- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.101
Nohuttan maya işinibende okumuştum. Hassasanne yazmıştı.
İşin aslı ben yoğurtmayalamada başarılı olacağımı pek sanmıyorum. Çünkü çok denemiştim abimizin zamanında hiç beceremedim.
Keçi yoğurudunu hiç yemedim. Tadı nasıldır hiç yediniz mi?. Şişede olan keçi sütünden yoğurt mayalanır mı?
migrosta keçi yoğurtları var. Onlardan yedirsek olmaz mı? Hazır yoğurtları tavsiye etmiyorlar katkı maddesi oluyormuş içinde. Keçi yoğurdu da aynı kategoridemi.
Ne çok soru sordum. :) yoğurt meselesi kafamı çok karıştırıyor.
Yok ugg muhabbeti benden cikti. Icin rahat olsun :)
Valla imkanim varsa yurt disindan emzik de getiririm maddi gucum el verdiginde ihtiyacim olan seyleri de. Konusu olursa burada paylasirim da. Bunun hesabini kimseye vermem.
Yolum birgun kuyumcuya dustugunde su meshur yuzuge yakindan bakicam. Icin rahat olsun konusu oluyor da paylastigini biliyorum.
Bizim oglanda emzik almiyor ama benim mememe cok duskun. Cok mesut :)
Naturel biberon dedigin anne memesine yakin biberon mu?
Pratik hanim gelse diyecegim laf cok ona benim kiz ne avent biberin aldi ne de emzigini:) onu almayan bebek yoktur diyordu:)
Koptum ya nerden buldun meltem allasen o fotoyu
Zaten ne zamandır yazamıom az önce iki laf edim dedim o kadar yazı pufff silindi
Bu arada kızlar işin sonunun cezaya varmış olması hiç hoş olmamış yazık oldu gerçekten hesaplar pasifleşmiş
Şahsi fikrim hepinizden bişiler öğreniodum ve kimseye hava atıp ya da dalga geçio mantığıyla bakmamıştım şimdiye kadar işler nasıl da buralara geldi
Neden biz kadınlar hemcinslerimizle bi türlü geçinemeyiz ki
Çok topiclerde oldu böle süper gidip bi anda kopmalar dağılmalar
İnş düzelir ne diyim.....
Ben her ev değiştirdiğimde kitaplarımı kolileyip cezaevlerine yolladım hem benim kitaplığımda yenilere yer açıldı hem de o kitaplar tekrar tekrar okunacakları ir yere gitmiş oldu. Cezaevlerinde sadece suçlu cani insanlar yoksuçsuz yere hapis yatanlar ya da vergi borcu vb basit suçlardan yatanlar da var ve anneleri gerçekten suçlu bile olsalar bebeklerin hepsi masum .
Şimdi küçülen giysileri biriktiriyorum daha 1 koli olmadı olunca bakırköy kadın cezaevine göndermeyi planlıyorum ve düzenli olarak
6 yaşına kadar bütün küçülenleri yollamak istiyorum.
Dışarıdaki durumu kötü ailelere mutlaka bir yerlerden giysi yardımı hediye vs geliyor ama cezaevindeki bir bebeğe ne hediye gelir ne de annesi birşeyler alabilir
Sizin de çevrenizde verecek kimse yoksa kadın cezaevlerine yollayabilirsiniz,
Konuyla ilgili bir haber
Cezaevlerinde anneleriyle kalan masum mahkûmlar - Yaşam - T24
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim... burada böyle paylaşımlar olması çok güzel ve faydalı oluyor... buraya girmekteki en büyük amacım bu.. son zamanda yaşanan tatsızlıklar hiç hoş değil...
dayanamıyacağım bende bir yorum yapacağım bende ıvy ile bir konu ile ilgili tartışmıştım o yüzden ondan biraz hoşlanmadım dili ağır gelmişti ama buna rağmen paylaşımlarından bahsedildiği gibi bir durum çıkarmadım hiçbir zaman hatta birçok paylaşımından faydalı bilgiler edindiğim kişilerden birisi... vay sen zamanında bana bunu demiştin diye kafama takmadım.. ona katıldığım noktalardan biriside yapılan geyiklerin sayfalarca devam etmesi sakın yanlış anlaşılmasın geyik şaka olmasın demiyorum ama uzatmanın manası yok burda güzel bilgiler arada kaybolup gidiyor...
burda paylaşılan bilgilerin üzerinde duruyorum ben onun bunun havasını atan ya da atmayanlarla değil...
