- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.081
Canım benim nasılsın yaaa?aşı vaktiniz geldi demek?ağrısız acısız atlatın inşallah.biz daha 3,5 aylığız ama okuduğum kadarıyla 2 tane ve bacaktan vuruluyor.Kayra'mı ve seni öpüyorum
maşallah kzulara benim oğlum yarın 4 aylık oluyor ama hala dönme yok çok az yandan duruyor o kdar.Büyük oğlum daöyle benistresesokmuştu 5 aylığını bitirdiyok ve yok dönmüyor dr gittik söyledik sağolsun birsürü spor harketi yaptırdı sosyal gelişimi inceledi şunu bunu yapıyormu bir sürüsoru sormuştu oynadı onunla bebek çok sağlıklı dedi ilgisiniçekmemiş dedi bişeyler ko dedi uzansın almaya çalışsın diye neler koymadım ama yine yok ve yok 6 aylığına girince çokaz biryana dönerdi o kdar.7 aylıkken ise birden emekledi 8 aylıkken ilk adımlarını attı ve 10 aylığa basmadan artık koşuyordu.Bakaım bu tontişim pek sakin biraz yavaşgidiyoruz yine:))))bu güzel yuvarlamaları yakında biz de görürüz İnşalah
aybikecim bu katı gıda paylaşımın için teşekkülrer seninle pararlel gidiyoruzya, benim minnoşda 19 ağustos doğumlu,
ek bi şeyer vermek isitiyorum ben de çünkü yemek konusunda çok iştahlı bir bebek, arada 20 cc falan versem diyorum, berilin kilosu 6.400 şu an kız çpcuğuna gçre normal bir kiloda
kilosu nedeniyle değilde iştahı nedneiyle azar azar bi şeyler vermek istiyorum artık, katı gıdaya tam olarak 5.5 ayda geçmeyi planlıyorum yavaş yavaş tabi
bu konuda buradaki doktorumuza güvenmediğimden kendim karar vericem neye ne zaman başlayacağıma
senin araştırmalarına da güvendiğim için o yüzden benimle paylaşırsan ne verdiğini ve sevip sevmediğini
sen şimdi nasıl yapcaksın sadece tattırcakmısın, yoksa annenin sebze püresinden mi vereceksin.
ben henüz bi şyeleri tattırmaya bile başlamadım
günde 1 çay kaşığı elma suyu versem diyorum 10 gün boyunca
sonraki 10 gün günde 1 çay kaşığı havuç suyu
sonraki 10 günde bir çay kaşığı yoğurt
günde 180 cc püre çok fazlaymış ya hem de bi anda bana da hiç mantıklı gelmedi, güvenmemekte haklısın
canım cevap biraz geç oldu kusuruma bakma
kilo konusunda aynı durumdalar bence. paşam 7100gr ama erkek olduğu için senin minnoşla aynı diyorum
bende senin gibi düşünüyorum şuan 180cc çok fazla
günde 1-2 çay kaşığı olarak sadece tattıralım diyorum.gerçi şu var, bazı bebekler başka tat alınca emmeyebiliyor ama Atahan bu konuda problemli değil
canım 10 gün bence fazla uzun bir süre, ben 3 günlük periodlarla deneyeceğim. bunun sebebide alerji konusunu anlayabilmek.
ilk 3 gün elma, sonra armut ve sonrada muz
meyvaları böyle tattırdıktan sonra sebze kısmına geçeceğim
brokoli, havuç, kereviz...
zaten bu 1-2 çay kaşığı tattırmalarla 1 ayı daha geçmiş oluyoruz...5 aylık olduğunda da artık karıştırarak sabah meyva öğleden sonra sebze ama ölçü olarak max 40cc vereceğim...
annemin verdiği tarifi 6 aydan sonra vermeyi düşünüyorum, onlarda 6. aydan sonra başlamışlardı
bizim organik pazar çarşamba günleri kuruluyor, o nedenle çarşamba günü elmayla başlayacağız bakalım
sende Berilin tepkilerini benimle paylaşırsan sevinirim canım...tüm hayatının yeme alışkanlığını belirleyeceği için bu ek gıdaya geçiş konusu ciddi anlamda stres yaptı bende
bu arada dün araştırırken enteresan bir sebze buldum, gerçi senin orda bulman çok zor sanırım ama belki diğer arkadaşlara faydası olur ; ebegümeci
protein ve vitamin açısından tam bir depo ve bebeklere verilmesi öneriliyor
Kızlar az önce reklamlarda gördüm ikea mama sandalyesi 30 tl olmus
Tepsili mama sandalyesi 45 tl diyor bi bakın isterseniz
bugün aşılarımızı olduk ve kızımın ateşi çıkmaya başladı 37.9 oldu üstünü çıkardım ip askılı atlet ve külotlu çorapla duruyor 37.6ya düştü ama endişe ettim böyle giydirince üşütürmüyüm sizler ne yaptınız ateşi kaç olunca ilaç verdiniz önerileriniz var mı?
bugün aşılarımızı olduk ve kızımın ateşi çıkmaya başladı 37.9 oldu üstünü çıkardım ip askılı atlet ve külotlu çorapla duruyor 37.6ya düştü ama endişe ettim böyle giydirince üşütürmüyüm sizler ne yaptınız ateşi kaç olunca ilaç verdiniz önerileriniz var mı?
