- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.121
Tek tek alıntı yapamadım ama hepinizin mesajini okudum gecmis olsun dileklerini ileten herkese teşekkürler :)
Kızlar bu arada kısa bir tatildeyiz ailecek kızımı uyuttum, aile sohbetlerini bitirdim buraya geldim hemen :)
Kızım bu sabah sırtustu kendini ittire ittire ilerlemeye başladı. Öyle kısa mesafede değil, baya yol alıyor :) burada yer battaniye serdim, sağına soluna oyuncaklarını koydum oynasın diye, bir baktım benim kız poposunu kaldıra kaldıra kendisini yukarıya (kafa yönune) doğru ittirerek battaniyeden dışarıya çıkıyor :) ters emekleme mi oluyor bu? :)
Bende sanırım yoğurt makinesi alacağım, bir çok markanın varmış daha dun mediamarkt da baktım, fiyatlarıda uygundu.
paşam aynen öyle :)
tersten emekleyecek bu çocuk
Evet çok markanın var ben meyveli yoğurt çok seviyorum onu yapmak için almayı düşünmüştüm sonra evde fazla durur diye vazgeçtim epey baktım ama en çok tefalinkini beğendim biraz pahalı geldi fiyatı ama indirimdeyken iyi düşüyor
kızımın ateşi 38.9 oldu üzerinde bi askılı atlet vardı sonra ılık suya soktuk 38.4e düştü ateli ama kafası alev gibi dayanamadım daha fazla şurubu verdim yarım ölçek birazını dışarı attı ama yeterli olmuştur inşallah...
Canım sanırım bu bebekleri ana kucağında, yumuşak yetlerde falan değilde sert zeminde bırakmak gerek, o zaman daha guzel donuyor veya ters emekliyorlar :)
Ben hiç araştırmadım henüz cnm, dun göz ucuyla baktım sadece, hepsi aynı göründü bana ama bakalım kullanan anneler ne önerecekler. Ben 6-7 kavanozlu istemiyorum, kendimize değilde sadece kızıma kullanacağım. O yuzden en ufaklarından alsam hem yerde tutmaz diye dusundum, bu kucuk mutfak aletlerinden hiç hoşlanmıyorum ben nedense :)
Eki Görüntüle 903492 [attach
Nihayet fotoğraf eklemeyi başardım umarım olmuştur,
Babasına benziyor çok çirkin :) umarım oğlumun ve bütün bebeklerimizin bahtı güzel olur!
lepıstes gecmıs olsun .
kızlar ben sıze bısey sormak ıstıyorum bebekleriniz gunduz kac saat aralıklarla uyuyor . benım oglan saat bası uyuyo 1 saat duruyo bı saat uyuyo bı saatı bırazcık gecsın ortalıgı yıkıyo artık bıraz uzaması gerekmıyo mu uyku aralıgının gunduz cok kolay uyutuyorm gece uykusuna gecmemız bı saatı bukuyo 12 den oncede yatmıyo hep mız mız
bugün bizimde 4. ay kontrolümüz vardı
aşılarımızı olduk inşallah ateşlenmez
6800gr 64 cm olmuş kızım 670 gr almış bu ay 2 cmde uzamış :)
doktorumuz gelişimi iyi dedi meyve suyu verebilirsin dedi 1 çay kaşığı... eşim zaten elma ayva dilimi veriyordu ağzına oda cokur cokur emiyordu
evde mayalanmış yoğurt verebilirsin dedi ama yoğurt için erken gibi geldi
birde demir damlası ver 7-8 damla tahlil yapılmadan.. burdaki arkadaşların dedikleri kafamı karıştırdı ağır gelirmi acaba diye???
cnm bence sakın 7 8 damlayla baslama banada aynısı soyledıler saglık ocagında 8 damla werdım gece 3 saat susmadan agladı karın agrısı yaptı yavas yavas baslamak gerekıyomus 2 damla 3 damla seklınde ben o gunden sonra wermedım ay sonu 5. ay kontrlmz var dra danısıp verıcem . ayrıca kabızlık da yapıyo dıkkat edın kullanan anneler
kızımın ateşi 38.9 oldu üzerinde bi askılı atlet vardı sonra ılık suya soktuk 38.4e düştü ateli ama kafası alev gibi dayanamadım daha fazla şurubu verdim yarım ölçek birazını dışarı attı ama yeterli olmuştur inşallah...
maşallah çirkin yakışıklıya :)
kızımda çok az uyuyordu eskiden. bir kaç aydır çingene salıncağında yatırıyorum salladıkça uyuyor. 1 - 1.5 bazen de 2 saat uyuduğu oluyor.
bize de salı günü sağlık ocağından verdiler demir damlası 6 damla kullanacaksın dediler. tahlil yapmayacak mısınız diye sordum. aldığım cevap şu ; " bebek anne karnındayken anneden aldığı demirle depolarını dolduruyor, depolarıda 4. aydan itibaren boşalmaya başlıyor ve bunun için 4. ayda tahlil yapmadan bütün bebeklere veriyoruz. tahlili 8. ayda yapacağız dedi." 4 gün kullandım ama kızım salı günüden beri kabızbugün kullanmadım. nasıl yapsak bilemedim kızımın kabız olmasını istemiyorum. bir gün kullanıp bir gün kullanmasam olur mu acaba :26: sizin kullandığınız demir ilaçlarının adı nedir? olmazsa başka marka demir ilacı kullanmayı denerim.
