- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.241
kızım 3 te uyandı hala uyanık uyuur mu sizce
Kaçta uyumuştu ki 3 ten sonra bu saate kadar uyumamış
11 de uyudu 1 30 da uyandı bi de üçte uyandı hepsi bu kadar
doğru düzgün beslenmedi de aç susuz uykusuz duruyo çocuk ben perişan o normal görünüyo anlamadım ne oluyor
Eki Görüntüle 905216
kızlar idile bu biber tulumu aldık nasıl
Doğru düzgün beslenmedi derken mama yemedi mi yada seni emmedi mi ? İstersen masaj yap belki rahatlar biraz uykusu gelir belki.
beni emedi mama denedim yemedi evet masajı bi deniyeyim bakalım faydası oalcak mı olursa tüm dualarım seninle
çok güzelmiş ya bayıldım nerden aldınız?
emelbahacım rüyanı hayra yoralım.kızının ömrüne ömür eklenmiş demekki
Anladım inşallah faydasını görürsün. Eğer masaj işe yaramazsa yıkamayı dene yani yıkamaktan kastım su dolu küvetinde azıcık yüzdür :)
çok güzelmiş ya bayıldım nerden aldınız?
emelbahacım rüyanı hayra yoralım.kızının ömrüne ömür eklenmiş demekki
Günaydın sevgili anneler ve aşk böcekleri
Son tartışmalardan sonra topiğe biraz ara verdim çünkü sebepsiz yere gerginlik yaşadım :105: Hepiniz iyisiniz inşallah..geçmişi pek okuyamadım,bayaa birikmiş yanii..koca çeneliler sizi
Söylemeden geçemeyecem..
arasta; cocopops olayını denemeye başladım sonuç bildirecem.
abike; Allah senden razı olsun..yazdıklarından yola çıkarak oğluma uyku düzeni oluşturdum.Akşam 9'da uyumuş oluyor artık. 12-1 nereee 9 nereAslında söylemek hatta düşünmek bile istemiyorum bunu..çünkü ne zaman misal 'oğlan çok iyi emdi' vb bişi desem dakikasında bırakıyor. Ben nazar ediyom çocuğu yaa
eadem; uyku tulumuna baaa yıııl dıım! güle güle kullansın tatlı biber
emelbaha; tatlım ömrü uzun olsun inşallaaah! Evrene olumlu sinyaller gönderelim ki olumlu şeyler için çalışsın. Olumsuz düşünürsek çakralar olumsuz şeyi gerçekleştirmek için açılıyor. Benim ve bir çok düşünürün inancı böyle
Bu ara biraz stresliyim..oğlan 15 gündür gr almadı.. Zorla besliyorum. Uyurken sıkıntı yok ama uyanıkken..zaten beni emmiyo mamayıda reddediyo..Sağlığı yerinde şükür.Sonumuz hayrolsun..
Ozel bir durum yoksa alerji gibj inek sutunden yogurt verebilirsiniz cunku mayalanan sut ozelligini kaybediyor.
canım demir ve süt soruna çok alakasız bir yerden cevap vereceğim :))
kedilerime demir takviyesi yapmıştım geçen sene, hepsi birden hastalandı..ozaman veteriner söyledi süt ve süt ürünleri demir emilimini engeller diye. zararlı demek doğru değilde sütle alındığında almanın bir anlamı yok
Keçi sütüne de yoğurduna da bayılırım çok kıvamlı be lezzetli olur
Ama maalesef burada keçi sütü bulmak imkansız bulsam da kesin temiz olmaz
O yüzden mecburen inek sütünden evde mayaladığım yoğurttan yedirmeyi planlıyorum
Umarım bi sorun olmaz bebeğim için
Annem ben küçükken geceleri daha uzun uyuyayım diye inek sütünü suyla karıştırıp verirmiş 6 aylıkken annemle bazen dalga geçiyorum iyiki süt alerjim yokmuş yoksa şu an yaşamıyo olacaktım
Eskiden bilinçsizce herşey verilirmiş çocuklara ve bebek ölüm oranları çok yüksekmiş
Annem bazen kızıyo bana çok şey bilmek de iyi değil diye
Ama iyiki çok şey biliyor şimdi ki anneler o yüzden bebekler artık daha sağlıklı