Aybike biz de 4. Ay itibari ile tadım günlerine başlayacağız. Sen şuan az da olsa mama veriyorsun di mi? Atahan'a su veriyor musun
Canım önceki aylardaki aşılar da yavruna ateş yapmış mıydı?
canım benim başıma hiç gelmedi aşılarda, o yüzden ne desem ahkam keser gibi olur ama aile dostumuz bir doktor abimize sordum başıma gelince bilgim olsun diye
39 üstüne kadar ilaç verme demişti, vücut savaşıyor senin ilaçla müdahalen daha kötü yapar dedi..bide çok yükseldiğinde ateş düşürmek için ıslak bez falan konulmaması lazımmış alnına. havale geçirmesine sebep olursun dedi. çok yüksek ateşte su doldurup tüm vucudu o suya sokacaksın dedi
Ben de becerebilirsem yoğurt mayalyarak gıda tattırma işine başlıcam.
Evde manda yoğurdu var evde yapılmış. Onunla inek sütü mayalasam olur mu? O yoğurt çok ekşi mayaladığımdaekşi mi olur??
canım cevap biraz geç oldu kusuruma bakma
kilo konusunda aynı durumdalar bence. paşam 7100gr ama erkek olduğu için senin minnoşla aynı diyorum
bende senin gibi düşünüyorum şuan 180cc çok fazla
günde 1-2 çay kaşığı olarak sadece tattıralım diyorum.gerçi şu var, bazı bebekler başka tat alınca emmeyebiliyor ama Atahan bu konuda problemli değil
canım 10 gün bence fazla uzun bir süre, ben 3 günlük periodlarla deneyeceğim. bunun sebebide alerji konusunu anlayabilmek.
ilk 3 gün elma, sonra armut ve sonrada muz
meyvaları böyle tattırdıktan sonra sebze kısmına geçeceğim
brokoli, havuç, kereviz...
zaten bu 1-2 çay kaşığı tattırmalarla 1 ayı daha geçmiş oluyoruz...5 aylık olduğunda da artık karıştırarak sabah meyva öğleden sonra sebze ama ölçü olarak max 40cc vereceğim...
annemin verdiği tarifi 6 aydan sonra vermeyi düşünüyorum, onlarda 6. aydan sonra başlamışlardı
bizim organik pazar çarşamba günleri kuruluyor, o nedenle çarşamba günü elmayla başlayacağız bakalım
sende Berilin tepkilerini benimle paylaşırsan sevinirim canım...tüm hayatının yeme alışkanlığını belirleyeceği için bu ek gıdaya geçiş konusu ciddi anlamda stres yaptı bende
bu arada dün araştırırken enteresan bir sebze buldum, gerçi senin orda bulman çok zor sanırım ama belki diğer arkadaşlara faydası olur ; ebegümeci
protein ve vitamin açısından tam bir depo ve bebeklere verilmesi öneriliyor
Aybike biz de 4. Ay itibari ile tadım günlerine başlayacağız. Sen şuan az da olsa mama veriyorsun di mi? Atahan'a su veriyor musun
canım ikinci ay aşısında ateşi 37.2 oldu ama sorunsuz bir şekilde atlatmıştık ama şimdi 38.2 oldu ister istemz endişe ediyorum
canım senin yazıyı okur okumaz alnından ılık bezi aldık
koltuk altından ölçüyorum ateşi 38.2 ama keyfi gayet yerinde sızlanmıyor aksine gülücükler saçıyor yavrum...
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...
Evde manda yoğurdu var evde yapılmış. Onunla inek sütü mayalasam olur mu? O yoğurt çok ekşi mayaladığımdaekşi mi olur??
Selam olsun kızlar maphusluk bitti çok şükür temiz çamaşır getiren fındığa ,bizim için sabır çekme fırsatı yaratıp 33 taş dizen arastaya ve kader mahkumu arkadaşımlarım arasta ,parmişkoma ve dünüşüme teşekkürü bir borç bilirim
cnm bnde 10 günü çok uzun buldum yani 10 ar gidilirse 3 tat bi ayı buluyo..bncede 3-4 gün daha mantıklı, Furkan a bir mandalina portakal dilimini çay kaşığına sıkıp verdim bi kaç defa çk şükür sorunsuz şapırdaya şapırdaya yedielma suyunu ben çook önce vermiştim onu da çk sevmişti, ben tattırmalara çk önce başladım pekmezle.. ama ek gıda sayılacak düzeyde diil, geçen gün kv. baklava bile yalattı
cnm Aybike ye sormuşsun ama ben atdımtek anne sütünde gerek yok ama tattırmalar başlayınca verdik biz Çünkü bi kaç kez annemlerde kaldığımda Furkan ın bezinn ön kısmında kan gibi pembe lekeler gördüm tanıdık çocuk dr. aradık. Su verin dedi o kan değil idrar yolundaki kristaller dedi. Her emzirmede su vermemi önerdi ve gerçekten geçti o lekeler.Ben arada biberonla veriyom gün için de pek su sevmiyo azıcık içip itiyo, bi de şunu farkettim oda sıcaklığında sevmiyo daha ısıtılmış ılık suyu içiyor Furkan. Bunın sebebini de çaya alışık ya Humana verrken hep ılık vermiştim ona bağladım.
Minnos cum hiç bilmiyorum ama benim Face de üye oldugum bir grup var. Yoğurdun mayasını nohuttan yaptılar çok şaşırdım ilk defa duydum.
Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş. Doktorumuza keçi sütünden yapılma yoğurt verip veremeyeceğimi soracağım.
bildiğim kadarı ile genel anlamda manda mayası ile inek sütü mayalanmaz ama zaten yoğurt yapacaksan inek sütü alerji riski yüksek bir süt
Ben tam tersini yaptım ama bunu bilmiyorum yani manda sütü inek sütü karışık inek sütü mayasıyla mayaladım çok güzel oluyor ama öbürü olur mu emin deilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?