2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim nasılsın yaaa?aşı vaktiniz geldi demek?ağrısız acısız atlatın inşallah.biz daha 3,5 aylığız ama okuduğum kadarıyla 2 tane ve bacaktan vuruluyor.Kayra'mı ve seni öpüyorum

Yalova'cım senin gibi ben de topic de geç doğum yapanlardanım. Perşembe 4. Ay kontrolumuz var. Çok saol cevabın için. Ben de Melis'imizi öpüyorum

Selam olsun kızlar maphusluk bitti çok şükür temiz çamaşır getiren fındığa ,bizim için sabır çekme fırsatı yaratıp 33 taş dizen arastaya ve kader mahkumu arkadaşımlarım arasta ,parmişkoma ve dünüşüme teşekkürü bir borç bilirim

Canım benim kızımda düz zeminde yana dönüyor sadece ama yastık üstünde rahatlıkla yapıyor yüz üstü yatırdığımda poposunu kaldırıp emeklemeye çalışıyor ve çok tatlı oluyor :) bende çok korkup doktora sordum olabilir dedi hareket yaptırın dedi şöyle bi düşündüm aslında benim hatam kızın dönebilmesi için hiç ortam yaratmadım halısı bile puf un üstünde pufda düz olmayınca çocuk hep düz kalmış şimdi yere battaniye onun üstünede çarşaf serip beraber hareketler yapıyoruz ve artık sürekli dönmeye çalışıyor.

canım cevap biraz geç oldu kusuruma bakma
kilo konusunda aynı durumdalar bence. paşam 7100gr ama erkek olduğu için senin minnoşla aynı diyorum
bende senin gibi düşünüyorum şuan 180cc çok fazla
günde 1-2 çay kaşığı olarak sadece tattıralım diyorum.gerçi şu var, bazı bebekler başka tat alınca emmeyebiliyor ama Atahan bu konuda problemli değil
canım 10 gün bence fazla uzun bir süre, ben 3 günlük periodlarla deneyeceğim. bunun sebebide alerji konusunu anlayabilmek.
ilk 3 gün elma, sonra armut ve sonrada muz
meyvaları böyle tattırdıktan sonra sebze kısmına geçeceğim
brokoli, havuç, kereviz...
zaten bu 1-2 çay kaşığı tattırmalarla 1 ayı daha geçmiş oluyoruz...5 aylık olduğunda da artık karıştırarak sabah meyva öğleden sonra sebze ama ölçü olarak max 40cc vereceğim...
annemin verdiği tarifi 6 aydan sonra vermeyi düşünüyorum, onlarda 6. aydan sonra başlamışlardı
bizim organik pazar çarşamba günleri kuruluyor, o nedenle çarşamba günü elmayla başlayacağız bakalım
sende Berilin tepkilerini benimle paylaşırsan sevinirim canım...tüm hayatının yeme alışkanlığını belirleyeceği için bu ek gıdaya geçiş konusu ciddi anlamda stres yaptı bende

bu arada dün araştırırken enteresan bir sebze buldum, gerçi senin orda bulman çok zor sanırım ama belki diğer arkadaşlara faydası olur ; ebegümeci
protein ve vitamin açısından tam bir depo ve bebeklere verilmesi öneriliyor

bugün aşılarımızı olduk ve kızımın ateşi çıkmaya başladı 37.9 oldu üstünü çıkardım ip askılı atlet ve külotlu çorapla duruyor 37.6ya düştü ama endişe ettim böyle giydirince üşütürmüyüm sizler ne yaptınız ateşi kaç olunca ilaç verdiniz önerileriniz var mı?

Aybike biz de 4. Ay itibari ile tadım günlerine başlayacağız. Sen şuan az da olsa mama veriyorsun di mi? Atahan'a su veriyor musun

Canım önceki aylardaki aşılar da yavruna ateş yapmış mıydı?

canım benim başıma hiç gelmedi aşılarda, o yüzden ne desem ahkam keser gibi olur ama aile dostumuz bir doktor abimize sordum başıma gelince bilgim olsun diye
39 üstüne kadar ilaç verme demişti, vücut savaşıyor senin ilaçla müdahalen daha kötü yapar dedi..bide çok yükseldiğinde ateş düşürmek için ıslak bez falan konulmaması lazımmış alnına. havale geçirmesine sebep olursun dedi. çok yüksek ateşte su doldurup tüm vucudu o suya sokacaksın dedi

Aybike biz de 4. Ay itibari ile tadım günlerine başlayacağız. Sen şuan az da olsa mama veriyorsun di mi? Atahan'a su veriyor musun

ben bugüne kadar hiç su vermedim canım çünkü mamayı çok az alıyor paşam, yani üç günde bir 60cc falan. ama ek gıdaya başalyınca içmesi lazım

bende aynı şekilde tattıracağım, yoksa doktor beyin dediği günde 180cc bence çok gereksiz şuanda..gerçi bugün regl oldum ve süt durumu yerlerde sürünüyor. eğer bu iş sütümü etkilerse ozaman iş değişir

Ben de becerebilirsem yoğurt mayalyarak gıda tattırma işine başlıcam.

