- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.041
Arkadaşlar Aybike uyku eğitimi ile ilgili ekli yazıyı paylaşmıştı. Ihtiyacı olan arkadaşların bilgisine
aybike77 kullanıcısından alıntı
ah canım yaa valla okurken ben yoruldum
keşke bilsem nasıl yaptım da paylaşsam sizinle...çocuk baktı bende bi numara yok kendi kendine yaptı
ama ben Atahan da bişeyi farkettim belki Beril de de öyledir, sakinlik istiyor. yani sallıyım pışpışlıyım falan derken daha çok yoruluyor ve uyuyamıyor. benim tek yaptığım saat 18.30 dan sonra sadece gece lambasını açık bırakıp yanına yatıyordum ve muhabbet ediyordum. mızırdanmaya başlarsa oyunlar oynayıp sakinleştiriyordum ama öyle hareketli şeyler değil. yarım saat falan böyle yanında yatarak devam ediyordum sonra birden ağlamay başlıyordu bende ayağımda sallıyordum sakinleşsin diye
işte bizim kırılma noktası orasıymış. farkettim ki tam ağlamaya başlamadan önce parmaklarını emerek yüzüme bakıyordu. o noktadan sonra artık odadan çıkıyorum ve kendi kendine uyuyor. benim sana tavsiyem uyku hazırlığı oluştur. bizimki ışığı kapatıp yatakta muhabbet etmek, öncesinde ellerine ve ayaklarına masaj yapıyorum onu söylemeyi unuttum. göğsüne ve yüzüne rahatsız oldu, sadece el ayak masajı yapıyoruz. ne yaptığımı anlatarak pijamalarını giydiriyorum, gece lambası ışığında çiftlik hayvanları kitabına bakıp hikayeler uyduruyorum ve işte ondan sonra elleriyle oynamaya başladığında odadan çıkıyorum
canım Atahan iyi şeylerede kötü şeylerede 2-3 günde alışıyor. zaten bebeklerin en uzun alışma süresi 10 günmüş. ama ne yöntem uygulamaya karar verirsen ver her gece aynı şeyi yap ve pes etme. 1 gece değiştirdiğin anda başa saracaksın ve bu sefer daha uzun sürecek. ilk gece belki 3 saatini onun yanında yatarak geçirmen gerekecek. o yüzden bence cuma akşamı başla uygulamaya
bide bez konusunda ben kirli olsada olmasada pijamasını giyerken değiştiriyorum, sonra 23.00 emzirmesinde yine temizde olsa değiştiriyorum. artık biliyorki bezi değişecek o saatte. bukadar küçük bebeğin tuvalet alışkanlığı olur mu diyip gülmeyin bana sakın :) bebekler çok enteresan hemen alışıyor herşeye. ben daha Atahan 1 aylıkken akşamları masal anlatarak yatırıyordum, sanırım birazda o günerin faydası var bugünki kolaylığıma
Canim bence alma çünkü ucu cok sert ve digerlerinden daha genis onyda almaz senkn tipitip. Birde kasik biberon al ama. Sac sac paralari sac beklebekleeeee
kızlar kaka lekesini geçirmenin bir yolunu aktarmak isterim size önce beyaz sabunu lekeli bölgeye sürtüp hafif çitiliyoruz sonra durlayıp bırakıyorsunuz hemen geçiyor sonra da makinada yıkanır mis gb. bunu bi arkadaşım söyledi daha önce tüm kıyafetleri lekeliydi özellikle de içe giydiği çıtçıtlı badileri dr falan gideceğimizde lekesiz bulamıyordum
Kasikli biberon da almis babasi bana kolaylik olsun diye ama onu da almadi. Diyoz zaten bi biberon ve emziklere ne cok para verdik diye. Her cesidi var ams kiz begenmiyo:)
Kılzar benim oğlan geceleri çok sık uyanıyor artık. Neden olabilir ki??
her saat başı kalkıyor neredeyse. Ben uyuduğumdan hiç bişey anlanıyorum.
acaba aç mı yoksa üşüyormu yoksa sadece tekrar uyukuya dalmak için senden ihtiyacı var.bilmedim canım sadece şöyşle fikir vereyim dedim:)
Terli kalkıp emzirdiğim için sırtım tutuldu.
Sizinkiler nasıl??
