2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Önce bir doktora sorayım ok derse ondan sonra araştırmama başlayacağım. Ben de herhalde organik keçi yoğurdu alırım. Macrocenter larda var

Tesekkur ederim cnm, sizinle gonul rahatlığıyla paylaşmaya devam :) bak bakalım belki emzikte bir keramet vardır :)

Naturel biberon dedigin anne memesine yakin biberon mu?

Evet anne memesine en yakın biberon diye satılıyor canım ama benim kızım anne memesini yadırgadı k biberondan sonra. Belkide benim sut miktarım veya mamanın tadındandır şimdi ürünü kötülemek istemem.

Pratik hanim gelse diyecegim laf cok ona benim kiz ne avent biberin aldi ne de emzigini:) onu almayan bebek yoktur diyordu:)

Canım bu arada, sen dun oyle dedikten sonra farkettim, evdeki kullanılmamış uçlara baktım, birde kullandığım uça bakınca kullanılan uçun aynen tarif ettiğin gibi daha mat ve hafif mumkanmış gibi olduğunu gördüm. Ne titiz kadınmışsın :) ben farketmemiştim :)

Düzeldi zaten cnm merak etme, burada herkes niyetinin ne oöduğunu açık açık yazdı, bundan sonra gönül rahatlığı ile paylaşımlara devam, genel olarak her paylaşıma iyi niyetle baktıklarını yazdı herkes aynı senin gibi :) tesekkurler

Ne guzel dusunmussun ve iyiki bizide haberdar ettin, ben daha gecen kuculenleri ne yapsam diye düşünüyordum, isteyenler oldu ama onlar alım gucu olan kişiler o yuzden gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak çok önemli. Ben şimdi almanyaya donerken buradaki eşyalarını çocuk esirgeme kurumuna vereceğim, bu paylaşımında aklımda olsun.

Bende senin paylaşımlarından mutlaka birşeyler öğrendim, kırgında kalmadım sana. O donem hepimiz yeni doğum yapmış, sudan çıkmış balık gibiydik. Doğum şekilleri karşılaştırılınca falan istemeden birbirimizi kırmış olabiliriz, o donem bende çok kırılmıştım yazına demekki çok hassasmışım, ama şimdi düşününce büyütülecek birşey değilmiş diyor insan. Önemli olan o anda tartışıp herşeyi tadında bırakmak... Sevgiler sana :)

Canım ben olsam hemen mamaya başlamazdım, burada okuduysan 3 den 4 e geçişte bir çok bebeğimiz az kilo aldı.

Nasıl yapılmış cnm nohuttan maya? Paylaşabilirmisin veya link versen? Merak ettim?

Yalovacim sen de benim duygularima tercüman olmussun. Her gecen gun annelik daha zevkli oluyor gercekten. cok kisa zaman once, koydugumuz yerde duran, bize tepki vermeyen, uykularinda gulmesini yakalamaya calistigim bir bebekti. Simdi buyumus bir çocuk goruyorum karsimda sanki. Kahkahalar atan, aaauu seslerle bize karsilik veren, yerinde duramayan, istedigi yapilmadiginda sinirlenen bir cocuk. Hele baskasinin kucagindayken beni gördüğünde heyecanlanip gulumsemiyor mu, o an eriyorum resmen.
Uykusunu duzene soktugu ve seni yormadigi icin Melis'ini öpüyorum. Inşallah biz de o gunleri goruruz :)

Madoda cam şişede keçi sütü satılıyor rahmetli annem onunla her akşam bir çay bardağına mayalardı küçük yiğenim için oda bayıla bayıla yiyordu tadı da güzel oluyordu tavsiye ederim yoğurt mayalama biraz zaman istiyor yani şöyle söliim zamanla hangi sıcaklıkta mayaladığının en iyi sonucu verdiğini anlıyorsun biraz deneme yanılma oluyor ama ben mesela öğrenene kadar epey yoğurt heba ettim neyse ki ayran yapılıyor çöpe gitmiyor :)

Ben inek sütünden mayalamayı düşünüyordum keçi sütü daha iyi bir fikîrmş canım bizide bilgilendirirsen sevinirim günlük keçi sütünü nerden bulabilirim onuda araştırmam lazım

Kızlar bu arada kısa bir tatildeyiz ailecek kızımı uyuttum, aile sohbetlerini bitirdim buraya geldim hemen :)

Kızım bu sabah sırtustu kendini ittire ittire ilerlemeye başladı. Öyle kısa mesafede değil, baya yol alıyor :) burada yer battaniye serdim, sağına soluna oyuncaklarını koydum oynasın diye, bir baktım benim kız poposunu kaldıra kaldıra kendisini yukarıya (kafa yönune) doğru ittirerek battaniyeden dışarıya çıkıyor :) ters emekleme mi oluyor bu? :)

Ben inek sütünden mayalamayı düşünüyordum keçi sütü daha iyi bir fikîrmş canım bizide bilgilendirirsen sevinirim günlük keçi sütünü nerden bulabilirim onuda araştırmam lazım

Mado'larda keçi sütü satılıyor. Ama keçinin süt üretmediniz bir iki ay varmış. O aylarda olmuyormuş. Mado lardan takip edebilirsin

Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Sanırım bu linkten ulaşabilirsin. Ben bir hevesleri organik nohut aldım ama yapar mıyım bilmiyorum

:) maşşallah
yüzükoyun koysan belki emeklemeye başlar.

Ben de çok denedim. Sonra vazgeçtim yoğurt vermedim çocuğuma yemiyordu zaten:)

Benîmkide yapıyor öle sırt üstü ama geri geri gidiyor bende dalga geçiyorum bizimki tırıs tırıs gidiyor die bide hep kendinî kaldırıyor yatarken kalkıp gidecek sanki ama hala dönmeyi akıl edemedi en ufak bir girişim yok :)) şu dönemlerde çok hızlı geliştiriyorlar becerilerini çok zevkli onları izlemek

peki yoğurt makinası alsan eltimde yapamıyorum dedi tefalin makinesini almıştı ayrı ayrı minik kaplarıda var meyveli falanda yapabilirsin öyle son gördüğümde güzel de bi indirim vardı

Bende sanırım yoğurt makinesi alacağım, bir çok markanın varmış daha dun mediamarkt da baktım, fiyatlarıda uygundu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…