2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bir hafta öncesine kadar kucağımda uyutuyordum artık yatağında kundaklayıp sallayarak uyutuyorum dün akşam şşş pat la uyudu bugün kundakladım kendi kendine uyudu sallamadan artık sallamadan uyumaya alıştırcam

bu şşş pat la uyutan annelere hayranım ben beceremedım tsk ederım cvpların ıcın.ogluma corba yaptım bı kac kasık vereyım dedım ama verdıkce ıstedı verdıkce ıstedı sonuc bı kase ıns bısey olmaz :)

olmaz sanırım ben bir şey vermedim henüz 5 ayında başlıcaz dedi doktor bir de bana su ver dedi kaşıkla verdim içmedi biberonla deneyeyim dedim onu da biberon gibi çekip içmiyor ağzında geveleyip oynuyor öylece içiyor biberon bilmiyor nedir minikim

Cok tatlı annesi , çirkin deme kuzuya , maşallah gece gece gözümüz gönlümüz açıldı [/QUOTE]

Bana değil de babasına benzemsini kıskandığım için çirkin diyorum ben o kadar karnımda taşıdım babasının kopyası oldu :)

Burka oğlun çapkın bakıyor benden söylemesi.[/QUOTE]

Çapkın baktığını bir hemşire de söylemişti kime çekti acaba ne babası ne de dayısı çapkın , inşallah çok çapkın olmaz ilerde

ben de senin gb en az bir buçuk saat kucakta emzirerek uyutabiliyorum kolum kopuyor ben o dediğin uyku öneren yazıyı bulamadım bana yardımcı olursan çok mutlu olurum

Aybikenin yazısıydı ve çok güzel ayrıntılı anlatmıştı benim. Okadar atrıntılı yazacak vaktim yok çok kısaca

Uykusu geldiğinde yatağa yatırıp yanına uazıyorum sakin sesle birşeyler anlatıyorum biraz başını okaşayıp elleriyle oynuyorum vb

Uyunca hemen kalkmıyorum 5 dk daha bekliyorum yanında

Çok geçmişte deil bulabilirsen onun yazısını oku o detaylı anlatmıştı

Başka bir doktora daha gideceğim haftaya , kızımda biberonu almıyor kesinlikle...Gelişimide iyi dedi işte bne biliyim ya ben bu doktorları anlamıyorum yaaa... Kaşık maması nasıl oluyor canım?

cnm aynı sorunu bende yasadım ne kasık ne bıberonla su ıcmıyordu bı gun abımın kızı var bır yasında onun sulugunu gordum bı deneyeyım bakalım ıcıcek mı dedım cork cork goturdu sımdı suluk aldım sende bı dene ıstersen.bu arada corba sanırım bagırsaklarını calıstrdı zeytın yagı damlatmıstım sırtına kadar cıkmıs bırazdan gelırım :)

var suluk da denemedim daha küçük diye ben de su vermeye başladığımdan beridir daha sık yapıyor arada sırtına çıkıyor

benimki 11.30 dan beridir uyuyor bir kere emdirdim uyanmadı pööff uykucu kızım benim sabah pokluyduk ama banyo yaptık sanırım ondan uyuyor:87:

Başka bir doktora daha gideceğim haftaya , kızımda biberonu almıyor kesinlikle...Gelişimide iyi dedi işte bne biliyim ya ben bu doktorları anlamıyorum yaaa... Kaşık maması nasıl oluyor canım?

kasık maması aptamılın kasık mamaları varya cnm bıberon da degılde kasede hazırlanıyo atıyorum 100 ml suya 4 kasık mama koyup karıstırıyosun ben sütlu pırınvlıyle basladım gunde bı defa yedırıyorum dr tavsıye ettı ama 6. aydan sonra wermıcem ek gıdaya tamamen gecıcegımız ıcın sütün yetmedıgı yerde corba fln yedır dedı senı yanlıs yonlendırmıyım .

bugün bizimde 4. ay kontrolümüz vardı
aşılarımızı olduk inşallah ateşlenmez
6800gr 64 cm olmuş kızım 670 gr almış bu ay 2 cmde uzamış :)
doktorumuz gelişimi iyi dedi meyve suyu verebilirsin dedi 1 çay kaşığı... eşim zaten elma ayva dilimi veriyordu ağzına oda cokur cokur emiyordu
evde mayalanmış yoğurt verebilirsin dedi ama yoğurt için erken gibi geldi
birde demir damlası ver 7-8 damla tahlil yapılmadan.. burdaki arkadaşların dedikleri kafamı karıştırdı ağır gelirmi acaba diye???