Bugün ikeada ( konu kapandı biliyorum ama ) alışverişten Sonra yemek yedik tam kalkacakken oğlum nasıl ağlamaya başladı şimdiye kadar hiç böyle ağlamamıştı sanki etini kopartıyorlar bütün kat dönüp bize baktı. Benim de eşiminde elimiz ayağımız dolaştı ne yapsam susmadıartık imdat diye bağıracaktımki 50 yaşlarında bir adam gelip kucağına aldı iki pışpışladı sustu hatta. O adamagülücükler attı ve benbir sinir boşalmasıyla ağlamaya başladım hiç tanımadığım bir adam oğlumu susturabildi ben susturamadım diye. Ağlamamı görünce kendisinin 25 yıllık çocuk doktoru olduğunu bu kadar ağlamasına dayanamayıp yanımıza geldiğini söyledi. Ağlamasının asıl sebebinin de kalabalık , gürültü olduğunu bukadar küçük bebekle böyle yerlere gelmemizin doğru olmadığını uzun ve detaylı şekilde anlattı. Kendi çocuklarını ( 12 ve 10 yaşındalarmış ) 5-6 yaşına kadar avm tarzı yerlere götürmediklerini de söyldei( bakıcıya bırakıyorlarmış bakıcısı olmayanlar ne yapıcak?) yani ben zaten tedirgin oluyordum şimdi bir daha gitmem gerekirse yine ötle ağlayacak diye çok tedirgin olcam o adamın söyledikleri yüzünden tedirgin olucam offfffff
Günaydın cici anneler
Zaman çabuk geçiyor hep derdim ne zaman büyüyecek benim kızım diye büyüdü bile :) Henüz 6 aylık olmadık ama olacağız az kaldı :)
Yürüteç konusunda ne düşünüyorsunuz kızlar ben alma taraftarı değilim ama eşim istiyor. Abimin kızı hiç binmedi bir dünya para verip aldılar hemde bizim ki memnun hayatından mağazada oturttuk sevdi. Doktorlar pek önermiyor yani kısa süre oturtulmasını söylüyor.
Bende doğumdan öncede fena olurdum hatta acile gitmişliğim var ama şuan yine aynı şekilde oluyorum. Sadece önceden 2 gün yatardım şimdi 1 gün yatıyorum yani kalkamıyorum bacaklarım kesiliyor.Bende çok yoğun oluyorum aynen parça parça geliyor bazen doktorum normal dedi benimde. Benim birde önceden 4 en fazla 5 gün sürerdi şimdi 7 ile 8 gün sürüyor. Sende de öyle bir durum var mı ?Son iki gün çok az geliyor .
Birde sezeryan dikiş yerim değilde onun biraz üstü yani göbek ile dikiş arasında ki yer benim uyuşuk ve azıcık orayı elimle bastırınca acıyor.
Birşey daha kızlar çok karışık rüya gördüm ve kızım ölmüştü kıyafetlerine bakıp bakıp ağlıyordum. ?
Günaydın sevgili anneler ve aşk böcekleri
Son tartışmalardan sonra topiğe biraz ara verdim çünkü sebepsiz yere gerginlik yaşadım :105: Hepiniz iyisiniz inşallah..geçmişi pek okuyamadım,bayaa birikmiş yanii..koca çeneliler sizi
Söylemeden geçemeyecem..
arasta; cocopops olayını denemeye başladım sonuç bildirecem.
abike; Allah senden razı olsun..yazdıklarından yola çıkarak oğluma uyku düzeni oluşturdum.Akşam 9'da uyumuş oluyor artık. 12-1 nereee 9 nereAslında söylemek hatta düşünmek bile istemiyorum bunu..çünkü ne zaman misal 'oğlan çok iyi emdi' vb bişi desem dakikasında bırakıyor. Ben nazar ediyom çocuğu yaa
eadem; uyku tulumuna baaa yıııl dıım! güle güle kullansın tatlı biber
emelbaha; tatlım ömrü uzun olsun inşallaaah! Evrene olumlu sinyaller gönderelim ki olumlu şeyler için çalışsın. Olumsuz düşünürsek çakralar olumsuz şeyi gerçekleştirmek için açılıyor. Benim ve bir çok düşünürün inancı böyle
Bu ara biraz stresliyim..oğlan 15 gündür gr almadı.. Zorla besliyorum. Uyurken sıkıntı yok ama uyanıkken..zaten beni emmiyo mamayıda reddediyo..Sağlığı yerinde şükür.Sonumuz hayrolsun..
İnek sütünü 1 yaşından küçük çocuklara alarjik reaksiyon gösterme tehlikesinden dolayı vermiyoruz zaten cnm, ben başka bir zararını duymadım. Ama alerjisi olup olmadığını nereden bikeceğiz? Benim doktorlardan duydugum, alerjik olma ihtimallerine tedbiren 1 yaşın altındakilere vermememiz gerektiği.
Teşekkürler canım, benim doktorum vucutta birikmesi gereken bazı mineral ve hafif metallerin emilimini yaparak eksikliğine yol açıyor v.s. Tarzı birşeydi. Ama hiç hatırlayamıyorum şimdi detaylarını. Bu arada bu site güvenilirmi bilmiyorum ama demir takviyesi ile ilgili şu türkçe yazı bana çok sade bir dille gayet güzel anlatılmış geldi; Bebek Yapım Bakım Onarım: Bebeklere Demir Takviyesi Gerekli Midir Değil Midir?
