryere taşınan sonradan mama sandalyesi olan aletler, tekerlekli beşikler gibi... Ama bu surecte seyahat edecegını bu aletlerin kullanım surelerinin kısa olduğunu, taşıma ın zor olacağını ve fiyatlarının durumunuda karşılaştırır, sonrada ana kucağı alır. Ayrıca o cumle "200 tl lik anakucağı kurtarıcım oldu'" şeklindedir. İşe yaradı kısmını sen iyice coşarak çarpıtmışsın. Başka?

KurtaRicim oldu ile ise yaradı cümleleri gercekten cok farklı anlamlar taşıyor .

Bunu gerçekten mi yazıyorsun? Parme konunun içinden cimbızla birşey tırtıllayıp sonrada ne far edermi diyorsun? Evet fark eder, sıkıntının buyukluğune göre değişiyor. Kızıma gittiğim yerde yatak v.s almaktan ayrıca birde sling almaktan kurtulduğum için kurtarıcım oldu. Senin anlatımına göre ise şöyle oluyor; lanet olsun çok param var, hatta dur google görsellerden bir deste para resmi ekleyimde pekiştireyim durumu, gitttim hesapsızca 200 tl lik ana kucağı aldım, işe yarıyormuş, yani içine bebek falan konuyor...

Söyledikleri gibi dolmuş biriktirmişler, şimdi bu konuyu bahane ederek seninde ileride başının ağrıtılmasını istemem. Burada birşey paylaşıyorsun sonra hemen arkasından direk değil ama imalı (niyeyse) birşey paylaşılıyor komiklik olsun diye, bizler hepimiz izci kampındayızya burda, haylazlıkda yapalım tabii.

Aslında kısa ve öz, benim kendimi ifade ediş şeklim sizi ilgilendirmemeli, eğer beğenmiyorsanız lutfen görmemezlikten gelin, niye benim post larıma kafa yorup, bir suru cevaplar derlemeler falan yapıyorsunuz. Bende bir çok şeyi çirkin ve itici buluyorum ve görmüyorum. Zaten hoşlansam beğen tuşuna basarım veya cevap veririm. Demekki hoşlanmıyorum ki beğen i tuşlamıyorum, sende tuşlama. Bitti.

hera esprini açıklamışsın ama ben yine anlamadım mühendis kafası nası bişey oluyor?

dönüp uzun geçmişe bakacaksak eğer bebeğime 2. ayda uyku alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum diye eleştirildim. o dönemde okuduğum kitaplardaki bilgileri sizinle paylaşmak istediğimde kitapla bebek büyütülmez diye bir dolu laf işittim. ama bugün görüyorum o gün tavsiye ettiğim kitaplardan biri bugün birçoğumuzun elinde bebeğine uyku eğitimi vermeye çalışıyor.
pedagog tavisyesi sordum yarış atı yetiştiriyorum diye itham edildim. tv seyrettirmek konusunda uzmanların görüşlerini paylaştım, bebeğim çıngırağını elinde tutuyor uygun mudur diye dalga geçildi, bugün hepiniz tvnin zararlı olduğu konusunda hem fikirsiniz

yani heracım nezaman bir bilgiyi paylaşmak istesem tepki aldım ama ben bunları biriktirip sonra cımbızla çekip bütün topicin önüne sermedim. hee şimdi niye yazıyorum, mühendis kafam yazma vakti geldi diyor

yok canım neden başım ağrısın :)
dediğin gibi meğer birkimmiş benim mühendis kafa görmemiş. bende dedim hazır sandığı açmışlar bende benimkileri çıkartayım meğer hepimiz birbirimize ne doluymuşuzda bunca zaman canım cicim gitmişiz baksana..bende şimdi hobi olsun diye geçmişi hatırlayıp yazınca farkettim

Soyle bir derleme yapayım dedim ama sonra utandım kendimden, ne yapıyorum ben diye...

İlk bakınca mesela şunu buldum;

Alisia soruyor;
Ayyyyy güzelliklere bak

Inci bildiğin cin göZlerle bakıo
Babasıyla arası nasıl peki biraz sana nefes aldırmak için yardımcı oluo mu

Aaa parme bu hiç olmamış, eşim çok yoğun çalışıyor demen yeterdi, arge yi, muhendisi, hakemliği falan ne karıştırıyosun... Ne kadar ayıp.

Bu forumda yazdıklarımızın günün birinde aleyhimize delil olarak kullanılabileceği aklıma gelmezdi rahatsız oldum doğrusu fişleme sansür ne ararsan var tadı kaçtı. ivy ve aybike bilgilerinden sıkça faydalandığım entellektüel insanlar bence. herkes düşüncesini söylemekte özgürdür. hakaret içermediği sürece bu kimseyi rahatsız etmemeli. Aynı dönemlerde aynı sıkıntıları yaşıyoruz bebeklerimizin ihtiyaçları hep aynı burada öğrendiklerimi akıl süzgecimden geçirip bebeğime uygulamaya çalışıyorum ve bu benim için önemli demek istediğim güzel bir sohbet muhabbet de oluşmuş burada ama forumun sahibi gibi davranmamalısınız mesela ivynin avmlerle ilgili paylaşımı benim için değerli bilgiler içeriyordu sadece o değil birçok paylaşım burada bana yol gösterdi bebeğimin memeyi reddettiği dönemi yine burada paylaşılan bir yazı sayesinde daha rahat atllattım yani burada yazılan her şey bize uyacak yazılanları her zaman doğru bulacağız diye bir şey yok herkes fikrini söyler tartışırız çünkü tartışma da bir anlaşma biçimidir ama bu olayda olduğu gibi bu boyuta gelmemeli bence

Eleştirimi yaptım evet, neden kimseye değilde, bu zamana kadar değilde şimdi sana battı (bu kelimeyi sen kullandığın için yazıyorum, belki daha iyi anlarsın) ? Bu arada bu topicte kim kimin zenginliğini nasıl biliyor? Siz gerçekten kafayı sıyırmışsınız, insanların yazdıklarından mal varlıklarını mı tahmin ediyorsunuz. Gerçekten korktum sizden... Ne tur bir amaç için bu:s

Geri kalanına cevap vermeyeceğim zaten genel olarak verdim, haa luboyf a yazdığım şeyi kastediyorsan özel mesaj konusunda, ben tunusla alakalı birşey yazdım:))) om den dedikodu yapacak değilim, ben her zaman açık oynarım.