benimki 11.30 dan beridir uyuyor bir kere emdirdim uyanmadı pööff uykucu kızım benim sabah pokluyduk ama banyo yaptık sanırım ondan uyuyor:87:

masallah cnm nazar degmesın süper bnm oglşumda oleydı bır ay oncesıne kadar bı hastalandı huy degıstırdı uyuttum sımdı bı saat sonra ayakta bugun yemek derdım yok rahatım :)

cnm bence sakın 7 8 damlayla baslama banada aynısı soyledıler saglık ocagında 8 damla werdım gece 3 saat susmadan agladı karın agrısı yaptı yavas yavas baslamak gerekıyomus 2 damla 3 damla seklınde ben o gunden sonra wermedım ay sonu 5. ay kontrlmz var dra danısıp verıcem . ayrıca kabızlık da yapıyo dıkkat edın kullanan anneler

kızlar kaka lekesini geçirmenin bir yolunu aktarmak isterim size önce beyaz sabunu lekeli bölgeye sürtüp hafif çitiliyoruz sonra durlayıp bırakıyorsunuz hemen geçiyor sonra da makinada yıkanır mis gb. bunu bi arkadaşım söyledi daha önce tüm kıyafetleri lekeliydi özellikle de içe giydiği çıtçıtlı badileri dr falan gideceğimizde lekesiz bulamıyordum

evet canım drmuz söyledi yan etkilerini.. eğer olursa ara vereceğiz dedi ama ben başlamayı düşünmüyorum hemen biraz geçsin öyle başlarım diye düşündüm...

evet ben de öyle yapıyorum beyaz sabun çok güzel çıkarıyor

akşama misafir var ben uykusuz yorgun savaşçı bu akşam zor geçecek esnemeye başlıyorum tutamıyorum kendimi insanlara da ayıp oluyor diye üzülüyorum

Arkadaşlar Aybike uyku eğitimi ile ilgili ekli yazıyı paylaşmıştı. Ihtiyacı olan arkadaşların bilgisine

aybike77 kullanıcısından alıntı
ah canım yaa valla okurken ben yoruldum
keşke bilsem nasıl yaptım da paylaşsam sizinle...çocuk baktı bende bi numara yok kendi kendine yaptı
ama ben Atahan da bişeyi farkettim belki Beril de de öyledir, sakinlik istiyor. yani sallıyım pışpışlıyım falan derken daha çok yoruluyor ve uyuyamıyor. benim tek yaptığım saat 18.30 dan sonra sadece gece lambasını açık bırakıp yanına yatıyordum ve muhabbet ediyordum. mızırdanmaya başlarsa oyunlar oynayıp sakinleştiriyordum ama öyle hareketli şeyler değil. yarım saat falan böyle yanında yatarak devam ediyordum sonra birden ağlamay başlıyordu bende ayağımda sallıyordum sakinleşsin diye

işte bizim kırılma noktası orasıymış. farkettim ki tam ağlamaya başlamadan önce parmaklarını emerek yüzüme bakıyordu. o noktadan sonra artık odadan çıkıyorum ve kendi kendine uyuyor. benim sana tavsiyem uyku hazırlığı oluştur. bizimki ışığı kapatıp yatakta muhabbet etmek, öncesinde ellerine ve ayaklarına masaj yapıyorum onu söylemeyi unuttum. göğsüne ve yüzüne rahatsız oldu, sadece el ayak masajı yapıyoruz. ne yaptığımı anlatarak pijamalarını giydiriyorum, gece lambası ışığında çiftlik hayvanları kitabına bakıp hikayeler uyduruyorum ve işte ondan sonra elleriyle oynamaya başladığında odadan çıkıyorum

canım Atahan iyi şeylerede kötü şeylerede 2-3 günde alışıyor. zaten bebeklerin en uzun alışma süresi 10 günmüş. ama ne yöntem uygulamaya karar verirsen ver her gece aynı şeyi yap ve pes etme. 1 gece değiştirdiğin anda başa saracaksın ve bu sefer daha uzun sürecek. ilk gece belki 3 saatini onun yanında yatarak geçirmen gerekecek. o yüzden bence cuma akşamı başla uygulamaya

bide bez konusunda ben kirli olsada olmasada pijamasını giyerken değiştiriyorum, sonra 23.00 emzirmesinde yine temizde olsa değiştiriyorum. artık biliyorki bezi değişecek o saatte. bukadar küçük bebeğin tuvalet alışkanlığı olur mu diyip gülmeyin bana sakın :) bebekler çok enteresan hemen alışıyor herşeye. ben daha Atahan 1 aylıkken akşamları masal anlatarak yatırıyordum, sanırım birazda o günerin faydası var bugünki kolaylığıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…