bazıları en ufak şeyden rahatsız oluyor.. en basiti birisi kızı ile ilgili birşey söylemiş aman teyzeleri kıskanmayın hemen biriside yorum yapmış seni neden kıskanalım kıskanılacağını düşünüyosan niye paylaşıoyosun bla bla bla
yaa kocaman insanlarız böyle şeyler çok tuhafıma gidiyor...
biraz karışık oldu ama böyle işte
Merhaba arkadaşlar az önce kontrolden geldik canım biraz sıkıldı, çok şükür sağlıklı ama niye az kilo alıyor yaa...Bu ay 370 gr almış yani 5680gr olmuşuz ,istersen mamaya başla dedi meyve suları, yoğurt 1 2 kaşık ver günde dedi doktor... Mamaya başlayan arkadaşlarım sizler neyin üzerine nasıl başladınız?Sütümün olduğunu düşünüyorum, hatta gece boyu emmesine ragmen sabahları bazen 100 ml bir memeden sağabiliyorum ama ters giden birşey mi var acaba ?Yoksa benmi sütüm var sanıyorum...:44:
Minnos cum hiç bilmiyorum ama benim Face de üye oldugum bir grup var. Yoğurdun mayasını nohuttan yaptılar çok şaşırdım ilk defa duydum.
Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş. Doktorumuza keçi sütünden yapılma yoğurt verip veremeyeceğimi soracağım.
Fidaneren duygularıma tercüman olmuşun canım,bencede gelin hadi artık kızlar!!!!!!! Bebeklerimiz büyüdükçe annelik daha mı zevkli olmaya başlıyor ne???? Melis'im sanki koca kızmış gibi bakışıp konuşuyoruz.istediğini yapmıyayım bir söyleniyor bir söyleniyor inanamazsınız,anlatıyorda anlatıyor.canım yavrum benim,anası tüm gün durmadan konuşursa onunla olacağı bu işte.uyurken özlüyorum.bi de çok şükür uykusunu kendi düzene soktu,yoksa bende o düzeni yaratacak mîzaç yok,kendim düzenli değilimde yavruma nasıl düzen kurayım???Rabbim galiba çalışan anaların yüzüne bakıyor,yoksa uyku konusunda epey zorlanırdım.Bi de avent biberon konusu geçmiş,Pratık hanım geldi(yani ben),biz 17 günlükten beridir biraz mama takviyesi yapmak zorunda kaldığımız için biberon kullandık ve o zamanlar çok küçük olmasına rağmen emmeyi hiç bırakmadı,çok korkmuştum ama çok şükür bırakmadı,ben gerçekten memnun kaldım,hani şu natura serisinden olan benimkilerde.matlaşma sorunu bende yaşadım ama kaynatıyorum diye düşünmüştüm,yoksa olmamalımıymış??? hepinizi çok seviyorum ve hadi dönün artık topiğimize
Nohuttan maya işinibende okumuştum. Hassasanne yazmıştı.
İşin aslı ben yoğurtmayalamada başarılı olacağımı pek sanmıyorum. Çünkü çok denemiştim abimizin zamanında hiç beceremedim.
Keçi yoğurudunu hiç yemedim. Tadı nasıldır hiç yediniz mi?. Şişede olan keçi sütünden yoğurt mayalanır mı?
migrosta keçi yoğurtları var. Onlardan yedirsek olmaz mı? Hazır yoğurtları tavsiye etmiyorlar katkı maddesi oluyormuş içinde. Keçi yoğurdu da aynı kategoridemi.
Ne çok soru sordum. :) yoğurt meselesi kafamı çok karıştırıyor.
Minnos cum hiç bilmiyorum ama benim Face de üye oldugum bir grup var. Yoğurdun mayasını nohuttan yaptılar çok şaşırdım ilk defa duydum.
Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş. Doktorumuza keçi sütünden yapılma yoğurt verip veremeyeceğimi soracağım.
Ben inek sütünden mayalamayı düşünüyordum keçi sütü daha iyi bir fikîrmş canım bizide bilgilendirirsen sevinirim günlük keçi sütünü nerden bulabilirim onuda araştırmam lazım
Tesekkur ederim cnm, sizinle gonul rahatlığıyla paylaşmaya devam :) bak bakalım belki emzikte bir keramet vardır :)
Evet anne memesine en yakın biberon diye satılıyor canım ama benim kızım anne memesini yadırgadı k biberondan sonra. Belkide benim sut miktarım veya mamanın tadındandır şimdi ürünü kötülemek istemem.