öncesinde 3 kez kalkıyordu. Hastalandı huyu mu değişti bilemedim. Doymuyor desem dıymuyor gibi davranmıyor. Çıkamadı. İçinden.(((
ben elime kağıt kalem aldım bir haftadır uyuduğu uyandığı saatleri yazıyorum hergün değişik gibi ama uzun vadede birbirine uyumlu saatler oluşmaya başladı sanırım iyi gidiyor da akşam yatış saatini pek ayarlayamadım 9 ile 10 arası uyuyor 8 e çekemedim henüz onu da başarırsam hiçbir sorun kalmayacak benim kızım söz dinleyen bir bebek eminim onu da annesini üzmeden başarıcak
Sizinkiler nasıl??
öncesinde 3 kez kalkıyordu. Hastalandı huyu mu değişti bilemedim. Doymuyor desem dıymuyor gibi davranmıyor. Çıkamadı. İçinden.(((
canım emiyormu bebişin hala uyurken sadece emiyor galiba.bizde birz düzelme var ama yineden eskisigib değil az emer sırf susuluğunu gi,dirmek için ancak uykulu güzel emiyor.bazen o zmaqna bile ağlıyor emik veriyorum biraz sakinleşince emziği çıkartıp memeyi tuturuyorum.uyku saati de ona göre düzeldi.canını sıkma derim ama insanın elinden değil valla.arkadaşıma sordum onunki 2 ay öyle yapmış rahtlattı beni biraz şimdi ise meme bağmlısı diyor:)))ah keşke bizimkiler de öyle olsa diyorum rızayım.Bide kötüsü uykumuz da bozuldu böyle önceden azıcık kucağımda sağlayıp sakinleşmesine yardımcı olurdum yatağına yatırırdım uyurdu gecede sorun yaratmazdı şimdi ise gece gündüz de olsa tekrar uyukya dalmak için beni çağrıyor.evet çağrıyor resmen ağlamıyor:)))bide önceden o uyurken dinlenirdim şimdi ise başındayım emzirmeye çalışıyorum.ama uyukulu halinde de olsa emsin yeterki.aslında bu hafta biraz daha iyiy diyebilirim belki benim hastalanmam iyiy yönde etkiledi baya bi aça kaldı biberon da lamıyor kaşıkla da verecek gücüm yoktu azar azar verdim ama doymuyordu yine.Sen ne sıklıkla emiriyorsun acaba araya açsan faydası olurmu.
Canim cok duzelmedi. 1 ay oldu iste. 3 saate bi filsn ya sut sagip ya da mana yapio veriyorum sonra uyuyir sonra da emiyor ama her beslenmemiz olay.. Artik basim agriyor strese girjiyorum cunku cok zaman dudaklari kilitliyo. Direniyorum ben de duzelecek diye umit ediyorum, 1-2 kez kisa kisa emdi uyanikken ama duzelmis degilsizin uyku duzenine se uzukdum bi sehirdisina ciktik bizim de duzen bozukdu simdi oturtmaya calisiyorum eski duzeni...
ben de senin gb en az bir buçuk saat kucakta emzirerek uyutabiliyorum kolum kopuyor ben o dediğin uyku öneren yazıyı bulamadım bana yardımcı olursan çok mutlu olurum
kasık maması aptamılın kasık mamaları varya cnm bıberon da degılde kasede hazırlanıyo atıyorum 100 ml suya 4 kasık mama koyup karıstırıyosun ben sütlu pırınvlıyle basladım gunde bı defa yedırıyorum dr tavsıye ettı ama 6. aydan sonra wermıcem ek gıdaya tamamen gecıcegımız ıcın sütün yetmedıgı yerde corba fln yedır dedı senı yanlıs yonlendırmıyım .
Sizinkiler nasıl??
Milupa nın göderdiği numuneler arasında varmış bakalım yerse alırım, teşekkür ederim canım ...
Cok aalakasiz bir dalis yapicam canim ama milupanin sitesine ben de hamileyken uye. Olmustum bana paket gondermediler simdi aklima geliyorsen ne zaman uye oldun paketin ne zaman geldi?
Cok aalakasiz bir dalis yapicam canim ama milupanin sitesine ben de hamileyken uye. Olmustum bana paket gondermediler simdi aklima geliyorsen ne zaman uye oldun paketin ne zaman geldi?
benim kızım büyümüş annesinin sözünü dinlemiş bile bugün iki oldu yatağına koyuyorum kundak yapıyorum çıkıyorum odadan o da ne benim kızım uyumuş bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?