Tesekkur ederim yazdıkların için, umarım bundan sonrada daha aklı selim gider herşey ve faydalı paylaşımlar olur.

Bende çok şaşırdım gerçekten bu denli artniyetli davranılmasına, umarım bundan sonra kimsenin başına gelmez...

Son düzenleme:

Kitapla cocuk buyutulmez hic bir zaman demedim yarış atı yetiştiriyorsun diye değil oğlunun saglıgı ile korkularının yersiz olduğunu ima eden seni rahatlatan cümleler kullanmıştım ki sende cok duygulandim diyip herkese destegi icin teşekkür etmiştin .

bir kac tespitini cocuk gelisimi ile paylaşmıştın. Espri olsun doye cingiragini tutuyor Uygunmu demiştim ve sert bir sekilde uygun demiştin . Sonra hem buradan hem özelden mesaj atarak kalp kırmak istemem burda kelimeler yanlış anlaşılıyor ben aslında espri yapmıştım diyerek su an anlıyorum ki lafı bir guzel çevirmiştin. Ha dogru alengirli cok oyun bilirim laf nasil söylenir kızlar isterseniz size öğretirim bir postun da vardı .

İste o yüzden tek mesajini degildiğer aklıma gelen mesajları ni da alintiladim. Tek bir posta değil süre gelen yazım seklini anlatabilmek icin . Bu ve buna benzer hayatımıza dair ipuçlarını hepimizin verdigini zaten ilk postumda belirtmiştim .

Ve hatta belki farkında olmadan diye eklemiştim. Çünkü yaşadığın ülke ortam türkceyi kullanma ile ilgili farklılık olabilir diye düşünmüştüm. Su an görüyorum ki anlatmak istediğinde bazı seyleri gayet guzel türkce kullanabiliyorsun. Demek tarz ile ilgili birşeymis .

Neyse umarım bundan sonra bazı seylere daha dikkat ederek konuşmak gerektiğini anlatabilmisimdir .

Arkdslr nasilsnz diyecektim ki ...ne olmuş size boyle.cocuklar doğan a kadar miydi tum askimizUlkede zaten bir mahalle baskisidr gidiyor.kim nerede ne yapmis, fislenenler, tasfiye edilenler, gorevden alinanlar, yilsuzluk yapanlar, istifa edenler.... derken kime Nerede ne zamn güvenip inananacagiz bilmiyorum. Yurt disinda yasayan biri olarak ulkemle ilgili endiselerimi gizliyemedim.bu tartismalarin yaşanacağı belliydi ki ilk de olmayack bn eski topic deykende bebeklerimiz dogduktan sonra mahalle baskilari baslamisti.sen sunu iyi yapmiyrsun.bn bunu begenmedim.konusmana dikkat et.sen zenginsinbu fakir.su kiskanc.oteki cok bilmis.beriki alayci.....dye baslayan icimizdeki seslere hakim olmamiz gerektgne inanlrdnm. Sonucta kimse birbirini tanimiyr ve sanal ortamdan can sikintimiza dertlerimize mutluluklarimiza duygularimiza duygudas olabilecek arkds ve muhabbetler aryrz. Kimsenin tarzi.uslubu.duygulari.fikirleri.zevkleri.hayat standrtlari kimseyi ilgilendirmiyr. Herkes herseyi ifade edebilme ozgurlugune sahio. Yani burda ozgur degilsek dger yasam alanlarinda nasil ozgurluk arayalim.herseyden once paylasimlara saygi duyulmali...biz yeni neslin anneleri olarak yeni nesli daha ahlakli daha vatansever daha durust daha mutlu huzurlu yetistiriz onun tartismasini yapalim derim.birakin kim ne almis ne satmis, mevkisi makami nedir, inanir inanmaz, gezer tozar....hepimiz ayri sehirlerde bir duzen tutturmus, hayatin icinde akip duruyrz. Cok sukur ki yavrularimiz var. kokulari bile herseye deger...opyrm tum bebeklerimizi ve fedakar annelerini....

Cok gecmis olsun valla ates kotu oluyor umarim yasamazsin bir daha. Biz ayni gibiyiz sadece artik koluma yatirdigimda aglamiylr yani azicik agliyor da kendini yerlere atmiyor. Sutumu sagip kasikla veriyorum cok zaman, cikmamissa mama veriyorum napayim.. Emdigi zamsn bilemiyordum nekadar aldigini ams simdi gordugum icin icim rahat etmiyor sut az cikmissa. Ben hala duzelecek diye umit ediyorum :)

Herkes kendi derdi olan konuda gozlerini aciyor :)) bebeginin memeyi reddetigi donemi nasil atlattin canim?? Burada bir yazi paylasilmissa da ben kacirdim sanirim. Benimki de 1ay olacak uyanikken emmiyor. Beni her iteklediginde kahroluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…