Canım bu arada, sen dun oyle dedikten sonra farkettim, evdeki kullanılmamış uçlara baktım, birde kullandığım uça bakınca kullanılan uçun aynen tarif ettiğin gibi daha mat ve hafif mumkanmış gibi olduğunu gördüm. Ne titiz kadınmışsın :) ben farketmemiştim :)
Düzeldi zaten cnm merak etme, burada herkes niyetinin ne oöduğunu açık açık yazdı, bundan sonra gönül rahatlığı ile paylaşımlara devam, genel olarak her paylaşıma iyi niyetle baktıklarını yazdı herkes aynı senin gibi :) tesekkurler
Ne guzel dusunmussun ve iyiki bizide haberdar ettin, ben daha gecen kuculenleri ne yapsam diye düşünüyordum, isteyenler oldu ama onlar alım gucu olan kişiler o yuzden gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak çok önemli. Ben şimdi almanyaya donerken buradaki eşyalarını çocuk esirgeme kurumuna vereceğim, bu paylaşımında aklımda olsun.
Bende senin paylaşımlarından mutlaka birşeyler öğrendim, kırgında kalmadım sana. O donem hepimiz yeni doğum yapmış, sudan çıkmış balık gibiydik. Doğum şekilleri karşılaştırılınca falan istemeden birbirimizi kırmış olabiliriz, o donem bende çok kırılmıştım yazına demekki çok hassasmışım, ama şimdi düşününce büyütülecek birşey değilmiş diyor insan. Önemli olan o anda tartışıp herşeyi tadında bırakmak... Sevgiler sana :)
Canım ben olsam hemen mamaya başlamazdım, burada okuduysan 3 den 4 e geçişte bir çok bebeğimiz az kilo aldı.
Nasıl yapılmış cnm nohuttan maya? Paylaşabilirmisin veya link versen? Merak ettim?
Kızlar bu arada kısa bir tatildeyiz ailecek kızımı uyuttum, aile sohbetlerini bitirdim buraya geldim hemen :)
Kızım bu sabah sırtustu kendini ittire ittire ilerlemeye başladı. Öyle kısa mesafede değil, baya yol alıyor :) burada yer battaniye serdim, sağına soluna oyuncaklarını koydum oynasın diye, bir baktım benim kız poposunu kaldıra kaldıra kendisini yukarıya (kafa yönune) doğru ittirerek battaniyeden dışarıya çıkıyor :) ters emekleme mi oluyor bu? :)
Madoda cam şişede keçi sütü satılıyor rahmetli annem onunla her akşam bir çay bardağına mayalardı küçük yiğenim için oda bayıla bayıla yiyordu tadı da güzel oluyordu tavsiye ederim yoğurt mayalama biraz zaman istiyor yani şöyle söliim zamanla hangi sıcaklıkta mayaladığının en iyi sonucu verdiğini anlıyorsun biraz deneme yanılma oluyor ama ben mesela öğrenene kadar epey yoğurt heba ettimneyse ki ayran yapılıyor çöpe gitmiyor :)
Mado'larda keçi sütü satılıyor. Ama keçinin süt üretmediniz bir iki ay varmış. O aylarda olmuyormuş. Mado lardan takip edebilirsin
Bizim buraya pazar ve perşembe günleri geliyor. Çoğu zaman kalmıyor.Sağol canım bilgi için bi gideyim madoya
Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?
Sanırım bu linkten ulaşabilirsin. Ben bir hevesleri organik nohut aldım ama yapar mıyım bilmiyorum
:) maşşallah
yüzükoyun koysan belki emeklemeye başlar.
Harika bişe nerden akıllarına geliyor ya ben 40 yıl düşünsem nohuttan yoğurt mayalamak aklıma gelmezdi :s
Kızlar bu arada kısa bir tatildeyiz ailecek kızımı uyuttum, aile sohbetlerini bitirdim buraya geldim hemen :)
Kızım bu sabah sırtustu kendini ittire ittire ilerlemeye başladı. Öyle kısa mesafede değil, baya yol alıyor :) burada yer battaniye serdim, sağına soluna oyuncaklarını koydum oynasın diye, bir baktım benim kız poposunu kaldıra kaldıra kendisini yukarıya (kafa yönune) doğru ittirerek battaniyeden dışarıya çıkıyor :) ters emekleme mi oluyor bu? :)
Ben de çok denedim. Sonra vazgeçtim yoğurt vermedim çocuğumayemiyordu zaten:)
Ben de çok denedim. Sonra vazgeçtim yoğurt vermedim çocuğumayemiyordu zaten:)
Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?
Sanırım bu linkten ulaşabilirsin. Ben bir hevesleri organik nohut aldım ama yapar mıyım bilmiyorum
peki yoğurt makinası alsan eltimde yapamıyorum dedi tefalin makinesini almıştı ayrı ayrı minik kaplarıda var meyveli falanda yapabilirsin öyle son gördüğümde güzel de bi indirim vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?