Evde manda yoğurdu var evde yapılmış. Onunla inek sütü mayalasam olur mu? O yoğurt çok ekşi mayaladığımdaekşi mi olur??

Canım önceki aylardaki aşılar da yavruna ateş yapmış mıydı?

canım ikinci ay aşısında ateşi 37.2 oldu ama sorunsuz bir şekilde atlatmıştık ama şimdi 38.2 oldu ister istemz endişe ediyorum

canım senin yazıyı okur okumaz alnından ılık bezi aldık
koltuk altından ölçüyorum ateşi 38.2 ama keyfi gayet yerinde sızlanmıyor aksine gülücükler saçıyor yavrum...
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...

Evde manda yoğurdu var evde yapılmış. Onunla inek sütü mayalasam olur mu? O yoğurt çok ekşi mayaladığımdaekşi mi olur??

bildiğim kadarı ile genel anlamda manda mayası ile inek sütü mayalanmaz ama zaten yoğurt yapacaksan inek sütü alerji riski yüksek bir süt

cnm bnde 10 günü çok uzun buldum yani 10 ar gidilirse 3 tat bi ayı buluyo..bncede 3-4 gün daha mantıklı, Furkan a bir mandalina portakal dilimini çay kaşığına sıkıp verdim bi kaç defa çk şükür sorunsuz şapırdaya şapırdaya yedi elma suyunu ben çook önce vermiştim onu da çk sevmişti, ben tattırmalara çk önce başladım pekmezle.. ama ek gıda sayılacak düzeyde diil, geçen gün kv. baklava bile yalattı

cnm Aybike ye sormuşsun ama ben atdım tek anne sütünde gerek yok ama tattırmalar başlayınca verdik biz Çünkü bi kaç kez annemlerde kaldığımda Furkan ın bezinn ön kısmında kan gibi pembe lekeler gördüm tanıdık çocuk dr. aradık. Su verin dedi o kan değil idrar yolundaki kristaller dedi. Her emzirmede su vermemi önerdi ve gerçekten geçti o lekeler.Ben arada biberonla veriyom gün için de pek su sevmiyo azıcık içip itiyo, bi de şunu farkettim oda sıcaklığında sevmiyo daha ısıtılmış ılık suyu içiyor Furkan. Bunın sebebini de çaya alışık ya Humana verrken hep ılık vermiştim ona bağladım.

ne demek canım :) geçmiş olsun çok...

Ben tam tersini yaptım ama bunu bilmiyorum yani manda sütü inek sütü karışık inek sütü mayasıyla mayaladım çok güzel oluyor ama öbürü olur mu emin deilim

Bende boncuktan emzik yaptim dunus dun gece duru icin bir ara gondericem

Minnos cum hiç bilmiyorum ama benim Face de üye oldugum bir grup var. Yoğurdun mayasını nohuttan yaptılar çok şaşırdım ilk defa duydum.

Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş. Doktorumuza keçi sütünden yapılma yoğurt verip veremeyeceğimi soracağım.

afiyet bal şeker olsun Furkana :)))

bildiğim kadarı ile genel anlamda manda mayası ile inek sütü mayalanmaz ama zaten yoğurt yapacaksan inek sütü alerji riski yüksek bir süt

Ben tam tersini yaptım ama bunu bilmiyorum yani manda sütü inek sütü karışık inek sütü mayasıyla mayaladım çok güzel oluyor ama öbürü olur mu emin deilim

Nohuttan maya işinibende okumuştum. Hassasanne yazmıştı.
İşin aslı ben yoğurtmayalamada başarılı olacağımı pek sanmıyorum. Çünkü çok denemiştim abimizin zamanında hiç beceremedim.
Keçi yoğurudunu hiç yemedim. Tadı nasıldır hiç yediniz mi?. Şişede olan keçi sütünden yoğurt mayalanır mı?
migrosta keçi yoğurtları var. Onlardan yedirsek olmaz mı? Hazır yoğurtları tavsiye etmiyorlar katkı maddesi oluyormuş içinde. Keçi yoğurdu da aynı kategoridemi.

Ne çok soru sordum. :) yoğurt meselesi kafamı çok karıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…