İlk cevabımda bana ne aç oku geçmişi der gibi olmuş gerçekten yazacak ya da geçmişi tarayacak vaktim yoktu kuura bakma
Umarım kırmamışımdır
Kıyamam yaaaa( ama ateşinin çıkması iyi birşey vücudu savaş veriyor benide doktorum tembihledi ateş çıkmadan kesinlikle verme ateş düşürücü die yada öncesinde kesinlikle verme demişti biz 2. Ay aşılarında da ateşlenmiştik yawrum çok mücadele verdi en sonunda verdim calpol 38 di ateşim bide doktorum şunu söyledi onuda paylaşayım özellikle erkek çocuklarında ateşin 38in üzerine çıkmasını pek istemeyiz testislerden ötürü demişti onuda unutmadan paylaşayım dedim.
Canım birde 6 saat sonra bir kaşık daha verebilirsin ateş düşmezse
Tesekkur ederim cnm, sizinle gonul rahatlığıyla paylaşmaya devam :) bak bakalım belki emzikte bir keramet vardır :)
Evet anne memesine en yakın biberon diye satılıyor canım ama benim kızım anne memesini yadırgadı k biberondan sonra. Belkide benim sut miktarım veya mamanın tadındandır şimdi ürünü kötülemek istemem.
Canım bu arada, sen dun oyle dedikten sonra farkettim, evdeki kullanılmamış uçlara baktım, birde kullandığım uça bakınca kullanılan uçun aynen tarif ettiğin gibi daha mat ve hafif mumkanmış gibi olduğunu gördüm. Ne titiz kadınmışsın :) ben farketmemiştim :)
Düzeldi zaten cnm merak etme, burada herkes niyetinin ne oöduğunu açık açık yazdı, bundan sonra gönül rahatlığı ile paylaşımlara devam, genel olarak her paylaşıma iyi niyetle baktıklarını yazdı herkes aynı senin gibi :) tesekkurler
Ne guzel dusunmussun ve iyiki bizide haberdar ettin, ben daha gecen kuculenleri ne yapsam diye düşünüyordum, isteyenler oldu ama onlar alım gucu olan kişiler o yuzden gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak çok önemli. Ben şimdi almanyaya donerken buradaki eşyalarını çocuk esirgeme kurumuna vereceğim, bu paylaşımında aklımda olsun.
Bende senin paylaşımlarından mutlaka birşeyler öğrendim, kırgında kalmadım sana. O donem hepimiz yeni doğum yapmış, sudan çıkmış balık gibiydik. Doğum şekilleri karşılaştırılınca falan istemeden birbirimizi kırmış olabiliriz, o donem bende çok kırılmıştım yazına demekki çok hassasmışım, ama şimdi düşününce büyütülecek birşey değilmiş diyor insan. Önemli olan o anda tartışıp herşeyi tadında bırakmak... Sevgiler sana :)
Canım ben olsam hemen mamaya başlamazdım, burada okuduysan 3 den 4 e geçişte bir çok bebeğimiz az kilo aldı.
Nasıl yapılmış cnm nohuttan maya? Paylaşabilirmisin veya link versen? Merak ettim?
sağolasın canım ilgin için...
benim kızçem epey mücadele verdi ozaman :) gece ateşi 36.8e düşmüştü ama ilacın etkisi azaldıkça 37.2 oldu hala öyle şimdiik vermiyorum ilacı duruma göre birdaha vereceğim.. diyorum aşının ateşinde bile içimiz gidiyo hastalandıklarında naparız oyyy bızdıklara..
ayy yazık ya yavrularımıza sanırım bizimde sürecek ateş...4. ay sonu aşıları benim kızımda da yaklaşık üç gün ateş yaptı istemesem de 2 kez calpol vermek zorunda kaldım
kızlar bebeğimin neredeyse 1 haftalık olduğundan beri pamukçuğu var dr fungostatin dedi 3 kutu kullandık emzirdikten sonra su veriyorum arada karbonatlı su ile göğsümü ve onun dilini temizliyorum fakat hep var ne yapabilirim dilinin üstü hep beyaz hep beyaz
ayy yazık ya yavrularımıza sanırım bizimde sürecek ateş...
benim kızımda da iki aylıkken oldu ve hala geçmedi... bizede drmuz mikostatin verdi düzenli kullanamadım ama bi ara şiddeti azaldı yanaklarının iç kısmında vardı tek yanakta kalmıştı yine iki yanaktada oluşmuş.. kendime çok kızıyorum dr gittiğimizde unutuyorum tekrar sormayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?