Allah korumuş :) evet inek sütü sadece alerjisi olan bebeklere verilmemeli ama alerjisi olup olmadığını ancak deneme yanılmayla öğrenebiliriz şu dönemde, o yuzden genellendirilmiş inek sutu tuketimi.
Doktor ayağınıza gelmiş canım :) daha önced dediğim gibi, ben çok mecbur kalırsam hızla alacaklarımı alıp terkediyorum mekanı :) yemek yemek, ihtiyacım dışında mağaza gezmek gibi şeylere yanaşmıyorum. Bu bebekler büyüyene kadar eksik kalalım onlardanda, ne yapalım :)
Canım doktorlar önermiyorlar, aileler kısa süre kullanırız diye alıyor, bebek ona alışınca üzerinden alamıyorsun, ağlıyor, sussun diye geri bindiriyorsun, kullanım süresini aşıyorsun falan... Çok ddüşünerek karar vermek lazım. Yürüteç in bir faydası var mı? Onu düşünmek gerek. Mesela boyle pelus gibi buyuk sallanan hayvanlar var, onlar dengesini koruması için faydalı diyorlar, ama yurutecle ilgili pek fikrim yok açıkcası.
Ömrü uzamış derler canım... Çıkar kafandan bu kötü rüyanı, güzel düşün. Geçenlerde bende görmüştüm, sen yazınca hatırladım kendiminkini....
Anladım inşallah faydasını görürsün. Eğer masaj işe yaramazsa yıkamayı dene yani yıkamaktan kastım su dolu küvetinde azıcık yüzdür :)
Tatlım aynı benim oğlanı anlattın. Sanki bi taraflarıı kesiyormuşsun gibi ağlardı! Bir kaç gün öncesinde bi makale okudum..Bebekler en kısa 3 en uzun 10 gün içinde ne yapmaya çalışıyorsanız ona alışırlarmış. Tabii istikrar çoook önemli. Anne babaların kırılma noktası ağlamaları,boğulacak gibi öksürmeleri vs vs. daha çok küçük bebek ne bilsin dememek lazım. Anne babayı ya da onu çok seven herhangi birini parmağında oynatmayı daha bu dönemlerde öğreniyorlar. Konuyla alakasız ama bunuda eklemk istiyorum.Misal anne çocuğu uyutmaya çalışıyor ve çocuk çok ağlıyor..baba dayanamayıp gelip çocuğu annenin yanından alıyor 'tamaam geçti' vb gibi teselli ediyor;tam terside olabilir.. Burada çocuğa anne ya da kimin yanından alınıyorsa, ağladığımda birisi beni muhakkak alacak o işi yaptıranı da dinlememe öğretiliyor. Ben buna kısacası Şımarıklık öğretme diyorum! Velhasılı çocuk büyütme çok zor..oku oku bitmiyor.ayy sahiden mi..inş. ya süper olur yerleşti kalan kilolar göğüs göbek kısmına...nasıl verecem bnde vermem minnak oğluşumuuu
cnm cvbına teşekkürler...sizeee...inan denedim bırakınca tepinip ağlamaktan kan ter içinde kaldı öyle şiddetli ağlıyor ki nefesi zorlanınca öksürüyor katıla katı..bnde sabredemiyorum daha çok ağlamasına napim:18::18: en son nasıl uyudu derseniz memede uykuya daldı nihayet..gündüz kendi kendine bazen oyun halısında bazen memede bazen arabada uyuyo kolayca ama gece uykusuna dalması çok zorlaştı bu ara delirtiyo bizi yavrucumm
Bende 6 aydan sonra bi denemeyi düşünüyorum. Bize dr hem alerjiden hemde kansızlık derecesini artırabilir vs gibi açıklamalar yapmıştı. Tabi bu her bebekte olmaz demişti ama bakalım..deneyip görecez.Keçi sütüne de yoğurduna da bayılırım çok kıvamlı be lezzetli olur
Ama maalesef burada keçi sütü bulmak imkansız bulsam da kesin temiz olmaz
O yüzden mecburen inek sütünden evde mayaladığım yoğurttan yedirmeyi planlıyorum
Umarım bi sorun olmaz bebeğim için
Annem ben küçükken geceleri daha uzun uyuyayım diye inek sütünü suyla karıştırıp verirmiş 6 aylıkken annemle bazen dalga geçiyorum iyiki süt alerjim yokmuş yoksa şu an yaşamıyo olacaktım
Eskiden bilinçsizce herşey verilirmiş çocuklara ve bebek ölüm oranları çok yüksekmiş
Annem bazen kızıyo bana çok şey bilmek de iyi değil diye
Ama iyiki çok şey biliyor şimdi ki anneler o yüzden bebekler artık daha sağlıklı
Bizde ferrum kullanıyoruz. 9 damla ver dedi bana hemşire???ferrum cnm ben gunde 3 damla verıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?